X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Ovitrelle - zastrzyk - kto stosował ?
Odpowiedz

Ovitrelle - zastrzyk - kto stosował ?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evolet wrote:
    Nie dodałam, że mam 40 lat, więc wiek pewnie też robi swoje, a "walczymy" o pierwsze dziecko od kilku miesięcy.
    A masz może jakiegoś lekarza w Polsce? Może udaj się tutaj do kogoś. Progesteron po stwierdzone owulacji biorę w innym wypadku może zablokować owulacje. Nie wiem jak z lekarzem pierwszego kontaktu czy będzie miał takie moce żeby przepisać. Ale możesz spróbować u endokrynologa. A robiłaś jakąś wstępną diagnostykę? Prolaktyna, TSH? Itp?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2021, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewayak wrote:
    A masz może jakiegoś lekarza w Polsce? Może udaj się tutaj do kogoś. Progesteron po stwierdzone owulacji biorę w innym wypadku może zablokować owulacje. Nie wiem jak z lekarzem pierwszego kontaktu czy będzie miał takie moce żeby przepisać. Ale możesz spróbować u endokrynologa. A robiłaś jakąś wstępną diagnostykę? Prolaktyna, TSH? Itp?

Niestety w Polsce bywam raz na rok :/ Lekarz pierwszego kontaktu może mi przepisać, ale nie chcę sobie zaszkodzić. Tak, wszystkie badania zrobione. Prolaktyna i TSH w normie. AMH 5,4 - bardzo wysokie jak na mój wiek (norma dla 20-paroletniej dziewczyny), co mogłoby świadczyć o PCOS, ale moja ginekolog twierdzi, że to dobre AMH, że nie świadczy o tym, że mam PCOS i że powinnam się cieszyć...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2021, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    No i moja beta dziś 0.1 😔 trudno
    Cześć, u mnie 0,5;( ...masz plan na przyszły cykl?

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewayak wrote:
    Cześć, u mnie 0,5;( ...masz plan na przyszły cykl?
    Przykro mi 😔 jak narazie to czekam na @ i potem wizyta u lekarza, wtedy zobaczymy co powie. Ogólnie jeszcze jestem przed szczepieniami limfocytami męża i one też mają czasem wpływ, że od razu nie zachodzi się. Ale też sama mam miliny myśli w głowie co tym razem 😔
    A ty masz plan?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2021, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się, czy nie poczekać do stycznia i powtórzyć stymulacje, napisałam do lekarza czy mam w tym roku jeszcze przyjść czy już w styczniu. Sama nie wiem co robić. Czy może te dwa mc teraz "Po prostu" zapomnieć i kochac się "bez planu". Dziwnie jajniki mnie bolą;(

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewayak wrote:
    Zastanawiam się, czy nie poczekać do stycznia i powtórzyć stymulacje, napisałam do lekarza czy mam w tym roku jeszcze przyjść czy już w styczniu. Sama nie wiem co robić. Czy może te dwa mc teraz "Po prostu" zapomnieć i kochac się "bez planu". Dziwnie jajniki mnie olą;(
    Może teraz rzeczywiście odpuścić plan na dwa miesiące i kochać się. Taka głowa spokojna i odpocznie. Ja myślę nad zioła ojca sroki.
    Ogólnie to wczoraj dostałam @ i pod koniec przyszłego tygodnia pojadę do lekarza. Powiem mu ze teraz nie chce ovitrelle. Niech pęcherzyk sam pęknie i też z podejściem takim będziemy ze co będzie to będzie i nie będę tyle testów robić. Ja musze być od owulacji na heparynie więc będę ją brała jak monitoring potwierdzi ją.
    Zobaczysz ze wkoncu się uda 🙏

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2021, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, też biorę heparyne I jeszcze progesteron;( A zioła będę piła, nie zaszkodzą A mogą pomóc. Umowie się do lekarza też.

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewayak wrote:
    Lili, też biorę heparyne I jeszcze progesteron;( A zioła będę piła, nie zaszkodzą A mogą pomóc. Umowie się do lekarza też.
    A które zioła będziesz pić? Albo już pijesz?
    Ehh oby grudzień był dla nas łaskawy 🙏

• Starająca111 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2021, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny miałam zastrzyk ovitrelle w 15 dniu cyklu na pęknięcie pęcherzyka robiłam testy ciążowe od 6 dnia specjalnie żeby widzieć jak długo będzie się utrzymywał co dwa dni robiłam i w 11 dniu bardzo słaby już był a w 12 i 13 dniu po biało. Dostałam okres po 2 dniach dziś mam 3 dzień i praktyczne koniec mało co plamienia tylko ale nie dawało mi spokoju to że wciąż mam spuchnięte piersi a najbardziej brodawki mega są i trochę drażnią i mówię a ciul zrobię test bo mam jeszcze dwa i zrobiłam przed kąpielą fakt że mocz był rozcienczony bo wcześniej sikalam ale kurde wyszła blada kreska mocniejsza niz tego 11 dnia co jeszcze była i nie wiem co mam myśleć jesteś zesrana za przeproszeniem boje się co to może być. Zaraz myślę o ciąży pozamacicznej itd lub poronieniu nie wiem czy uda mi się zdjęcie dodać testu może też zauważycie bo na żywo widać. Nie wiem jak dodać zdjęcie. Poradzicie mi

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2021, 02:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca111 wrote:
    Hej dziewczyny miałam zastrzyk ovitrelle w 15 dniu cyklu na pęknięcie pęcherzyka robiłam testy ciążowe od 6 dnia specjalnie żeby widzieć jak długo będzie się utrzymywał co dwa dni robiłam i w 11 dniu bardzo słaby już był a w 12 i 13 dniu po biało. Dostałam okres po 2 dniach dziś mam 3 dzień i praktyczne koniec mało co plamienia tylko ale nie dawało mi spokoju to że wciąż mam spuchnięte piersi a najbardziej brodawki mega są i trochę drażnią i mówię a ciul zrobię test bo mam jeszcze dwa i zrobiłam przed kąpielą fakt że mocz był rozcienczony bo wcześniej sikalam ale kurde wyszła blada kreska mocniejsza niz tego 11 dnia co jeszcze była i nie wiem co mam myśleć jesteś zesrana za przeproszeniem boje się co to może być. Zaraz myślę o ciąży pozamacicznej itd lub poronieniu nie wiem czy uda mi się zdjęcie dodać testu może też zauważycie bo na żywo widać. Nie wiem jak dodać zdjęcie. Poradzicie mi
    Hey, idź w poniedziałek na betę, wtedy to rozwieje Twoje wątpliwości.

Starająca111 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2021, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    A które zioła będziesz pić? Albo już pijesz?
    Ehh oby grudzień był dla nas łaskawy 🙏
    Ziola Ojca Sroki nr 3, kupiłam już mieszanke w sklepie zielarskim przez Internet. W smaku dość dobre. Tak, grudzień mogły być dla nas łaskawy...

• Starająca111 Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2021, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewayak wrote:
    Hey, idź w poniedziałek na betę, wtedy to rozwieje Twoje wątpliwości.
    Dziś zrobiłam ostatni test co mi się został i jest widać coś ale słabo więc nie wiem może byłam ale wyleciało i utrzymują się jakieś resztki jeszcze😔 nikt nie miał takiej sytuacji?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca111 wrote:
    Dziś zrobiłam ostatni test co mi się został i jest widać coś ale słabo więc nie wiem może byłam ale wyleciało i utrzymują się jakieś resztki jeszcze😔 nikt nie miał takiej sytuacji?
    Nie Wiem jak mocne było Twoje krwawienie, czy to może było plamienie np. implantacyjne? Poszlabym zdecydowanie na beta HCG. Test jest jakościowy nie ilościowy i ciężko powiedzieć, na takim etapie bardzo bardzo wczesnej ciazy raczej nie wyskakuje bardzo ciemna kreska. Zachowaj spokój i zrób test ciazowy ale w laboratorium, możesz też przy okazji sprawdzić progesteron.

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2021, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewayak wrote:
    Ziola Ojca Sroki nr 3, kupiłam już mieszanke w sklepie zielarskim przez Internet. W smaku dość dobre. Tak, grudzień mogły być dla nas łaskawy...
    To też kupię 😊 polecam nowennę pomejanską.. Ja teraz drugą odmawiam i mocno wierzę, że mateńka wysłucha moja prośbę 🙏

Angelles lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    To też kupię 😊 polecam nowennę pomejanską.. Ja teraz drugą odmawiam i mocno wierzę, że mateńka wysłucha moja prośbę 🙏
    Chyba dokładnie rok temu odmówiłam nowennę. A słyszałaś o proszku z groty mlecznej? W sanktuarium w Wambierzycach dostałam proszek, i możliwość modlitwy przy kawałku skały z tej groty.

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewayak wrote:
    Chyba dokładnie rok temu odmówiłam nowennę. A słyszałaś o proszku z groty mlecznej? W sanktuarium w Wambierzycach dostałam proszek, i możliwość modlitwy przy kawałku skały z tej groty.
    Nie słyszałam o tym proszku. A jak można dostać ten proszek? Trzeba pewnie tam pojechać

• 19Aga89 Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2022, 19:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2021, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Nie słyszałam o tym proszku. A jak można dostać ten proszek? Trzeba pewnie tam pojechać
    Wygoogluj sobie grota mleczna. Ja zupełnie przypadkowo dowiedziałam się o Niej na wakacjach, będąc już w tym sanktuarium. Tak, chyba trzeba osobiście pojechać. Wcześniej też nie wiedziałam

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewayak wrote:
    Wygoogluj sobie grota mleczna. Ja zupełnie przypadkowo dowiedziałam się o Niej na wakacjach, będąc już w tym sanktuarium. Tak, chyba trzeba osobiście pojechać. Wcześniej też nie wiedziałam
    Przeczytałam i pięknie ze można w taki sposób się pomodlić. Osobiście też bym chciała, ale nie mam tej przyjemności tam pojechać. Wambierzyce to są blisko Czech tak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Przeczytałam i pięknie ze można w taki sposób się pomodlić. Osobiście też bym chciała, ale nie mam tej przyjemności tam pojechać. Wambierzyce to są blisko Czech tak?
    Tak, te koło Czech, śliczna okolica, polecam:) A jak się czujesz masz siłę na ten cykl;)?

‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ