Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
elmo88 wrote:Cześć!!!
jeju dopiero dziś odkryłam w poście emidomi link do tego wątku, wchodzę a tu od góry jestem na tapecie hahhha
wcześniej udzielałam się tylko w podwójnych i na ovu w naszym wątku. Choć jako żółtodziób bardziej podczytuje i wspieram, bo nie mam za dużego doświadczenia by doradzać, ale jak mogę się staram
Tak jak zostało powiedziane, spodziewamy się bliźniąt, na 80% chłopiec i dziewczynka. Genetyczne wyszły bardzo ładnie. Od paru dni zaczynam odżywać po męczących nudnościach które trwały od 6 tygodnia. Czasem jeszcze mnie dopadają i jeszcze nadal nie wiem co jeść na obiady żeby potem nie jęczeć, ale i tak już jest o niebo lepiej
P.S.przez wszystkie posty się na pewno nie przebije, ale na bieżąco serdecznie gratuluje worldbyme ślicznego synka! Buziaki dla Was :*
Dobrze że trafilas
Jak widzisz same znajome buzki z watku rozowego a kogo nie znasz to niedługo poznasz
Ja tu wpadam tylko gościnnie sprawdzić ktora mamusia z naszej listy urodzila, ale mam nadzieję że niedługo tu dołączę na stałe
Buziaki kochanaEvelin, mysia09, ines., elmo88, LILITH.P lubią tę wiadomość
31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
Pestka,Biedroneczka, Evelin , Lilith ,Mysia, Cherry
Resztę sciskamEvelin, mysia09, LILITH.P, WaldhauzerM lubią tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Hej hej
Elmo my sie chyba nie znamy ale serdecznie gratuluje 2 maluszkow !!! :-*
World dobrze ze próbujesz i trzymam kciuki za jak najazybszy powrot do zdrowka oraz za Malenstwo :-* Super przystojniak
Ooo Waldi wlasnie doczytalam ze mamy chrzest dzien po was Przyznaje ze mam juz lekkiego stresika ;-P
Evelin, worldbyme, WaldhauzerM lubią tę wiadomość
Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm 09.05.17- 8kg i 73cm
-
Mały dostał smoczek. Jutro będzie przeniesiony do łóżeczka. Dziś był dzień płakania Ale położna mówi, że to hormony schodzą. Był mały problem z laktacja przez taka wredna położna która zdewastowala i popsuła mi sutki -.- Ale już troszkę lepiej, jak Wy pobudzalyscie laktacja? Dziś prawie cały dzień siedziałam u małego i trochę przegielam z wysiłkiem Aż położne musiały po mnie dzwonić na obiad czy kroplowke :p Pokangurowalismy dziś trochę i ja i Jan także piękne uczucie nic wziąść to maleństwo na ręce.
Evelin, elmo88, LILITH.P, mysia09, WaldhauzerM, Allmita lubią tę wiadomość
07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015
-
Aha i maluch wycalowany od każdej ciotki
Bella_Bella, Evelin, 19Biedroneczka91, elmo88, Kim87, LILITH.P, mysia09, ines., WaldhauzerM lubią tę wiadomość
07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
Aniołek 14.10.2015
-
worldbyme wrote:Mały dostał smoczek. Jutro będzie przeniesiony do łóżeczka. Dziś był dzień płakania Ale położna mówi, że to hormony schodzą. Był mały problem z laktacja przez taka wredna położna która zdewastowala i popsuła mi sutki -.- Ale już troszkę lepiej, jak Wy pobudzalyscie laktacja? Dziś prawie cały dzień siedziałam u małego i trochę przegielam z wysiłkiem Aż położne musiały po mnie dzwonić na obiad czy kroplowke :p Pokangurowalismy dziś trochę i ja i Jan także piękne uczucie nic wziąść to maleństwo na ręce.Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
dziewczyny już po porodzie, mamusie drogie czy mogłybyście podzielić się wiedzą tajemną dotyczącą tego co tak naprawde potrzebne jest do szpitala i w pierwszych dniach po? co się sprawdziło co było zbędne?
głównie chodzi mi o ilość i rodzaje, podkładów poporodowych, podpasek, majt jednorazowe czy wielorazowe? wkładki laktacyjne?
finalizuje swoje zamówienie i trochę się gubie w rodzajach ilościach i firmachDuśka;) lubi tę wiadomość
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Duśka;) wrote:Hej hej
Elmo my sie chyba nie znamy ale serdecznie gratuluje 2 maluszkow !!! :-*
World dobrze ze próbujesz i trzymam kciuki za jak najazybszy powrot do zdrowka oraz za Malenstwo :-* Super przystojniak
Ooo Waldi wlasnie doczytalam ze mamy chrzest dzien po was Przyznaje ze mam juz lekkiego stresika ;-P
Spoko kochana ja też już go mam.. W Dzień Waszego Chrztu mam urodziny .. Tym bardziej będę o Was myśleć..
Leoś będzie miał Bombowych rodziców chrzestnych
Dzisiaj przyszedł Leosia garniferek a w piątek przyszedł dla Tosia.. Moje wszystkie chłopaki a więc tatuś i chłopaki będą na granatowo.. Tosiowi musiałam kupić bo w maju mamy komunię męża chrześnicy więc nie ma to tamto.. No..
Pozdrawiam wszystkie mamusieBella_Bella, Duśka;), Sylwia91 lubią tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Już sam w lozeczku Dziś z mlekiem poszło ok zobaczymy co dalej... Trzymajcie za nas kciuki :* Całuje mamy w dwupaku i te które mają już maluchy przy sobie
Kim87, 19Biedroneczka91, LILITH.P, Bella_Bella, elmo88, ines., WaldhauzerM, mysia09, czarnulka24, wvmvw, Sylwia91 lubią tę wiadomość
07.04.2017 Alex 3240 g
Aniołek 14.10.2015
-
Kolejna wizyta za nami. Bobasek ma już 7,44cm i waży 83g Na prenatalnych, które miałam w zeszły wtorek miał 2 dni do przodu a dzisiaj jest już 6 dni do przodu Rośnie jak na drożdżach ten mój Maluszek Poza tym wszystko jest dobrze.
19Biedroneczka91, elmo88, WaldhauzerM, mysia09, ines., Duśka;), misiaq, czarnulka24, Allmita, wvmvw, Sylwia91 lubią tę wiadomość
-
Bella_Bella wrote:Kolejna wizyta za nami. Bobasek ma już 7,44cm i waży 83g Na prenatalnych, które miałam w zeszły wtorek miał 2 dni do przodu a dzisiaj jest już 6 dni do przodu Rośnie jak na drożdżach ten mój Maluszek Poza tym wszystko jest dobrze.
Bella_Bella lubi tę wiadomość
Bella gratuluję
My dzisiaj tez po wizycie i szwankuje nam lewa tętnica łożyska. Także dziewczyny po 26 tc warto zrobić dobre usg dopplera, żeby wychwycić wszystko wcześniej. U nas acard kiepsko się sprawdza. No, ale Mały ślicznie rośnie, mamy ok. 2 kg więc o tyle dobrze. Nie ma podejrzenia hipotrofii, jednakże... jak tętnica będzie baaarrrdzo mocno szwankować, będziemy się rozpakowywać na początku... MAJA!!!!Bella_Bella lubi tę wiadomość
-
LILITH.P wrote:Bella gratuluję
My dzisiaj tez po wizycie i szwankuje nam lewa tętnica łożyska. Także dziewczyny po 26 tc warto zrobić dobre usg dopplera, żeby wychwycić wszystko wcześniej. U nas acard kiepsko się sprawdza. No, ale Mały ślicznie rośnie, mamy ok. 2 kg więc o tyle dobrze. Nie ma podejrzenia hipotrofii, jednakże... jak tętnica będzie baaarrrdzo mocno szwankować, będziemy się rozpakowywać na początku... MAJA!!!!
Lubię za gratulacje i dziękuję
Co do reszty to trzymam mocno kciuki żeby się poprawiło -
LILITH.P wrote:Bella gratuluję
My dzisiaj tez po wizycie i szwankuje nam lewa tętnica łożyska. Także dziewczyny po 26 tc warto zrobić dobre usg dopplera, żeby wychwycić wszystko wcześniej. U nas acard kiepsko się sprawdza. No, ale Mały ślicznie rośnie, mamy ok. 2 kg więc o tyle dobrze. Nie ma podejrzenia hipotrofii, jednakże... jak tętnica będzie baaarrrdzo mocno szwankować, będziemy się rozpakowywać na początku... MAJA!!!!
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze kochana. Szwankuje czyli co? Nie doprowadza krwi? Pierwsze słyszę o takim przypadku. Mi w ciązy dopplera nie robili także nie mam pojęcia o tym. Tylko ,że to było 10 lat temu
Na początku maja? To już niedługo31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Bella_Bella wrote:Kolejna wizyta za nami. Bobasek ma już 7,44cm i waży 83g Na prenatalnych, które miałam w zeszły wtorek miał 2 dni do przodu a dzisiaj jest już 6 dni do przodu Rośnie jak na drożdżach ten mój Maluszek Poza tym wszystko jest dobrze.
Bardzo się cieszę Bella,że u Ciebie wszystko dobrze.Bella_Bella lubi tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
WaldhauzerM wrote:Spoko kochana ja też już go mam.. W Dzień Waszego Chrztu mam urodziny .. Tym bardziej będę o Was myśleć..
Leoś będzie miał Bombowych rodziców chrzestnych
Dzisiaj przyszedł Leosia garniferek a w piątek przyszedł dla Tosia.. Moje wszystkie chłopaki a więc tatuś i chłopaki będą na granatowo.. Tosiowi musiałam kupić bo w maju mamy komunię męża chrześnicy więc nie ma to tamto.. No..
Pozdrawiam wszystkie mamusie
Koniecznie pokaż nam zdjęcie tych małych przystajniaków w garniturkach
Uwielbiam małych chłopców w koszulach i garniturkach
Boże, ale to zabrzmiałoWaldhauzerM lubi tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne