Bardzo późna owulacja...
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam ostatnio w 15 dc brak jakiegokolwiek pęcherzyka dominującego, nic a nic, jajniki śpią, szyjka zamknięta. Diagnoza - cykl bezowulacyjny. Trzy dni później jeden z jajników zaczął mnie pobolewać, znanym mi już bólem, zwykle zwiastującym, że coś tam się jednak dzieje. Postanowiłam jeszcze raz podejść do gina i proszę - 20 dc, czyli zaledwie 5 dni po wcześniejszym usg - dorodny pęcherzyk 20 mm, i test owulacyjny wyszedł już mega pozytywny
-
nick nieaktualny
-
No właśnie moja natura jest podobna eh ile to się trzeba oczekać! W mojej udanej ciąży miałam stymulację clo i wtedy owulacja książkowa w 14 dc. Teraz znowu zaczynamy starania i widzę, ze trzeba będzie znowu coś postymulowac żeby tak nie czekać w nieskończoność .
-
Jak staraliśmy się z mężem o pierwszą ciążę i byłam srednio obeznana w temacie owulacji to zakladalam, że mam ja na pewno książkowo w środku cyklu - bo czemu by inaczej - i w ogóle inny scenariusz nie przychodził mi do głowy hehe Na szczęście zaczęłam chodzić na monitoring i okazało się ze nic bardziej mylnego i ze do tej pory intensyfikowalismy starania nie wtedy co trzeba! Moja owulacja zawsze była pozna i podobno to wcale nie takie rzadkie. Szkoda tylko że wtedy tak długo się czeka na kolejną szansę Eh no i tez chciało mi się płakać jak było podejrzenie cyklu bezowulacyjnego. Co racja to racja- trzeba mieć tej cierpliwości!
-
Hej dołączam do grona. Dzis mam 22dzc wczoraj byłam na monitoringu piękny pęcherzyka 21mm dostałam ovitrelle na pęknięcie w niedzielę idę na podgląd czy pękły także mam późnej owulacji bez luteiny czy duphastonu nie dostaję okresu mam cykle około 40 dni albo i więcej pęcherzyki u mnie w tym cyklu strasznie powoli rosną
-
Adenozyna wrote:Cześć dziewczyny! Jestem nowa dopiero zaczynam obserwację i niestety też mam późne owulacje ok.20dc. Cykle 33 dniowe wiec niby jest ok. Mega wkurzające jest to czekanie:/ pierwsze dziecko mam z owulacji w 30dc:)
-
ja testuję od niedawna. już zauważyłam, że mam dosyć późno owulacje 17-18 dzień cyklu. cykle ok. 32-33 dni. obecnie jestem w 16 d.c. objawy śluzowe i kłócia jajnika takie jakie mam przy owulacji wystąpiły. w 13 d.c. byłam na usg- pęcherzyk był podobno ładny. test owulacyjny od 3 dni niby negatywny- kreska ciemnoblada ale jednocześnie jaśniejsza od kontrolnej- może przegapiłam, albo mam felerne testy skok temperatury jeszcze nie nastąpił, więc albo ovu nie będzie, albo będzie późno.
-
sylka0102 wrote:Czyli jest nadzieja że tak później owulacji można zajść w ciążę?
sylka0102 lubi tę wiadomość
-
Witam, zaczęłam właśnie 4 cykl z clo, ale nie wiem czy powinnam, otóż mam PCPS, @ nieregularne ale są nie trzeba ich wywoływać luteina ani duphastonem. W połowie września a konkretnie 22 byłam na monitoringu cyklu, pęcherzyk był, lekarz stwierdził że to czas okołowulacyjny i dał nam zielone światło. Działaliśmy . Wg moich wyliczeń okres powinnma dostać ok. 4 października ale przedłużył mi się cykl i @ dostałam dopiero 9 października. Okres miałam tylko 2 dni i mi się skończył, więc teraz sama nie wiem, zaczęłam brać clo ale zastanawiam się nad testem ciążowym. Dodam tylko że mam teraz stres w pracy , czy to moze byc powodem tak krótkiego okresu. Nie wiem co o tym mysleć.
-
Ja na Twoim miejscu zrobilabym test. Moja kuzynka trzy miesiace miala "okres" na poczatku ciazy, tyle ze bardzo skapy. Jak poszla do lekarza to sie okazalo ze jest w ciazy:-)
Ja tez mam dlugie cykle, w tym cyklu w dniu spodziewanego okresu dopiero miałam owulację,więc do 20 października czekam z testowaniem.Piotr 29.08.2015r.
Dominika 31.08.2017r.
Mam Was- mam wszystko.
-
Ja sama już zgłupiałam, sama nie wiem co zrobić, biorę clo boje się ze to , (jesli byłaby ciąża) możne zaszkodzić. Mam teraz też dużo stresu w pracy więc moze to jest tez powód tak krótkiego okresu. A tak wogóle to bardzo bolały mnie również piersi jak nigdy, teraz tez mnie troszeczkę pobolewają. Moze masz rację i powinnam zrobic test
barbarah lubi tę wiadomość