X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    A to mój wie, ze go mamy :D
    Ja mam dużo śluzu kremowego, w ciągu dnia kilka razy muszę się podmyć i zmienić wkładkę. W przeciwnym razie czuję dyskomfort między nogami :D

ja to tak naprawde nie wiem...bo ten kremowy tez mam-ale biore tez luteine więc myslałam ze to po tym..wkładke i tak więc cały czas mam..
    ale na innym forum dziewczyna pisała mi że miała lekki problem z suchością na poczatku ciaży...ja mam tez troche wrazenie ze jestem tam jakby ciaśniejsza i bardziej opuchnieta..;)

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam sporo śluzu. a jak zacyznamy z mężem już ten teges to w ogole baaardzo dużo :P

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    ja też mam sporo śluzu. a jak zacyznamy z mężem już ten teges to w ogole baaardzo dużo :P

ja odkryłam właściwie czemu u mnie było sucho...podrażnił mnie żel do h intymnej i mnie piekło...zastanowiło mnie to czemu mnie piecze tylko wieczorami i złożyłam wszystko do kupy..;) u mnie chyba luteina cały śluz zjada..;)

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są dni kiedy jest tzw. posucha, a bywają też i takie, że leci z Ciebie na okrągło. Ja ostatnio nie nadążałam z wymienianiem wkładek :D
    Dziewczyny, słyszałyście o tym, że w ciąży przysługują Nam 2 badania 3 D za darmo? O ile wiem to są na NFZ.

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Dziewczyny, słyszałyście o tym, że w ciąży przysługują Nam 2 badania 3 D za darmo? O ile wiem to są na NFZ.

hmmm tego nie wiem...słyszałam ogólnie o 3 bad usg...ja będe chodzic chyba i tak prywatnie, chociaz zastanawiam sie czy nie chodzic tak i tak...:P tylko nie wiem jak bym to ogarnęła wtedy...i co wtedy diwe karty ciaży, czy co?

• Allmita Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Wy dziewczyny na wczorajszych wizytach dostałyście juz jakies skierowania na badania? moja siostra juz na pierwszej dostała cały plik badań do zrobienia

• szuflada Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Są dni kiedy jest tzw. posucha, a bywają też i takie, że leci z Ciebie na okrągło. Ja ostatnio nie nadążałam z wymienianiem wkładek :D
    ja własnie w poniedziałek idę na nfz. stwierdziłam, że nawet jak się będzie coś działo i będę chciała iść z dnia na dzien to pójdę już prywatnie i tyle. ale wierzę, ze będzie ok :)

• Allmita Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    ja własnie w poniedziałek idę na nfz. stwierdziłam, że nawet jak się będzie coś działo i będę chciała iść z dnia na dzien to pójdę już prywatnie i tyle. ale wierzę, ze będzie ok :)

tyle że np do mojej ginki(prywatnie) ja sie nie umówie z dnia na dzień...;) tylko min tydz wczesniej

• szuflada Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    tyle że np do mojej ginki(prywatnie) ja sie nie umówie z dnia na dzień...;) tylko min tydz wczesniej
    na pewno? niektórzy inaczej patrzą na ciężarne i wciskają je jak najwczesniej :) no ale, jak dobry ginekolog i grafik ma wypełniony po brzegi to wiadomo, ni dy rydy.

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    a Wy dziewczyny na wczorajszych wizytach dostałyście juz jakies skierowania na badania? moja siostra juz na pierwszej dostała cały plik badań do zrobienia

Ja mam całą listę badań :/ Wręcz powiedziałabym litanię.

Allmita lubi tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    a ja mam wiecznie zawalony nos i gardło. w nosie oczywiście krew a gardło rano az boli. pewnie z tego właśnie biora się mdłości. nie wiem jak temu zaradzić

Oj chyba trza otworzyć kącik porad.. Hehehehehe

Jest taki dobry specyfik na gardlo Issla porzeczkowa..nawilza ladnie hardlo.. Polecam bo sama bralam i dzisiaj znow zaczelam.

szuflada lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Ja to dzisiaj uświadomiłam sobie ze za dwa tygodnie mam wesele w Polsce i lecę samolotem i chyba sobie darujemy lot jak już to autem pojadę wydaje mi się bezpieczniej
    Kim... Ja mam 2 wesela jedno we wrzesniu drugie 2 tygodnie pozniej..

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    spokojnie możesz lecieć samolotem...chyba od 6 czy 7 msc nie wolno dopiero...
    szczerze to wolałabym chwile samolotem niz tyle czasu autem
    Dokladnie.. Im brzuszwk mniejszy tym lepiej bo im wiekszy tym niebezpieczniej latac.. Fizyka sie kłania..

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam na razie kilka sztuk... Stopniowo.. Ale w szpitalu zrobili czesc..

• szuflada Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja własnie dlatego na pierwszą wizytę postanowiłam iść na nfz. żeby dostać skierowanie an darmowe badania, bo pewno tyle tego bedzie, że aż mi się oczy otworzą

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiak niedługo do mnie przyjdzie..yupii

• foxylady Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yo! :) ale naskrobałyście od wczoraj :) dzisiaj byłam na wizycie na nfz i dostałam skierowanie na pierwsze badania - na poniedziałek. Z wynikami mam się pojawić u dr też w poniedziałek i dopiero przepisze skierowanie na kolejne badania. Jakby nie można było zrobić tego za jednym kłuciem, no ale..
    Prywatnie mi gin powiedział, że jeśli będziemy serduszkować to żebym się obserwowała i była czujna czy nie mam później ciągnięć i skurczy.. i najlepiej, żeby nie kończyć w środku, bo nasienie może spotęgować jakieś tam skurcze/ruchy w środku. Dzisiaj na nfz gin mi powiedział, żebym unikała współżycia. Co lekarz to inna opinia :) Aaaa.. tyle, że ja jestem po jednym poronieniu, więc mnie zapewne trochę inaczej traktują :)
    Szuflada, odliczasz już do poniedziałku? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 15:04

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxylady wrote:
    szczerze? nie.. bo trzeba sie będzie ogolić tam na dole a mi się nie chce jak cholera :P
    Przepraszam za tę obcesowość no ale...rozumiecie...:D

foxylady, Kim87, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

• foxylady Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    szczerze? nie.. bo trzeba sie będzie ogolić tam na dole a mi się nie chce jak cholera :P
    Przepraszam za tę obcesowość no ale...rozumiecie...:D

hhahaha rozumiem Cię doskonale, mój szanowny małżonek wieczór przed wizytą stwierdził, że już mam bardziej męskie nogi od niego :D więc rozumiesz jak musiała wyglądać broszka ;D

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxylady wrote:
    yo! :) ale naskrobałyście od wczoraj :) dzisiaj byłam na wizycie na nfz i dostałam skierowanie na pierwsze badania - na poniedziałek. Z wynikami mam się pojawić u dr też w poniedziałek i dopiero przepisze skierowanie na kolejne badania. Jakby nie można było zrobić tego za jednym kłuciem, no ale..
    Prywatnie mi gin powiedział, że jeśli będziemy serduszkować to żebym się obserwowała i była czujna czy nie mam później ciągnięć i skurczy.. i najlepiej, żeby nie kończyć w środku, bo nasienie może spotęgować jakieś tam skurcze/ruchy w środku. Dzisiaj na nfz gin mi powiedział, żebym unikała współżycia. Co lekarz to inna opinia :) Aaaa.. tyle, że ja jestem po jednym poronieniu, więc mnie zapewne trochę inaczej traktują :)

foxy widze że chodzisz prywatnie i na nfz..ja tez zastanawiam sie na d takim rozwiązaniem..zawsze to troche kasy zostanie z badań....powiedziałas "swojemu" prywatnemu lekarzowi że chodzisz tez na nfz czy jak to rozwiązałaś?

teraz mnie zmartwiłas tym seksem....mój mąż po tylu latach przerywanego wreszcie może sobie pouzywać..;)- poczekam co powie mój gin....co do ciągnięc to ja czasem mam niezależnie od seksu więc nie wiem jak sie do tego odniesć...

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ