Ovitrelle - zastrzyk - kto stosował ?
-
WIADOMOŚĆ
-
Dasiaczka wrote:Udało Ci się zdobyć bez problemu 💉? ja miałam kłopot bo prawie nigdzie już nie ma.
Zawsze sprawdzam na stronie ktomalek.pl i tam jadę, żeby specjalnie nie jeździć i szukać.
Niestety w tym cyklu mimo 💉 pęcherzyk nie pękł zrobiła się torbiel krwotoczna.
1.02 idę na laparoskopie.. Masarka z tym że mimo stymulacji i wszystkiego owulacja u mnie to bardzo wielka sporadyczność.. Już nie wiem co robić i co myślećDasiaczka lubi tę wiadomość
👱♀️ 30l.
AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgnieszka_s wrote:Poczekaj minimum 10 dni, ja robiłam o 12 dpo i byl pozytywny. U każdego inaczej ale mówią, że do 10 dni moze sie utrzymać zastrzyk.
we wtorek chyba zatestuje bo bedzie 12 dpo chociaż nwm czy wytrzymam i sprobuje jutro.. tak mnie korci -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mi się udało po 5 stymulacji dopiero, a ogolnie 2 lata starań. A pokazał cos test ? Ja nigdy nie robiłam testu przed @ bo zawsze miałam plamienia. U niektórych utrzymuje się mniej niż 10 dni a u niektórych nawet 12 . U mnie za późno lekarz wdrożył tabletki na tsh i chyba dla tego tak długo się staraliśmy.
-
nick nieaktualnyAgnieszka_s wrote:Mi się udało po 5 stymulacji dopiero, a ogolnie 2 lata starań. A pokazał cos test ? Ja nigdy nie robiłam testu przed @ bo zawsze miałam plamienia. U niektórych utrzymuje się mniej niż 10 dni a u niektórych nawet 12 . U mnie za późno lekarz wdrożył tabletki na tsh i chyba dla tego tak długo się staraliśmy.
-
nick nieaktualnyAgnieszka_s wrote:Tak tego samego dnia 🙂 ale to było 7 miesięcy temu . W każdym bądź razie jadłam ananasa w drugiej połowie cyklu i pilam lampkie wina na zwiększenie endometrium 😉 i mam nadzieję, że partnera tez faszerujesz witaminami?
-
nick nieaktualny
-
Hejka
Ja mam wdrożone tabletki na TSH. Dodatkowo zaczęłam teraz brać ovarin który ma pomóc na poprawę hormonalna, zobaczymy co się wydarzy po laparoskopii czy się uda i jaki plan będzie miał lekarz, chciałabym próbować po laparoskopii bez in vitro może poprawi się owulacja po laparoskopii, 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Ale chętnie skorzystam z waszych rad czerwone wino i ananas 😁😁😁👱♀️ 30l.
AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
Domma wrote:Zawsze sprawdzam na stronie ktomalek.pl i tam jadę, żeby specjalnie nie jeździć i szukać.
Niestety w tym cyklu mimo 💉 pęcherzyk nie pękł zrobiła się torbiel krwotoczna.
1.02 idę na laparoskopie.. Masarka z tym że mimo stymulacji i wszystkiego owulacja u mnie to bardzo wielka sporadyczność.. Już nie wiem co robić i co myśleć
Też właśnie szukałam wtedy i znalazłam w moim mieście niedaleko mnie na szczęście, ale co raz mniej ich jest dostępnych -
Hej dziewczyny, we wtorek popołudniu miałam dwa zastrzyki ovitrelle na pęknięcie. Lekarz mówił ze w ciągu 48 h będzie bardzo bolało ale nic nie czuje, ostatnio tak samo było po 1 pregnylu i okazało się ze nie pękł i wytworzyła się torbiel.
Czy któraś też tak miała ze nie było żadnego bólu a mimo to pękł? Mam dziś monitoring to wszystko się dowiem ale i tak czekam na Wasze opinie.
-
Dasiaczka wrote:Też właśnie szukałam wtedy i znalazłam w moim mieście niedaleko mnie na szczęście, ale co raz mniej ich jest dostępnych
Położna mi powiedziała ze zawsze jest problem z dostępnością grudzień - styczeń i nie wiem czym to jest spowodowane -
nick nieaktualnyPatka22 wrote:Hej dziewczyny, we wtorek popołudniu miałam dwa zastrzyki ovitrelle na pęknięcie. Lekarz mówił ze w ciągu 48 h będzie bardzo bolało ale nic nie czuje, ostatnio tak samo było po 1 pregnylu i okazało się ze nie pękł i wytworzyła się torbiel.
Czy któraś też tak miała ze nie było żadnego bólu a mimo to pękł? Mam dziś monitoring to wszystko się dowiem ale i tak czekam na Wasze opinie.