X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Hahah racja! Ja w jednej minucie niby nie glodna a za 5 min buszuje w lodowce bo ,,cos bym zjadła" :D a to dopieeroo poczatki..:D chyba za niedługo będę się turlać po ulicy a nie chodzić haha :D

Ja na szczęście mam 3 nawet długie grządki truskawek <3 :D

Co do spania to na prawdę u mnie nowość , nigdy nie spalam popołudniami bo potem miałam nocki zarwane:p a dziś wstalam o 9.00 a o 12 juz śpiąca:D ta ciąża mnie zadziwia z dnia na dzień..:D
    kochana to dopiero początek a przed nami jeszcze zaniki pamięci , nietrzymanie moczu i inne uroki :D

sandrula lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No iii mój mężu twierdzi że mam wiecznego ,,kaca" :D pije na potęgę:D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    kochana to dopiero początek a przed nami jeszcze zaniki pamięci , nietrzymanie moczu i inne uroki :D

Wszystko zostanie wynagrodzone.. <3 :D

Kim87 lubi tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    No iii mój mężu twierdzi że mam wiecznego ,,kaca" :D pije na potęgę:D
    noooo kac bez alko:)

3jgxflw1867zd36k.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    Kochane jestem w szpitalu, gin mnie skierowal bo na USG brak ciazy w macicy. Za to cos widzial po lewej stronie. Powiedzial ze ta druga beta za niska bo powinna byc dwa razy wieksza od pierwszej. Podejrzenie ciaza pozamaciczna lub torbiel. W szpitalu zrobili mi USG i pani doktor stwierdzila ze macica nie wyglada na ciazowa sklania sie ku torbieli lutealnej. Jutro powtorza mi bete i dalsze badania co to jest tak dokladnie. Ryczec mi sie chce, tak bardzo z mezem cieszylismy sie ze bedziemy znow rodzicami. A dzis moj synio ma urodzinki a tu taka wiadomosc.

Kochana ja też jestem myślami z Tobą. Bardzo mocno Cię przytulam!!! Trzeba wierzyć, że wszystko co się dzieje na tym świecie ma jakiś sens i mieć nadzieję, że nawet najbardziej beznadziejna i ciężka sytuacja może dobrze się kończyć. <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:23

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Mnie również bardzo przykro, tak bardzo się cieszyliśmy. Szlam do Gina z nadzieją zobaczenia groszka z bijącym sercem. A tu pusta macica. W szpitalu kolejne usg wykonane przez innego gina i też powiedziała że pusto w macicy. Pytam ją skąd beta i jej wzrost, powiedziała że jeśli to torbiel lutealna to ona moze dawać wynik dodatni. Pierwsze słysze, z resztą nigy nie czytałam o torbieli. Dostałam lek rozkurczowy bo brzuch mnie boli dolem. Mam nadzieję że jutro będzie cos wiadomo. Jeszcze raz dziękuję za wsparcie. Dam Wam jutro znać jak tylko się czegoś dowiem.

sandrula lubi tę wiadomość

<3 zem3j48aw2uaagxd.png <3
    <3 zem3wn15b4i4bt7c.png <3

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3
  • nikola2877 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana szatynko :(
    sciskam z calych sil i z calego serduszka!! <3

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Mnie również bardzo przykro, tak bardzo się cieszyliśmy. Szlam do Gina z nadzieją zobaczenia groszka z bijącym sercem. A tu pusta macica. W szpitalu kolejne usg wykonane przez innego gina i też powiedziała że pusto w macicy. Pytam ją skąd beta i jej wzrost, powiedziała że jeśli to torbiel lutealna to ona moze dawać wynik dodatni. Pierwsze słysze, z resztą nigy nie czytałam o torbieli. Dostałam lek rozkurczowy bo brzuch mnie boli dolem. Mam nadzieję że jutro będzie cos wiadomo. Jeszcze raz dziękuję za wsparcie. Dam Wam jutro znać jak tylko się czegoś dowiem.
    jesteśmy wszystkie z Tobą myślami :*

3jgxflw1867zd36k.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:

Jej przepraszam zamiast ,,cytuj" to polubiłam.. :(
    NIE LUBIE TEGO BARDZO!!!

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• sandrula Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:

Wszystko się jakos ułoży, zobaczysz...
    <3

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• szatynka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Ojejku, malenka wszystko sie ulozy..
    Jestesmy z Toba <3
    Dla pocieszenia moja kolezanka miala podobna sytuacje a teraz jej synek ma 3 latka, jesli chcesz odezwe sie do niej i zapytam co i jak, pamietam jak w pracy bardzo plakala... moze dla porownania poradz sie innego lekarza, sciskam mocno <3

ale co Ona miała, torbiel czy pozamaciczną? Bardzo mnie ciekawi czy po takim czymś nie będzie problemu zajściem w ciążę i po jakim czasie będzie można się na nowo starać.
    Już o to pytałam tu w szpitalu panią ginekolog to usłyszałam od niej, że najpierw muszą mnie zdiagnozować. No nic zapytam ponownie jak już będą pewni.

<3 zem3j48aw2uaagxd.png <3
    <3 zem3wn15b4i4bt7c.png <3

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochanie wiem zabrzmi to dziwnie ale skoro nic nie znaleźli w jajnikach u ciebie na usg to dobrze bo wydaje mi się że w tym całym nieszczęściu lepiej mieć torbiel niż CP, Ja wiem po swoich przejściach z torbielami że po 6 tygodniach mogłam się starać się o dziecko. Miałam laparoskopię bo miałam nowotwór na jajniku i torbiele na drugim , po ich usunięciu powiedzieli mi że jak palnuję ciązę to 6 tyg i mogę zachodzić. To było oczywiśćie jak miałam 19 lat wiec 10 lat temu i wtedy jeszcze nie planowałam ciązy :)

3jgxflw1867zd36k.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatynka.. Jestem z Tobą i Tulam mocno najmocniej jak się da..

Jeszcze czekam na wizytę.. Ale dam znać co i jak..

Szatynka kochanie trzymaj się <3

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:

Waldi czekamy na pikantne szczegóły :D:P

3jgxflw1867zd36k.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:

Dawaj znać od razu co i jak!!
    Popraw Nam nastrój!! :)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatynka pyta Evelin
    Evelin napisała:
    Ojejku, malenka wszystko sie ulozy..
    Jestesmy z Toba <3
    Dla pocieszenia moja kolezanka miala podobna sytuacje a teraz jej synek ma 3 latka, jesli chcesz odezwe sie do niej i zapytam co i jak, pamietam jak w pracy bardzo plakala... moze dla porownania poradz sie innego lekarza, sciskam mocno <3

ale co Ona miała, torbiel czy pozamaciczną? Bardzo mnie ciekawi czy po takim czymś nie będzie problemu zajściem w ciążę i po jakim czasie będzie można się na nowo starać.
    Już o to pytałam tu w szpitalu panią ginekolog to usłyszałam od niej, że najpierw muszą mnie zdiagnozować. No nic zapytam ponownie jak już będą pewni.

Evelin pisze Napisz jej ze zalatwie jej nr i sie dowiem wszystkiego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:20

3jgxflw1867zd36k.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochanie wiem że to ogromne rozczarowanie...Ale tak jak mówi Kim. Uwierz że lepiej mieć torbiel niż pozamaciczną. Mam szczerą nadzieję że to coś malutkiego i szybko wszystko wróci do normy. Już niedługo będziesz nam się c hwalila fasolką :) z która od początku do końca wszystko będzie w porządku, dobry przyrost bety itd :)

Tymczasem tule Cie mocno i myślę o Tobie non stop.

Kim87 lubi tę wiadomość

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem. Wizyta trwała godzinę a pół godziny temu wyszłam z gabinetu. Dzidzia zdrowa my szczęśliwi. .. Płeć jeszcze nie znana ale to pikuś.

Kurka ale jestem szczęśliwa. Dzidzia ma 5.9 CM Reszta relacji i foto jutro.. Jak siądę przy kompie

sandrula, Kim87, szuflada, Nats, Allmita lubią tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Jestem. Wizyta trwała godzinę a pół godziny temu wyszłam z gabinetu. Dzidzia zdrowa my szczęśliwi. .. Płeć jeszcze nie znana ale to pikuś.

Kurka ale jestem szczęśliwa. Dzidzia ma 5.9 CM Reszta relacji i foto jutro.. Jak siądę przy kompie

Ojeej jak faajnieee ;D cieszę się bardzo!:)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatynka to pisze Evelin

Moja kolezanka musiala zrobic badania na droznosc drugiego jajowodu czy oby to sie nie powtorzylo. Lekarz powiedzial ze min 3miesiace musi odpuscic..

3jgxflw1867zd36k.png
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ