Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Anula1986 wrote:Teoretycznie gin stwierdził, ze na 28 grudnia mam.
Dzisiaj podczas USG widziałam na ekranie, ze ginowi wyświetla, że mam 12 tc i 6 dzień ciazy.
Czyli tydzień starsza ciąża wychodzi.u mnie z pomiarow przesunęli mi termin na 26 grudnia a praktycznie powinnam miec na 28.
-
to jest tak że każde dziecko ma inne tempo rozwijania się. Są tygodnie że dzidzi leci jak szalone a w nastepnym stopuje trochę i sie wyrównuje.
Spoko i tak sie dowiesz jak zaczniesz rodzićMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
eveli_na wrote:Leczyc nie ale dzieci z zespolem patau Sa skazane na smierc czesto w meczarniach w trakcie luv krotko po porodzie. Jest to zespol roznych wad bardzo ciezkich zazwyczaj.
Wiesz... Majac wynik w ktorym jest podejrzenie wady mozesz zrobic amnio, ktore okresla czy wada fsktycznie wystepuje. A wiadomo jesli jest wada, mozna rozwazyc terminacje.
U moich znajomych wyszedł źle test Pappa i USG a jednak maluch zdrowy. Amniopunkcji osobiście bym nie wykonała bo bałabym sie ewentualności komplikacji . Każdy ma inne podejścieeveli_na lubi tę wiadomość
Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm09.05.17- 8kg i 73cm
-
Duśka;) wrote:U moich znajomych wyszedł źle test Pappa i USG a jednak maluch zdrowy. Amniopunkcji osobiście bym nie wykonała bo bałabym sie ewentualności komplikacji . Każdy ma inne podejście
Fakt amnio niesie ryzyko. I kazdy z nas podejmuje decyzje indywidualnie.
Nie można dyskutować o takich sprawach bo to ciężkie tematy na dyskusje. Poza tym zle a zle to wiesz cieżko dyskutować bez konkretnych wyników. Dla kogoś złe będzie już nt 2,5 ( graniczne ) czy statystyka pappa 1:1000
Ach Anula napisałam ze nic dla grocha nie mam, skłamalam ale nie zamierzenie
Mam chustę do noszenia i trochę pieluch w szufladachdo tego skarpety jedna para noworodziaste i dwa śliniaki gdzieś zachowane
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 17:21
foxylady lubi tę wiadomość
-
Jestem po wizycie! Dzidzia rośnie jak na drożdżach, 430g
Pani doktor nie kazała się nastawiać bo dzidziuś się schował bardzo nisko i nie chciał się pokazać ale mówi że siusiaka nie widzi i raczej dziewczynka czyli tak jak przeczuwałam
Są też gorsze informacje bo szyjka krótka i lekko otwarta. Będziemy zakładać pessar. Już zamówiłam. Nie kazała się martwić bo jeżeli mnie brzuszek nie boli to widocznie taka moja uroda.Duśka;), Nats lubią tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8077dcc1c9f2.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/33b39b22d8b6.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/09dc159a39a7.jpg
Ach i jeszcze nosidłofoxylady, WaldhauzerM, Allmita lubią tę wiadomość
-
Sylwia91 wrote:Jestem po wizycie! Dzidzia rośnie jak na drożdżach, 430g
Pani doktor nie kazała się nastawiać bo dzidziuś się schował bardzo nisko i nie chciał się pokazać ale mówi że siusiaka nie widzi i raczej dziewczynka czyli tak jak przeczuwałam
Są też gorsze informacje bo szyjka krótka i lekko otwarta. Będziemy zakładać pessar. Już zamówiłam. Nie kazała się martwić bo jeżeli mnie brzuszek nie boli to widocznie taka moja uroda.
Czyli jednak Basieńkaduża z niej dziewczynka już. Co do peesara to bardzo dobra decyzja nie będziesz się stresować ze szyjka nie wytrzyma.
Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
Sylwia91 wrote:Jestem po wizycie! Dzidzia rośnie jak na drożdżach, 430g
Są też gorsze informacje bo szyjka krótka i lekko otwarta. Będziemy zakładać pessar. Już zamówiłam. Nie kazała się martwić bo jeżeli mnie brzuszek nie boli to widocznie taka moja uroda.dobrze że pessar zakładasz. Będziesz miała komfort że jesteś zabezpieczona
Sylwia91 lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO