X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jestem w szpitalu, gin mnie skierowal bo na USG brak ciazy w macicy. Za to cos widzial po lewej stronie. Powiedzial ze ta druga beta za niska bo powinna byc dwa razy wieksza od pierwszej. Podejrzenie ciaza pozamaciczna lub torbiel. W szpitalu zrobili mi USG i pani doktor stwierdzila ze macica nie wyglada na ciazowa sklania sie ku torbieli lutealnej. Jutro powtorza mi bete i dalsze badania co to jest tak dokladnie. Ryczec mi sie chce, tak bardzo z mezem cieszylismy sie ze bedziemy znow rodzicami. A dzis moj synio ma urodzinki a tu taka wiadomosc.

<3 zem3j48aw2uaagxd.png <3
    <3 zem3wn15b4i4bt7c.png <3

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatynka..trzymaj sie tam kochana, tulam mocno!! <3

Tak przykro...

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Nats Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatynka,
    Strasznie mi przykro :( Mam nadzieje, że to nie będzie CP.
    Na pewno niedługo znowu się Wam uda.
    Dużo siły Ci teraz życzę, musisz być silna dla synka.

3500 g 54 cm <3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Super te pudełka :)
    Szatynka... gdzie jesteś? Czekamy na info.

A ja wziełam pierwszą tabletkę dupkę. Znowu jakby trochę śluz przybrudzony. Miałam na recepcie 3 razy dziennie 1 tabletkę. Rozumiem, że ja zacznę teraz brać to już muszę do końca 12 tygodnia łykać?
    Jak to jest? Orientuje się może ktoś? :)
    do 12 albo dlużej zależy od zaleceń lekarza

Nats lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    Kochane jestem w szpitalu, gin mnie skierowal bo na USG brak ciazy w macicy. Za to cos widzial po lewej stronie. Powiedzial ze ta druga beta za niska bo powinna byc dwa razy wieksza od pierwszej. Podejrzenie ciaza pozamaciczna lub torbiel. W szpitalu zrobili mi USG i pani doktor stwierdzila ze macica nie wyglada na ciazowa sklania sie ku torbieli lutealnej. Jutro powtorza mi bete i dalsze badania co to jest tak dokladnie. Ryczec mi sie chce, tak bardzo z mezem cieszylismy sie ze bedziemy znow rodzicami. A dzis moj synio ma urodzinki a tu taka wiadomosc.
    jeju kochanie trzymaj się:(((((( Tulę cię mocno <3<3

3jgxflw1867zd36k.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki.
    Miała ktoras z Was taki wodnisto-zoltawy śluz? Bezzapachowy, nic mi niebdolega wiec to raczej nie infekcja..
    Mógł by to być objaw ciąży?:p

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    A tak z innej beczki.
    Miała ktoras z Was taki wodnisto-zoltawy śluz? Bezzapachowy, nic mi niebdolega wiec to raczej nie infekcja..
    Mógł by to być objaw ciąży?:p
    może a rozciągliwy jest taki bardziej jak płodny?

3jgxflw1867zd36k.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieee... Taki bardziej jak woda..
    Raz na jakiś czas wyplynie.. Tak to normalny, bezbarwny.. :)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Pączek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    Kim dała znaka na forum ze cos sie dzieje.....weszłam tu zeby Cie mocno przytulić....wiem ze na odległość to za duzo nie da....ale mysle ze śmiało moge powiedziec ze wszytskie jak jeden waż sa przy Tobie myślami i wspierają !!!
    JESTESMY Z TOBA <3 <3 <3

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:

Szatynko, myślami i <3 z Tobą!!!

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Nieee... Taki bardziej jak woda..
    Raz na jakiś czas wyplynie.. Tak to normalny, bezbarwny.. :)
    raczej norma. Żółtawy baby mają w ciązy a to że jest bardziej wodnisty to pewnie przez hormony :D

3jgxflw1867zd36k.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    strasznie przykro....
    z całych sił przytulam... <3

pocieszacz-001-330x330.png

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    raczej norma. Żółtawy baby mają w ciązy a to że jest bardziej wodnisty to pewnie przez hormony :D

Wczesniej miałam nawracające infekcje, w marcu po porzadnym leczeniu w końcu sie tego pozbylam i teraz juz myślałam ze znowu to samo.. No ale sama po sobie juz wiem jak to wyglądało i teraz wygląda zupełnie inaczej. No i zero objawów typu swędzenie itd.

Dlatego pomyślałam ze zapytam tu, moze ktoras tak miała :D no hormony szaleją tak, ze groszek dzis matkę juz o 12-stej wykonczyl i oczy mi się zamykaly :D przetrzymalam do 15 ale jednak łóżko bylo górą.. :D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatynko kochana!!!!! Przesylam mnóstwo pozytywnej energii, jak najwięcej umiem!!!! Czekamy na wieści, trzymaj się :*:*:*:*:*:*:*

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Wczesniej miałam nawracające infekcje, w marcu po porzadnym leczeniu w końcu sie tego pozbylam i teraz juz myślałam ze znowu to samo.. No ale sama po sobie juz wiem jak to wyglądało i teraz wygląda zupełnie inaczej. No i zero objawów typu swędzenie itd.

Dlatego pomyślałam ze zapytam tu, moze ktoras tak miała :D no hormony szaleją tak, ze groszek dzis matkę juz o 12-stej wykonczyl i oczy mi się zamykaly :D przetrzymalam do 15 ale jednak łóżko bylo górą.. :D
    ja byłam lepsza od ciebie bo wytrzymałam do 13,30 jak mnie zmuliło to mążnioe mógł mnie dobudzić :P

Nie przejmowałabym się tym śluzem, infekcje w ciązy są normalne ale nie sądzę aby u ciebie to było. Jak bedziesz u gina to mu powiedz dla świętego spokoju

3jgxflw1867zd36k.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    ja byłam lepsza od ciebie bo wytrzymałam do 13,30 jak mnie zmuliło to mążnioe mógł mnie dobudzić :P

Nie przejmowałabym się tym śluzem, infekcje w ciązy są normalne ale nie sądzę aby u ciebie to było. Jak bedziesz u gina to mu powiedz dla świętego spokoju

Jak znowu z wrażenia nie zapomnę to mu powiem :D

No to widzę ze nie tylko ja jestem śpioch:D

W ogóle to codziennie jadam cala taka średnia michę truskawek.. :D sama się sobie dziwie ze mam taki spust hahah :D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• sandrula Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeej, non stop szatynko myślę o tobie..
    Takie to wszystko niesprawiedliwe...

Ale wierze w to, ze wyleczysz sie i nim sie obejrzysz będziesz miała cudowne drugie dzieciątko!:*

Na razie skup sie na synusiu, który Cię potrzebuje <3
    My myślami i serduchem caly czas jestesmy z Toba !! <3

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Evelin Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:

Ojejku, malenka wszystko sie ulozy..
    Jestesmy z Toba <3
    Dla pocieszenia moja kolezanka miala podobna sytuacje a teraz jej synek ma 3 latka, jesli chcesz odezwe sie do niej i zapytam co i jak, pamietam jak w pracy bardzo plakala... moze dla porownania poradz sie innego lekarza, sciskam mocno <3

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Jak znowu z wrażenia nie zapomnę to mu powiem :D

No to widzę ze nie tylko ja jestem śpioch:D

W ogóle to codziennie jadam cala taka średnia michę truskawek.. :D sama się sobie dziwie ze mam taki spust hahah :D
    też mam zapas truskawek :D i też jem pół kilo dziennie :D
    Śpioch to norma w ciąży :) hormony buzują no i nie ma nic gorszego niż głód w ciązy, wygląda to tak:
    " jest ok jestem pełna...Kużwa zabiję kogoś jak czegoś nie zjem już teraz!!!!!"

3jgxflw1867zd36k.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    też mam zapas truskawek :D i też jem pół kilo dziennie :D
    Śpioch to norma w ciąży :) hormony buzują no i nie ma nic gorszego niż głód w ciązy, wygląda to tak:
    " jest ok jestem pełna...Kużwa zabiję kogoś jak czegoś nie zjem już teraz!!!!!"

Hahah racja! Ja w jednej minucie niby nie glodna a za 5 min buszuje w lodowce bo ,,cos bym zjadła" :D a to dopieeroo poczatki..:D chyba za niedługo będę się turlać po ulicy a nie chodzić haha :D

Ja na szczęście mam 3 nawet długie grządki truskawek <3 :D

Co do spania to na prawdę u mnie nowość , nigdy nie spalam popołudniami bo potem miałam nocki zarwane:p a dziś wstalam o 9.00 a o 12 juz śpiąca:D ta ciąża mnie zadziwia z dnia na dzień..:D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ