Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Jestem. Wizyta trwała godzinę a pół godziny temu wyszłam z gabinetu. Dzidzia zdrowa my szczęśliwi. .. Płeć jeszcze nie znana ale to pikuś.

Kurka ale jestem szczęśliwa. Dzidzia ma 5.9 CM Reszta relacji i foto jutro.. Jak siądę przy kompie
    Waldi cudownie dopiero dzisiaj przeczytałam bo mnie zmuliło wczoraj. Czekałam czekałam i zaczęłam sie zastanawiać dlaczego tak długo cie nie ma :D

Ale jak dobrze to super :D

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Miałam wczoraj napisać, ale ze względu na złe samopoczucie mojego tatusia, o niczym innym nie myślałam...
    Wczoraj miałam wizytę u gina, badał mi szyjke macicy i zrobił USG. Szyjka na szczęście ma się dobrze, nic jej nie dolega. Lekarz na wszelki wypadek zapisał mi tabletki dopochwowe, działamy zapobiegawczo. Na USG ukazał Nam się 6 cm dzidziuś z jakąś antenką odstającą między nogami ;) Lekarz nie dał mi 100 % pewności, ale prawdopodobnie będzie to chłopczyk. Nie muszę mówić, że mój partner jest cały w skowronkach? ;)
    Na sto procent będziemy wiedzieć za miesiąc, czy faktycznie to chłopczyk, ale widać było, że lekarz raczej się nie myli. A niespełna tydzień mam badania prenatalne, oby i tam było wszystko w jak najlepszym porządku :)

foxylady, Nats, Allmita, sandrula lubią tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8bb025b2baf.jpg

Kim87, WaldhauzerM, foxylady, Allmita, sandrula lubią tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Dzień dobry

Miałam wczoraj napisać, ale ze względu na złe samopoczucie mojego tatusia, o niczym innym nie myślałam...
    Wczoraj miałam wizytę u gina, badał mi szyjke macicy i zrobił USG. Szyjka na szczęście ma się dobrze, nic jej nie dolega. Lekarz na wszelki wypadek zapisał mi tabletki dopochwowe, działamy zapobiegawczo. Na USG ukazał Nam się 6 cm dzidziuś z jakąś antenką odstającą między nogami ;) Lekarz nie dał mi 100 % pewności, ale prawdopodobnie będzie to chłopczyk. Nie muszę mówić, że mój partner jest cały w skowronkach? ;)
    Na sto procent będziemy wiedzieć za miesiąc, czy faktycznie to chłopczyk, ale widać było, że lekarz raczej się nie myli. A niespełna tydzień mam badania prenatalne, oby i tam było wszystko w jak najlepszym porządku :)
    Super Ania :) Gratuluję kolejnego chłopa w rodzinie :D

3jgxflw1867zd36k.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatynka skarbie będzie dobrzr zobaczysz po czasie znów będziesz mamusia tylko ciąża prawidłowo będzie sie rozwijac ja trzymam kciuki za ciebie i mocno mocno tule

Ania piękny chłopczyk a jak pięknie sie pokazał jakiej płci jest :)

Waldi ciesze sie ze twój maluszek super sie rozwija wiesz ze jesteś moja nadziejka:) i skarbem który od początku wspieral oczywiście kazda z was jest moim takim aniołkiem.stróżem wszystko u was mogę sie dowiedzieć co mnie czeka:)

Jutro mówimy moim rodzicą o ciąży gdyż moj tatuś jedzie za granicę i prawdopodobnie wraca w grudniu a nie chce go powiadomić o ciąży przez skypa czy telefon

Planujemy slub cywilny w wrześniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 07:48

WaldhauzerM, Nats lubią tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8bb025b2baf.jpg
    ania robiłaś test Paapa????

3jgxflw1867zd36k.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie robiłam tego testu. I chyba nie będę robić. No chyba, że lekarz z jakiegoś powodu powie bym go zrobiła. Na ten moment słowem się nie odezwał, więc nie widzę potrzeby tego robić. Na szczęście mam kompetentego lekarza, ktory ma sokoli wzrok więc w razie jakichkolwiek podejrzeń o wszystkim bym już wiedziała ;)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Nie, nie robiłam tego testu. I chyba nie będę robić. No chyba, że lekarz z jakiegoś powodu powie bym go zrobiła. Na ten moment słowem się nie odezwał, więc nie widzę potrzeby tego robić. Na szczęście mam kompetentego lekarza, ktory ma sokoli wzrok więc w razie jakichkolwiek podejrzeń o wszystkim bym już wiedziała ;)
    Dzięki :D

3jgxflw1867zd36k.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.
    Był obchód, dziś znów usg będą robić. Dostałam luteine podjęzykowa, dwie rano i dwie wieczorem. Pobrali krew m.in.na betę czy dalej rośnie.

Waldi i Anulka cieszę się z Waszych dobrych wieści z wizyt.

odezwę się jak będę coś wiedziała

<3 zem3j48aw2uaagxd.png <3
    <3 zem3wn15b4i4bt7c.png <3

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    Dzięki dziewczyny.
    Był obchód, dziś znów usg będą robić. Dostałam luteine podjęzykowa, dwie rano i dwie wieczorem. Pobrali krew m.in.na betę czy dalej rośnie.

Waldi i Anulka cieszę się z Waszych dobrych wieści z wizyt.

odezwę się jak będę coś wiedziała
    szatynka czekam na info i tulę cię kochanie :* Wszystko bedzie dobrze :*

3jgxflw1867zd36k.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)
    Waldi, Anula - gratuluję udanych wizyt. Anula - śliczny chłopczyk. Fajnie, ze już wiadomo że będzie synek. A imię już macie?
    KLaudys- daj znać co rodzice zareagują. Pewnie będą przeszczesliwi jak się dowiedzą, że wnuk/wnuczka w drodze. My chcemy w dzień ojca powiedzieć jak już będę po wizycie :)
    Kim - jak się czujesz? Ustały plamienia?
    Szatynka - myślami jestem z Tobą! Trzymaj się tam kochana <3

Udanego dnia dziewczyny :)
    Ps: waldi - czekamy m fotkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 09:32

3500 g 54 cm <3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Waldi, Anula - gratuluję udanych wizyt. Anula - śliczny chłopczyk. Fajnie, ze już wiadomo że będzie synek. A imię już macie?
    KLaudys- daj znać co rodzice zareagują. Pewnie będą przeszczesliwi jak się dowiedzą, że wnuk/wnuczka w drodze. My chcemy w dzień ojca powiedzieć jak już będę po wizycie :)

hej kochanie jeszcze nie nie ma ich tak duzo ale nie wiem czy to nie przez to że pakuję tam 3 globułki dzinnie :D Pozyjemy zobaczymy :D

3jgxflw1867zd36k.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Szatynka - myślami jestem z Tobą! Trzymaj się tam kochana <3

Opowiem od razu :)
    Sama jestem ciekawa jak.moi rodzice zareagują. Mama będzie cieszyć a tata ojj bedzie ciężko mu sie pogodzić ze jego jedyna corka w ciąży i ze tak szybko dorosła :)

Nats lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Nats Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Opowiem od razu :)
    Sama jestem ciekawa jak.moi rodzice zareagują. Mama będzie cieszyć a tata ojj bedzie ciężko mu sie pogodzić ze jego jedyna corka w ciąży i ze tak szybko dorosła :)
    Przetrawi to po swojemu i na pewno będzie przeszczesliwy :)
    Ja coś czuję, ze u nas będzie czyste szaleństwo jak tesciowie się dowiedzą. To będzie ich pierwszy wnuk/wnuczka i pierwsze dziecko w rodzinie od naprawdę długiego czasu :)
    Tylko muszę ich uczulic, żeby zaraz cala rodzina się nie dowiedziała :)

Kim - duża Masz ta dawkę, ale jak trzeba to trzeba. Ja od wczoraj dupka biorę i póki co sluz jest ok.

3500 g 54 cm <3
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się dzisiaj witam wyjątkowo wcześniej :) Anula, hihi ale fajnie, będzie mały Antek!!! :) poprawiłyście mi z Waldi dzień tymi dobrymi wieściami :)

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    To będzie ich pierwszy wnuk/wnuczka i pierwsze dziecko w rodzinie od naprawdę długiego czasu :)
    Ty szczęściaro :) u mnie non stop dzieci...mam dwójkę małych siostrzeńców+ moja mama jest teraz w ciąży więc moje maleństwo nie będzie żadnym zaskoczeniem w rodzinie :) u teściów już bardziej, szczególnie że teściowa długo o wnuka płakała :P

Nats lubi tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    ja się dzisiaj witam wyjątkowo wcześniej :) Anula, hihi ale fajnie, będzie mały Antek!!! :) poprawiłyście mi z Waldi dzień tymi dobrymi wieściami :)
    Oo Anula chce dac na imię Antek? :D
    Mi też się Antek bardzo podoba ;) ale drugi wariant mamy Jas :)

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Oo Anula chce dac na imię Antek? :D
    Mi też się Antek bardzo podoba ;) ale drugi wariant mamy Jas :)
    aaa nie wiem, ja tak sobie wymyśliłam, jak ona Ania to synek Antek :P ale mi równiez bardzo sie podoba :) obok Mikołaja jest w mojej czołówce imion dla chłopców :)
    a Jaś też super!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 09:51

Nats lubi tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    aaa nie wiem, ja tak sobie wymyśliłam, jak ona Ania to synek Antek :P ale mi równiez bardzo sie podoba :) obok Mikołaja jest w mojej czołówce imion dla chłopców :)
    a Jaś też super!!
    Mi się Mikołaj też bardzo podoba ;)
    Ale coś czuję, że u nas córka bedzie. Nie wiem dlaczego, ale tak mi się wydaje. Wtedy będzie mała Zuzia ewentualnie Hania :)

3500 g 54 cm <3
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie chwaliłam Wam się laseczki, że zakupiłam już butelki :P a to dlatego, że za jakiś tam udział w konkursie przysłali mi 40% zniżki do aventu, no żal było nie skorzystać :)

‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ