Jak to jest z tym śluzem
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa się zastanawiam, ile śluzu płodnego to za mało, a ile za dużo?
Jeden jedyny raz w życiu miałam mnóstwo śluzu że aż się wylewało (miałam również wtedy owulację z obu jajników) i wtedy jedyny raz zaszłam w ciążę... niestety poroniłam. Od tamtej pory nigdy nie miałam aż tyle śluzu. Teraz z 2-3 razy dziennie wypłynie parę kropel, a ja staram się zajść w ciążę bezskutecznie.
Co o tym myślicie? Proszę o poradę. -
Martuś86 wrote:Ja się zastanawiam, ile śluzu płodnego to za mało, a ile za dużo?
Jeden jedyny raz w życiu miałam mnóstwo śluzu że aż się wylewało (miałam również wtedy owulację z obu jajników) i wtedy jedyny raz zaszłam w ciążę... niestety poroniłam. Od tamtej pory nigdy nie miałam aż tyle śluzu. Teraz z 2-3 razy dziennie wypłynie parę kropel, a ja staram się zajść w ciążę bezskutecznie.
Co o tym myślicie? Proszę o poradę.
Trudno powiedzieć ile to jest wystarczająco. Za dużo to się chyba nie da. Na pewno ważne jest, żeby ten śluz płodny był co najmniej kilka dni przed owu. 2 mokre dni to może być za mało. Może spróbuj naturalnych wspomagaczy śluzu, jest trochę sposobówBaś lubi tę wiadomość
-
Mandi :) wrote:Ktoś wyżej pisał o piciu ziolek , ale ty tez możesz mi wytłumaczyć
Ja stosuję Dong Quai (Dzięgiel Chiński) 1 cykl. Moje cykle ogólnie trwają 34 dni. Nie mam za dużo śluzu i nie wiem czy występuje owulacja. Dzięgiel pomaga żeby owulacja wystąpiła. No i teraz chyba najważniejsze Jak pisałam wyżej moje cykle trwają około 34 dni, owulacja występuje około 18-21dc. Dziś mam 12 dc a od wczoraj mam śluz płodny Test owulacyjny jest prawie pozytywny, jutro wykonam kolejny i jeśli pokażą się piękne 2 kreseczki to znaczy, że jednak dzięgiel działa i czuję że "jajniki pracują"❤❤ -
Mandi :) wrote:Ktoś wyżej pisał o piciu ziolek , ale ty tez możesz mi wytłumaczyć