X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Bardzo późna owulacja...
Odpowiedz

Bardzo późna owulacja...

Oceń ten wątek:
  • jos Nowa

Wysłany: 10 września 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ostatnio w 15 dc brak jakiegokolwiek pęcherzyka dominującego, nic a nic, jajniki śpią, szyjka zamknięta. Diagnoza - cykl bezowulacyjny. Trzy dni później jeden z jajników zaczął mnie pobolewać, znanym mi już bólem, zwykle zwiastującym, że coś tam się jednak dzieje. Postanowiłam jeszcze raz podejść do gina i proszę - 20 dc, czyli zaledwie 5 dni po wcześniejszym usg - dorodny pęcherzyk 20 mm, i test owulacyjny wyszedł już mega pozytywny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu pozytywny test owu miałam 24 dc i dzięki temu cykl wydłużony. Chyba od ponad 7 cykli nie miałam aż tak późnej owulacji ale szanse trzeba było wykorzystać ;)

• barbarah Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety zawsze mam owu powyżej 25 dc. Taka już moja natura;/

Aniołek 07.2017
  • jos Nowa

Wysłany: 11 września 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie moja natura jest podobna eh ile to się trzeba oczekać! W mojej udanej ciąży miałam stymulację clo i wtedy owulacja książkowa w 14 dc. Teraz znowu zaczynamy starania i widzę, ze trzeba będzie znowu coś postymulowac żeby tak nie czekać w nieskończoność ;).

• yvonneSW Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 14:31

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • kerka Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) yvonne mi sie okolo 20 dc chcialo juz plakac, ze owulacji nie ma, znowu cykl bezowulacyjny, a przyszla do mnie jednak 23 dc :) trzeba miec mase cierpliwosci.....

niedoczynność tarczycy
    AMH 12,2
  • jos Nowa

Wysłany: 18 września 2016, 02:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak staraliśmy się z mężem o pierwszą ciążę i byłam srednio obeznana w temacie owulacji to zakladalam, że mam ja na pewno książkowo w środku cyklu - bo czemu by inaczej - i w ogóle inny scenariusz nie przychodził mi do głowy hehe Na szczęście zaczęłam chodzić na monitoring i okazało się ze nic bardziej mylnego i ze do tej pory intensyfikowalismy starania nie wtedy co trzeba! Moja owulacja zawsze była pozna i podobno to wcale nie takie rzadkie. Szkoda tylko że wtedy tak długo się czeka na kolejną szansę :/ Eh no i tez chciało mi się płakać jak było podejrzenie cyklu bezowulacyjnego. Co racja to racja- trzeba mieć tej cierpliwości!

• yvonneSW Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 14:32

reno lubi tę wiadomość

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • Adenozyna Nowa

Wysłany: 3 października 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jestem nowa dopiero zaczynam obserwację i niestety też mam późne owulacje ok.20dc. Cykle 33 dniowe wiec niby jest ok. Mega wkurzające jest to czekanie:/ pierwsze dziecko mam z owulacji w 30dc:)

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dołączam do grona. Dzis mam 22dzc wczoraj byłam na monitoringu piękny pęcherzyka 21mm dostałam ovitrelle na pęknięcie w niedzielę idę na podgląd czy pękły także mam późnej owulacji bez luteiny czy duphastonu nie dostaję okresu mam cykle około 40 dni albo i więcej pęcherzyki u mnie w tym cyklu strasznie powoli rosną

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adenozyna wrote:
    Cześć dziewczyny! Jestem nowa dopiero zaczynam obserwację i niestety też mam późne owulacje ok.20dc. Cykle 33 dniowe wiec niby jest ok. Mega wkurzające jest to czekanie:/ pierwsze dziecko mam z owulacji w 30dc:)
    Czyli jest nadzieja że tak później owulacji można zajść w ciążę?

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • katdud Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podbijam, dajcie znac komu sie udało

• magda.g85 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja testuję od niedawna. już zauważyłam, że mam dosyć późno owulacje 17-18 dzień cyklu. cykle ok. 32-33 dni. obecnie jestem w 16 d.c. objawy śluzowe i kłócia jajnika takie jakie mam przy owulacji wystąpiły. w 13 d.c. byłam na usg- pęcherzyk był podobno ładny. test owulacyjny od 3 dni niby negatywny- kreska ciemnoblada ale jednocześnie jaśniejsza od kontrolnej- może przegapiłam, albo mam felerne testy :D skok temperatury jeszcze nie nastąpił, więc albo ovu nie będzie, albo będzie późno.

zem3i09k945lhtw9.png
  • Adenozyna Nowa

Wysłany: 9 października 2016, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    Czyli jest nadzieja że tak później owulacji można zajść w ciążę?
    Jest:) w 30 dniu miałam wreszcie dodatnie testy owu,idealny śluz itp i zaszłam w ciążę. Wtedy myślałam że to bezowulacyjny i czekałam na okres,ale dzięki temu że codziennie mierzylam temp i od 14 dnia robiłam testy wiedziałam że to na pewno owulacja. Teraz powtórka z rozrywki przy staraniach o 2,tylko owu od kilkunastu cykli mam 18-21dc:)więc już wiem że muszę czekać i czekać

sylka0102 lubi tę wiadomość

• katdud Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i nic nie brałaś na przyspieszenie owu?

• honisia Znajoma

Wysłany: 13 października 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, zaczęłam właśnie 4 cykl z clo, ale nie wiem czy powinnam, otóż mam PCPS, @ nieregularne ale są nie trzeba ich wywoływać luteina ani duphastonem. W połowie września a konkretnie 22 byłam na monitoringu cyklu, pęcherzyk był, lekarz stwierdził że to czas okołowulacyjny i dał nam zielone światło. Działaliśmy . Wg moich wyliczeń okres powinnma dostać ok. 4 października ale przedłużył mi się cykl i @ dostałam dopiero 9 października. Okres miałam tylko 2 dni i mi się skończył, więc teraz sama nie wiem, zaczęłam brać clo ale zastanawiam się nad testem ciążowym. Dodam tylko że mam teraz stres w pracy , czy to moze byc powodem tak krótkiego okresu. Nie wiem co o tym mysleć.

• MavisDracula Ekspertka

Wysłany: 13 października 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na Twoim miejscu zrobilabym test. Moja kuzynka trzy miesiace miala "okres" na poczatku ciazy, tyle ze bardzo skapy. Jak poszla do lekarza to sie okazalo ze jest w ciazy:-)
    Ja tez mam dlugie cykle, w tym cyklu w dniu spodziewanego okresu dopiero miałam owulację,więc do 20 października czekam z testowaniem.

Piotr 29.08.2015r.
    Dominika 31.08.2017r.

Mam Was- mam wszystko.

• honisia Znajoma

Wysłany: 14 października 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama już zgłupiałam, sama nie wiem co zrobić, biorę clo boje się ze to , (jesli byłaby ciąża) możne zaszkodzić. Mam teraz też dużo stresu w pracy więc moze to jest tez powód tak krótkiego okresu. A tak wogóle to bardzo bolały mnie również piersi jak nigdy, teraz tez mnie troszeczkę pobolewają. Moze masz rację i powinnam zrobic test

barbarah lubi tę wiadomość

• magdis Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, ja też zazwyczaj mam baaardzo późną owulację, dziś na usg pęcherzyk dominujący dopiero 12 mm, endometrium 4,5 mm a jest to już 21 dc :( dobija mnie to czekanie i całe sterty zużytych testów owulacyjnych

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • MavisDracula Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już 17dc i na owulację się nie zapowoada.. Śluz gęsty, rozciągliwy ale biały, testy negatywne, mikroskop owulacyjny pokazuje że jeszcze nie czas na owulkę...

Piotr 29.08.2015r.
    Dominika 31.08.2017r.

Mam Was- mam wszystko.

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ