Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZalezy jaki lek i co na prolaktyne Bromergon mozna brac do 3 mies ciazy ale Costagnus powinno sie odstawic stopniowo jesli okaze sie ze to ciaza...i brac luteine albo progesteron....a czy odstawienie powoduje spadek progesteronu...to nie wiem....ale chyba tak nie powinno byc...mowia ze wysoka prolaktyna idzie w parze z niskim progesteronem i niedoczynnoscia tarczycy...ja mam hiperprolaktynemie a tsh i progesteron w normie....a jak odstawilam bromergon mialam progesteron ok ...ale chyba to zalezy od kobiety ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 18:31
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMilcia wrote:No i mam zwolnienie do piątku. W niedzielę wizyta. Teraz czuję jakbym miała dostać okres.. jestem już nastawiona, że nic z tego nie będzie. Mam zakaz chodzenia, tylko leżeć.
i teraz lezec i podziwiac swoje nowe mieszkanko...i cieszyc sie prosze z tego co sie ma a nie stresowac .... -
nick nieaktualny
-
Madziara wrote:Noo wlasnie zdziwiona bylam ze Bromergon odstawilas nie czytalam wyzejforum myslalam ze ty gdzies to napisalas...
a jak teraz sie czujesz....ja wrocilam na Clo...
No to razem jedziemy na clo..ja jutro zaczynam pierwsza tabletke -
Macica twarda to oznacza ze sie stawia...tak jak przy skurczach na porod . twardnieje jak kamien i przechodza przez nia skorcze.......Moge dac ci rade zebys lezala tak zeby glowa byla nizej niz pupa..W szpitalu kladzie sie dziewczyny na kolkach ..tzn tyl lozka sie dzwiga do gory...
Duzo wypoczywaj..Przede wszystkim nie dzwigaj nic bron boze... -
Dziewczyny mam pytanko, byłam dziś ostatni dzień na monitoringu cyklu. Potwierdziły się przypuszczenia lekarza, że pęcherzyk nie pęka - przepisał mi lek o nazwie primolut-nor na ulotce jest napisane że jest to odpowiednik progesteronu. Ma on podobno pomóc w "zniknięciu" tego pęcherzyka, ale co ma wspólnego z tym progesteron?? Jeżeli wszystko się wchłonie od kolejnego cyklu mam zacząć brać clo i luteine...
-
nick nieaktualny
-
Aniiusiaaa5 wrote:Dziewczyny mam pytanko, byłam dziś ostatni dzień na monitoringu cyklu. Potwierdziły się przypuszczenia lekarza, że pęcherzyk nie pęka - przepisał mi lek o nazwie primolut-nor na ulotce jest napisane że jest to odpowiednik progesteronu. Ma on podobno pomóc w "zniknięciu" tego pęcherzyka, ale co ma wspólnego z tym progesteron?? Jeżeli wszystko się wchłonie od kolejnego cyklu mam zacząć brać clo i luteine...
-
nick nieaktualnyAniiusiaaa5 wrote:Dziewczyny mam pytanko, byłam dziś ostatni dzień na monitoringu cyklu. Potwierdziły się przypuszczenia lekarza, że pęcherzyk nie pęka - przepisał mi lek o nazwie primolut-nor na ulotce jest napisane że jest to odpowiednik progesteronu. Ma on podobno pomóc w "zniknięciu" tego pęcherzyka, ale co ma wspólnego z tym progesteron?? Jeżeli wszystko się wchłonie od kolejnego cyklu mam zacząć brać clo i luteine...
ja tez kiedys dostalam duphaston Na wchoniecie sie pecherzyka i wywolanie okresu....czyli jak sie wchlonie i dostaniesz okres zaczniesz Clo..
wiec powodzenia!