Niepekajace pecherzyki
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja miałam taki problem. Ginka zauważyła torbiel robiąc mi USG. Zleciła mi badania krwi (marker CA 125). Jeśli wyjdzie w normie, a torbiel nie wygląda groźnie to dostaniesz tabletki antykoncepcyjne (jeśli nigdy ich nie zażywałaś, ginekolog powinien też zlecić dodatkowe badania krwi dotyczące np. krzepliwości). Jeśli nie pomogą, a torbiel się nie zmniejszy to prawdopodobnie skierują Cię na laparoskopię.
Niestety problem torbieli lubi wracać. Nawet jeśli wyleczysz tę jedną, którą masz, nie jest powiedziane, że za miesiąc nie pojawi się następna. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa mam taki problem, ze od blisko roku, kiedy sie badam u lekarza, okazuje sie ze mam cyste. Raz na jednym, raz na drugim jajniku. Podejrzewam, ze moje jajeczka nie pekaja i nie dochodzi wogole do owulacji. W tym cyklu bralam orgametril. Teraz mam zrobic badania poziomu hormonow i za tydzien do lekarza. Chcialabym tym razem nie zobaczyc cysty...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam.Ja też zmagam się z niepękającymi pęcherzykami. Lekarz skierował mnie na badania w szpitalu. Pokłuli mnie zdrowo przez te 3 dni.Po odebraniu wyników zauważyłam,że mam baardzo wysoką prolaktynę.Ciekawe co on z tym zrobi.Wcześniejsza gin dała mi bromergon bez żadnych badań.Byłam po nich strasznie śpiąca,mdliło mnie i w ogóle ciężko było.Jednak fektów był brak.Obecny stwierdził problemy z pękaniem i ciekawe co powie na te wyniki,bo aż się boję.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZ moich doświadczeń z tabletkami wynika, że lepsza jest kuracja 3 miesięczna jeżeli chodzi o torbiele, gdyż jest wówczas czas, aby uspokoić nieco jajniki.
A teraz z innej beczki. Mam pytanie do dziewczyn, które zmagają się z niepękającymi pęcherzykami. Jakie macie miesiączki? Moja jest niestety bardzo skąpa, ale nie wiem czy to przez to, czy może przez leki:/ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja też mam ten problem, pęchęrzyki nie pękają jednka nie tworzą się torbiele do moemntu kiedy miałam podany pregnyl były 2 pęcherzyki pękły z jednego doszło do zapłodnienia z drugiego zrobił się torbiel. Niestety ciąża nie zakończyła się sukcesem. Ciekawa jestem jak to wygląda po poronieniu czy pęcherzyk będzie pękał sam.
Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie na usg przed leczeniem bylo widac male torbiele z niepękniętych pęcherzyków wraz z przerośniętym kolejnym pęcherzykiem dominującym. Teraz jestem dwa miesiące po odstawieniu syndi35 stale biorę dexamethason i bromergon. Lekarz stwierdził ze pęcherzyki powinny pękać a jak narazie wykres spoko ovufriend widzi owu ale okresu jak na lekarstwo pkamienia i pewnie kolejne torbiele