X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację my starające się
Odpowiedz

my starające się

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresuję sie teraz tymi ćwiczeniami fizycznymi :-/ to może zaszkodzić w razie czego? Może zrobic test? Tylko, ze nic nie bedzie widać jeszcze na pewno :-/

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie będzie jeszcze nic widać, ale spróbować możesz, który to będzie dc?

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Odkurzacz" mi się włączył, zawsze włączał się przed okresem, a tego spodziewam się najwcześniej za 1,5 tygodnia. Wciągam wszystko co mam na wyciągnięcie ręki, nawet surowe ogórki których nie znoszę, idę spać zanim wciągnę kota :D

Szyszka1 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka...... :-) :-) :-) :-) zaciskam kciuki za całych sił! Oby to zwiastowało fasolkę z dużym apetytem :-)
    U mnie dzisiaj 22dc i 8dpo. W sumie temperatura nie jest jakaś mega wysoka, więc chyba mogę uznać, że na spinningu będę sama :-P

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem głupkiem :-/ temperatura skoczyła, więc zrobiłam niestety ten test. Teraz te kilka dni do podziedzialku będzie horrorem :-/

http://zapodaj.net/95b9a08994536.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 10:14

Myszk@ lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeja! Czy ja tam widzę cień kreseczki? Trzymam kciuki, żeby kreseczka z każdym dniem ciemniała ;)

Ja jakoś nie mam nadziei że to fasolka, prędzej obstawiam że to organizm jeszcze dochodzi do siebie po operacji

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Nieska Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, orientujecie się może czy ciałko krwotoczne po owulacji to coś normalnego? Wczoraj byłam u gina, wprawdzie nie u swojego bo ma urlop, no i stwierdzi, że to typowy obraz po owulacji. Kazał zrobić beta hcg za minimum 12 dni. Dziś boli mnie lewy jajnik i ciągnie mnie w pachwinie. Trochę się martwię :(

Nieska, rocznik 82'
    rozpoczęcie starań 10.2015

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieska wg mnie wszystko ok. Ciałko krwotoczne oznacza po prostu, że pęcherzyk się uwolnił ;-)

Myszko jak u Ciebie? Jak z objawami?
    Ja dzisiaj powtórzyłam test oczywiście, bo nie wytrzymalam :-/

http://zapodaj.net/b7199f6479e15.jpg.html

Ale to dopiero 24dc i 10 dpo, więc strach, że to ciąża biochemiczna nie pozwala mi sie cieszyć :-(

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Nieska Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj z tego stresu nie wytrzymałam i napisałam do mojego gina sms (jest na sympozjum w Londynie, dlatego byłam na usg u kogoś innego) i napisał mi że wg niego prawdopodobnie do owulacji nie doszło i po komórce jajowej zrobił się krwiaczek. Nie bardzo rozumiem logikę, komórka jajowa powstaje z pękniętego pęcherzyka, więc do owulacji musiało dojść. Zgłupiałam już. Do tego cały czas boli mnie ten jajnik, czuję takie ćmienie w kierunku pachwiny i biodra.
    NiecierpliwaKarolina, mam nadzieję, że masz rację, iż jest to normalna sytuacja po owulacji.

Nieska, rocznik 82'
  • Nieska Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina ten test to ciążowy? wygląda na to że jest pozytywny? :)

Nieska, rocznik 82'
  • Ewelka Elka Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się na zapas NiecierpliwaKarolina, ja bym się straszelnie cieszyła gdybym w końcu miała szansę zobaczyć drugą kreseczkę :)

2iq53e5e3yojhi4f.png
    4c3thqvknxkcy7op.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, a masz szansę zrobić betę? Wiesz, jak masz się tak denerwować, może warto je zrobić? Niemniej, cały czas ściskam kciuki żeby to był zdrowo rosnący dzidziuś :)
    U mnie objawów brak, chociaż mąż mi mówi, że mam inaczej nabrzmiałe piersi, widzę że też by już baaardzo chciał i sam się doszukuje u mnie objawów, jak przyjdzie @ to będzie wielkie rozczarowanie dla nas, dotychczas się trzymał dzielnie.

Ewelka Elka jak my wszystkie ;) w końcu i nam się uda zaciążyć

Nieska, niestety nie potrafię Ci doradzić

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka trzymam kciuki, żeby tam fasolka się wgryzała :-*
    mój mąż też od kilku dni caly czas gada o ciąży. Nawet pare razy zapytał czy nie jestem w ciąży :-P jeszcze nic mu nie powiedziałam o tej drugiej kreseczce. Nie chce, żeby sie zawiódł gdyby coś nie poszło :-(
    Na betę chyba pójdę w piątek, bo i tak muszę zrobic tsh. Ale boję się, ze nawet ta beta wyjdzie pozytywna, a ja i tak w niedziele dostanę okres :-/

Ewelka tak na spokojnie chyba zacznę się cieszyć dopiero jak gin na usg potwierdzi. Do tego momentu raczej będę cała w nerwach czy wszystko ok :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 19:33

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Karolinko ;) nawet jak Ci lekarz potwierdzi, to i tak będziesz się zamartwiać, czy na pewno serduszko prawidłowo bije, czy maluszek rośnie, czy nie za malo się rusza, itp. itd... kochana, jesteśmy kobietami :D i zawsze będziemy się martwić, więc... meliska Ci się przyda bo inaczej osiwiejesz zanim dzieć osiągnie pełnoletniość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak i tak się będziesz w piątek kłuć to faktycznie lepiej poczekać i za jednym kłuciem zrobić obie rzzeczy

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oczywiście nie wytrzymałam i polazlam dzisiaj na ta bete. 11 dpo beta 69,44.

A jak u Ciebie się sprawy mają Myszko?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOOOJEJAAA!!! :D Gratuluję!!! Mąż już wie?

A u mnie na razie cisza ;) poczekam aż okres przyjdzie i zbadam na własną rękę prolaktynę

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wie :-) szaleje ze szczęścia :-) ale prosiłam, zeby postarał się jeszcze chwilę podchodzić do tego z dystansem, bo może być różnie.
    Jutro pójdę powtórzyć betę, bo będę robić kolejne wyniki tarczycowe. Niestety mam bardzo niskie tsh (0,08). Dzisiaj lekarz wysłał na kolejne badania i w poniedziałek się widzimy. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Myszko może jednak ta wredna @ nie przyjdzie? Kiedy planowany termin? Dobrze pamiętam, że mniej więcej za tydzień? Masz jakies objawy?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Równo za tydzień, objawy typowe jak dla @ - strasznie bolą mnie piersi, tak jak zawsze, dopóki @ nie przyjdzie to nadzieja jest, ale jakoś nastawiam się na działanie w nowym cyklu ;)

Strasznie niskie masz tsh, tak mocno zbite tabletkami?

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiadomo. Dawke utrzymuję taką samą od pół roku. W październiku było 1,6. Lekarz stwierdził dzisiaj, że nie przypuszcza, żeby tak gwaltownie to spadło nagle przy tej samej dawce. Podobno czasami u kobiet ciężarnych zdarza się takie niskie tsh, bo to jest w jakis sposob powiązane z beta hcg. Pan dr tłumaczył mi, ze one są do siebie podobne i jest jakaś między nimi zależność, ale powiem szczerze, ze nie zrozumiałam, bo taka czarna magia to jest dla mnie trochę :-P
    Dlatego skierował mnie na jutro na ft3 i ft4. Dawki nie zmieniamy, bo przypuszcza, że właśnie ft3 i 4 mogą być w normie. Jesli bedzie inaczej to w poniedziałek na kontroli postanowimy co dalej. Na razie mam odpoczywać i się nie stresować (łatwo powiedzieć).
    Ale się rozpisalam :-P

Myszko ja też mam cały czas takie objawy @, więc nadzieja cały czas jest ;-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 14 15 16 17 18
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ