X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też słyszałam o tym przesądzie, ale to tylko przesąd. A to moja jedyna siostra :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 20:57

• Idia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nie pisałam bo mam wycisk w pracy. Po 12/13 h.

Obudził mnie ból brzucha średnio mocny (odnoszę się do swoich miesiączek, które kładą mnie przez ból do łóżka) to takie bolesne pieczenie w brzuchu. I nie wiem- jechać teraz do szpitala czy przeczekać.

Brzuch mi mocno się powiększył. Wyglądam na koniec 3 miesiąca a nie na 8 tydzień.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry bry kobietki...

Chciałam, ale nie nadrobiłam tego co naskrobałyście...
    Wczoraj miałam dzień "spuszczania krwi" i rozmowy ze "znachorami" ufff dobrze, że dzisiaj sobota.....

Miłego i słonecznego weekendu (u mnie na porządkach ogródkowo-tarasowych)

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoł yoł
    Idia jak dzidziak?widzialas juz serduszko??Wielkosc brzucha tez uzalezniona jest od miejsca gdzie sie maluch zagniezdzil :)Jak tam??
    Malenqa jak tam torbiel?Zeszla juz??Ja zaczynam cykl zobaczymy co przyniesie :)

Malenq, Idia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaka mam nadzieję zobaczyć w poniedziałek, a umieścił mi się chyba w takim miejscu, że brzuch robi się szybko wielki.

Tak sobie myślę- jestem około terminu następnej miesiączki i to chyba dlatego mnie tak boli ten brzuch.

Co do ślubu- brałam rok temu. Wzięliśmy cywilny w USC w Poznaniu w Wadze. Moim zdaniem było ładniej niż w kościele. No ale rzecz gustu. Była biała sukienka, był fotograf i co najfajniejsze szampan dla wszystkich :)

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia ja też z Poznania jestem :)

Idia lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kap.... no to powodzenia :) przyniesie dziewczynkę;)

Torbiel sobie cierpliwie nadal siedzi....;(

A co do cywilnego ja też tylko po nim:) ale u mnie była różowa sukienka i różowy szampan:) a było to długich 8lat temu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 11:27

kapturnica lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Kap.... no to powodzenia :) przyniesie dziewczynkę;)

Torbiel sobie cierpliwie nadal siedzi....;(

A co do cywilnego ja też tylko po nim:) ale u mnie była różowa sukienka i różowy szampan:) a było to długich 8lat temu:)
    Kiedy ty @masz miec kobiecino??? Moze po niej sie wchlonie ladnie....
    Nie dziekuje coby nie zapeszac :*

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Dzieciaka mam nadzieję zobaczyć w poniedziałek, a umieścił mi się chyba w takim miejscu, że brzuch robi się szybko wielki.

Tak sobie myślę- jestem około terminu następnej miesiączki i to chyba dlatego mnie tak boli ten brzuch.

Co do ślubu- brałam rok temu. Wzięliśmy cywilny w USC w Poznaniu w Wadze. Moim zdaniem było ładniej niż w kościele. No ale rzecz gustu. Była biała sukienka, był fotograf i co najfajniejsze szampan dla wszystkich :)
    Wszystko mozliwe zreszta bol brzucha towarzyszy ciazy od poczatku az do konca niestety :-/
    No to podziwiam tyle czekac 8tydz łoł dziewczyny juz w 6tym podgladaja bo czekania nie znosza...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w czwartek skończyłam ostatnią tabletkę Primolutu - i w ciągu 4-5dni ma być @ i jak się skończy mam przyjechać na usg.....

ale byłam wczoraj u innego gina i robiłam usg - i niestety jest...

nasze całe życie polega na czekaniu.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 11:57

• Milcia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę pod koniec tygodnia. To będzie koniec 6, podatek 7 tygodnia. W recepcji jak byłam się zapisać, to mi powiedzieli, że w 6 tygodniu od ostatniego okresu umawiają pierwszą wizytę.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj pierwsza nocka na swoim :) Chyba zaplanuję coś romantycznego :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewiuchy mam pytanie do tych które były już w ciąży. Czy we wczesnej ciąży można się kochać? Bo mi gin napisała, że jeżeli nic mi nie jest, brzuch nie boli to można. Ale kurde boję się. A mam taką ochotę ostatnimi czasy, że szok. Jestem teraz bardziej wrażliwa na dotyk czy pocałunki.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    w czwartek skończyłam ostatnią tabletkę Primolutu - i w ciągu 4-5dni ma być @ i jak się skończy mam przyjechać na usg.....

ale byłam wczoraj u innego gina i robiłam usg - i niestety jest...

nasze całe życie polega na czekaniu.....
    a wymiary..zmienila sie czy takia jak byla..jak nie urosla to dobry znak

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Dziewiuchy mam pytanie do tych które były już w ciąży. Czy we wczesnej ciąży można się kochać? Bo mi gin napisała, że jeżeli nic mi nie jest, brzuch nie boli to można. Ale kurde boję się. A mam taką ochotę ostatnimi czasy, że szok. Jestem teraz bardziej wrażliwa na dotyk czy pocałunki.
    Powiem ci tak ze ja nie mialam przeciwskazan wiec co nieco bywalo..ale po mielismy takie wyrzuty jakies ze tak po6mies to juz sexa nie bylo..Jesli dobrze sie czujesz to spokojnie...Nic malemu sie nie stanie

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuchy wróciłam z monitoringu właśnie. Dziś 15dc. Pęcherzyk podskoczył na 19mm, a endo urosło z 4 na 9mm!!!!!!!!!!!!!!! Teraz tylko żeby pęcherz pękł, bo moja gin nie chce podać mi pregnylu. Trzymajcie kciuki, bo ovu może u mnie być w każdej chwili :)

kapturnica, Malenq lubią tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super wieści :) Mnie już opuściły bóle jak na okres. Ale z dnia na dzień nasila się ból piersi.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia dasz radę, najważniejsze jest to, że rośniesz zdrowo. Trzymaj się cieplutko i zarażaj tymi wiruskami ile się da :)

ps. Dopiero co spisałam ten cykl na straty, a jednak okazuje się, że nadal wszystko przede mną :) Uciekam brać się do roboty, owulka tuż tuż :)

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    Dziewuchy wróciłam z monitoringu właśnie. Dziś 15dc. Pęcherzyk podskoczył na 19mm, a endo urosło z 4 na 9mm!!!!!!!!!!!!!!! Teraz tylko żeby pęcherz pękł, bo moja gin nie chce podać mi pregnylu. Trzymajcie kciuki, bo ovu może u mnie być w każdej chwili :)
    Bedzie dobrze slicznie peknie i bedzie ladna owu....
    Szkoda ze ci nie dala recepty bylabys spokojniejsza po pregnylu

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ