Ovitrelle - zastrzyk - kto stosował ?
-
WIADOMOŚĆ
-
Caro93 wrote:Dziękuje kochana za odpowiedz! ❤️ Ja tez byłam zdziwiona ale bardzo ufam temu lekarzowi. Tak bardzo bym chciała pod choinkę te dwie kreski 🙈
Kochana sprawdź sobie 😊 ból piersi nie zawsze musi się pojawić! Trzymam kciukasy ❤️ Daj znać jak sytuacja 🥰Caro93 lubi tę wiadomość
-
Starająca111 wrote:Pojadę na ten progesteron za godzinę jutro będę miała wynik ciekawa jestem co wyjdzie. Fajnie by było pod choinkę dostać taki prezent ❤️❤️❤️
W takim razie będę zaglądać i czekam na dobre wieści ❤️Starająca111, Lili❤️ lubią tę wiadomość
-
Lili❤️ wrote:Dziewczyny już po wizycie. Dziś 18dc, endometrium 6.7
Pecherzyk 13mm
Czy do 20-22 dc urośnie wystarczająco?
Cykle mam co 35-36 dni, owulacja 20-23dc różnie.
Miała któraś tak?
Tak bardzo bym chciała by wkoncu się udało 🥺
Jak najbardziej może! 🥰 masz jeszcze kilka dni 😊😊Lili❤️ lubi tę wiadomość
-
Pecherzyk 13mm
Miała któraś tak?
Tak bardzo bym chciała by wkoncu się udało 🥺Lili❤️ lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny płakać mi się chce... Jakoś mi smutno się zrobiło. Ze juz cykl następny nie udany może być.. Idą święta i każdy w rodzinie dzieci ma i następne ciążę.. Wczoraj nosiłam mojego chrześniaka i tak sobie wyobrażałam jak będę nosić nasze dziecko 🥺
Brak sił 😔
-
nick nieaktualnyAngelles wrote:Gratuluje🤩Czy możesz opisać swoje odczucia po zastrzyku? Czy miałaś jakieś objawy ciąży? My tu wszystkie rozkładamy te kilkanaście dni po ovu na czynniki pierwsze😉 Możesz opisać przy jakim pęcherzyku dostałaś zastrzyk i ogólnie wszystko co Ci przychodzi do głowy A może być wsparciem
Nie, żadnych objawów po zastrzyku nie miałam. Był to mój drugi raz z Ovitrelle, ale jestem przekonana, że za pierwszym razem zastrzyk zrobiłam nieumiejętnie, bo nie wcisnęłam do końca mechanizmu i jak wyjęłam igłę to wyleciał z niej płyn. Więc bardzo możliwe, że ja zaciażyłam przy pierwszym shocie z Ovitrelle 😅
Nie mam pojęcia przy jakim pęcherzyku robiłam zastrzyk. Byłam na USG w piątek rano i powiedziano mi tylko, że zastrzyk mam zrobić w niedzielę wieczorem i betę po 2 tygodniach. Nic więcej.
Pierwsze USG mam mieć 17 grudnia, ale póki co wszystkie badania z krwi idealne. Progesteron super, a czuję się bardzo dobrze, może poza bólem piersi i poranną zgagą 🙈
Cały czas jeżdżę na rowerze (przed ciążą codziennie 15-20 kilometrów, teraz około 10 dziennie), bo gino mówi, ze w pierwszym trymestrze mogę, jeśli nie ma plamień i czuję się dobrze.
Biorę tylko kompleks witamin dla kobiet w ciąży i witaminę D3.
Mam nadzieję, że tak będzie dalej ☺️
Pozdrawiam i trzymam kciuki ☺️Angelles lubi tę wiadomość
-
evolet wrote:Nie, żadnych objawów po zastrzyku nie miałam. Był to mój drugi raz z Ovitrelle, ale jestem przekonana, że za pierwszym razem zastrzyk zrobiłam nieumiejętnie, bo nie wcisnęłam do końca mechanizmu i jak wyjęłam igłę to wyleciał z niej płyn. Więc bardzo możliwe, że ja zaciażyłam przy pierwszym shocie z Ovitrelle 😅
Nie mam pojęcia przy jakim pęcherzyku robiłam zastrzyk. Byłam na USG w piątek rano i powiedziano mi tylko, że zastrzyk mam zrobić w niedzielę wieczorem i betę po 2 tygodniach. Nic więcej.
Pierwsze USG mam mieć 17 grudnia, ale póki co wszystkie badania z krwi idealne. Progesteron super, a czuję się bardzo dobrze, może poza bólem piersi i poranną zgagą 🙈
Cały czas jeżdżę na rowerze (przed ciążą codziennie 15-20 kilometrów, teraz około 10 dziennie), bo gino mówi, ze w pierwszym trymestrze mogę, jeśli nie ma plamień i czuję się dobrze.
Biorę tylko kompleks witamin dla kobiet w ciąży i witaminę D3.
Mam nadzieję, że tak będzie dalej ☺️
Pozdrawiam i trzymam kciuki ☺️
Ja po zastrzyku jestem drugi dzień i u mnie się objawia ogromną sennością. Jakbym mogła to bym zasnęła na siedząco 😂 i kilka godzin po strasznie bolał mnie prawy jajnik, w którym bym ten pęcherzyk dominujący. Poza tym wszystko Oki! Jutro mam usg ciekawe czy będą jakieś dobre wieści 😊 -
Caro93 wrote:Cześć! 🥰
Trafiłam na ten wątek i Wasze rady są na prawdę bardzo pomocne! Fajnie, ze jest taka społeczność wspierających kobiet
my staramy się drugi miesiąc i jestem właśnie na drugiej stymulacji. ogolnie stwierdzony PCOS i brak owulacji. Już podczas pierwszej wizyty lekarz zlecił takie kroki na podstawie przygotowanych badań. Pierwszy, który poważnie potraktował moje nieprawidłowe wyniki hormonów- wszyscy wcześniej wyśmiewali moje podejrzenie PCOS.
1 miesiąc- lametta 1tab dziennie. Pecherzyki urosły do 4mm.. endo 4,3.. trochę się załamałam. Po usg lekarz kazał przyjmować duphaston na wywołanie miesiączki.
2 miesiąc (obecny)- miesiączka przyszła wcześniej. Od 2 do 7 dn cyklu brałam 3 tabletki lametty dziennie. Do tego suplementy. Idąc na wizytę kontrolną byłam przekonana, że nic się nie ruszyło, ponieważ nie miałam żadnych dolegliwości. Po lekach się czułam super, żadnych skutków ubocznych. Wczoraj na usg jeden pęcherzyk w prawym jajniku urósł do 30mm.. endo 8. dzisiaj przyjęłam ovitrelle. Jestem bardzo senna i kłuje mnie ten prawy jajnik.
Trochę jestem zaskoczona, ze tak szybko urósł mi tak duży pęcherzyk. Lekarz każe być dobrej myśli. Mówi, ze jego znajoma lekarka przy pęcherzyku 38 mm zaszła w ciąże wiec nie ma co się stresować. We wtorek mam usg kontrolne czy pęcherzyk pękł.
Czy któraś z Was miała taką sytuacje? Uważacie, że swojwgo daowadczenia, że tak powinno być? Ściskam! ❤️ -
Pecherzyk 13mm
Miała któraś tak?
Tak bardzo bym chciała by wkoncu się udało 🥺 -
Dziewczyny, chyba przez przypadek usunęłam konto (Evolet). Zobaczyłam, że mój kalendarz ciąży na bellyfriend jest nieaktywny i chyba przypadkowo kliknęłam usunięcie konta. Także jak macie jeszcze jakieś pytania odnośnie Ovitrelle, to tutaj ☺️
Angelles lubi tę wiadomość
Evolet Libre Díaz - sierpień 2022 ❤️ Czekamy 🥰 -
Dziewczyny jestem załamana jeszcze tak niski progesteron mi nie wyszedł 9 co mam robić przed ostatnio było 18 ostatnio 23 a teraz 9. Zadzwoniłam do lekarza rodzinnego i ublagalam go żeby mi przepisał jedno opakowanie duphastonu 10mg co myślicie dobrze robię? Kurde zastrzyk był 9 dni temu czułam kłucia i do dziś czuję jajniki ale tak jak pisałam niepokoi mnie brak bólu piersi który zawsze był ostatni wręcz aż do nie wytrzymania. Jeżeli doszło do zapłodnienia da cos jeszcze ten duphaston jeżeli mam tydzień do okresu. Mój lekarz przyjmuje w piątki a ja nie mam nr tel do niego 😔
-
EvoletLibre wrote:Dziewczyny, chyba przez przypadek usunęłam konto (Evolet). Zobaczyłam, że mój kalendarz ciąży na bellyfriend jest nieaktywny i chyba przypadkowo kliknęłam usunięcie konta. Także jak macie jeszcze jakieś pytania odnośnie Ovitrelle, to tutaj ☺️
-
Starająca111 wrote:Dziewczyny jestem załamana jeszcze tak niski progesteron mi nie wyszedł 9 co mam robić przed ostatnio było 18 ostatnio 23 a teraz 9. Zadzwoniłam do lekarza rodzinnego i ublagalam go żeby mi przepisał jedno opakowanie duphastonu 10mg co myślicie dobrze robię? Kurde zastrzyk był 9 dni temu czułam kłucia i do dziś czuję jajniki ale tak jak pisałam niepokoi mnie brak bólu piersi który zawsze był ostatni wręcz aż do nie wytrzymania. Jeżeli doszło do zapłodnienia da cos jeszcze ten duphaston jeżeli mam tydzień do okresu. Mój lekarz przyjmuje w piątki a ja nie mam nr tel do niego 😔
-
Angelles wrote:Kurczę nie wiem czy nie przedlużasz sobie tym cyklu i ew. Kolejnych starań. Mi lekarka powiedziała że po zastrzyku mam zrobić Betę i jeśli będzie pozytywna to od razu Duphaston na podtrzymanie.
-
Lili❤️ wrote:Dziewczyny płakać mi się chce... Jakoś mi smutno się zrobiło. Ze juz cykl następny nie udany może być.. Idą święta i każdy w rodzinie dzieci ma i następne ciążę.. Wczoraj nosiłam mojego chrześniaka i tak sobie wyobrażałam jak będę nosić nasze dziecko 🥺
Brak sił 😔
Lili ja też dzisiaj mam kryzys. Skoro wszystko jest ok: hormony w normie, owulacja na bank się odbyła, ❤ w czasie owulacji nawet 2 razy dziennie dlaczego się nie udaje.😞