X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Ovitrelle - zastrzyk - kto stosował ?
Odpowiedz

Ovitrelle - zastrzyk - kto stosował ?

Oceń ten wątek:
  • Starająca111 Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewayak wrote:
    Nie Wiem jak mocne było Twoje krwawienie, czy to może było plamienie np. implantacyjne? Poszlabym zdecydowanie na beta HCG. Test jest jakościowy nie ilościowy i ciężko powiedzieć, na takim etapie bardzo bardzo wczesnej ciazy raczej nie wyskakuje bardzo ciemna kreska. Zachowaj spokój i zrób test ciazowy ale w laboratorium, możesz też przy okazji sprawdzić progesteron.
    Dziś byłam na becie jutro rano wynik🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2021, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca111 wrote:
    Dziś byłam na becie jutro rano wynik🤔
    Trzymam kciuki:) daj znać jak wyszło

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2021, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evolet wrote:
    Niestety w Polsce bywam raz na rok :/ Lekarz pierwszego kontaktu może mi przepisać, ale nie chcę sobie zaszkodzić. Tak, wszystkie badania zrobione. Prolaktyna i TSH w normie. AMH 5,4 - bardzo wysokie jak na mój wiek (norma dla 20-paroletniej dziewczyny), co mogłoby świadczyć o PCOS, ale moja ginekolog twierdzi, że to dobre AMH, że nie świadczy o tym, że mam PCOS i że powinnam się cieszyć...

U mnie na teście 2 kreski 🥳🥳🥳
    Robiłam dzisiaj też betę. Wynik 177 🥰 Powtórzę jeszcze za dwa dni, ale wygląda na to, że mi Ovitrelle pomógł i to za drugim podejściem.
    Mam 41 lat i będzie to moje pierwsze dziecko, także dziewczyny - głową do góry. Będzie dobrze ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2021, 22:29

Ewayak, Lili❤️, Kiki25, Angelles, Miphuhiz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evolet wrote:
    Robiłam dzisiaj też betę. Wynik 177 🥰 Powtórzę jeszcze za dwa dni, ale wygląda na to, że mi Ovitrelle pomógł i to za drugim podejściem.
    Mam 41 lat i będzie to moje pierwsze dziecko, także dziewczyny - głową do góry. Będzie dobrze ❤️
    Super:) gratuluję. Trzymam kciuki:) 😘

evolet lubi tę wiadomość

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewayak wrote:
    Tak, te koło Czech, śliczna okolica, polecam:) A jak się czujesz masz siłę na ten cykl;)?
    Oo to kiedyś uda mi się tam pojechać 😊
    Dziękuję że pytasz 😊Mam 4 dzień okresu i osłabiona jestem i bez natchnienia dzisiaj, może dlatego ze poniedziałek 🙈ja mam różne myśli, ale chcemy teraz się ponownie starać. Jak pomyślę o grudniu to mi smutno. Bo mam urodziny i zaraz swieta i będziemy w gościach gdzie każdy ma dzieci.. Jeszcze nie dawno szwagierka tyle co urodziła i ciagle temat porodu, dziecka itd.. Coraz bardziej mnie to wszystko przytłacza. Ale jak nie będziemy próbować to się nie dowiemy.
    A ty jak się czujesz? Jak u ciebie z siłą na ten cykl? 🙂

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evolet wrote:
    Pięknie! Ogromne Gratulacje i trzymam kciuki aby ciąża dobrze się rozwijała 🙏😘

evolet lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Oo to kiedyś uda mi się tam pojechać 😊
    Dziękuję że pytasz 😊Mam 4 dzień okresu i osłabiona jestem i bez natchnienia dzisiaj, może dlatego ze poniedziałek 🙈ja mam różne myśli, ale chcemy teraz się ponownie starać. Jak pomyślę o grudniu to mi smutno. Bo mam urodziny i zaraz swieta i będziemy w gościach gdzie każdy ma dzieci.. Jeszcze nie dawno szwagierka tyle co urodziła i ciagle temat porodu, dziecka itd.. Coraz bardziej mnie to wszystko przytłacza. Ale jak nie będziemy próbować to się nie dowiemy.
    A ty jak się czujesz? Jak u ciebie z siłą na ten cykl? 🙂
    Chyba zbieram siły...:) tak, Święta to ciężki czas jak ma się takie problemy jak my. Urodziny mam miesiąc po Tobie:) musimy dac radę, wizytę u lekarza mam dopiero pod koniec grudnia niestety.

• Smuzka Znajoma

Wysłany: 23 listopada 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po zastrzyku miałam takie bóle jajnikow. Miałam zastrzyk w tam tyk cyklu w 13 dc jajeczko miało 17mm i endriometrium miało 9.5mm. Przez ten ból raz tylko udało się współżyć. I powiedział lekarzowi ze juz więcej nie chce.
    Ten cykl ma na stary.
    Biore 1-10 dc spirunol
    2_8 2×1 Aromak
    10-28 Encorton
    I codzienie wieczorem na zbicie prolaktyny i pabi.
    To juz 3 pełnu cykl takiego leczenia.
    Byłam w 10 dc cyklu zero jajeczka i cienkie endriom. Miałam przedłuzony Aromek do 15 dc i nie wiem co dalej.
    Zawsze brała luteine od 22 dnia cyklu tetaz ma nie brac.
    Ma brak owulacja moje jajniki spia i ma miesniaka. I od 7 lat nie zachodze w ciaze. Ale zaczełam sie leczy od sierpnia.
    A biore 12 tys witami d3 ADEK witamine E i Jod.
    Trace nadzieje juz..

• Kiki25 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, w jakich dniach po przyjęciu ovitrelle serduszkujecie?
    Ja biorę ovitrelle w czwartek, lekarz kazał w środę i w piątek. To będzie mój 4 zastrzyk, jestem ciekawa waszych porad.

Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
    Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA

02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki25 wrote:
    Ja biorę ovitrelle w czwartek, lekarz kazał w środę i w piątek. To będzie mój 4 zastrzyk, jestem ciekawa waszych porad.
    W okresie płodnym co 2 dni.
    Nie patrząc na zastrzyk.
    Plemniki trochę poczekają

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewayak wrote:
    Chyba zbieram siły...:) tak, Święta to ciężki czas jak ma się takie problemy jak my. Urodziny mam miesiąc po Tobie:) musimy dac radę, wizytę u lekarza mam dopiero pod koniec grudnia niestety.
    A dostałaś już @? I jakie długie cykle? Trzeba znaleźć sobie zajęcie i jakoś oderwać się chociaż trochę od tego myślenia. Dużo ukojenia daje mi modlitwa :) ja mam wizytę 2 grudnia u lekarza. A 30 listopada mamy ostatnie Szczepienia

• Smuzka Znajoma

Wysłany: 23 listopada 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki25 wrote:
    Mi mowiła gin maks co 3 dni. Bo wiadomo jak w życiu wychodzi.
    A masz bóle po zastrzyku? Mnie aż odbyt bolal. Raz prawy raz lewy jajnik.
    A co bierzesz na stymulację?

• Smuzka Znajoma

Wysłany: 23 listopada 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    A dostałaś już @? I jakie długie cykle? Trzeba znaleźć sobie zajęcie i jakoś oderwać się chociaż trochę od tego myślenia. Dużo ukojenia daje mi modlitwa :) ja mam wizytę 2 grudnia u lekarza. A 30 listopada mamy ostatnie Szczepienia
    Znam ten ból;( najgorsze jest czekanie na okres ;( modlitwa mi też pomaga.

• Kiki25 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3-7 2x clostilbegyt
    5-25 2x estrofem
    16-26 2x duphaston

Wczoraj miałam 11 dzień cyklu, pęcherzyki dominujące z lewego i prawego po 17 mm, kazał zastrzyk podać w czwartek.

Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
    Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA

02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2021, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki25 wrote:

Mi powiedziała ginekolog, że codziennie 2 dni przed Ovitrelle i 3 dni po. Polecieliśmy na całość i było codziennie przez 7 dni po 2-3 razy. No i mamy efekty ;)

Kiki25, Angelles lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2021, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Pięknie! Ogromne Gratulacje i trzymam kciuki aby ciąża dobrze się rozwijała 🙏😘

Dziękuję i Gracias 🙏😘
    (bo tata Chilijczyk ;)

Lili❤️, Angelles lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2021, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Tak dostałam, dziś już trzeci dzień. Zaczynam trochę ćwiczyć. Cykle mam od 24 do 28 dni, więc jakby normalne. Dopada mnie depresja, ale nowy cykl...nowe możliwości:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2021, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jeszcze wspomnę, że od sierpnia słuchałam afirmacji na zajście w ciążę. Nie wiem, czy tu można podawać linki, ale łatwo znajdziecie na YT jak wpiszecie afirmacja ciąża. Słuchałam tak 2-3 razy w tygodniu, ale z zapętleniem. A w ostatnim miesiącu, czyli teraz, kiedy zaszłam w ciążę, sama sobie ułożyłam te afirmacje i nagrałam się na dyktafon, a później na słuchawkach tego słuchałam. Na pewno codziennie w całym okresie owulacyjnym. O różnych porach dnia. Spróbujcie, bo jednak połowa sukcesu to głowa / pozytywne nastawienie.

Ewayak, Angelles lubią tę wiadomość

• Smuzka Znajoma

Wysłany: 23 listopada 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki25 wrote:
    3-7 2x clostilbegyt
    5-25 2x estrofem
    16-26 2x duphaston

Wczoraj miałam 11 dzień cyklu, pęcherzyki dominujące z lewego i prawego po 17 mm, kazał zastrzyk podać w czwartek.
    A tak szybko bierze Duphaston? Bo jak weźmiesz za szybko to blokuje owulacje.
    Ja akurat wole luteine do pochwy.

• Smuzka Znajoma

Wysłany: 23 listopada 2021, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evolet wrote:
    Mi powiedziała ginekolog, że codziennie 2 dni przed Ovitrelle i 3 dni po. Polecieliśmy na całość i było codziennie przez 7 dni po 2-3 razy. No i mamy efekty ;)
    Gratulacje.

evolet lubi tę wiadomość

‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ