Ovitrelle - zastrzyk - kto stosował ?
-
WIADOMOŚĆ
-
Katie93 wrote:Z tego co kojarzę, to są dwa różne przeznaczenia. Fostimon jest do stymulacji pęcherzyków, żeby lepiej rosły, a Ovitrelle powoduje ich pękniecie.
Taak, właśnie później doczytałam, że to jednak dwa różne zastrzyki 🙃 Posta pisałam świeżo po wyjściu od p DoktorKatie93 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze👶
✅PCOS --> brak regularnych miesiączek, brak owulacji
✅Pierwszy cykl stymulowany--> ❎
✅Drugi cykl stymulowany--> ❎
✅ Trzeci cykl stymulowany --> ❓
Pierwszy monitoring - 10 dc - 10.06 - jajniki drobnopecherzykowe
11-16.06 - zastrzyki Fostimon
17.06 - drugi monitoring
🌼 Pozostałe leki/ suple: Formetic (metformina), Dostinex (raz w tyg.), Fertistim, Wit. D, Omega 3, Wiesiołek -
U mnie dzisiaj biel vizira nadal. A niby od rana miałam zawroty głowy, mdłości…nie wiem już co o tym myśleć
Sarenka89 lubi tę wiadomość
🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Sikoreczkaaa wrote:Jak dlugo u Was utrzymywał się zastrzyk?
Ciekawa klucha ze mnie i 7 dni po zrobiłam test. I wiem racjonalnie że to pewnie resztki zastrzyku plus jeszcze za wczesnie na cokolwiek, ale aż serduszko zabiło na ten widok..
Hej
Ja po zastrzyku pierwszy test robiłam 10 dpo i był jeszcze cień cienia drugiej kreski, dzisiaj 14 dpo i już tylko jedna kreska:( -
Sikoreczkaaa wrote:Jak dlugo u Was utrzymywał się zastrzyk?
Ciekawa klucha ze mnie i 7 dni po zrobiłam test. I wiem racjonalnie że to pewnie resztki zastrzyku plus jeszcze za wczesnie na cokolwiek, ale aż serduszko zabiło na ten widok..
Poniżej fotka testów już "trafionych" 🤭 Na wypadek, gdyby któraś z Was tak jak ja się dopatrywała i robiła dwa testy dziennie, rano i wieczorem... 😂 Dodam, że wypatrzyłam pierwszą kreskę już na tym górnym 😂
🫧 PCO (bez PCOS)
💉 clostillbegyt + ovitrelle włączone po 5 miesiącach starań
🍼 - w drugim cyklu stymulowanym 💕 -
Sarenka89 wrote:Piona bo u mnie to samo..Ani 🐒 ani ⏸️ …
My jesteśmy cały czas na tym samym etapie widzęSarenka89 lubi tę wiadomość
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Ruda Maruda wrote:U mnie 7-8 dni. Sprawdzałam do białego testu, żeby mieć pewność, że jeśli coś zacznie się z powrotem pojawiać to nie wynika z pozostałości zastrzyku.
Poniżej fotka testów już "trafionych" 🤭 Na wypadek, gdyby któraś z Was tak jak ja się dopatrywała i robiła dwa testy dziennie, rano i wieczorem... 😂 Dodam, że wypatrzyłam pierwszą kreskę już na tym górnym 😂
Czy po Ovitrelle brałaś coś? Bo ja póki co tylko zastrzyk na naturalnych pęcherzykach. Pierwszy raz więc czekam na cud. mój mąż jak widzi mnie z patykami to się śmieje że na nie narobimy na nie jak w takim tempie będę je zużywać miałaś jakieś objawy ciążowe? -
Trzymam kciuki 🍀 Znajoma też miała podobnie, chyba 13 czy 14 dpo negatyw, a jakoś dzień czy dwa później już dwie kreski. Może u Was też tak będzie, trzymam mocno kciuki! 🩷
Nowa2024 lubi tę wiadomość
🫧 PCO (bez PCOS)
Sikoreczkaaa wrote:Czy po Ovitrelle brałaś coś? Bo ja póki co tylko zastrzyk na naturalnych pęcherzykach. Pierwszy raz więc czekam na cud. mój mąż jak widzi mnie z patykami to się śmieje że na nie narobimy na nie jak w takim tempie będę je zużywać miałaś jakieś objawy ciążowe?
Nie, nic nie brałam po ovi. Miałam sama z siebie prawidłowy poziom progesteronu więc nie było potrzeby w moim przypadku.
Objawy ciążowe miałam identyczne jak na okres. Bolesność piersi, głód, ból podbrzusza. Nie rozróżniłabym zupełnie jednego od drugiego
Ja testy kupowałam na kartony w drogeriach na allegro, bo w aptece stacjonarnej chyba bym się nie wypłaciła🫧 PCO (bez PCOS)
Ruda Maruda wrote:Nie, nic nie brałam po ovi. Miałam sama z siebie prawidłowy poziom progesteronu więc nie było potrzeby w moim przypadku.
Objawy ciążowe miałam identyczne jak na okres. Bolesność piersi, głód, ból podbrzusza. Nie rozróżniłabym zupełnie jednego od drugiego
Ja testy kupowałam na kartony w drogeriach na allegro, bo w aptece stacjonarnej chyba bym się nie wypłaciła
Dziękuję za informację. na monitoringu miałam dwa jaja, jedno 23 cm na lewym oraz 17 na prawym. oddam wszystko choćby jedno drgnęło. Za dwa też bym się nie obraziłaRuda Maruda, Hania2010, Hibiskus lubią tę wiadomość
-
Ruda Maruda wrote:Trzymam kciuki 🍀 Znajoma też miała podobnie, chyba 13 czy 14 dpo negatyw, a jakoś dzień czy dwa później już dwie kreski. Może u Was też tak będzie, trzymam mocno kciuki! 🩷
Na to liczę bo co chwilę latam do łazienki sprawdzać czy 🐒 się pojawiła bo objawy mam i jak na ciążę i na okres 🤣Ruda Maruda, Sarenka89 lubią tę wiadomość
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Aleksia199825 wrote:Dziewczyny a macie jakieś objawy?
Ile już jesteś dpo?
Dzień po ovitrelle bol lewego jajnika (który nigdy mnie nie bolał przy owu) dwa dni później bol prawego jajnika. Teraz kompletne nic. -
Sikoreczkaaa wrote:U mnie właśnie 7 dzień po ovi wygląda tak:
https://ibb.co/4Kkjq3L
Oby tak zostało..
Życzę, aby ta druga kreseczka już tylko ciemniała 😍✊Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Dziewczyny, ja zawsze od dnia zastrzyku mierze sobie temperaturę termometrem owulacyjnym. Wtedy wiem, że jak mam spadek temp. to mam owulację w tym dniu i potem wzrost mi się trzyma zazwyczaj powyżej 37. I jak mi spada do normalnej to wiem, że w tym dniu, albo na następny dzień dostanę 🐒 w ciąży temperatura nie spada. Więc polecam też kupić sobie taki termometr i rano po przebudzeniu poświęcić minutkę. Wtedy przynajmniej będziecie świadome, czy w danym dniu przyjdzie 🐒 czy nie i kiedy dokładnie była owulacja. 😊
Ruda Maruda lubi tę wiadomość
🧍♀️31
🩺 PCOS, IO, Trombofilia wrodzona, AMH 4.55
2019 październik 💔 7/8tc
2023 grudzień 💔 cb
🧍♂️33
Zdrowy 💪
Listopad 2023- Czerwiec 2024 stymulacje owulacji
Czerwiec '24- kwalifikacja ivf 🥳🎉
Lipiec '24- stymulacja do ivf, krótki protokół.
(Bemfola 150, Mensinorm 75, Mensinorm 150, Cetrotide 0.25, Gonapeptyl Daily)
📆19/07 punkcja- mamy 12🥚, 6x❄️❄️❄️❄️❄️❄️
📆13/08 I FET 1❄️ 🥹
📆16/08 Prog. 23,87
Beta Hcg 6dpt: 36,9/ 8dpt 112.1/ 10dpt 239.8/ 13dpt 671.1
📆29/08 pęcherzyk w macicy ❤️🙏
📆31/08 Beta Hcg 18dpt 5884.2 ❤️
📆5/09 usg- 3.3mm 🥹
📆10/09 28dpt- 6mm i serduszko ❤️
📆23/09 CRL 1.61cm, ❤️176 🥰
📆15/10 USG prenatalne- wszystko ok👌prawdopodobnie dziewczynka 🩷
PAPP-A niskie ryzyka ❤️
-
Katie93 wrote:Dziewczyny, ja zawsze od dnia zastrzyku mierze sobie temperaturę termometrem owulacyjnym. Wtedy wiem, że jak mam spadek temp. to mam owulację w tym dniu i potem wzrost mi się trzyma zazwyczaj powyżej 37. I jak mi spada do normalnej to wiem, że w tym dniu, albo na następny dzień dostanę 🐒 w ciąży temperatura nie spada. Więc polecam też kupić sobie taki termometr i rano po przebudzeniu poświęcić minutkę. Wtedy przynajmniej będziecie świadome, czy w danym dniu przyjdzie 🐒 czy nie i kiedy dokładnie była owulacja. 😊
U mnie niestety przy trybie pracy i wstawaniu o różnych godzinach mierzenie temp się nie sprawdza -
Ja też nie zawsze wstaje o tej samej porze, ale ważne żeby zmierzyć po 3 przespanych godzinach. W tygodniu mierze raz o 6, raz o 7, w weekendy koło 9 jak śpię dłużej. To nie ma większego znaczenia. Wahania wtedy mogą być, ale nie aż tak znaczące 😊
Sikoreczkaaa, Ruda Maruda lubią tę wiadomość
🧍♀️31
🩺 PCOS, IO, Trombofilia wrodzona, AMH 4.55
2019 październik 💔 7/8tc
2023 grudzień 💔 cb
🧍♂️33
Zdrowy 💪
Listopad 2023- Czerwiec 2024 stymulacje owulacji
Czerwiec '24- kwalifikacja ivf 🥳🎉
Lipiec '24- stymulacja do ivf, krótki protokół.
(Bemfola 150, Mensinorm 75, Mensinorm 150, Cetrotide 0.25, Gonapeptyl Daily)
📆19/07 punkcja- mamy 12🥚, 6x❄️❄️❄️❄️❄️❄️
📆13/08 I FET 1❄️ 🥹
📆16/08 Prog. 23,87
Beta Hcg 6dpt: 36,9/ 8dpt 112.1/ 10dpt 239.8/ 13dpt 671.1
📆29/08 pęcherzyk w macicy ❤️🙏
📆31/08 Beta Hcg 18dpt 5884.2 ❤️
📆5/09 usg- 3.3mm 🥹
📆10/09 28dpt- 6mm i serduszko ❤️
📆23/09 CRL 1.61cm, ❤️176 🥰
📆15/10 USG prenatalne- wszystko ok👌prawdopodobnie dziewczynka 🩷
PAPP-A niskie ryzyka ❤️