X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zakupy dla naszych maluszkow.
Odpowiedz

Zakupy dla naszych maluszkow.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2013, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Patti, najlepsze są rzeczy sprezentowane, bo każdy coś fajnego upoluje. Też sporo rzeczy dostaliśmy jak się Jasiu urodził i to dobrze, bo się w ogóle nie spodziewałam, że np. 62 tak krótko ponosi..

patti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa- dostałaś moją wiadomość na privie?

• Meginka Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała mi wrote:
    A gdzie kupiłas to body " Mały terrorysta"? Idealnie pasowałby dla mojego syna :)
    hehe :) Aż tak daje popalić?? ;) W zwykłym "Sklepie z odzieżą dziecięcą" :) Były ostatnie 3 szt po 7,50 więc grzechem byłoby nie wziąć :)

mała mi lubi tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • mała mi Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No taki niesforny nasz Leoś. Daje się we znaki nie tylko rodzicom - na wszelkie badania, pobrania podchodzimy kilka razy i tamujemy porządek :/

A to body naprawdę super! Jednak życzę aby Kacperek nie utożsamiał sie z tym napisem :)

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• Meginka Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm no zobaczymy jak to będzie :) na razie szaleje w brzuszku jak wariat :) wczoraj wieczorem tak skopał ojca, że aż w szoku był że Mały już tak mocno kopie :)

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.fabrykawafelkow.pl/do-karmienia/5000-srebrne-nakladki-na-brodawki-piersiowe-silverette.html

Czego to się nie wymyśli jeszcze...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dziecisawazne.pl/polskie-pieluszki-wielorazowe-dudus/

Jakies nowe wielorazówki polskie, podobno fajne

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowiłam zrobic listę rzeczy które musimy zakupić może macie już gotowe i mi podpowiecie byłabym wdzięczna :)

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee na swoim blogu ma listę i w ogóle mnóstwo fajnych rzeczy na nim opisuje. My z mężem czytamy i to będzie nasz wyznacznik zakupów. Tylko nie wiem kiedy powinnam za nie się zabrać? Jaki czas na to byłby najlepszy? Teraz to chyba jeszcze za wcześnie.

Miriam, Suzy Lee lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    Suzy Lee na swoim blogu ma listę i w ogóle mnóstwo fajnych rzeczy na nim opisuje. My z mężem czytamy i to będzie nasz wyznacznik zakupów. Tylko nie wiem kiedy powinnam za nie się zabrać? Jaki czas na to byłby najlepszy? Teraz to chyba jeszcze za wcześnie.
    to zależy tylko do ciebie :)
    Ja za wcześnie nie kupowałam :). Najpierw zaczęłam stopniowo od ubranek gdzieś ok. 25 tygodnia ;). Nie mam jeszcze łóżeczka , wózka etc :)
    W październiku będziemy kupować. Odkładałam pieniądze na ten cel, żeby teraz móc zrobić zbiorowe zakupy :). Moja znajoma kupiła wózek już w 12 tc, bo był w promocji, ale po co jej leci i marnuje się gwarancja na wózek jak go nie używa. Termin ma tak jak ja na początek listopada :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2013, 11:05

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    http://www.fabrykawafelkow.pl/do-karmienia/5000-srebrne-nakladki-na-brodawki-piersiowe-silverette.html

Czego to się nie wymyśli jeszcze...
    rzeczywiście :)
    tego jeszcze nie widziałam :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakiegoś linka do bloga mogę prosić :)

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα z wózkiem to święta racja. Poza tym zakupy w 12 tygodniu to strasznie wcześnie. Ja tak zastanawiam się nad tymi zakupami kiedy, bo muszę wszystko zaplanować co, gdzie, kiedy. Mam zagrożenie przedwczesnym porodem, poza tym pewnie do końca ciąży będę leżała w łóżku, więc zakupy spadają na mojego męża, który wciąż jest w podróżach służbowych na świecie i na babcię, więc muszę im listę przygotować i powiedzieć gdzie muszą się udać :-) I nie chciałabym aby mnie zaskoczyła sytuacja, że trafię do szpitala, dzidziuś pojawi się o wiele za wczesnie na świecie, a mąż w panice wpadnie do pierwszego lepszego sklepu i wykupi połowę asortymentu, ha ha :-D

Niby wszystko można przez neta kupić, ale z drugiej strony fajnie jakby mąż czy babcia w sklepie obejrzeli łóżeczko, wanienkę, nawet ubranka, bo to zawsze inaczej niż kupowanie w ciemno :-)

Miriam, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    A jakiegoś linka do bloga mogę prosić :)

http://yourbabyproject.pl.tl/

Miriam lubi tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    иιєиσямαℓиα z wózkiem to święta racja. Poza tym zakupy w 12 tygodniu to strasznie wcześnie. Ja tak zastanawiam się nad tymi zakupami kiedy, bo muszę wszystko zaplanować co, gdzie, kiedy. Mam zagrożenie przedwczesnym porodem, poza tym pewnie do końca ciąży będę leżała w łóżku, więc zakupy spadają na mojego męża, który wciąż jest w podróżach służbowych na świecie i na babcię, więc muszę im listę przygotować i powiedzieć gdzie muszą się udać :-) I nie chciałabym aby mnie zaskoczyła sytuacja, że trafię do szpitala, dzidziuś pojawi się o wiele za wczesnie na świecie, a mąż w panice wpadnie do pierwszego lepszego sklepu i wykupi połowę asortymentu, ha ha :-D

Niby wszystko można przez neta kupić, ale z drugiej strony fajnie jakby mąż czy babcia w sklepie obejrzeli łóżeczko, wanienkę, nawet ubranka, bo to zawsze inaczej niż kupowanie w ciemno :-)
    ja większość zrobiłam na allegro - typu ręczniki, prześcieradła, rożki, ochraniacz do łóżeczka , trochę pieluch :). Ubranka też kupiłam używane w mega pace na allegro. Część zakupów pieluchy tetrowe i flanele , kocyki i troszkę nowych ubranek kupiłam w sklepie dziecięcym na osiedlu oraz w pepco troszeczkę. Wcześniej zrobiliśmy tylko obczajkę jaki chcemy wózek i fotelik i w którym sklepie kupimy. Porównaliśmy ceny i wiem już gdzie i co kupić. Wanienkę kupiłam w ikei, stelaż pod wanienkę na tablica.pl
    W biedronce była promocja na pieluchy dada więc też się zaopatrzyliśmy. Teraz chcę zrobić resztę zakupów na allegro , chcę zamówić materac bo taniej wychodzi na allegro z przesyłką niż w sklepie.
    Także możesz część zakupów zwalić na barki męża, możecie też zrobić zakupy na allegro i wziąć dostawę za pobraniem jeśli dużo kupicie u jednego sprzedającego. Ja zrobiłam rozeznanie tylko i widziałam że na allegro taniej mogę kupić niż w sklepie np. rożki , ochraniacz do łóżeczka, prześcieradła , ręczniki z kapturkiem. Większość dziewczyn decyduje się na zakup łóżeczka przez allegro i też sobie chwalą :). Nie trzeba łazić szukać tylko zamawiasz i ci dostarczają ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:

niektóre łóżeczka w zasadzie większość tych z allegro u mnie można obejrzeć np. w askocie :)
    U mnie np. w sklepie dziecięcym sporo rzeczy jest takich samych jak na allegro :). Ja wolałam tylko kupić ubranka te nowe w sklepie niż przez internet.
    Wiadomo co kto woli :)

Najlepiej zacząć od garderoby w stylu ręczniki, ubranka prześcieradła , pieluchy etc. bo to jeszcze trzeba poprać i wyprasować :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe z tym za wczesnie to mnie i tak nie pobijecie, jescze męatką nie bylam, a ajk bylam na ciuchac i znalzałm cos słodkiego dla dzieciaczka to sobie kupowalam na przysłośc :) i teraz nie żałuje, bo mam kila suoer pajacykow z disneya zkubusiem puchatkiem czy tygryskiem :D

aletakie zakupy an powaznie to sie wzielam gdzies w poowoe ciąży dopiero, i zaczelam od takich rzeczy jak pieluszki tetrowe przesicieradelka, posciel ogolnie, łóżeczko trafila nam sie olkazja na tablicy wiec kupilismy dos cwczesnie, ale juz po po,owie ciąży,wiadomo rzcy dla mnie, ogolnei takie drobiazgi ale potrzebne, ktore w ferworze tgo sie cie dzis dzieje w zwiazku z mieszkaniem to bym pewnie zapomniala. Ubranka ciagle mama i z siostra i babcią mi jakies kupowaly wiec teraz jakos na poczatku sieprnia zrobilam prz3glad co amma a czego mi brakuje i poszlismy do sklepu zorbic zakupy i kupic to czego nam brakowalo. '

ogolnie zostalo nam kupic wozek, fotelik ale mamy upatrzone tylko chodfzi o gwarancje wiec teraz jakos bedziemy jechac zamawiac, bo termin an poczatek listopada.

no i jeszcze wanienka i komsetyki do pielegnacji i pamperys nam zostaly, ale to jak sie ogarniemy z mieszkanime. Musimy teraz kilka sprzetow kupic do mieszkania, ale ogolnei wiekszosc rzeczy juz mamy wiec jestem spokojna. Wlasnie zaczelam brac sie za pranie :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super ten blog przepisałam liste no i już powoli będziemy jakieś drobiazgi kupować :D mój mąż wczoraj zadał mi pytanie to od czego zaczynamy jakieś kaszki dla dziecka czy co :O nie mamy narazie nic a ten mi o kaszkach wyskoczył i słoiczkachdla dziecka !

Suzy Lee lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem ciekawa co by zrobił gdyby kupił tak jak planował na początek karton kaszki bananowej a dziecko miało by uczulenie na banany sam by jadł :D Ha Ha

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam... na blogu lista jest tylko ubrankowa, bo mam problem z wklejeniem zdjec akcesoriwo dla mamy i dziecka, sa jakieś rozmyte, na razie nie mam czasu sie tym zajmować. Ale na 73 w tym wątku stronie znajdziesz reszte linków do zdjec listy, którą wrzuciłam na fotosik.pl

‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ