Ovitrelle - zastrzyk - kto stosował ?
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny czy badając progesteron po południu tj około godziny 16 będzie on miał mniejsze wartości niż ten badany rano wiem że progesteron wydzielany jest skokowo wczoraj akurat dopiero o 16 mogłam go zrobić w 7 dniu po ovitrelle wyszedł mi 10.80ng/ml i teraz się zastanawiam czy nie lepiej było go zrobić rano i czy byłby inny wynik
-
16 dni po zastrzyku nadal negatywny, powoli już chyba trzeba czekać na 🐒…🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Hania2010 wrote:Dziewczyny czy badając progesteron po południu tj około godziny 16 będzie on miał mniejsze wartości niż ten badany rano wiem że progesteron wydzielany jest skokowo wczoraj akurat dopiero o 16 mogłam go zrobić w 7 dniu po ovitrelle wyszedł mi 10.80ng/ml i teraz się zastanawiam czy nie lepiej było go zrobić rano i czy byłby inny wynikStarania o pierwsze👶
✅PCOS --> brak regularnych miesiączek, brak owulacji
✅Pierwszy cykl stymulowany--> ❎
✅Drugi cykl stymulowany--> ❎
✅ Trzeci cykl stymulowany --> ❓
Pierwszy monitoring - 10 dc - 10.06 - jajniki drobnopecherzykowe
11-16.06 - zastrzyki Fostimon
17.06 - drugi monitoring
🌼 Pozostałe leki/ suple: Formetic (metformina), Dostinex (raz w tyg.), Fertistim, Wit. D, Omega 3, Wiesiołek -
Sikoreczkaaa wrote:Ja dzień później miałaś jeden czy więcej pęcherzyków na monitoringu? który cykl starań?
-
Przykro mi dziewczyny z powodu 🐒 i negatywnych testów 😔
Sarenka89 lubi tę wiadomość
🧍♀️31
🩺 PCOS, IO, Trombofilia wrodzona, AMH 4.55
2019 październik 💔 7/8tc
2023 grudzień 💔 cb
🧍♂️33
Zdrowy, 210mln/ml💪
Listopad 2023- Czerwiec 2024 stymulacje owulacji
Czerwiec '24- kwalifikacja ivf 🥳🎉
Lipiec '24- stymulacja do ivf, krótki protokół.
(Bemfola 150, Mensinorm 75, Mensinorm 150, Cetrotide 0.25, Gonapeptyl Daily)
📆19/07 punkcja- mamy 12🥚, 6x❄️❄️❄️❄️❄️❄️
📆13/08 I FET 1❄️ 🥹
📆16/08 Prog. 23,87
Beta Hcg 6dpt: 36,9/ 8dpt 112.1/ 10dpt 239.8/ 13dpt 671.1
📆29/08 pęcherzyk w macicy ❤️🙏
📆31/08 Beta Hcg 18dpt 5884.2 ❤️
📆5/09 usg- 3.3mm 🥹
📆10/09 28dpt- 6mm i serduszko ❤️
📆23/09 CRL 1.61cm, ❤️176 🥰
📆15/10 USG prenatalne- wszystko ok👌prawdopodobnie dziewczynka 🩷
PAPP-A niskie ryzyka ❤️
-
Hibiskus wrote:Nawet jeśli byłby inny wynik, to minimalnie. Nie ma znaczenia pora dnia Ważny jest dzień cyklu, w którym się robi 🙂
-
Sarenka89 wrote:Niestety u mnie 🐒…☹️
Przykro mi…, liczyłam ze dla nas obu ten cykl będzie cudem ale czuję że jutro dołączę do ciebie 🙁Sarenka89 lubi tę wiadomość
🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Dawno się nie udzielałam .. ale czuję że muszę się dziś komuś wyżalić ..
Coś miesiąc mam monitoring i zastrzyk. Potem branie luteiny doustnie i dopochwowo. 14 dzień po zastrzyku to środa (10.04) a już wiem że znów będzie negatywny. 3 dni przed okresem zawsze pobolewa mnie brzuch przy kichaniu czy szybkim wstawaniu, znaczy to u mnie że @ jest tuż tuż. Co miesiąc mam nadzieję że brzuch mnie nie będzie pobolewal a dziś to co miesiąc kicham i łamie mnie w pól bo podbrzusze boli... Ginekolog ma wszystkie moje badania są dobre, nasienie partnera też. Jeśli się nie uda w tym i nastoeym miesiącu ma plan żeby mnie wysłać na wrogość śluzu .. jestem przerażona bo jeśli wynik wyjdzie pozytywny to tylko inseminacja wchodzi w grę... -
SilnaEwka wrote:Dawno się nie udzielałam .. ale czuję że muszę się dziś komuś wyżalić ..
Coś miesiąc mam monitoring i zastrzyk. Potem branie luteiny doustnie i dopochwowo. 14 dzień po zastrzyku to środa (10.04) a już wiem że znów będzie negatywny. 3 dni przed okresem zawsze pobolewa mnie brzuch przy kichaniu czy szybkim wstawaniu, znaczy to u mnie że @ jest tuż tuż. Co miesiąc mam nadzieję że brzuch mnie nie będzie pobolewal a dziś to co miesiąc kicham i łamie mnie w pól bo podbrzusze boli... Ginekolog ma wszystkie moje badania są dobre, nasienie partnera też. Jeśli się nie uda w tym i nastoeym miesiącu ma plan żeby mnie wysłać na wrogość śluzu .. jestem przerażona bo jeśli wynik wyjdzie pozytywny to tylko inseminacja wchodzi w grę...
Podobno objawy ciąży a @ są podobne. Wiec dopóki @ nie ma to piłka w grze -
SilnaEwka wrote:Dawno się nie udzielałam .. ale czuję że muszę się dziś komuś wyżalić ..
Coś miesiąc mam monitoring i zastrzyk. Potem branie luteiny doustnie i dopochwowo. 14 dzień po zastrzyku to środa (10.04) a już wiem że znów będzie negatywny. 3 dni przed okresem zawsze pobolewa mnie brzuch przy kichaniu czy szybkim wstawaniu, znaczy to u mnie że @ jest tuż tuż. Co miesiąc mam nadzieję że brzuch mnie nie będzie pobolewal a dziś to co miesiąc kicham i łamie mnie w pól bo podbrzusze boli... Ginekolog ma wszystkie moje badania są dobre, nasienie partnera też. Jeśli się nie uda w tym i nastoeym miesiącu ma plan żeby mnie wysłać na wrogość śluzu .. jestem przerażona bo jeśli wynik wyjdzie pozytywny to tylko inseminacja wchodzi w grę...
Ja już odpuściłam stymulacje. Skoro nie udało się 12razy, czemu akurat ma się udać w 13? Długo się już stymulujesz?
Czekam na wizytę w klinice, bo wszystko jest dobrze, wyniki są dobre, monitoring super- rośnie, pęka, a wciąż nic… nie mam siły tracić czasu. Moje pokłady nadziei zostały wyczerpane.
Dużo słoneczka dziewczyny ☘️ -
Gosia0146 wrote:Ja już odpuściłam stymulacje. Skoro nie udało się 12razy, czemu akurat ma się udać w 13? Długo się już stymulujesz?
Czekam na wizytę w klinice, bo wszystko jest dobrze, wyniki są dobre, monitoring super- rośnie, pęka, a wciąż nic… nie mam siły tracić czasu. Moje pokłady nadziei zostały wyczerpane.
Dużo słoneczka dziewczyny ☘️
Staramy się od września, a na zastrzykach jestem od stycznia, 4 raz już zastrzyk był
Lekarka na każdej wizycie szuka innych przyczyn, co może być tym spowodowane. Drąży temat ale sama mówi że wrogość śluzu trzeba będzie zbadać ...
Myślisz że w klinice się może udać ? -
SilnaEwka wrote:Staramy się od września, a na zastrzykach jestem od stycznia, 4 raz już zastrzyk był
Lekarka na każdej wizycie szuka innych przyczyn, co może być tym spowodowane. Drąży temat ale sama mówi że wrogość śluzu trzeba będzie zbadać ...
Myślisz że w klinice się może udać ?🧍♀️31
🩺 PCOS, IO, Trombofilia wrodzona, AMH 4.55
2019 październik 💔 7/8tc
2023 grudzień 💔 cb
🧍♂️33
Zdrowy, 210mln/ml💪
Listopad 2023- Czerwiec 2024 stymulacje owulacji
Czerwiec '24- kwalifikacja ivf 🥳🎉
Lipiec '24- stymulacja do ivf, krótki protokół.
(Bemfola 150, Mensinorm 75, Mensinorm 150, Cetrotide 0.25, Gonapeptyl Daily)
📆19/07 punkcja- mamy 12🥚, 6x❄️❄️❄️❄️❄️❄️
📆13/08 I FET 1❄️ 🥹
📆16/08 Prog. 23,87
Beta Hcg 6dpt: 36,9/ 8dpt 112.1/ 10dpt 239.8/ 13dpt 671.1
📆29/08 pęcherzyk w macicy ❤️🙏
📆31/08 Beta Hcg 18dpt 5884.2 ❤️
📆5/09 usg- 3.3mm 🥹
📆10/09 28dpt- 6mm i serduszko ❤️
📆23/09 CRL 1.61cm, ❤️176 🥰
📆15/10 USG prenatalne- wszystko ok👌prawdopodobnie dziewczynka 🩷
PAPP-A niskie ryzyka ❤️
-
Dziewczyny, mam teraz zagwozdkę. Od 15dc (wtedy dr potwierdził, że jest ciałko żółte) biorę cyclogest, bo wg dr endometrium mogłoby być grubsze. Dr powiedział, że mam brać cyclogest jak najdłużej, przerwać kiedy pojawi się 🐒 i po zakończeniu 🐒 znowu zacząć brać. Teraz tak sobie myślę czy cyclogest nie opóźni 🐒? Dzisiaj mam 27dc, cykle zawsze w okolicach 28dni. Dodam, że testy mam codziennie negatywne🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
SilnaEwka wrote:Staramy się od września, a na zastrzykach jestem od stycznia, 4 raz już zastrzyk był
Myślisz że w klinice się może udać ?
Czy się może udać? Nie wiem. Chyba potrzebuję innego spojrzenia, głębszej diagnostyki. Ostatnio mam wrażenie, że mojemu lekarzowi brakuje pomysłu, jak spróbować mi pomóc, bo widzisz…o takim badaniu, na wrogość nie wspominał nawet, a ja nie chce wchodzić do gabinetu i sugerować dróg leczenia 🤷🏼♀️
No i chce być w miejscu, gdzie jakby co, będę mogła skorzystać z in vitro.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 21:19
Katie93 lubi tę wiadomość