Zastrzyki Clexane,duphaston,aspiryn cardio
-
WIADOMOŚĆ
-
kochane ja mam zalecenia brania acard po pozytywnym teście i clexane moja nowa gin mówi że odrazu można by było włączyć a poprzedni gin że clexane wdraża później tak 7 tydz .. to nie za późno ? moje ciąże obumarły jedna 13 tydz druga 10 tydz .. ?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
jova wrote:Ja brałąm Acard od połowy cyklu, a Clexane od razu po pozytywnym teście
mam pytanie czy któraś z was jest na zestawie Acard + clexane i udało się donosić ciąże? lub jest obecnie na etapie wyższym niż zawsze .. aha i w którym tygodniu miałyście odstawić acard , te informacje są dla mnie bardzo ważne , dziękuje z góry za odpowiedzi
bo mianowicie zaczerpnęłam opinii 3 lekarzy : jeden mówił żeby brać acard bez clexane , drugi mówił przed zajściem w ciąże o acardzie i clexane ale obecnie kazał zastosować acard tylko po pozytywnym teście do 5 tyg później odstawić i zacząć barć tylko clexane a w tym tyg byłam u mojego lekarza za granica opowiedziałam mu wszystko zrobił dodatkowe badania na te przeciwciała co mam mówiłam mu że w polsce stosuje się acard i clexane wysłał to zawiadomienie do ginekologa specjalisty i wczoraj wieczór dostałam informacje że dostanę clexane i acard że mogę jutro iść wykupić w aptece, oczywiście dziś jadę i się dowiem dokładnie jaką dawkę dostałam :
i teraz nie wiem co robić którego lekarza posłuchać?
brać samo clexane ? czy dodatkowo acard jak obecny lekarz mówi ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 09:01
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
jova wrote:Ja brałąm Acard od połowy cyklu, a Clexane od razu po pozytywnym teście27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
czarnulka24 wrote:kochane ja mam zalecenia brania acard po pozytywnym teście i clexane moja nowa gin mówi że odrazu można by było włączyć a poprzedni gin że clexane wdraża później tak 7 tydz .. to nie za późno ? moje ciąże obumarły jedna 13 tydz druga 10 tydz .. ?
Ja jestem w trochę innej sytuacji, bo ciąża z ivf. Zarówno aspirynę cardio, jak i clexane zaczęłam brać jeszcze przed transferem. Mam brać conajmniej do 12 tygodnia ciąży, a wtedy skonsultować się z hematologiem, który zarządzi co dalej. Mój gin jest zwolennikiem brania Clexane do samego końca.czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Trawka wrote:Ja biorę Clexane właśnie chyba od siódmego tygodnia, wcześniej nie dostałam. Wcześniej tylko sama brałam acard.
a clexane bierzesz razem z acardem ? czy jak zaczęłaś brać clexane to acard odstawiłaś??27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
nick nieaktualnyMałgosiu, w dziale "problemy i komplikacje" jest cały watek o clexane
https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/clexane,7211,16.html
generalnie zastrzyki robimy w brzuch, idzie przywyknąć, ja obecnie nie mam nawet żadnego siniaka
Powodzenia na wizycie -
Jestem po poronieniu, które miało miejsce pół roku temu. Zrobiłam trochę badań, większość nic nie wykazała. Oprócz tego, że mam niedoczynność tarczycy, to mam jeszcze nieprawidłowy jeden parametr krzepliwości krwi, chodzi o skrócony APTT. Po za tym, gdy zaszłam w tamtą ciążę, bardzo bolała mnie lewa noga, co mogłobyć objawem złej krzepliwości. Niestety mój lekarz twierdzi, że nie ma wskazań do zastosowania w następnej ciąży Clexanu. Czy ktoś mogłby mi polecić lekarza z woj. wielkopolskiego, kujawsko-pomorkiego, mazowieckiego bądź pomorskiego, który przepisuje profilaktycznie clexane? Nawet gdy nie ma do tego 100% wskazań?
-
Ja chodzę do Dr Wojewódzkiego, klinika Novum. Jestem po dwóch ciążach biochemicznych i teraz przy trzeciej ciąży z IN VITRO od razu zspisał mi spory zestaw leków: accard, encorton, fraxiparine - podobny lek do clexane na krzepliwość, lutrinę podjęzykowa, luteinę dopochwowo, folik. Jestem w 6 tyg, - widziałam już pęcherzyk i serduszko. Czyli leki dxiałają
endometrioza
06.2016 ciąża biochemiczna
09.2016 ciąża biochemiczna -