X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    Milcia dasz radę, najważniejsze jest to, że rośniesz zdrowo. Trzymaj się cieplutko i zarażaj tymi wiruskami ile się da :)

ps. Dopiero co spisałam ten cykl na straty, a jednak okazuje się, że nadal wszystko przede mną :) Uciekam brać się do roboty, owulka tuż tuż :)
    pisalam ci ze endo lubi zaskakiwac ehheheh

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bolał mnie brzuchol też w pracy więc wracając podjechałam do szpitala. Zbadali mnie, zbesztali że za dużo siedzę stąd ten ból = skurcze. Dali nospę i luteinę.

Cudak ma 1cm. Serduszko bije ;)

Sysiaaaaa, kapturnica, polkosia, ash lubią tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze...oszczedzaj sie !!!

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Bolał mnie brzuchol też w pracy więc wracając podjechałam do szpitala. Zbadali mnie, zbesztali że za dużo siedzę stąd ten ból = skurcze. Dali nospę i luteinę.

Cudak ma 1cm. Serduszko bije ;)
    Niech dzidziol rosnie zdrowo a Ty zwolnij tempo!!!Oszczedzaj sie kobito!!!

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani doktor mnie zbeształa z miną nie pozostawiając złudzeń co ona myśli o moim ostatnim tygodniu. Coś na kształt, ze jak chcę Cudaka zabić to mam kontynuować taki tryb pracy.

Teraz leże, śpię, czytam i necik. Dziś powiedzieliśmy rodzicom :)

Malenq lubi tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia jak tam u Ciebie?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry słonecznie:)

Idia zwolnij tempo i zacznij się cieszyć 1cm fasolką;)

U mnie dzisiaj przyszła @ - wcześniej niż się spodziewałam, ale się cieszę, bo wcześniej przylazła to wcześniej pójdzie i wcześniej pojadę na usg...dobra wiadomość....
    a ze złych to @ zwaliła mnie z nóg...teraz w łóżku z lapkiem i nic więcej....
    Miłej i słonecznej niedzieli;)

kapturnica lubi tę wiadomość

• Idia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq ciebie @ a mnie mdłości. Spróbowałam zjeść śniadanie, no buła z masłem to szczyt możliwości ;)

Teraz leże z tabletem a potem z mamą na spacer :)

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wylądowałam dzisiaj na izbie przyjęć w szpitalu. Rano krwawienie. Zbadali mnie, lekarz powiedział, że mam 50/50 szans. Albo to początek poronienia albo typowe krwawienie z początku ciąży. Nic nie mogą na to poradzić. Kazali czekać do wizyty na koniec tygodnia. Pęcherzyk płodowy ma 0,62 cm, ale serca jeszcze nie słychać. Pod koniec tygodnia powinno być już słychać serce i wiedzie okaże, czy ciąża jest żywa czy martwa. Bardzo się boję.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milciu :* słońce, będę się modlić bardzo mocno, aby wszystko jednak było dobrze...przykro mi i tulam do serducha...rozumiem, że bardzo się boisz...ale pamiętam jak moja siostra była w ciąży to też miała krwawienia z początku ciąży...finał finałów urodziła 4kg zdrowego chłopaka:)
    bądź dobrej myśli..trzymaj się dzielnie;)

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Milciu, mogę się jedynie domyślać jak bardzo się martwisz i jak bardzo stresujesz. Trzymam kciuki za Ciebie i Fasolkę. Musi być wszystko dobrze, wierzę w to i czekam na wspaniałe wieści od Ciebie. Postaraj się nastawiać pozytywnie, my tu wszystkie jesteśmy z Wami :**** Bądź dzielna i trzymaj się zdrowo.

Malenq lubi tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Dziewczyny, wylądowałam dzisiaj na izbie przyjęć w szpitalu. Rano krwawienie. Zbadali mnie, lekarz powiedział, że mam 50/50 szans. Albo to początek poronienia albo typowe krwawienie z początku ciąży. Nic nie mogą na to poradzić. Kazali czekać do wizyty na koniec tygodnia. Pęcherzyk płodowy ma 0,62 cm, ale serca jeszcze nie słychać. Pod koniec tygodnia powinno być już słychać serce i wiedzie okaże, czy ciąża jest żywa czy martwa. Bardzo się boję.
    o rany milcia odpoczywaj i duzo lez z lekko uniesionymi biodrami do gory najlpeiej...Wszstko musi byc dobrze spokojnie malenka....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia- bardzo, bardzo trzymam kciuki!

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze bedzie Milcia....bede die modlic !! O was ...

• Milcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny. Jestem już spokojniejsza. Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze. Jak usłyszę serce, to już chyba całkowicie stres mnie opuści. Odkąd wróciłam, to nic nie leci. Oby to był dobry znak.

kapturnica lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Dziękuję Wam dziewczyny. Jestem już spokojniejsza. Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze. Jak usłyszę serce, to już chyba całkowicie stres mnie opuści. Odkąd wróciłam, to nic nie leci. Oby to był dobry znak.
    Bedzie dobrze!!
    zobaczysz , czasem takie male krwawienia sie zdarzaja czasem i nie sa powazne..Nie martw sie..Zbaczysz babelka niedlugo

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mam tylko papier lekko zabarwiony na delikatny róż. Zastanawiam się, czy powtórzyć betę.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia napewno będzie dobrze, jako że nie goszczę na tym forum często proszę Was o opinie. Od 20 stycznia biorę metformax schudłam 10 kg, gin kazała mi przyjść po 2 miesiącach żeby zobaczyć czy coś się ruszyło czy pęcherzyki rosną szybciej, zawsze 18 dc miałam pęcherzyk wielkości 15 17 mm, teraz poszłam do gin był mój 18 dc, a tutaj lekarz mówi, że w usg jest płyn w zatoce dauglasa iże najprawdopodobniej miałam owu już, ale powiedział że ręki sobie obciąć nie da, jak myślicie miałam wogóle tą owulację ?
    Teraz mam takie od czasu do czasu kłucie w podbrzuszu po lewej stronie bardziej, nie wiem czy to może coś oznaczać ? Aha cykle mam takie 30 dniowe. Narazie lekarz nie chce mi dać clo.
    dzięki za pomoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 19:34

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam Cie ale nie mozna ci odpowiedziec na tak postawione pytanie , z tej racji ze zadna z nas nie ma rentgena w oczach,..
    Skoro gin nie do konca byla pewna robiac nawet usg..Ale jesli zobaczyla plyn w zatoce to byc moze wlasnie tak bylo , ze byla owulacja...Nie znalazala cialka zoltego??
    Moze warto w nast cyklu sie monitorowac?wtedy bedziesz na 100%wiedziec czy owu bywa lub nie..Jesli nie dochodzi do owulacji wtedy pewnie zostanie ci przepisane clo

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem wiem, ale chodziło mi o to czy sądzicie, że jeśli był płyn i endo 10,4 mmm w 18 dc to czy w Waszej opinii była owulka ? Czy orientujecie się czy ten płyn świadczy o przebytej owulacji czy nie daj Boże o czymś innym ? Bo nie orientuje się, a we wcześniejszych monitoringach miałam wpis: zatoka dauglasa wolna od płynu

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ