X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • triss Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ampoule a długie masz cykle? może jeszcze urośnie i owu bedzie?

• ampoule Ekspertka

Wysłany: 7 października 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykle przed poronieniem miałam ok. 33 dni... :/ na obu jajnikach są pęcherzyki ale nie rosną :( zobaczymy co będzie za tydzień...

[*] 01.02.2014 - 6/7 tc.
    [*] 11.01.2015 - 5 tc. ciąża biochemiczna
    [*] 13.02.2015 - 5 tc. ciąża biochemiczna
    12.02.2016 urodził się Nasz Ukochany Synek Filip <3
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ampoule wrote:
    ja wczoraj byłam na monitoringu... zamiast się cieszyć mam mega podły humor! Z pęcherzyka 10 mm właściwie nic nie zostało a ten co miał 8 mm nadal tyle ma...no i edno ani drgnęło (nadal 4,5 mm) :( to był 14 dc :( kolejne USG 14-go października... :/

a próbowałaś wspomóc się CLO?

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • ampoule Ekspertka

Wysłany: 7 października 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zagubiona_82 wrote:
    a próbowałaś wspomóc się CLO?
    Jeszcze nie...lekarz który mnie prowadził po poronieniu nie widział takiej potrzeby :/ ten do którego teraz chodzę powiedzial ze jak ten będzie bezowulacyjny to chyba trzeba będzie kolejny wspomóc lekami...

[*] 01.02.2014 - 6/7 tc.
    [*] 11.01.2015 - 5 tc. ciąża biochemiczna
    [*] 13.02.2015 - 5 tc. ciąża biochemiczna
    12.02.2016 urodził się Nasz Ukochany Synek Filip <3
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Doberek:)O rany,faktycznie straszne puchy tu ostatnio.

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 01:22

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    hej :)
    ja mam monitoring dopiero w piątek ;/
    chciałam mieć dzisiaj ale ginowi nie pasowało ;/
    jutro mi nie pasuje ;/

denerwuje się że mam juz torbiel albo jakiegos olbrzyma który nie chce peknac :( mam wczesne owu ...
    odezwe się w piątek :)
    A który dzień cyklu masz dzisiaj?

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 01:22

• Elfik Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe koleżanki :)

troszkę mnie nie było, bo nie chcialam wchodzić tutaj tylko żeby pomarudzić co mnie boli, zresztą głowa mi tak pękała od roboty, którą musiałam wykonać,że z obrzydzeniem patzryłam na lapka...

Widzę, że jak zawsze nasz organizm co jeden to ma lepsze pomysły :)

ale z owulacją w 9 dc to mozna się starać..nawet nie chce mi się liczyć ile to wiecej szans, niż z owu w 21 dc...
    zatem powodzenia :)

zagubiona, jak tam brzusio? może fotka? bez głowy oczywiscie, pokaż apartament... ;)

zagubiona_82 lubi tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik a jak u Ciebie sytuacja wygląda? Pusto tu się zrobiło.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wszystkim, tu mnie jeszcze nie było także witam was serdecznie.

Jestem zielona jeśli chodzi o interpretację temperatury itp. więc pewnie będę co jakiś czas pytać. Na monitoringu cyklu nigdy nie byłam, idę w następnym cyklu.

Od 3 miesięcy biorę bromocorn na obniżenie prolaktyny, która myślę blokowała mi owulację. Mam ją teraz ładnie zbitą:)

Nie wiem czy już miałam owulacje czy nie, z wykresu nie umiem tego odczytać. A OVUFRIEND jeszcze mi jej nie wykazał. Na wszelki wypadek przytulanka są:)

Mam pytanie czy na monitoring cyklu chodzicie prywatnie czy na NFZ?? Jak prywatnie to ile płacicie??

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe apartament :-) dobre :-)
    ponieważ przed ciążą już miałam nadwagę więc mój apartament straszy ludzi w pracy rychłą ucieczką :-P
    ból głowy i wysokie ciśnienie to norma a tak poza tym....byle do przodu :-)
    byle mieć już poród z głowy bo za pierwszym razem to człowiek nieświadomy co go czeka a za drugim jak już się wie jak to wygląda-to jak to mówi moja koleżanka:
    "porodówka to nie sanatorium" więc niech już będzie najlepiej po :-P
    a jak postępy u Was?
    a młoda już przywykła do nowego harmonogramu dnia?

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    hej wszystkim, tu mnie jeszcze nie było także witam was serdecznie.

Jestem zielona jeśli chodzi o interpretację temperatury itp. więc pewnie będę co jakiś czas pytać. Na monitoringu cyklu nigdy nie byłam, idę w następnym cyklu.

Od 3 miesięcy biorę bromocorn na obniżenie prolaktyny, która myślę blokowała mi owulację. Mam ją teraz ładnie zbitą:)

Nie wiem czy już miałam owulacje czy nie, z wykresu nie umiem tego odczytać. A OVUFRIEND jeszcze mi jej nie wykazał. Na wszelki wypadek przytulanka są:)

Mam pytanie czy na monitoring cyklu chodzicie prywatnie czy na NFZ?? Jak prywatnie to ile płacicie??
    monitoring Ci się spodoba bo będziesz wiedziała dokładnie na czym stoisz-mi bardzo pasował mimo, że co drugi dzień to było troche upierdliwe ale przynajmniej wiedziałam czy jajko w ogóle jest i na jakim etapie :-)
    ja do gina chodzę niestety tylko prywatnie i za każdy monit miałam liczone spadkowo tzn pierwszy był najdroższy bo 100 drugi 70 a trzeci 50zł :-)

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fcfe5d183f70093amed.png

Malenq, mkl, ampoule, Elfik, kiniaczek84 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    fcfe5d183f70093amed.png

I co? Szykuje mi się sprzątanie i walka o miejsce w komórce i weekend z dzidziem, który ostatnio ma Focha i jest na nie!

A wczoraj otworzyła mi się reklama wyjazdu na Malediwy i jakoś mnie gryzie, ze moglabym być gdzie indziej...;-)
    Choć szczerze, nie ma na co narzekać, 20 stopni w połowie października...:-)

Miłego dzionka i niech wam dobra wróżka chatę wysprząta..:-)

kapturnica lubi tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No temperatura teraz to jest super. ja bym mogła mieć całą taką jesień :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Elfik a jak u Ciebie sytuacja wygląda? Pusto tu się zrobiło.

Kochana, u mnie małż w rozjazdach, sama się nie zapyle ;-) dlatego nawet nie poszlam na monitoring... Z jednej strony jestem ciekawa czy mój organizm bez leków owuluje, ale wyrzucenie 150 zł dla samej ciekawości mnie przeroslo..
    Jeszcze by się okazało, ze mam owulację życia i musialabym Gina gwalcic, czy kogo się nawinie, a jakoś chyba zbyt nieśmiała jestem :-) :-) :-)

Powoli nam się z malzem odechciewa...
    Żyć trzeba...
    Małż powiększył biznes, musi i chce poświecić temu więcej czasu, a ja nie będę go zmuszać jak naprawdę nie będzie chciał...

Zobaczymy co czas przyniesie, juz nie robię żadnych betonowych planów i nie składam deklaracji...

A wiecie, jestem w dziwnym nastroju, trzy moje dobre znajome się rozwodza, coraz więcej takich sytuacji widzę, dotarło do mnie, ze w życiu naprawdę trudno jest walczyć z rzeczywistością i nie spaprac niczego we własnym związku, ze zmęczenia, lenistwa, znudzenia...

Ale skala tego mnie zadziwia
    A dzis jedna znajoma po 40 mi powiedziała, zna kilu znajomych facetów, KT matki zostawily dzieci i to ojcowie je wychowują.. Zwlaszcza jak młodo zaciazyly...
    Hm, czyli mamy prawdziwe równouprawnienie...

• zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:

A wiecie, jestem w dziwnym nastroju, trzy moje dobre znajome się rozwodza, coraz więcej takich sytuacji widzę, dotarło do mnie, ze w życiu naprawdę trudno jest walczyć z rzeczywistością i nie spaprac niczego we własnym związku, ze zmęczenia, lenistwa, znudzenia...

niestety....takie banalne a takie do bólu prawdziwe :-( dałaś do myślenia....

a mi chodzi jeszcze jedna myśl po głowie-na początku tygodnia w pracy usłyszałam:
    "Po równo wcale nie oznacza, że sprawiedliwie"
    :-)
    taka piękna pogoda-olać sprzątanie i zmykamy na spacerek!!! sprzątanie może poczekać na szarobure dni :-)

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona, ja bym i olala, ale do mieszkania wchodze na Małysza...
    Otwieram drzwi i skok na gore ubrań...
    Ruszylam "kącik" za łóżkiem, czego tam nie było...a nasmiesznisze, ze mnóstwo kosmetyków, dziiękki kT miałam być piekna, i pewnie by super działały, ale zza łóżka było im trudno...;-)

No i nie jestem piekna, chlip, chlip..;-)

Zagubiona, ja zawsze jak czytam o twoim ciśnieniu i to, ze monitorujesz to i bierzesz leki, to mi się jakoś lepiej robi..
    Gdyby ktos o mnie zadbał, to pewnie nie biegalabym teraz dzieckiem po lekarzach, dlatego jak myślę, ze u ciebie to idzie jak tzra, to mi jakoś jaśniej.. I lepiej
    Trudno to wytłumaczyć, może po prostu nikomu nie życzę takich stresie, nikt na nie nie zasługuje...

I widzę, ze dalej chodzisz do pracy. Dzielna dziewczynka :-)

• Elfik Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, ta agresywna reklama baby med mnie zaczyna wkurzac...
    Można wysłać wirusa niejakiej Kisieńce?
    Wszędzie fe same posty, babymed pomaga na wszystko...
    Jak pisał Wiech - krawaty wiąże i usuwa ciążę...

‹‹ 1037 1038 1039 1040 1041 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ