X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Ovitrelle - zastrzyk - kto stosował ?
Odpowiedz

Ovitrelle - zastrzyk - kto stosował ?

Oceń ten wątek:
  • Szarloo Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja też jestem po pierwszym zastrzyku Ovitrelle (2.11). Dostałam do tego utrogestan 3x1 przez 14 dni od 6.11. W piatek 19.11 mam zrobić test i wtedy będę wiedzieć co dalej 🤷‍♀️ ale nie nastawiam się na zbyt wiele - mam endometrioze, jeden jajowod niedrożny a drugi wątpliwy. Ale, że jestem świeżo po badaniu drożności to lekarz dał nam 3-6 mc na próby naturalne ze stymulacja. Jak sie nie uda to in vitro.

• Betti37 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarloo wrote:
    Hej dziewczyny. Ja też jestem po pierwszym zastrzyku Ovitrelle (2.11). Dostałam do tego utrogestan 3x1 przez 14 dni od 6.11. W piatek 19.11 mam zrobić test i wtedy będę wiedzieć co dalej 🤷‍♀️ ale nie nastawiam się na zbyt wiele - mam endometrioze, jeden jajowod niedrożny a drugi wątpliwy. Ale, że jestem świeżo po badaniu drożności to lekarz dał nam 3-6 mc na próby naturalne ze stymulacja. Jak sie nie uda to in vitro.
    Sprawdzałaś po zastrzyku czy pęcherzyk pękł?

• Szarloo Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2021, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, lekarz mi powiedział na razie, że mam zrobić zastrzyk i brać ten progesteron i zrobić test. Nie miałam wczesniej robionej stymulacji bo trafiłam na wizytę na chwilę przed owulacją i pęcherzyk był już konkretny więc ovitrelle robiłam już w dniu wizyty. Jak test będzie pozytywny to będę kontynuować progesteron jak negatywny to odstawić i zgłosić się na samym początku kolejnego cyklu i wtedy zacząć pełną stymulację z monitoringiem. Ale jak pisałam nie nastawiam się jakoś specjalnie, że się udało :/

• Starająca111 Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torbiel zrobił mi się w tym prawym 3,2 a w lewym był świeży ale 2,7 już miał więc nie wiadomo co będzie. Jutro idę na progesteron bo tak mi kazał zobaczę jaki wynik będzie. Myślałam jeszcze o prolaktynie ale nie mam pojęcia w którym dniu cyklu się go robi chyba nie tak jak progesteron tydzień po owulacji??🤔 I jak jeszcze jestem po zastrzyku?

• Tweety_ Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2021, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie,
    +\- po jakim czasie od zastrzyku pękł Wam pęcherzyk lub podejrzewacie, ze miało to miejsce?
    O 2 w nocy wzięłam zastrzyk, ok 17 miałam już kłucia w podbrzuszu, a IUI dopiero jutro o 15. Obawiam się, ze już będzie po owulacji :(

• Staraczka Magda Debiutantka

Wysłany: 14 listopada 2021, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tweety_ wrote:
    Mam pytanie,
    +\- po jakim czasie od zastrzyku pękł Wam pęcherzyk lub podejrzewacie, ze miało to miejsce?
    O 2 w nocy wzięłam zastrzyk, ok 17 miałam już kłucia w podbrzuszu, a IUI dopiero jutro o 15. Obawiam się, ze już będzie po owulacji :(

Zastrzyk w piątek ok 17, wczoraj dużo śluzu wieczorem więc myślałam że to to, a dziś ok 20 sporo krwi ze śluzem, bardziej sluzokrew ale po przytulankach więc nie wiem co o tym myśleć. Nie czułam żadnego kłucia niczego w jajnikach. Mam plamienia w drugiej fazie cyklu ale nigdy tak od razu po owulacji.

• Betti37 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tweety_ wrote:
    Mam pytanie,
    Mi pękał tak ok.36 -48h
    Dokładnie to nie powiem
    Zastrzyk dzień przed iui, iui
    Wiem że iui zawsze była na nie pękniętych a na drugi dzień po iui już pęknięte

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Stosowałam Ovitrelle do cyklu naturalnego. 04.11 ovitrelle wieczorem i dziś 13 dzień i test negatywny.. Czy jest jeszcze szansa? Byłam na monitoringu i owulacja była. Jak było u was?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Cześć Dziewczyny. Stosowałam Ovitrelle do cyklu naturalnego. 04.11 ovitrelle wieczorem i dziś 13 dzień i test negatywny.. Czy jest jeszcze szansa? Byłam na monitoringu i owulacja była. Jak było u was?
    Cześć, a wcześniej sprawdzałaś czy tylko dziś? Zależy kiedy dokładnie było połączenie gamet, ale tego nie dowiemy się;( szansa jest bo po 11 dni od zaplodnienia powinno się zrobić beta HCG, zrobiłbym chyba jutro będę z krwi. Jestem w podobnej sytuacji, tylko zastrzyk miałam 6.11 i też cykl naturalny. Stres jak nic:) 3mam kciuki

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewayak wrote:
    Cześć, a wcześniej sprawdzałaś czy tylko dziś? Zależy kiedy dokładnie było połączenie gamet, ale tego nie dowiemy się;( szansa jest bo po 11 dni od zaplodnienia powinno się zrobić beta HCG, zrobiłbym chyba jutro będę z krwi. Jestem w podobnej sytuacji, tylko zastrzyk miałam 6.11 i też cykl naturalny. Stres jak nic:) 3mam kciuki
    Sprawdzam test od niedzieli 🙈 właśnie jutro idę na bęte.. Ehh te testy to już mnie dołują 😔 też mialam wielki stres z dwa tygodnie temu, ale staram się nie stresować i szukam zajęcia..
    Jak staraliśmy się to zawsze się udawało od razu, teraz lekarz dał ovi dla pewności aby pękł. Mam problem z utrzymaniem.. Ale jestem zabezpieczona heparyna i acard oraz luteina.
    A u ciebie było testowanie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Sprawdzam test od niedzieli 🙈 właśnie jutro idę na bęte.. Ehh te testy to już mnie dołują 😔 też mialam wielki stres z dwa tygodnie temu, ale staram się nie stresować i szukam zajęcia..
    Jak staraliśmy się to zawsze się udawało od razu, teraz lekarz dał ovi dla pewności aby pękł. Mam problem z utrzymaniem.. Ale jestem zabezpieczona heparyna i acard oraz luteina.
    A u ciebie było testowanie?
    Też mam problem z utrzymaniem. Dzięki Bogu tym razem mam lekarza co przepisał mi encorton, biorę też acard, heparyne i progesteron besins. Dziś w nocy zrobiłam test skany wyszedł cien cienia, ale myślę że to ovitrell. Czekam jeszcze.

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewayak wrote:
    Też mam problem z utrzymaniem. Dzięki Bogu tym razem mam lekarza co przepisał mi encorton, biorę też acard, heparyne i progesteron besins. Dziś w nocy zrobiłam test skany wyszedł cien cienia, ale myślę że to ovitrell. Czekam jeszcze.
    Mi ginekolog też chciał dać Encorton ale miałam szczepienia limfocytami męża i immunolog nie chciał abym go brała. Więc nie biorę.. Ale mam też IO, hashimoto, PCOS ..
    Kiedy idziesz na bęte? Dobrze ze jesteś obstawiona, teraz czekać na efekty 🍀🙏 trzymam za nas kciuki 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2021, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, na bętę pójdę za dwa dni. Tak się boję, że nie dam rady jutro. A boli Cię może jajnik z którego miałaś ovu? Mnie boli i zastanawiam się czy to jest dobry znak. Mam niedoczynnosc tarczycy i hiperprolaktynemie (leczone). Mam dodatnie p/c p. glikoproteinie i antykoagulant tocznia +, i cytokiny TH1 za wysoko, a TH2 za nisko. I już swój wiek;( 3mam kciuki za Nas:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2021, 19:44

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewayak wrote:
    Lili, na bętę pójdę za dwa dni. Tak się boję, że nie dam rady jutro. A boli Cię może jajnik z którego miałaś ovu? Mnie boli i zastanawiam się czy to jest dobry znak. Mam niedoczynnosc tarczycy i hiperprolaktynemie (leczone). Mam dodatnie p/c p. glikoproteinie i antykoagulant tocznia +, i cytokiny TH1 za wysoko, a TH2 za nisko. I już swój wiek;( 3mam kciuki za Nas:)
    Rozumiem.. Mnie boli prawy jajnik (od zawsze w czasie owulacji) a teraz ovu była z lewego i też chwilę bolał mnie lewy ale tak to ciągle bolał prawy.. Ehh nie wiem czemu tak mam..
    Oj To nazbierało Ci Sie.. Ale ważne że jest przyczyna i trzeba wierzyć do końca 🙏

Ewayak lubi tę wiadomość

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i moja beta dziś 0.1 😔 trudno

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2021, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    No i moja beta dziś 0.1 😔 trudno
    Bardzo mi przykro. Mam nadzieję, że następnym razem już będzie pozytywna. Mnie już zaczyna boleć brzuch...Ale poczekam jeszcze do piątku. Ściskam Cię, i nie poddawaj się w staraniach.

Lili❤️ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2021, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czytam Wasze posty i jestem przerażona, bo moja ginekolog poza Clomidem i Ovitrelle nic mi nie przepisała, a widzę, że leczenie odbywa się razem z Duphastonem. Czy to reguła? U mnie drugi miesiąc naturalnych starań przy pomocy Clo i Ovi. Ginekolog tylko powiedziała, że mam zrobić betę po "około" 2 tygodniach od zastrzyku. Zastrzyk był 7 listopada. Kiedy mam zrobić betę? W piątek, czyli 19 listopada, czy w poniedziałek 22 listopada? Podpowiedzcie proszę, bo mieszkam za granicą i niestety nie mam dużego wyboru ginekologów, którzy mówią po angielsku :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2021, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evolet wrote:
    Dziewczyny, czytam Wasze posty i jestem przerażona, bo moja ginekolog poza Clomidem i Ovitrelle nic mi nie przepisała, a widzę, że leczenie odbywa się razem z Duphastonem. Czy to reguła? U mnie drugi miesiąc naturalnych starań przy pomocy Clo i Ovi. Ginekolog tylko powiedziała, że mam zrobić betę po "około" 2 tygodniach od zastrzyku. Zastrzyk był 7 listopada. Kiedy mam zrobić betę? W piątek, czyli 19 listopada, czy w poniedziałek 22 listopada? Podpowiedzcie proszę, bo mieszkam za granicą i niestety nie mam dużego wyboru ginekologów, którzy mówią po angielsku :(
    Hey, zrób sobie może test z moczu na początek. Na Twoim miejscu poszlabym chyba w sobotę na betę (jeżeli masz taką możliwość). Regułą Duphaston nie jest, ale my jesteśmy już po poronieniach i potencjalnie może nam pomóc, choć ja np. Mam przepisany progesteron. Zawsze możesz delikatnie lekarzowi zasugerować, ale tak wiesz...żeby się nie obraził;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewayak wrote:
    Hey, zrób sobie może test z moczu na początek. Na Twoim miejscu poszlabym chyba w sobotę na betę (jeżeli masz taką możliwość). Regułą Duphaston nie jest, ale my jesteśmy już po poronieniach i potencjalnie może nam pomóc, choć ja np. Mam przepisany progesteron. Zawsze możesz delikatnie lekarzowi zasugerować, ale tak wiesz...żeby się nie obraził;)

Niestety nie mam możliwości zrobić w sobotę bety, ale zrobię zwykły test :)
    Wspominałam ostatnio delikatnie o progesteronie, to tylko usłyszałam krótkie "nie" i zero wytłumaczenia dlaczego nie. A jak bierzecie progesteron? W jakich dniach cyklu? Bo jak mi się nie uda za 3-4 razem przy Clo i Ovi, to poproszę lekarza pierwszego kontaktu o progesteron. Tylko on nie powie mi niestety jak brać :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2021, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dodałam, że mam 40 lat, więc wiek pewnie też robi swoje, a "walczymy" o pierwsze dziecko od kilku miesięcy.

‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ