Bardzo późna owulacja...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny, dzisiaj mój 29dc, dzięki mierzeniu temperatury byłam pewna, że cykl będzie bezowulacyjny.. jednak wczorajszy i przedwczorajszy płodny śluz skłonił mnie do zrobienia testu owu, wyszły dwie czerwone, identyczne krechy; dzisiaj już test jest negatywny.. Czy możliwe aby tak przesunęła mi się owulka? Nigdy nie miałam problemów z miesiączką, przychodziła co 31-33dni.. fl=13dni. Co myślicie o moim przypadku?
-
A może jesteś w ciąży? Wtedy testy owulacyjne wychodzą pozytywne Tylko, że miałaś też płodny śluz... W cyklach zawsze może coś się nagle rozregulować (może byłaś chora, albo miałaś stresujący okres w pracy) i wtedy taka późna owulacja może mieć miejsce, czemu nie? W ciągu najbliższych dni wszystko się wyjaśni, albo temperatura skoczy i zacznie się fl, albo zacznie się @... Albo może jednak to ciążaStarania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
nick nieaktualny
-
No bez owulacji to raczej nie ma szans na ciążę Z tą ciąża to tak palnęłam z głupia frant (ale to prawda, że w ciąży testy owu wychodzą pozytywne), a przecież napisałaś, że temperatury niskie i nie było skoku... Ale jeżeli dzisiaj temperatura poszła w górę i w ciągu kolejnych dni będzie rosła, to bardzo możliwe, że jednak ta owulacja przyszła tak późno właśnie. Jeżeli kochałaś się w te dni co pojawił się płodny śluz, to możliwe, że coś z tego będzie jednakStarania o drugie dziecko
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Zamrożony 3AB -
No, ale pytanie czy ten śluz jest lepszej jakości Bo w ciąży też ma się dużo śluzu... Niestety na podstawie temperatury raczej trudno cokolwiek powiedzieć, bo po 21 dc masz cały czas zaburzoną. Powtórz test ciążowy - co ci szkodziStarania o drugie dziecko
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB -
nick nieaktualny
-
No, ale ginekolog nawet jeśli jesteś w ciąży, to na tym etapie nie będzie mógł nic powiedzieć. Musisz zrobić, albo test z moczu, albo z krwi, żeby potwierdzić ciążę.Starania o drugie dziecko
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB -
ja też mam problem z późną owulacją zazwyczaj koło 20 dc niewiem czy tak powinno być tym bardziej że w tym cyklu biore clo coprawda 1/2 tabletki 3,4,5, dc ale spodziewałam się owulacji wcześniej a tu jak na złość do dziś jej nie mam, czy stymulowanie closty może spowodować że pęcherzyk który naturalnie u mnie pęka nie pękł?
-
nick nieaktualnyJa mam owulację 18-20dc, przy cyklach 31-33dniowych i ten wynik jest jak najbardziej ok. Teraz mam 31dc i owu do tej pory nie było.. martwię się, mam nadzieję, że wszystko jest ok. Albo mam bezowulacyjny, albo owulacja się znacznie przesunęła, albo zaraz dostanę @..
-
mnie to dziwi że pomimo stymulacji clostilbegyt owulacja (którą pomimo stymulacji i tak miałam) jest i tak późno coprawda śluzu tak pięknego dawno nie było ale skoku nie widać
elizka369- patrząc na Twój wykres wygląda jak bezowulacyjny przynajmniej na razie albo jeszcze troszke może trzeba poczekać
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny mozecie zajrzec na moj wykres prosze, caly czas mam taka sama temp, czy to znaczy ze nie mam szans na owulacje czy co?? bo dziwne naprawde... pije ziola o. sroki czy to moze miec wplyw.ale jajniki mnie bolały kilka dni wiec juz sama nie wiem...
-
Witam, czy mogłabym prosić o interpretację mojego wykresu? Zawsze miałam długie cykle (ok. 35 dniowe, owulacja 22-24 dc) jednak dwa ostatnie mnie niepokoją. Poprzedni trwał 54 dni (owulacja wystąpiła w 39 dc), obecny trwa już 42 dzień, jednak owulacja nadal nie wystąpiła. Czy któraś z Was miała podobnie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2013, 20:14
-
Witam,
W ostatnim cyklu przed zajściem w ciąże w 23dc czułam kłucie w jajnikach i testy owulacyjne potwierdziły mi owulacje, niestety poroniłam w 8tc, dzis jest 23dc po zabiegu i znów czuje kłucie w jajnikach i dodam że moje cykle są nieregularne wahają się od 30 do 44 dni stąd moje pytanie czy mam sie czyms martwić że owulacja wystepuje tak późno czy to jest w miare normalne?Tuśka87 lubi tę wiadomość
-
wiem, ze to może głupie pytanie, ale wciąż się nad tym zastanawiam: czy jeśli lekarz mi powiedział (w 17 dc), ze w jednym jajniku nie mam wogóle pęcherzyków a w drugim mam ich za dużo, bez określenia wielkości, to jest szansa że jakiś tam jednak się przebije przez tez tłum i urośnie???Beta 2.01 - 4120 (19dpo)
Beta 4.01 - 8317 (21dpo)