Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
chmurreczkaa wrote:Milcia dasz radę, najważniejsze jest to, że rośniesz zdrowo. Trzymaj się cieplutko i zarażaj tymi wiruskami ile się da
ps. Dopiero co spisałam ten cykl na straty, a jednak okazuje się, że nadal wszystko przede mnąUciekam brać się do roboty, owulka tuż tuż
-
nick nieaktualny
-
Idia wrote:Bolał mnie brzuchol też w pracy więc wracając podjechałam do szpitala. Zbadali mnie, zbesztali że za dużo siedzę stąd ten ból = skurcze. Dali nospę i luteinę.
Cudak ma 1cm. Serduszko bije -
Pani doktor mnie zbeształa z miną nie pozostawiając złudzeń co ona myśli o moim ostatnim tygodniu. Coś na kształt, ze jak chcę Cudaka zabić to mam kontynuować taki tryb pracy.
Teraz leże, śpię, czytam i necik. Dziś powiedzieliśmy rodzicomMalenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry słonecznie:)
Idia zwolnij tempo i zacznij się cieszyć 1cm fasolką
U mnie dzisiaj przyszła @ - wcześniej niż się spodziewałam, ale się cieszę, bo wcześniej przylazła to wcześniej pójdzie i wcześniej pojadę na usg...dobra wiadomość....
a ze złych to @ zwaliła mnie z nóg...teraz w łóżku z lapkiem i nic więcej....
Miłej i słonecznej niedzieli;)kapturnica lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, wylądowałam dzisiaj na izbie przyjęć w szpitalu. Rano krwawienie. Zbadali mnie, lekarz powiedział, że mam 50/50 szans. Albo to początek poronienia albo typowe krwawienie z początku ciąży. Nic nie mogą na to poradzić. Kazali czekać do wizyty na koniec tygodnia. Pęcherzyk płodowy ma 0,62 cm, ale serca jeszcze nie słychać. Pod koniec tygodnia powinno być już słychać serce i wiedzie okaże, czy ciąża jest żywa czy martwa. Bardzo się boję.
-
nick nieaktualnyMilciu :* słońce, będę się modlić bardzo mocno, aby wszystko jednak było dobrze...przykro mi i tulam do serducha...rozumiem, że bardzo się boisz...ale pamiętam jak moja siostra była w ciąży to też miała krwawienia z początku ciąży...finał finałów urodziła 4kg zdrowego chłopaka:)
bądź dobrej myśli..trzymaj się dzielnie;)
chmurreczkaa lubi tę wiadomość
-
Kochana Milciu, mogę się jedynie domyślać jak bardzo się martwisz i jak bardzo stresujesz. Trzymam kciuki za Ciebie i Fasolkę. Musi być wszystko dobrze, wierzę w to i czekam na wspaniałe wieści od Ciebie. Postaraj się nastawiać pozytywnie, my tu wszystkie jesteśmy z Wami :**** Bądź dzielna i trzymaj się zdrowo.
Malenq lubi tę wiadomość
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
Milcia wrote:Dziewczyny, wylądowałam dzisiaj na izbie przyjęć w szpitalu. Rano krwawienie. Zbadali mnie, lekarz powiedział, że mam 50/50 szans. Albo to początek poronienia albo typowe krwawienie z początku ciąży. Nic nie mogą na to poradzić. Kazali czekać do wizyty na koniec tygodnia. Pęcherzyk płodowy ma 0,62 cm, ale serca jeszcze nie słychać. Pod koniec tygodnia powinno być już słychać serce i wiedzie okaże, czy ciąża jest żywa czy martwa. Bardzo się boję.
-
nick nieaktualny
-
Milcia wrote:Dziękuję Wam dziewczyny. Jestem już spokojniejsza. Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze. Jak usłyszę serce, to już chyba całkowicie stres mnie opuści. Odkąd wróciłam, to nic nie leci. Oby to był dobry znak.
zobaczysz , czasem takie male krwawienia sie zdarzaja czasem i nie sa powazne..Nie martw sie..Zbaczysz babelka niedlugo -
Milcia napewno będzie dobrze, jako że nie goszczę na tym forum często proszę Was o opinie. Od 20 stycznia biorę metformax schudłam 10 kg, gin kazała mi przyjść po 2 miesiącach żeby zobaczyć czy coś się ruszyło czy pęcherzyki rosną szybciej, zawsze 18 dc miałam pęcherzyk wielkości 15 17 mm, teraz poszłam do gin był mój 18 dc, a tutaj lekarz mówi, że w usg jest płyn w zatoce dauglasa iże najprawdopodobniej miałam owu już, ale powiedział że ręki sobie obciąć nie da, jak myślicie miałam wogóle tą owulację ?
Teraz mam takie od czasu do czasu kłucie w podbrzuszu po lewej stronie bardziej, nie wiem czy to może coś oznaczać ? Aha cykle mam takie 30 dniowe. Narazie lekarz nie chce mi dać clo.
dzięki za pomocWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 19:34
Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc -
Przepraszam Cie ale nie mozna ci odpowiedziec na tak postawione pytanie , z tej racji ze zadna z nas nie ma rentgena w oczach,..
Skoro gin nie do konca byla pewna robiac nawet usg..Ale jesli zobaczyla plyn w zatoce to byc moze wlasnie tak bylo , ze byla owulacja...Nie znalazala cialka zoltego??
Moze warto w nast cyklu sie monitorowac?wtedy bedziesz na 100%wiedziec czy owu bywa lub nie..Jesli nie dochodzi do owulacji wtedy pewnie zostanie ci przepisane clo
-
wiem wiem, ale chodziło mi o to czy sądzicie, że jeśli był płyn i endo 10,4 mmm w 18 dc to czy w Waszej opinii była owulka ? Czy orientujecie się czy ten płyn świadczy o przebytej owulacji czy nie daj Boże o czymś innym ? Bo nie orientuje się, a we wcześniejszych monitoringach miałam wpis: zatoka dauglasa wolna od płynuMama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc