Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam. Mam problemy z prolaktyną,.więc biorę bromergon. Dwa cykle brałam też duphaston. Chodzę na monitorong od 4 cykli. Owulację mam 16 dc. Zasze miałam pęcherzyki w 11 lub 12 dc ok. 16-18 mm i endo 6-8 mm. Wczoraj byłam na monitoringu, był to mój 13 dc. Okazało się, ze pęcherzyk ma 14 wporywach do 15 mm, a endo niecałe 4. Czy któraś z was też miała podobną sytuację? Teraz mam iśc za tydzień sprawdzic czy pękł samoistnie. Jak myślicie, co mi powie lekarz odnośnie kolejnego cyklu? Dodam ze to był mój 3 cykl starań.M&M
-
Milcia wrote:Dziewczyny po dzisiejszej wizycie moja mała ma już 2300 gram. Kawał baby
-
Byłam dzisiaj na usg pęcherzyk jest z lewego jajnika, ma 17 mm, jest ze wzgórkiem - czyli gotowy do przyjęcia jakiegoś pana X lub Y
Mam tyle energii w sobie, że zaczynam gadać sama do siebie w piątek kolejne usg, zobaczymy czy urośnie, czy pęknie, już nie mogę się doczekać. Boli mnie lewa strona, owulacja przewidywana jest w weekend. Pewnie w niedziele lub poniedziałek będzie ostatnie usg, żeby zobaczyć czy wszystko było ok. Jeśli w tym miesiącu nie zajdę to na 100% będę pewna, że mam niedrożny jajowód i w listopadzie pójdę na HSG choćbym miała wyć po tym z bólu!
Mimo, że nastawiłam się w tym miesiącu tylko na obserwację, mam pewność, że robię wszystko właśnie w kierunku obserwacji, nawet jeśli cykl skończy się @ będę z siebie dumna jak nigdy.
Byłam już u mojej teścióweczki się pochwalić.
Pytałam gin, czy lepiej jest codziennie czy co drugi dzień. Mamy serduszkować codziennie, a w weekend przede wszystkim.
Teraz upajam się tymi wiadomościami i zajadam jagody Goji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 16:58
kiniaczek84 lubi tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Byłam dzisiaj na usg pęcherzyk jest z lewego jajnika, ma 17 mm, jest ze wzgórkiem - czyli gotowy do przyjęcia jakiegoś pana X lub Y
Mam tyle energii w sobie, że zaczynam gadać sama do siebie w piątek kolejne usg, zobaczymy czy urośnie, czy pęknie, już nie mogę się doczekać. Boli mnie lewa strona, owulacja przewidywana jest w weekend. Pewnie w niedziele lub poniedziałek będzie ostatnie usg, żeby zobaczyć czy wszystko było ok. Jeśli w tym miesiącu nie zajdę to na 100% będę pewna, że mam niedrożny jajowód i w listopadzie pójdę na HSG choćbym miała wyć po tym z bólu!
Mimo, że nastawiłam się w tym miesiącu tylko na obserwację, mam pewność, że robię wszystko właśnie w kierunku obserwacji, nawet jeśli cykl skończy się @ będę z siebie dumna jak nigdy.
Byłam już u mojej teścióweczki się pochwalić.
Pytałam gin, czy lepiej jest codziennie czy co drugi dzień. Mamy serduszkować codziennie, a w weekend przede wszystkim.
Teraz upajam się tymi wiadomościami i zajadam jagody Goji.
Krótko móiwąc Kochana przed Wami pracowity weekend;)Trzymam mocno kciuki za powodzenie tej misjimałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Kinia, Milcia, ZAGUBIONA, Mała, KAp, Ewik co u was???
wszyscy o mnie zapomnieli:( to takie smutne:(.....
do puki nie byłam w ciąży wszyscy ze sobą rozmawiali wypytywali, a jak zaszłam to nagle się wszystko skończyło.....
więc wychodzę z inicjatywą aby się moje koleżanki pokazały:) i co nieco o sobie przypomniały -
No właśnie Kasia miałam pisać, gdzie się wszystkie pochowały.
U mnie już bliżej niż dalej. Mam stracha. Wózek kupiony, łóżeczko mam, materac zamówiony. Zostały takie apteczne pierdoły cz. II. Powoli muszę torbę pakowaćMadziara lubi tę wiadomość
-
Milcia to super:) a jaki wóx wybraliście? możesz mi na priv wysłać linka, dla mnie też powoli to temat zmora choć typy juz mam:)
kilka rzeczy już też mam ale z tych praktycznych, pampersy, proszki, jakiś otulaczek wygrzebany na ciuchach:)
a ogolnie jak się czujesz? dalej marnie? brzuch przestał boleć? jeju dwa miesiące Ci zostały i to nie całe!!!!
ja jeszcze chodzę do pracy, czuję się dobrze to sobie dupę grzeje w biurze ale tylko do końca roku, bo jednak w zimie już chcę w domu być te 3 miesiące.
byłam raz na 2 tygodniowym zwolnieniu jak mnie rzyganie męczyło i to tyle.
jestem mega rozkojarzona, myślę dwa razy wolniej i mój sklerotyzm chyba juz sięgną zenitu, na wszelki wypadek nie noszę nawet przy sobie więcej niz 100zł bo zgubię -
Haj laski ciążowe..Widzisz Kaśka zaszłaś w ciąże i koniec wątka..To znaczy ,żeś byla wspierana na maxa jak tego potrzebowałas a te nieciążowe uciekły by być wspierane gdzieś indziej
Każda znalazła jakieś miejsce na friendowej ziemi..
Fajnie ,że sie dobrze czujecie -
Kasia my kupiliśmy wózek używany Baby Design Espiro GTX czerwony. Cena było dobra.. a wózek wygląda jak nowy.
Ja się czuję raz lepiej raz gorzej. Kolana mnie bolą i plecy. Miałam robione ekg, bo mnie strasznie dusiło w klatce piersiowej. Brzuch mi twardnieje i mam jak najwięcej leżeć. Ale niestety teraz pranie, prasowanie. Został mi praktycznie może miesiąc i 10 dni.