Zastrzyki Clexane,duphaston,aspiryn cardio
-
WIADOMOŚĆ
-
ja odstawiłam 2 tygodnie temu zastrzyki.. brałam je tylko profilaktycznie po 2 poronieniach (bez żadnych badan dodatkowych) i na razie jest wszystko w porządku.. nic już nie biorę, nawet luteiny, oby tak dalej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 09:12
-
nick nieaktualny
-
zeloth wrote:Tak. Robiłam +- o tej samej porze, ale nie jest to warunek. Możesz zrobić kilka godzin później lub wcześniej.Czasem zdarzały mi się takie przesunięcia.
Droga koleżanko a powiedz mi jeszcze co robiłaś jak na końcu w zastrzyku zostaje trochę powietrza? To też należy wstrzyknąć czy już nie trzeba? Dziś robiłam sobie sama i myślałam, że mi serce wyskoczy ze strachu ale dałam radę Tak to robił mi mąż, ale chichrałam się jak szalona. Czy na początku ciąży miałaś jakieś objawy? Ja jak na razie nie mam żadnych i zaczynam świrować -
nick nieaktualny
-
Witam! Mam do Was pytanko. Po poronieniu wyszly mi dodatnie ANA, układ krzepnięcia ok ale za niskie bialko S (nie wiem jak to możliwe?) do tego za wysokie TSH i za niskie FT4. Kolejna ciaza bedzie prowadzona najprawdopodobniej na Clexane i Acardzie. chciałabym się dowiedzieć czy przy tym zestawie powinno się tez brac duphaston czy tylko kiedy wyniki progesteronu sa kiepskie?
będę wdzieczna za Wasze opinieGabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
dziekuje za odpowiedz. slyszalam o tych szczepionkach z Lodzi, tylko podobno nie sa za bardzo zbadane medycznie wiec chyba zdecyduje się "tylko" na Clexane Acard i Dupka.Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
22.7.16 IUI
Mam pytanie w ktorym tc odstawialyscie acard/aspiryn cardio?
Bo ja mam odstawic w 34t0d..tzn.wczoraj odstawilam..i mam nadzieje ze bedzie ok..bo pozostale leki bez zmian..Kamilka lubi tę wiadomość
-
APS wrote:Witam! Mam do Was pytanko. Po poronieniu wyszly mi dodatnie ANA, układ krzepnięcia ok ale za niskie bialko S (nie wiem jak to możliwe?) do tego za wysokie TSH i za niskie FT4. Kolejna ciaza bedzie prowadzona najprawdopodobniej na Clexane i Acardzie. chciałabym się dowiedzieć czy przy tym zestawie powinno się tez brac duphaston czy tylko kiedy wyniki progesteronu sa kiepskie?
będę wdzieczna za Wasze opinie
Ja także mam niedobór białka S. Żeby łatwej zajść brałam Acard. Potem po konsultacji z hematologiem kazał Acard odstawić i przepisał zastrzyki Clexane. Biorę j od 6-7 tygodnia, aż do połogu i trochę po mam brać. Progesteron miałam ładny ale zapobiegawczo lekarz kazał brać do 12 tygodnia z powodu wcześniejszego poronienia.
W razie pytań wal śmiało:)
Trzymam kciuki:) -
ja jeszcze dostałam wyniki ze mam mutacje genu MTHFR
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 23:31
Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
22.7.16 IUI
Cześć Dziewczyny,
Mam Trombofilie, codziennie przyjmuje Clexane 0,6 i do tej pory wszystkie wyniki morfologii były ok, ale dzisiaj niestety odebrałam wyniki i w opisie anemia...mysle, ze to przez CLEXANE. Oto moje wyniki, które odbiegają od normy:
Hemoglobina
10,6 g/dl
norma:
12,0 - 16,0
Hematokryt
30,6 %
norma:
37,0 - 47,0
MPV
10,0 fl
norma:
9,0 - 12,6
% neutrocytów ? co to jest w ogóle?
72,9 %
norma: 45 - 70
Napiszcie proszę jak jest u Was i jak sobie z tym radzić....boje się -
Dziewczyny jak Wam idzie? Z ciążą wszystko dobrze? Ja jestem po dwóch poronieniach jedno w 8 tyg drugie w 9 teraz jestem w 7 tyg na acardzie duphastonie i clexane 0.6 wyszedł mi zespół antyfosfolipidowy. Boje się strasznie... jak narazie serduszko bije wszystko rozwija się prawidłowo. Ale mam czasami plamienia. Czy któraś z Was miała przy tych lekach?
Buziaczki
-
nick nieaktualny
-
Witam Dziewczyny!
Ja mam za sobą 3 straty: cp, obumarcie ciąży w 7 tyg i ciąża biochemiczna. Już po drugiej stracie zdecydowałam się na zrobienie przeciwciał. I okazało się, że p/c antykardiolipinowe były słabo dodatnie. Dlatego od początku tej ciąży biorę clexane 0,4. Do tego acard 75 ale to już wcześniej zaczęłam łykać. I póki co odpukać ale wszystko idzie dobrze. Jednak po zastrzykach dosyć często się siniaczę i dr powiedziała, że będziemy je odstawiać ok 14-16 tc. Mówi, że w sumie to acard jest najważniejszy a clexane to tylko wspomagacz. Choć szczerze mówiąc wolałabym ich nie odstawiać tak dla własnego spokoju. A zastrzyki robi mąż pod pośladkami i śladu nie ma. A jak ja sobie zrobię to zawsze krwiak zostaje:) -
A badałaś progesteron? Bo powiem Tobie szczerze, że we wcześniejszych ciążach brałam duphaston i prawdopodobnie ten lek u mnie nie za bardzo się wchłania. Moja dr mówiła, że Luteina dopochwowa jest o niebo lepsza bo po pierwsze działa bezpośrednio a po drugie jest to naturalny progesteron. I u mnie w końcu lutka się sprawdziła. A bierzesz acard?