X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Jak to jest z tym śluzem
Odpowiedz

Jak to jest z tym śluzem

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spòjrzcie na mój wykres powiedzcie mi proszę czy mogę się jeszcze spodziewać owulacji skoro nie obserwuję u siebie już śluzu płodnego a temperatura mimo to też jeszcze nie skoczyła i nie wiem co o tym myśleć. Czy mimo braku śluzu może być owu?bòl owulacyjny też już miałam dwa dni temu. Może pęcherzyk znowu nie pękł bo mam pcos

• pakima Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że nie badasz szyjki, patrząc na wykres to ciężko mi stwierdzić czy będzie, jeśli masz rozciągliwy śluz i w dodatku miałaś ból owulacyjny to mogę powiedzieć że owulacja była w tym dniu co skończył ci się śluz o najlepszej jakości czyli 14 dc tak mi się wydaje, wiele się naczytałam i piszą że śluz jest bardzo ważny, ja z kolei mam dziwny teraz cykl bo nie miałam śluzu rozciągliwego a temperatura mi skoczyła,

f2268d9099aa3696015e99c178d9d826.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 14:18

km5smg7ymue8hf5u.png

ex2bcwa1bypjjnja.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie ... Mój sluz od paru dni jest rozciągliwy tylko wczorajszy dzień czyli 16 dzien cyklu był kremowo grudkowaty a dzisiaj znów mega pełno śluzu jak jajo kurze ... 15,16 dzien cyklu miałam bardzo bolący myślałam , że mi rozerwie jajniki i pochwe ... i jak mam to interpretować ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatura jest najwazniejsza. Widocznie Ci moze nie pekł pecherzyk Agnieszka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm może faktycznie nie pękł chociaż gdzieś kiedyś czytałam że owulacja może nastąpić nawet na 3 dzień licząc od szczytu objawu śluzu ale czy to faktycznie możliwe to sama nie wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami sluz jest tylko przy szyjce i jak chcesz zobaczyc jaki masz to np wieczorem codziennie o tej samej porze ale nie po siku tylko przed mozna sie podetrzec lekko papierem toaletowym i zobaczyc jaki sluz na papierze lub tez po prostu wlozyc sobie palucha i pogmerac. U niektorych kobiet sluz tylko po gmeraniu wychodzi -jak u mnie :D

agniesja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba faktycznie będę musiała dokładniej badać śluz. W zasadzie to jest to mój pierwszy miesiąc kiedy płodny śluz wogóle się pojawił. Wcześniej 2 miesiące po antykoncepcji go nie było.

• Kisieńka Ekspertka

Wysłany: 19 września 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnieszka, juz Ci to chyba gdzieś poradziła, ale napisze jeszcze raz dla pewności, weź Ty pij ziółka - założymy taki klub zielarek, ale on chyba jest już tu na forum, nie? I będziemy piły razem, bo ja już mam swoje na Płodność i pije teraz fazę pierwszą. Dobre są i szybko przyszły, tylko trochę moczopędne skubańce...

5ckczlo8xuk7m6f0.png
  • Baś Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie kisieńka - tez tak byślę - załóżmy klub Baby&MamaMed! będzie śmiesznie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie w tym cyklu zaczęłam pić, ale mieszankę nr 3 ojca Sroki. Zobaczymy jak tym razem będzie to wyglądało. Jestem pełna nadziei także po wynikach hormonów, bo stosunek LH/FSH bardzo się poprawił. Jeszcze tylko czeka mnie usg i mam nadzieję, że torbieli nie będzie, bo nie chcę wracać do tabletek anty:(

• Kisieńka Ekspertka

Wysłany: 7 października 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszaka - na pewno sie ułoży. Tylko wiesz z ziołami to trzeba regularnie i najlepiej kilka razy dziennie - zależy ile tam piszą u Ciebie, ale też nie trzeba sie spodziewać szybkich efektów, chociaż ja po baby i mama med - tych moich ziołach na ciążę, to sie az nie spodziewałam, bo chyba ze trzy tygodnie dopiero piję i już mi np łatwiej obserwować śluz, ale to chyba zasługa tych egzotycznych ziół - no sroka takich nie ma - tam tylko lokalne polskie z naszej ziemi, a te egzotyczne mają silniejsze własciwości

Baś lubi tę wiadomość

5ckczlo8xuk7m6f0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piję regularnie, pod tym względem jestem bardzo zdeterminowana i zdescyplinowana. Mówisz, że Twoje zioła silniejsze. Mam nadzieję, że Tobie też pomogą. Ja też zauważyłam, że śluz się poprawił. Każde zioła pewnie w jakimś stopniu pomagają. Jedni muszą poczekać na efekty dłużej, a inni zauważają pierwsze zmiany bardzo szybko. Najważniejsze, żeby efektem ostatecznym była ciąża:)

Kisieńka, Baś lubią tę wiadomość

• Kisieńka Ekspertka

Wysłany: 9 października 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaH - zgadzam się
    a o swoich baby mama wolę myśleć ze są z turbodoładowaniem i wszytko pójdzie na tym dobrym poślizgu co mi go dają :)

Baś lubi tę wiadomość

5ckczlo8xuk7m6f0.png
  • Baś Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie Regularne Cykle z turbo doładowaniem - podoba mi się i teraz mam dodatkowy zapał na <3 dziś wieczorem :D

• Baś Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na <3 to lepiej Relaks i Przyjemność wypić - z tego co zauważyłam :D, także kisieńka - świeżo upieczona rada dla ciebie ;P

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam, że niektóre z was do owulacji biorą olejek z wiesiołka... powiecie coś więcej? Jaki, Jak, Kiedy, Ile

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 23:32

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Baś Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie miałam brać, ale gdzies wyczytała, ze to jednak ściema i lepiej vitex- czyli niepokalanek i damiana i pochrzyn i one razem dają bardzo dobre efekty - lepsze niz wiesiołek, ale od wiesiołka można zacząć i jak nie pomoże to potem taką mieszanke wypróbować jak ja z baby mama med

• Kisieńka Ekspertka

Wysłany: 16 października 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się teraz oprócz naszych ziół na Femibion przerzuciłam - zobaczymy co to będzie

5ckczlo8xuk7m6f0.png
  • Kisieńka Ekspertka

Wysłany: 26 października 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak dobrze odpocząc - baś polecam - teraz wszystko na pewno pójdzie jak po masle :)

5ckczlo8xuk7m6f0.png
  • Kisieńka Ekspertka

Wysłany: 26 października 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na razie ciągle czekam

5ckczlo8xuk7m6f0.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ