Ovitrelle - zastrzyk - kto stosował ?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyevolet wrote:Nie dodałam, że mam 40 lat, więc wiek pewnie też robi swoje, a "walczymy" o pierwsze dziecko od kilku miesięcy.
-
nick nieaktualnyEwayak wrote:A masz może jakiegoś lekarza w Polsce? Może udaj się tutaj do kogoś. Progesteron po stwierdzone owulacji biorę w innym wypadku może zablokować owulacje. Nie wiem jak z lekarzem pierwszego kontaktu czy będzie miał takie moce żeby przepisać. Ale możesz spróbować u endokrynologa. A robiłaś jakąś wstępną diagnostykę? Prolaktyna, TSH? Itp?
Niestety w Polsce bywam raz na rok Lekarz pierwszego kontaktu może mi przepisać, ale nie chcę sobie zaszkodzić. Tak, wszystkie badania zrobione. Prolaktyna i TSH w normie. AMH 5,4 - bardzo wysokie jak na mój wiek (norma dla 20-paroletniej dziewczyny), co mogłoby świadczyć o PCOS, ale moja ginekolog twierdzi, że to dobre AMH, że nie świadczy o tym, że mam PCOS i że powinnam się cieszyć... -
nick nieaktualny
-
Ewayak wrote:Cześć, u mnie 0,5;( ...masz plan na przyszły cykl?
A ty masz plan? -
nick nieaktualnyZastanawiam się, czy nie poczekać do stycznia i powtórzyć stymulacje, napisałam do lekarza czy mam w tym roku jeszcze przyjść czy już w styczniu. Sama nie wiem co robić. Czy może te dwa mc teraz "Po prostu" zapomnieć i kochac się "bez planu". Dziwnie jajniki mnie bolą;(
-
Ewayak wrote:Zastanawiam się, czy nie poczekać do stycznia i powtórzyć stymulacje, napisałam do lekarza czy mam w tym roku jeszcze przyjść czy już w styczniu. Sama nie wiem co robić. Czy może te dwa mc teraz "Po prostu" zapomnieć i kochac się "bez planu". Dziwnie jajniki mnie olą;(
Ogólnie to wczoraj dostałam @ i pod koniec przyszłego tygodnia pojadę do lekarza. Powiem mu ze teraz nie chce ovitrelle. Niech pęcherzyk sam pęknie i też z podejściem takim będziemy ze co będzie to będzie i nie będę tyle testów robić. Ja musze być od owulacji na heparynie więc będę ją brała jak monitoring potwierdzi ją.
Zobaczysz ze wkoncu się uda 🙏 -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny miałam zastrzyk ovitrelle w 15 dniu cyklu na pęknięcie pęcherzyka robiłam testy ciążowe od 6 dnia specjalnie żeby widzieć jak długo będzie się utrzymywał co dwa dni robiłam i w 11 dniu bardzo słaby już był a w 12 i 13 dniu po biało. Dostałam okres po 2 dniach dziś mam 3 dzień i praktyczne koniec mało co plamienia tylko ale nie dawało mi spokoju to że wciąż mam spuchnięte piersi a najbardziej brodawki mega są i trochę drażnią i mówię a ciul zrobię test bo mam jeszcze dwa i zrobiłam przed kąpielą fakt że mocz był rozcienczony bo wcześniej sikalam ale kurde wyszła blada kreska mocniejsza niz tego 11 dnia co jeszcze była i nie wiem co mam myśleć jesteś zesrana za przeproszeniem boje się co to może być. Zaraz myślę o ciąży pozamacicznej itd lub poronieniu nie wiem czy uda mi się zdjęcie dodać testu może też zauważycie bo na żywo widać. Nie wiem jak dodać zdjęcie. Poradzicie mi
-
nick nieaktualnyStarająca111 wrote:Hej dziewczyny miałam zastrzyk ovitrelle w 15 dniu cyklu na pęknięcie pęcherzyka robiłam testy ciążowe od 6 dnia specjalnie żeby widzieć jak długo będzie się utrzymywał co dwa dni robiłam i w 11 dniu bardzo słaby już był a w 12 i 13 dniu po biało. Dostałam okres po 2 dniach dziś mam 3 dzień i praktyczne koniec mało co plamienia tylko ale nie dawało mi spokoju to że wciąż mam spuchnięte piersi a najbardziej brodawki mega są i trochę drażnią i mówię a ciul zrobię test bo mam jeszcze dwa i zrobiłam przed kąpielą fakt że mocz był rozcienczony bo wcześniej sikalam ale kurde wyszła blada kreska mocniejsza niz tego 11 dnia co jeszcze była i nie wiem co mam myśleć jesteś zesrana za przeproszeniem boje się co to może być. Zaraz myślę o ciąży pozamacicznej itd lub poronieniu nie wiem czy uda mi się zdjęcie dodać testu może też zauważycie bo na żywo widać. Nie wiem jak dodać zdjęcie. Poradzicie mi
Starająca111 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ewayak wrote:Hey, idź w poniedziałek na betę, wtedy to rozwieje Twoje wątpliwości.
-
nick nieaktualnyStarająca111 wrote:Dziś zrobiłam ostatni test co mi się został i jest widać coś ale słabo więc nie wiem może byłam ale wyleciało i utrzymują się jakieś resztki jeszcze😔 nikt nie miał takiej sytuacji?
-
Ewayak wrote:Ziola Ojca Sroki nr 3, kupiłam już mieszanke w sklepie zielarskim przez Internet. W smaku dość dobre. Tak, grudzień mogły być dla nas łaskawy...
Angelles lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLili❤️ wrote:To też kupię 😊 polecam nowennę pomejanską.. Ja teraz drugą odmawiam i mocno wierzę, że mateńka wysłucha moja prośbę 🙏
-
Ewayak wrote:Chyba dokładnie rok temu odmówiłam nowennę. A słyszałaś o proszku z groty mlecznej? W sanktuarium w Wambierzycach dostałam proszek, i możliwość modlitwy przy kawałku skały z tej groty.
-
nick nieaktualnyLili❤️ wrote:Nie słyszałam o tym proszku. A jak można dostać ten proszek? Trzeba pewnie tam pojechać
-
Ewayak wrote:Wygoogluj sobie grota mleczna. Ja zupełnie przypadkowo dowiedziałam się o Niej na wakacjach, będąc już w tym sanktuarium. Tak, chyba trzeba osobiście pojechać. Wcześniej też nie wiedziałam
-
nick nieaktualnyLili❤️ wrote:Przeczytałam i pięknie ze można w taki sposób się pomodlić. Osobiście też bym chciała, ale nie mam tej przyjemności tam pojechać. Wambierzyce to są blisko Czech tak?