X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Ovitrelle - zastrzyk - kto stosował ?
Odpowiedz

Ovitrelle - zastrzyk - kto stosował ?

Oceń ten wątek:
  • Domma Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasiaczka wrote:
    Udało Ci się zdobyć bez problemu 💉? :) ja miałam kłopot bo prawie nigdzie już nie ma.

Zawsze sprawdzam na stronie ktomalek.pl i tam jadę, żeby specjalnie nie jeździć i szukać.

Niestety w tym cyklu mimo 💉 pęcherzyk nie pękł :( zrobiła się torbiel krwotoczna.
    1.02 idę na laparoskopie.. Masarka z tym że mimo stymulacji i wszystkiego owulacja u mnie to bardzo wielka sporadyczność.. Już nie wiem co robić i co myśleć

Dasiaczka lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 30l.
    AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
    ❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
    05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ilu dniach od ovitrelle robicie test?

• Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Po ilu dniach od ovitrelle robicie test?
    Poczekaj minimum 10 dni, ja robiłam o 12 dpo i byl pozytywny. U każdego inaczej ale mówią, że do 10 dni moze sie utrzymać zastrzyk.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_s wrote:
    Poczekaj minimum 10 dni, ja robiłam o 12 dpo i byl pozytywny. U każdego inaczej ale mówią, że do 10 dni moze sie utrzymać zastrzyk.
    pozytywny bo zastrzyk czy ciąża?
    we wtorek chyba zatestuje bo bedzie 12 dpo chociaż nwm czy wytrzymam i sprobuje jutro.. tak mnie korci :(

• Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    pozytywny bo zastrzyk czy ciąża?
    we wtorek chyba zatestuje bo bedzie 12 dpo chociaż nwm czy wytrzymam i sprobuje jutro.. tak mnie korci :(
    Pozytywny bo ciaża i kreski byly bardzo wyraźne, a jak tam testowałaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_s wrote:
    Pozytywny bo ciaża i kreski byly bardzo wyraźne, a jak tam testowałaś?
    U mnie za wczesnie

• Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kiedy testowanie? Długo masz stymulowane cykle?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2021, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_s wrote:
    To kiedy testowanie? Długo masz stymulowane cykle?
    W sobotę chyba że nie wytrzymam. Dzisiaj robiłam żeby zobaczyć czy zastrzyk jeszcze wyjdzie. Dopiero pierwszy cykl. A ty?

• Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się udało po 5 stymulacji dopiero, a ogolnie 2 lata starań. A pokazał cos test ? Ja nigdy nie robiłam testu przed @ bo zawsze miałam plamienia. U niektórych utrzymuje się mniej niż 10 dni a u niektórych nawet 12 . U mnie za późno lekarz wdrożył tabletki na tsh i chyba dla tego tak długo się staraliśmy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2021, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_s wrote:
    Mi się udało po 5 stymulacji dopiero, a ogolnie 2 lata starań. A pokazał cos test ? Ja nigdy nie robiłam testu przed @ bo zawsze miałam plamienia. U niektórych utrzymuje się mniej niż 10 dni a u niektórych nawet 12 . U mnie za późno lekarz wdrożył tabletki na tsh i chyba dla tego tak długo się staraliśmy.
    Negatywny więc nie ma już zastrzyku. A dzisiaj 11 dpo nim . Kurde ale ważne że szczęśliwa robiłaś bete?

• Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tego samego dnia 🙂 ale to było 7 miesięcy temu . W każdym bądź razie jadłam ananasa w drugiej połowie cyklu i pilam lampkie wina na zwiększenie endometrium 😉 i mam nadzieję, że partnera tez faszerujesz witaminami?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2021, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_s wrote:
    Tak tego samego dnia 🙂 ale to było 7 miesięcy temu . W każdym bądź razie jadłam ananasa w drugiej połowie cyklu i pilam lampkie wina na zwiększenie endometrium 😉 i mam nadzieję, że partnera tez faszerujesz witaminami?
    Tak 😊 test robiłaś w dniu spodziewanej miesiączki?

• Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie , test robiłam 3 dni przed terminem @

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2021, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_s wrote:
    Nie , test robiłam 3 dni przed terminem @
    Rozumiem :)

• Domma Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Ja mam wdrożone tabletki na TSH. Dodatkowo zaczęłam teraz brać ovarin który ma pomóc na poprawę hormonalna, zobaczymy co się wydarzy po laparoskopii czy się uda i jaki plan będzie miał lekarz, chciałabym próbować po laparoskopii bez in vitro może poprawi się owulacja po laparoskopii, 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Ale chętnie skorzystam z waszych rad czerwone wino i ananas 😁😁😁

👱‍♀️ 30l.
    AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
    ❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
    05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • Dasiaczka Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domma wrote:
    Zawsze sprawdzam na stronie ktomalek.pl i tam jadę, żeby specjalnie nie jeździć i szukać.

Niestety w tym cyklu mimo 💉 pęcherzyk nie pękł :( zrobiła się torbiel krwotoczna.
    1.02 idę na laparoskopie.. Masarka z tym że mimo stymulacji i wszystkiego owulacja u mnie to bardzo wielka sporadyczność.. Już nie wiem co robić i co myśleć

Też właśnie szukałam wtedy i znalazłam w moim mieście niedaleko mnie na szczęście, ale co raz mniej ich jest dostępnych

• Patka22 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, we wtorek popołudniu miałam dwa zastrzyki ovitrelle na pęknięcie. Lekarz mówił ze w ciągu 48 h będzie bardzo bolało ale nic nie czuje, ostatnio tak samo było po 1 pregnylu i okazało się ze nie pękł i wytworzyła się torbiel.
    Czy któraś też tak miała ze nie było żadnego bólu a mimo to pękł? Mam dziś monitoring to wszystko się dowiem ale i tak czekam na Wasze opinie.

• Patka22 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasiaczka wrote:
    Też właśnie szukałam wtedy i znalazłam w moim mieście niedaleko mnie na szczęście, ale co raz mniej ich jest dostępnych

Położna mi powiedziała ze zawsze jest problem z dostępnością grudzień - styczeń i nie wiem czym to jest spowodowane :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka22 wrote:
    Hej dziewczyny, we wtorek popołudniu miałam dwa zastrzyki ovitrelle na pęknięcie. Lekarz mówił ze w ciągu 48 h będzie bardzo bolało ale nic nie czuje, ostatnio tak samo było po 1 pregnylu i okazało się ze nie pękł i wytworzyła się torbiel.
    Czy któraś też tak miała ze nie było żadnego bólu a mimo to pękł? Mam dziś monitoring to wszystko się dowiem ale i tak czekam na Wasze opinie.
    Mnie nic kompletnie nie bolało a pęcherzyk pękł :)

• Patka22 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2021, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Mnie nic kompletnie nie bolało a pęcherzyk pękł :)

Ja już po monitoringu i niestety moje przypuszczenia się sprawdziły :( nie pękł, ma prawie 30mm. Czekam na 🐒 i walczymy dalej..

‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ