Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia91 wrote:Dajcie spokój z tym strachem kochane! Ja już na półmetku ciąży, testu nie miałam, tylko zwykłe ush genetyczne, a dzidziuś rośnie zdrowo i prawidłowo przybiera na wadze. Trzeba wierzyć i zaufać trochę Bogu, że jak już się udało to musi być dobrze ja się tylko trochę martwię jak wpłynęła na dziecko ta okropna wizyta u dentysty, ale też wierzę że nic maleństwu się nie stało trzymajcie dzisiaj za nas kciuki, mamy wizytę o 16:15
Dokładnie, nie możemy ciągle panikować, bo za chwilę osiwiejemy wszystkie Ja też nie wiem co ten cały test wykaże, ale mam nadzieję, że Bozia pozwoli mi urodzić zdrowego dzidziusia I nie tylko mi... Nam wszystkim
Sylwia, trzymam kciuki! Na pewno Basieńka jest cała i zdrowaszuflada lubi tę wiadomość
-
Wynik testu pappa to statystyka że np. 1:7590 kobiet w ciąży z takimi wynikami jak ty urodziła dziecko z wadą. Oznacza to że możesz ty być tą osobą bądź ktoś inny. Im większa liczba tym lepiej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 14:27
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Kim87 wrote:To jest wybór każdej z nas nie musisz robić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 14:38
Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka! -
Mi lekarz powiedział, że USG wyszlo dobrze a test Pappa moge zrobić jak bardzo chce ale w sumie to i tak nic nie zmieni bo tego sie leczyć nie daOlgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm 09.05.17- 8kg i 73cm
-
Anula ja tez xzekam na wynik pappa. A jak usg ? Przeziernosc? U nas dzidek 54mm przeziernosc karkowa 1,4mm. Zadnych innych abberacji nie ma.
Co do wynikow pappa to fakt Sa to wyniki stattstyczne ale obliczane to wsxysyko jest na podstawie wielu czynnikow. Czyli crl, nt, kosc nosowa, wiek matki o wyniki z krwi. -
Duśka;) wrote:Mi lekarz powiedział, że USG wyszlo dobrze a test Pappa moge zrobić jak bardzo chce ale w sumie to i tak nic nie zmieni bo tego sie leczyć nie da
Leczyc nie ale dzieci z zespolem patau Sa skazane na smierc czesto w meczarniach w trakcie luv krotko po porodzie. Jest to zespol roznych wad bardzo ciezkich zazwyczaj.
Wiesz... Majac wynik w ktorym jest podejrzenie wady mozesz zrobic amnio, ktore okresla czy wada fsktycznie wystepuje. A wiadomo jesli jest wada, mozna rozwazyc terminacje.foxylady, Allmita lubią tę wiadomość
-
Duśka;) wrote:Mi lekarz powiedział, że USG wyszlo dobrze a test Pappa moge zrobić jak bardzo chce ale w sumie to i tak nic nie zmieni bo tego sie leczyć nie da
Wiecie co... Ja już normalnie w domu mam wózek, fotelik, szafeczkę z przewijakiem, wanienkę, łóżeczko z baldachimem
Teściowa i moja matka szalejąszuflada, Duśka;) lubią tę wiadomość
-
Anula1986 wrote:Dlatego normalnie na test PAPP-A bym nie poszła, przynajmniej nie za opłatą. Sprawdzić mogę co i jak jeśli i tak za to nie płacę, ale tak to wolałbym za tą kasę kupić coś maluszkowi
Wiecie co... Ja już normalnie w domu mam wózek, fotelik, szafeczkę z przewijakiem, wanienkę, łóżeczko z baldachimem
Teściowa i moja matka szaleją
Szalenstwo nie ma co. Ja czekam na pappa I moze jakies ciuszki bede kupowac -
eveli_na wrote:Anula ja tez xzekam na wynik pappa. A jak usg ? Przeziernosc? U nas dzidek 54mm przeziernosc karkowa 1,4mm. Zadnych innych abberacji nie ma.
Co do wynikow pappa to fakt Sa to wyniki stattstyczne ale obliczane to wsxysyko jest na podstawie wielu czynnikow. Czyli crl, nt, kosc nosowa, wiek matki o wyniki z krwi.
Przezierność 2,00 mm i NT 2,00 mm.
Lekarz powiedział, ze wszystko jest w porządku. Chyba normy są do 2,7 mm.
-
Anula1986 wrote:64, 4 - cokolwiek to znaczy
To długość dziecka od głowy do pupy duży maluszek u nas 54mm ale ciężko bylo wierciocha pomierzyc w jednym pomiarze wychodzil milimetr więcej tutaj troche inaczej jednak zapisują te pomiary, zmierzyla gościa 4 razy i wybrala srednia z pomiarow.