Zakupy dla naszych maluszkow.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mała mi wrote:A gdzie kupiłas to body " Mały terrorysta"? Idealnie pasowałby dla mojego syna
mała mi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Suzy Lee na swoim blogu ma listę i w ogóle mnóstwo fajnych rzeczy na nim opisuje. My z mężem czytamy i to będzie nasz wyznacznik zakupów. Tylko nie wiem kiedy powinnam za nie się zabrać? Jaki czas na to byłby najlepszy? Teraz to chyba jeszcze za wcześnie.
Miriam, Suzy Lee lubią tę wiadomość
Mama najcudowniejszych skarbów -
Matylda36 wrote:Suzy Lee na swoim blogu ma listę i w ogóle mnóstwo fajnych rzeczy na nim opisuje. My z mężem czytamy i to będzie nasz wyznacznik zakupów. Tylko nie wiem kiedy powinnam za nie się zabrać? Jaki czas na to byłby najlepszy? Teraz to chyba jeszcze za wcześnie.
Ja za wcześnie nie kupowałam . Najpierw zaczęłam stopniowo od ubranek gdzieś ok. 25 tygodnia . Nie mam jeszcze łóżeczka , wózka etc
W październiku będziemy kupować. Odkładałam pieniądze na ten cel, żeby teraz móc zrobić zbiorowe zakupy . Moja znajoma kupiła wózek już w 12 tc, bo był w promocji, ale po co jej leci i marnuje się gwarancja na wózek jak go nie używa. Termin ma tak jak ja na początek listopada
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2013, 11:05
-
nick nieaktualny
-
иιєиσямαℓиα z wózkiem to święta racja. Poza tym zakupy w 12 tygodniu to strasznie wcześnie. Ja tak zastanawiam się nad tymi zakupami kiedy, bo muszę wszystko zaplanować co, gdzie, kiedy. Mam zagrożenie przedwczesnym porodem, poza tym pewnie do końca ciąży będę leżała w łóżku, więc zakupy spadają na mojego męża, który wciąż jest w podróżach służbowych na świecie i na babcię, więc muszę im listę przygotować i powiedzieć gdzie muszą się udać I nie chciałabym aby mnie zaskoczyła sytuacja, że trafię do szpitala, dzidziuś pojawi się o wiele za wczesnie na świecie, a mąż w panice wpadnie do pierwszego lepszego sklepu i wykupi połowę asortymentu, ha ha
Niby wszystko można przez neta kupić, ale z drugiej strony fajnie jakby mąż czy babcia w sklepie obejrzeli łóżeczko, wanienkę, nawet ubranka, bo to zawsze inaczej niż kupowanie w ciemno
Miriam, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
Mama najcudowniejszych skarbów -
Matylda36 wrote:иιєиσямαℓиα z wózkiem to święta racja. Poza tym zakupy w 12 tygodniu to strasznie wcześnie. Ja tak zastanawiam się nad tymi zakupami kiedy, bo muszę wszystko zaplanować co, gdzie, kiedy. Mam zagrożenie przedwczesnym porodem, poza tym pewnie do końca ciąży będę leżała w łóżku, więc zakupy spadają na mojego męża, który wciąż jest w podróżach służbowych na świecie i na babcię, więc muszę im listę przygotować i powiedzieć gdzie muszą się udać I nie chciałabym aby mnie zaskoczyła sytuacja, że trafię do szpitala, dzidziuś pojawi się o wiele za wczesnie na świecie, a mąż w panice wpadnie do pierwszego lepszego sklepu i wykupi połowę asortymentu, ha ha
Niby wszystko można przez neta kupić, ale z drugiej strony fajnie jakby mąż czy babcia w sklepie obejrzeli łóżeczko, wanienkę, nawet ubranka, bo to zawsze inaczej niż kupowanie w ciemno
W biedronce była promocja na pieluchy dada więc też się zaopatrzyliśmy. Teraz chcę zrobić resztę zakupów na allegro , chcę zamówić materac bo taniej wychodzi na allegro z przesyłką niż w sklepie.
Także możesz część zakupów zwalić na barki męża, możecie też zrobić zakupy na allegro i wziąć dostawę za pobraniem jeśli dużo kupicie u jednego sprzedającego. Ja zrobiłam rozeznanie tylko i widziałam że na allegro taniej mogę kupić niż w sklepie np. rożki , ochraniacz do łóżeczka, prześcieradła , ręczniki z kapturkiem. Większość dziewczyn decyduje się na zakup łóżeczka przez allegro i też sobie chwalą . Nie trzeba łazić szukać tylko zamawiasz i ci dostarczają
-
Matylda36 wrote:иιєиσямαℓиα z wózkiem to święta racja. Poza tym zakupy w 12 tygodniu to strasznie wcześnie. Ja tak zastanawiam się nad tymi zakupami kiedy, bo muszę wszystko zaplanować co, gdzie, kiedy. Mam zagrożenie przedwczesnym porodem, poza tym pewnie do końca ciąży będę leżała w łóżku, więc zakupy spadają na mojego męża, który wciąż jest w podróżach służbowych na świecie i na babcię, więc muszę im listę przygotować i powiedzieć gdzie muszą się udać I nie chciałabym aby mnie zaskoczyła sytuacja, że trafię do szpitala, dzidziuś pojawi się o wiele za wczesnie na świecie, a mąż w panice wpadnie do pierwszego lepszego sklepu i wykupi połowę asortymentu, ha ha
U mnie np. w sklepie dziecięcym sporo rzeczy jest takich samych jak na allegro . Ja wolałam tylko kupić ubranka te nowe w sklepie niż przez internet.
Wiadomo co kto woli
Najlepiej zacząć od garderoby w stylu ręczniki, ubranka prześcieradła , pieluchy etc. bo to jeszcze trzeba poprać i wyprasować
-
hehehe z tym za wczesnie to mnie i tak nie pobijecie, jescze męatką nie bylam, a ajk bylam na ciuchac i znalzałm cos słodkiego dla dzieciaczka to sobie kupowalam na przysłośc i teraz nie żałuje, bo mam kila suoer pajacykow z disneya zkubusiem puchatkiem czy tygryskiem
aletakie zakupy an powaznie to sie wzielam gdzies w poowoe ciąży dopiero, i zaczelam od takich rzeczy jak pieluszki tetrowe przesicieradelka, posciel ogolnie, łóżeczko trafila nam sie olkazja na tablicy wiec kupilismy dos cwczesnie, ale juz po po,owie ciąży,wiadomo rzcy dla mnie, ogolnei takie drobiazgi ale potrzebne, ktore w ferworze tgo sie cie dzis dzieje w zwiazku z mieszkaniem to bym pewnie zapomniala. Ubranka ciagle mama i z siostra i babcią mi jakies kupowaly wiec teraz jakos na poczatku sieprnia zrobilam prz3glad co amma a czego mi brakuje i poszlismy do sklepu zorbic zakupy i kupic to czego nam brakowalo. '
ogolnie zostalo nam kupic wozek, fotelik ale mamy upatrzone tylko chodfzi o gwarancje wiec teraz jakos bedziemy jechac zamawiac, bo termin an poczatek listopada.
no i jeszcze wanienka i komsetyki do pielegnacji i pamperys nam zostaly, ale to jak sie ogarniemy z mieszkanime. Musimy teraz kilka sprzetow kupic do mieszkania, ale ogolnei wiekszosc rzeczy juz mamy wiec jestem spokojna. Wlasnie zaczelam brac sie za pranie -
nick nieaktualnysuper ten blog przepisałam liste no i już powoli będziemy jakieś drobiazgi kupować mój mąż wczoraj zadał mi pytanie to od czego zaczynamy jakieś kaszki dla dziecka czy co nie mamy narazie nic a ten mi o kaszkach wyskoczył i słoiczkachdla dziecka !
Suzy Lee lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMiriam... na blogu lista jest tylko ubrankowa, bo mam problem z wklejeniem zdjec akcesoriwo dla mamy i dziecka, sa jakieś rozmyte, na razie nie mam czasu sie tym zajmować. Ale na 73 w tym wątku stronie znajdziesz reszte linków do zdjec listy, którą wrzuciłam na fotosik.pl