X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Ovitrelle - zastrzyk - kto stosował ?
Odpowiedz

Ovitrelle - zastrzyk - kto stosował ?

Oceń ten wątek:
  • Jusia88 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska wrote:
    Może Wy mi coś poradzicie bo już sama nie wiem co myśleć. Wczoraj minęło 10 dni od podania ovitrelle I test wyszedł mi pozytywny, dzisiaj 11 dni po już negatywny. Czy jest szansa, że zobaczę Jescze w tym cyklu 2 kreseczki ?

Osttanio po podaniu ovitrelle przez cały czas miałam testy pozytywne Ale wtedy skończyło się to cb

Hej miałam tak samo , do 10 dnia pozytywne 11 już negatywny niestety się nie udało . To była moja trzecia stymulacja i bez powodzenia ale u Ciebie może jeszcze jest ciut szansy ✊🏻

Starania od 2019 🚼
    👱🏼‍♀️33👱🏻‍♂️34
    ▪️Luty 2020 CP 7 tc 💔
    ( operacja jajowód zachowany )
    ▪️Maj 2021 klinika w De
    Endometrioza
    Zrost lewego jajnika z macicą
    Lewy jajowód niedrożny
    ▪️Sierpień 2021 IVF
    Protokół długi
    19.08 punkcja 10:15 🧫🔬💉
    Pobrano 9 komórek, zapłodniło się 6
    24.08 Transfer 🐣 14:05 🍀
    Mamy jeszcze ❄️❄️ blastki
    Beta 6 dpt 31,6 Prog 11,6
    Beta 9 dpt 128,0 Prog 29,40
    Beta 14 dpt 800,0 Prog 51,5
    13.09 Pierwsze USG 😍🤞🏻
    20.09 Mamy ❤️
    12.10 Wizyta 👩🏼‍⚕️ CRL 3cm 😍
    03.11 Prenatalne 12+6 CRL 6,49 cm chłopczyka 💙
    04.01.22 połówkowe 21+5 457 g 💙
    17.02 badanie III trymestru 28+0 1260g i 37 cm milosci 💙

Marcel 23.04.2022 16:51
    Nagłe cc z powodu gestozy 37tc+2d
    2930g szczęścia i 50cm miłości 🥰

202204235378.png
  • ha_annna Debiutantka

Wysłany: 19 marca 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    czy po zastrzyku Ovitrelle (tak od 5 dnia po zastrzyku) bolały Was sutki,zewnętrzna część piersi, odczuwałyście takie mrowienie w piersiach i miałyście podwyższoną temperaturę? zastanawiam się czy mogło się udać czy to wina zastrzyku 🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia88 wrote:
    Hej miałam tak samo , do 10 dnia pozytywne 11 już negatywny niestety się nie udało . To była moja trzecia stymulacja i bez powodzenia ale u Ciebie może jeszcze jest ciut szansy ✊🏻

Przykro mi bardzo, że się nie udało😔
    Sama już nie wiem, mam takie mieszane odczucia, po ostatniej cb nawet nie wiem kiedy dokładnie okres powinien się pojawić bo strasznie mi się po wszutsko rozregulowalo choć zaczyna mnie pobolewa podbrzusze to znak , że okres nadchodzi😥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 16:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie okres jednak się pojawił 😥 czuje się fatalnie, już nawet nie mam siły płakać. Od ponad roku miesiąc w miesiąc to samo rozczarowanie. To dla mnie jednak za dużo. Widać ktoś wie lepiej i stwierdził, że nie bylabym dobra mama. Odpuszczam starania, zaczynam oswajac się z myślą, że nie będzie mi nigdy dane utulic swojego bobasa. Życie jakoś musi ttoczyć się dalej.

Powodzenia i trzymam za Was kciuki!

• Asiuleeeek Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2021, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska wrote:
    U mnie okres jednak się pojawił 😥 czuje się fatalnie, już nawet nie mam siły płakać. Od ponad roku miesiąc w miesiąc to samo rozczarowanie. To dla mnie jednak za dużo. Widać ktoś wie lepiej i stwierdził, że nie bylabym dobra mama. Odpuszczam starania, zaczynam oswajac się z myślą, że nie będzie mi nigdy dane utulic swojego bobasa. Życie jakoś musi ttoczyć się dalej.

Powodzenia i trzymam za Was kciuki!

Kochana nie poddawaj się. Trzeba trafić na dobrego lekarza, trzeba szukać przyczyny. Wiem z własnego doświadczenia, że co lekarz to inna diagnoza. Ale mam nadzieję, że w końcu się to wszystko wyjaśni i dobrze skończy.

Również jestem dzisiaj strzepkiem nerwów, czeka mnie histeroskopia. Nie wiem czy kiedykolwiek się uda, co dalej z moim zdrowiem, ale modlę sie codziennie i wierzę, że w końcu Bozia mnie wysłucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2021, 19:49

• Karo123 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2022, 17:28

17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙

👱🏻‍♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️‍🩹, CB 💔, Mój Cud 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2021, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiuleeeek

Trzymam bardzo mocno kciuki żeby się Wam udało❤❤❤
    Ja poza mężem nie mam o tym z kim porozmawiać tak naprawdę. U mnie w rodzinie nie było takich problemów, koleżanki zachodzą w ciążę i jak słyszę, nie przejmuj się za miesiąc się uda to chce mi się wyć bo wiem, że bez lekarza i pierdyrialda wizyt sie nie uda. Choć i słyszałam takie teorie, że skoro staram się o pierwsze dziecko tak późno to sama jestem sobie winna.
    Teraz pewnie czeka mnie badanie drożność. Może chwila przerwy pozwoli nabrać dystansu bo narazie jestem w mega dołku.

• Katte Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie !
    Czytam Was od kilku miesięcy, ale zdecydowałam się założyć konto i napisać :)
    od 11.04 brałam clo przez 5 dni.
    Później w 12dc brałam zastrzyk z ovirtelle.
    Miałam na usg 3 pęcherzyki, dzisiaj idę na usg.

I pytanie: co na tym usg może lekarz zobaczyć?:)

• Andzia35 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katte wrote:
    Witajcie !
    Czytam Was od kilku miesięcy, ale zdecydowałam się założyć konto i napisać :)
    od 11.04 brałam clo przez 5 dni.
    Później w 12dc brałam zastrzyk z ovirtelle.
    Miałam na usg 3 pęcherzyki, dzisiaj idę na usg. Pecherzyki które zostały nie wywołają już owulacji jego zdaniem. I oczywiście postraszył mnie trochę ciąża mnoga. Teraz czekam na efekty :)

I pytanie: co na tym usg może lekarz zobaczyć?:)
    Tez jestem po pierwszym cyklu z cło i miałam na nim 4 pecherzyki przed ovitrelle. Później poszłam na usg i lekarz zobaczył dwa które się ostaly co oznaczało ze dwa pękły. Potwierdził tez ze dzień wcześniej była owu. Teraz czekam na efekty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 11:48

f2w3rjjg2cdpokqz.png
  • Katte Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia35 wrote:
    Tez jestem po pierwszym cyklu z cło i miałam na nim 4 pecherzyki przed ovitrelle. Później poszłam na usg i lekarz zobaczył dwa które się ostaly co oznaczało ze dwa pękły. Potwierdził tez ze dzień wcześniej była owu. Teraz czekam na efekty :)

Rozumiem ! Ja właśnie się zastanawiałam, więc pewnie zobaczy ile pękło na razie. :) Strasznie się źle czułam po zastrzyku, później podczas chyba pękania. Jakbym umierała :D Oby miało to efekty :)

• Andzia35 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katte wrote:
    Rozumiem ! Ja właśnie się zastanawiałam, więc pewnie zobaczy ile pękło na razie. :) Strasznie się źle czułam po zastrzyku, później podczas chyba pękania. Jakbym umierała :D Oby miało to efekty :)
    Miałam identycznie- mega ból jajników, nie mogłam wręcz chodzic i do tego złe samopoczucie a tu jeszcze trzeba było się starać :)

f2w3rjjg2cdpokqz.png
  • Katte Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia35 wrote:
    Miałam identycznie- mega ból jajników, nie mogłam wręcz chodzic i do tego złe samopoczucie a tu jeszcze trzeba było się starać :)

Ja już po wizycie!
    Jeden pękł, drugi jakbyjeszcze pęka bo z 21 na 18 się zmniejszył, endo 10 cm więc tylko czekać :)

• Katte Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia35 wrote:

Andzia kiedy idziesz testować? Mnie korci, żeby zbadać bete np co 3 dni :D Ciekawe czy by spadała czy rosła : )

• Andzia35 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katte wrote:
    Andzia kiedy idziesz testować? Mnie korci, żeby zbadać bete np co 3 dni :D Ciekawe czy by spadała czy rosła : )
    Mi lekarz mówił żebym 14 dni po owu zrobiła testy ale wiadomo ze nie wytrzymam do tego czasu i będę testować myśle ze od 10 dnia chyba ze i tak w międzyczasie przyjdzie @ i będzie dół jeszcze wiekszy niż zwykle bo to 1 stymulacja i nadzieje są wielkie... Katte jeżeli zdecydujesz się na pomiar bety to od kiedy ?

f2w3rjjg2cdpokqz.png
  • Katte Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia35 wrote:
    Mi lekarz mówił żebym 14 dni po owu zrobiła testy ale wiadomo ze nie wytrzymam do tego czasu i będę testować myśle ze od 10 dnia chyba ze i tak w międzyczasie przyjdzie @ i będzie dół jeszcze wiekszy niż zwykle bo to 1 stymulacja i nadzieje są wielkie... Katte jeżeli zdecydujesz się na pomiar bety to od kiedy ?

Mi teoretycznie lekarz kazał 4 maja, to będzie jakoś 14 dni po zastrzyku :)
    Boje się, ale bardzo dziwnie się czuję: ciągle brzuch mnie boli ( zaraz pyknie tydzień od zastrzyku )

• Evolet Nowa

Wysłany: 7 października 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Przede wszystkim cieszę się, że jest takie forum. I ja zaczęłam swoją przygodę z Ovitrelle. Zastrzyk był podany wczoraj. Wcześniej brałam przez 5 dni Clomid (3-7dc.). Wczoraj na USG potwierdzono pęcherzyk, a wieczorem zrobiłam sobie zastrzyk. Robiłam to pierwszy raz i bardzo nieudolnie. Za pierwszym razem nie docisnęłam pistoletu do końca i musiałam się wkłuć drugi raz. Czy to może wpłynąć na skuteczność leku? 🥺
    Druga kwestia to Duphaston. Nikt mi nic nie powiedział o tym, że powinno się go przyjmować. To jest reguła? Leczę sie we Francji i moja ginekolog tylko przepisała Clomid i Ovitrelle, a po 2 tygodniach zrobienie testu. Nic więcej. Czy to normalna praktyka?
    I proszę, powiedzcie jeszcze, czy po zastrzyku mogę być aktywna ponad normę? Chodzi o to, że moja praca polega na sprzątaniu i nie wiem czy zginanie się i dosyć duży wysiłek fizyczny, ale nie ponad siły, nie wpłynie na ewentualne poczęcie. Dziękuję z góry za odpowiedzi 😊

• Kasia88 Nowa

Wysłany: 18 października 2021, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ dziewczyny cieszę się że trafiłam na ta grupe 🥰
    Ja już 9 dzień po zastrzyku. Czuje się dziwnie. Tak delikatne mdłości czasami zaboli brzuch ale może to też być przyczyna przed @ chociaż nie powiem mam nadzieje.
    👉7 dnia po zastrzyku robiłam test (testowałem jak długo miałam w sobie pozostałości po zastrzyku) był pozytywny druga delikatna kreska.
    👉8 dnia po zastrzyku test - już biały negatywny.
    Czy myślicie że już nie mam w sobie zastrzyku?I kiedy zrobić test? Jakie mialsycie doświadczenie osoby którym się udało 🙂 pozdrawiam I 3 mam za nas wszystkie mocno kciuki ❤

• Betti37 Autorytet

Wysłany: 24 października 2021, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia88 wrote:
    HEJ dziewczyny cieszę się że trafiłam na ta grupe 🥰
    Ja już 9 dzień po zastrzyku. Czuje się dziwnie. Tak delikatne mdłości czasami zaboli brzuch ale może to też być przyczyna przed @ chociaż nie powiem mam nadzieje.
    👉7 dnia po zastrzyku robiłam test (testowałem jak długo miałam w sobie pozostałości po zastrzyku) był pozytywny druga delikatna kreska.
    👉8 dnia po zastrzyku test - już biały negatywny.
    Czy myślicie że już nie mam w sobie zastrzyku?I kiedy zrobić test? Jakie mialsycie doświadczenie osoby którym się udało 🙂 pozdrawiam I 3 mam za nas wszystkie mocno kciuki ❤
    Objawami się nie sugeruj.
    Albo skutek leków albo i nie ale podobnie na ciąże i na okres mogą być.
    Ja nie miałam żadnych objawów czy skutków ubocznych po lekach w tym Ovitrelle ani w 4 ciążach oprócz braku miesiączki.

Test najwcześniej 14 dni po owulacji ma sens

• Starająca111 Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam dzisiaj pierwszy raz dowiedziałam się o tym zastrzyku byłam ostatnio na wizycie i pęcherzyk był w prawym jajniku i w nim czułam kłucie ale dziś okazało się że on nie pęknął i ma ponad 3 cm a w lewym jajniku odczuwam kłucie od dwóch dni i okazuje się że jest w lewym 2,7 cm a niby pękają juz przy 2 więc znów może nie pęknąć wiec dostałam zastrzyk wstrzyknęłam sobie go o 16 godz i teraz jestem cała w nerwach czy zadziała czy jajo nie jest puste i czy będę miała jakieś skutki uboczne 🙈 20 listopada mam termin miesiączki.

• Betti37 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca111 wrote:
    Hej wam dzisiaj pierwszy raz dowiedziałam się o tym zastrzyku byłam ostatnio na wizycie i pęcherzyk był w prawym jajniku i w nim czułam kłucie ale dziś okazało się że on nie pęknął i ma ponad 3 cm a w lewym jajniku odczuwam kłucie od dwóch dni i okazuje się że jest w lewym 2,7 cm a niby pękają juz przy 2 więc znów może nie pęknąć wiec dostałam zastrzyk wstrzyknęłam sobie go o 16 godz i teraz jestem cała w nerwach czy zadziała czy jajo nie jest puste i czy będę miała jakieś skutki uboczne 🙈 20 listopada mam termin miesiączki.
    Szczerze to już raczej zrobiła się torbiel ..
    Musisz spr na usg czy pękły ale powyżej 3 cm to już raczej słabo...

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ