Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
czesc dziewczyny awiec u mnie tak sobie sama nie wiem nie jest zle ale super tez nie..a wiec tak prolaktyna 9 z hakiem ,wiec super jedno z glowy
cytologia ok tylko jakis maly stan zapalny--- dal mi globulki i juz nie badam szyjki pewnie przez to zlapalam infekcje ehh
a jajeczka?na prawym pusto i dudni jak wlesie nic nie ma natomiast na lewym sa 2przytulaski przyklejone do siebie o wymiarac identycznych maja po13mm jak stwoerdzil w 12dniu cyklu jest ok...
ale endo nie powala na kolana tylko 5mm...stwoerdzil ze nie jest najgorzej bo zanimdojdzie do owu podrosnie wiec pije dalej wino i zrem orzeszki...
Pregnyl mam wykupilam , duphaston mam miec podany 2dni po pregnylu 2razy dziennie jesli oczywiscie pecherzyki urosna
Bida z usg bo mojego lekarza w srode nie ma wiec juz zalatwilam prywatne ale niestety wieczor we wtorek dobre i to bo musze wiedziec czy urosna...Stwierdzil ze jak sa 2to moga byc blizniaki i czy chce....a ja sama nie wiem nie zastanawiam sie teraz nad tym tylko zobacze we wtorek bo zawsze moze sie okazac ze zaden nie urosnie albo mimo 2nic z tego Kasia identycznie jak u ciebie ty chyba tez mialas sklejone dwa??
no i sobota przyjsc juz do niego sprawdzic cz\y pekly
ufff -
o jest KAsiulek:)
KAsiu miałam dwa ale jeden był mniejszy:) nie wiem ile pękło ostatecznie ale chyba oba....
ejj to super że jeszcze nie giganty:) za trzy dni podrosną w środę rano stawiam pregnyl i działanie:D
KAsiu ładne masz pęcherzyki jak na to kiedy brałaś clo
nie sugeruj się mną, mi jakoś za szybko rosły;/
dobry wybór z prywatnym usg we wtorek.
a co do infekcji dobrze że wykrył i dał coś.
u mnie chyba odpukać nic się nie dzieje jeśli o infekcję chodzi, chyba by mi powiedział przy badaniu....
endo nie powala ale tak jak mówił jest okej, zobaczysz że podrośnie do następnej wizyty:) pij winko dziś z mężulkiem i orzeszki wcinaj:)
no i super że prolaktyna w normie:) -
mysle ze endo nie za duze bo mialam 5dni okres a zawsze miewam 3dni...moze byc tego powod , ale nie wiadomo..co do infekcji nie wykryl podczas bbadania ale na cytologi bylo napisane...wiec powiedzialam se ze juz nie grzebie w piczce w ogole zdaje sie tylko na monitoring i tempke,,
ile wy bierzecie dupka..?raz dziennie ???mi kazal po pregnylu 2dni pozniej 2tabletki brac...smial sie ze mnie ze juz zamowilam pregnyl
stwierdzil ze dzialanko kolo czwartku intensywne...
No 2pechole to podwojna sznasa ze chociaz jeden urosnie..oby...a jesli urosna 2 identyczne to wtedy bede zastanawiac sie czy decydowac ale mysle ze zdecyduje sie...szanse sa pol na pol na blizniaki wtedy ale znow szanse na ciaze wzrasta o kolejne 100% chociaz regul nie ma czasem jest wiecej niz jeden i dupa blada....
zobaczymu..ale zastanawia mnie ze chyba zawlno rosna skoro moj wlasny miesiac wczesniej w 10dniu mial 13mm a po clo w 12 taka sama wielkosc...nie am reguly chyba...ale ta 13 mnie przesladuje albo bedzie pechowa albo nie eh...jak slabo beda rosly bedzie trzeba za 2niesiace zadzialac podwoja dawka tak mysle,,,
zajepalam bo moglam zapytac go czy endo i dluzszy okres ma zwiazek..w sumie2dni roznicy plus w 6tym plamienie ma napewno wplyw...zapytam w srode drugiego gina.
.
-
Robotka1 wrote:KAcha ten duphaston mnie zastanawia.....przecież po pregnylu progesteron własnie HCG podtrzymuje przez 10 dni....no ale jak tak kazał to okej...
u mnie śmieszniej bo w tym cyklu w ogóle dupka nie biorę.....
stwierdzil ze jesli by endo bylo slabe lepiej jesio dodatkowo wspomoc podwojnie dupkiem zeby zaniezdzilo sie...
a tobie dupka nie trza bo endo superanckie mialas -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:przepisal mi fluomizin dosc drogie globulki prawie 35zeta zaplacilam ale stwoerdzil ze sa super i po3dniach juz powinno byc dobrze....zobaczymy
tez to bralam przez,3 dni bo mialam jakies bakterie wirusowe..czy pomoglo powiedzial ze powinno ale posiew mam pobrac przed hsg znow.. -
MAdziara:) byłabym najszczęśliwszą babką w Małopolsce:D
ale z racji że ani na plus ani na minus się nie nastawiam to pozostaje czekac:)
Kasia ENDO na pewno ma powiązanie z długością okresu, jak dla mnie będzie na pewno okej:)
a teraz wiem....niby jesteś zadowolna że po wizycie i że coś tam jest ale pewnie martwisz się już następną wizytą czy urosną, czy endo przybierze itp prawda? ja tak mam;)
-
nick nieaktualny
-
Robotka1 wrote:MAdziara:) byłabym najszczęśliwszą babką w Małopolsce:D
ale z racji że ani na plus ani na minus się nie nastawiam to pozostaje czekac:)
Kasia ENDO na pewno ma powiązanie z długością okresu, jak dla mnie będzie na pewno okej:)
a teraz wiem....niby jesteś zadowolna że po wizycie i że coś tam jest ale pewnie martwisz się już następną wizytą czy urosną, czy endo przybierze itp prawda? ja tak mam;) -
nooo jakies deja vu...
Zobaczymy troche sie zestrachalam jak mi mowi na prawym cisza....mowie ci gula w gardle..ale jak mowi niech pani popatrzy a tam widze 2 takie pęchole ze soba polaczone i wygladaly jak banki mydlane. to az mi sie miska usmiechnela z radosci.....pierwszy raz cos takiego widzialam....
Bylabym spokojniejsza jakby juz mia 17mm naprzyklad..wiedzialabym ze blisko do owulk..a tu gdzies z tylu glowy mam ze moj dorosl do 15i padl..i ze teraz tez tak moze byc..Wiem glupie myslenie ,ale mimo tego ze to 1raz to chcialoby sie doprpowadzic do owulki,, nawet jakby nie bylo ciazy...ale miec szanse chciaz sprobowac...Mam nadzieje ze urosna i zdazymy z moim zanim w sobote wyjedzie...