X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bryyy

co ja czytam!! Milciu trzymam za Ciebie ogromne kciuki!! oby to nie było to co mówisz.
    jeśli Cię pocieszę to moja szwagierka z Włoch plamiła regularnie do końca 3 miesiąca. i było okej.

Kaśka ale zastrzyk gotówy boshhheeee:) co ja bym za to zrobiła:)

no a my po rekolekcjach:) było fajnie nawet było jedno małżeństwo co ich dziecko chodzi z Majką do przedszkola:) no to siedzielismy razem na wykładach:)
    byliśmy na rozmowie z prawnikami i mamy składać papiery do kurii!! :D po krótkim streszczeniu życia "poprzedniego". więc teraz na spokojnie zaczniemy o tym myśleć....ale było by cudnie gdyby się udało przed komunią młodej:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo malenka mysle ze sie uda jak sie prylozycie..Probowac musisz bo nic nie tarcisz a mozesz zyskac :D No powiem Ci , ze chyba zaczne kochac tesciowa :P hehehe Ale tak jak mowie czasem sie przydaje :)

Kurde zaraz do endo na 10ta , tak kolo9 dzwonie umowic nas na seminogram z morfologia..seminogram / badanie nasienia - jest podstawowym badaniem sprawdzającym płodność mężczyzny. Polega na określeniu makroskopowo i mikroskopowo kilku parametrów, m.in.: gęstości, ruchliwości, żywotności oraz morfologii plemników. Badanie nie daje pełnej informacji nt. płodności nasienia, uzupełnieniem jest badanie chromatyny plemnikowej i jest najbardziej obiektywne i informuje o tym, jaki procent materiału genetycznego plemnikówjest uszkodzony.
    Nie wiem sama czy robic tylko seminogram .Kasia czy robilas rowniez te chromatyne ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 08:45

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiaaa juz zrobilismy badania ehhh :-/
    jeden dzien w miesiacu robia i wypada w tym akurat na 23kwietnia nosz jprdl....
    Takze badanie musze przelozyc na lipiec :-/ ale sie wkurwilam masakrycznie :(

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurde no to nie fajnie;/ jeden raz w miesiacu?? no to współczuję w ogóle ludziom, którzy na przykład pracują lub są na wyjazdach, w życiu nie zrobią tego badania;/

Kasiu my tylko seminogram robiliśmy, a właściwie nie zrobiliśmy go bo nie było z czego.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nawet jakby mial jechac 24 a wyjezdza 22to by nie zrobil jak ja wtedy plodne mam :-/ chujnia..Podobno jest tylko jedna baba teraz co z kraka raz w miesiacu z novum przyjezdza i robi..I najczesciej ost tydz miesiaca..Wiec kupa..Dalej nie bedziemy wiedziec czy nasienie w porzadku...Moj juz wtorek po swietach wyjezdza :-/
    Zostaje dopiero lipiec jak bedzie 6tygmoj sie wlasnie pyta o tarnow.//Kasia wiesz co w tarnowie robia?

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszalam ze tam robia..moze tam poszukam :-/
    ale to jak wroce od endo. Widze ze moj mocno nastawke ma na badania bo kazal szuykac byle jakie warunki nawet uj z tym byle badanie zrobic..W szoku jestem ze az tak chce .buzka

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, głowa do góry. Będzie dobrze. Odpoczywaj i staraj się nie przemęczać. Absolutnie ni dźwigaj niczego.
    Idia, zwolnij kobieto. Zrób sobie wolne :) Dbaj o siebie!

u mnie 9 dpo, 11 dzień po zastrzyku.
    Miewałyście dziwne dolegliwości po zastrzyku? Mnie ciągle boli brzuch od kilku dni, w samochodzie mnie mdli :/ Oczywiście mózg już robi swoje i doszukuje się objawów :/

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia-diagnostyka Tarnów, na mostowej 4 tam robią seminogram bez problemu, dzwoni się max tydzień przed badaniem.
    idź kobieto i zróbcie te badania, jak będziesz w ciąży to bedzie najlepiej a jak nie zaskoczy teraz? będziesz sobie pluła w brodę że może to wina nasienia i że mogłaś już być po badaniach i ewentualnie wzmacniać przez ten czas do lipca żołnierzyki.

ja nie mogę się odrobić, ostatnio jakoś więcej na głowie mam:P

ASH spokojnie, pregnyl może działać do 14 dpo więc objawy jak najbardziej mogą być jeszcze po nim;)

ash lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • czarownica222 Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie się pokiełbasiło chyba wszystko, teoria swoje a organizm swoje cóż czekanie to moje drugie imię... udanego tygodnia:)

• ash Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1, dzięki. Tak właśnie sobie tłumaczę.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez się pokiełbasiło....ale że jałowy cykl to sobie nie dobieram

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 13:25

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 13:25

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek musze to poszukac..tylko jak ja to kuva w tarnowie znajd ehh jak ja tarnowa kompletnie nie znam :(

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem jak dojechac kuva do dworca autobusowego tylko :-/ fuck!!!! chcialam zrobic w saczu buuu
    Ale mam dobre dla siebie wiadomosci w zw z hashi :D ..Powiedzial ze spokojnie moge jesc mleczne produkty jogurciki i pieczywko hurraaaa!!!! Byle nie rpzesadzac :P Moje antygeny sa niskie i powinnam sie cieszyc ze hashi jest delikatniusie..U mlodego jeszcze trza zrobic usg bo u niego widac ze hashi sie zaczyna ale nie wiadomo na razie co robic bo ft3 ma wysokie takze obserwacja plus spr jak wyglada tarczyca koncem kwietnia
    Wyniki stwierdzil ze sa superr!! zielone swiatlo do staranek zmien il mi metformine na glucophage ale drogie to cholerstwo ponad 40zeta za 60sz rtyle ze to tylko jednaa tabletka na wieczor sie bierze..zaraz kasia szukam ten namiar na tarnow..Moze sie uda

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Kasiek musze to poszukac..tylko jak ja to kuva w tarnowie znajd ehh jak ja tarnowa kompletnie nie znam :(
    nawigację sobie nastaw:D ja bez niej się nigdzie nie ruszam:D

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    nawigację sobie nastaw:D ja bez niej się nigdzie nie ruszam:D
    nie mam heeeheee :P nikt kurwa nie odbiera :-/ muzyczki

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juupi super że hashi malusie i że się antygeny poprawiły:D no i że moszesz wcinać jogurcik i chlebuś:D:D:D

ty determinatorko:D

kapturnica lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra mam na 14 godzine 14kwietnia koszt badania 132zeta...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moglo byc na 9ta ale jak znam zycie pobladzimy yhyhyhyhyhyh to jednak pitole wole na pozniej :D

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ