X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Testy owulacyjne
Odpowiedz

Testy owulacyjne

Oceń ten wątek:
  • Maliina Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2022, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej co dziś tutaj tak Cicho 😁😁

👩‍❤️‍💋‍👨 Przemek
    ❤️ Zuzia 29.09.2020
    💙 Kuba 06.12. 2021
  • Nika_we Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2022, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maliina wrote:
    Hej co dziś tutaj tak Cicho 😁😁

I byłaś u lekarza już?

No ja wczoraj zrobiłam test i wyszedł negatywny
    Czyli jednak nie były to plamienia implantacyjne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2022, 10:35

• Nadzieja🤗 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2022, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na @robilam test wczoraj pokazal negatywny dzis jest dzien miesiaczki wczoraj kapnelo myslalam ze juz bedzie ale sie cofnelo chyba przez stres

Starania od 01.21
    On 40l🤵‍♂️
    badania wszystkie w normie
    Ona 33l👩‍💼
    Badania ;
    Hormony w normie
    04.21 cp lewy jajowod zachowany laparaskopia
    07.22 cp prawy jajowod usunięty
    09.23 Udroznienie lewego jajowodu
  • Maliina Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja🤗 wrote:
    Czekam na @robilam test wczoraj pokazal negatywny dzis jest dzien miesiaczki wczoraj kapnelo myslalam ze juz bedzie ale sie cofnelo chyba przez stres
    Ten stres to bardzo dużo robi :(

👩‍❤️‍💋‍👨 Przemek
    ❤️ Zuzia 29.09.2020
    💙 Kuba 06.12. 2021
  • Maliina Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2022, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika_we wrote:
    I byłaś u lekarza już?

No ja wczoraj zrobiłam test i wyszedł negatywny
    Czyli jednak nie były to plamienia implantacyjne.
    Czyli czekasz na kolejny cykl? :/ ja mam lekarza o 16, znów zrobiłam test ale brak kreski drugiej, prześwietliłam go w każdy możliwy sposób, więc zobaczymy co powie lekarz.. Czy to była taka mocna owulacja czy o co chodzi 🙄🙄

Nika_we lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍💋‍👨 Przemek
    ❤️ Zuzia 29.09.2020
    💙 Kuba 06.12. 2021
  • Nika_we Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maliina wrote:
    Czyli czekasz na kolejny cykl? :/ ja mam lekarza o 16, znów zrobiłam test ale brak kreski drugiej, prześwietliłam go w każdy możliwy sposób, więc zobaczymy co powie lekarz.. Czy to była taka mocna owulacja czy o co chodzi 🙄🙄

Możliwe że to była owulacja. Daj znać 🙈

• Nadzieja🤗 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2022, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina już nie mogę się doczekać tych wieści od lekarza 😉

Nika_we, Maliina lubią tę wiadomość

Starania od 01.21
    On 40l🤵‍♂️
    badania wszystkie w normie
    Ona 33l👩‍💼
    Badania ;
    Hormony w normie
    04.21 cp lewy jajowod zachowany laparaskopia
    07.22 cp prawy jajowod usunięty
    09.23 Udroznienie lewego jajowodu
  • Ely Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2022, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dołączę się do Was:)

Krótko o mnie - staramy się prawie rok. Z pomocą medyczną. Mój M dopiero ma się badać. Póki co ❤️ regularnie i testy owu. I tutaj jest haczyk, bo o ile testy wychodzą dodatnie i prog wysoki w 21 dc, o tyle endo mi powiedziała, że z podwyższona prolaktyną może nie dochodzić do pęknięcia pęcherzyka, a jedynie do jego wzrostu,przy czym prog może być wytwarzany i tak. Na usg też nie było widać żadnego pęcherzyka dominującego, ale Gin mnie zbył - starać się i przyjść jak minie rok. 🙄🤯 Staram się być cierpliwa i czekać, ale już mnie Ci ludzie denerwują.. Też tak czasem macie w Waszych staraniach?

Trzymam mocno kciuki za każdy owulak 🤞niech niesie za sobą kolejne ⏸️ na teście ciążowym

• Aniulka1992 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2022, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałyście może tak że robiąc testy owulacyjne jednego dnia kreska mało widoczna następnego dnia była troszkę bardziej widoczna wczoraj przez cały dzień była widoczna wyraźnie obie kreski a dziś rano już nic nie pokazywało ? Czy to oznacza ze testy źle pokazywały ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2022, 15:33

• Nika_we Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2022, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ely wrote:

Krótko o mnie - staramy się prawie rok. Z pomocą medyczną. Mój M dopiero ma się badać. Póki co ❤️ regularnie i testy owu. I tutaj jest haczyk, bo o ile testy wychodzą dodatnie i prog wysoki w 21 dc, o tyle endo mi powiedziała, że z podwyższona prolaktyną może nie dochodzić do pęknięcia pęcherzyka, a jedynie do jego wzrostu,przy czym prog może być wytwarzany i tak. Na usg też nie było widać żadnego pęcherzyka dominującego, ale Gin mnie zbył - starać się i przyjść jak minie rok. 🙄🤯 Staram się być cierpliwa i czekać, ale już mnie Ci ludzie denerwują.. Też tak czasem macie w Waszych staraniach?

Trzymam mocno kciuki za każdy owulak 🤞niech niesie za sobą kolejne ⏸️ na teście ciążowym

Myślałaś może żeby zmienić lekarza albo przynajmniej drugą opinie lekarza usłyszeć ?
    Cóż przy takich intensywnych staraniach często się zdarza że nie wychodzi zapłodnieniem pod wpływem stresu. Koleżanka również tak miała ponad rok starań.. lekarze.. badania.. aż w końcu odpuściła i po 3 miesiącach ciąża.
    Jak bym na twoim miejscu skonsultowała się jeszcze z innym lekarzem.

Ely lubi tę wiadomość

• Nika_we Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2022, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniulka1992 wrote:
    Miałyście może tak że robiąc testy owulacyjne jednego dnia kreska mało widoczna następnego dnia była troszkę bardziej widoczna wczoraj przez cały dzień była widoczna wyraźnie obie kreski a dziś rano już nic nie pokazywało ? Czy to oznacza ze testy źle pokazywały ?

Testy owulacyjne nie pokazują kiedy jest owulacja ale w przybliżeniu może ci pokazać kiedy mniej więcej szanse są największe, a testy owulacyjne wychodzą również pozytywny z powód zdrowotnych. Jeżeli test pokazał co w ciągu jednego dnia bardzo wyraźną kreskę to była to największa szansa na ciąże ale niestety 100% pewności nie ma.

Maliina lubi tę wiadomość

Wysłany: 15 lutego 2022, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika_we wrote:
    Testy owulacyjne nie pokazują kiedy jest owulacja ale w przybliżeniu może ci pokazać kiedy mniej więcej szanse są największe, a testy owulacyjne wychodzą również pozytywny z powód zdrowotnych. Jeżeli test pokazał co w ciągu jednego dnia bardzo wyraźną kreskę to była to największa szansa na ciąże ale niestety 100% pewności nie ma.

Tak pokazał mi wyraźna kreskę natomiast dziś już jest negatywny test . Wczoraj robiłam rano test i później w południe i wieczorem i kreska była wyraźna

• Nika_we Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2022, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniulka1992 wrote:
    Tak pokazał mi wyraźna kreskę natomiast dziś już jest negatywny test . Wczoraj robiłam rano test i później w południe i wieczorem i kreska była wyraźna

Możliwe ze hormon już się zmniejszył i dlatego testy wychodzą już negatywne

• Nika_we Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2022, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maliina i jak tam u lekarza ? Mam nadzieje że wszystko się wyjaśniło.

• Maliina Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2022, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika_we wrote:
    Maliina i jak tam u lekarza ? Mam nadzieje że wszystko się wyjaśniło.

Byłam u lekarza i nie stwierdził ciąży więc teoretycznie o to mi chodziło , stwierdził że jestem 2 miesiące po porodzie i po prostu wszystko może tak boleć 🤷‍♀️ widział pęcherzyk ten który przygotowuje się na @
    Ale ja jestem panikara i wszystkie objawy sobie wkręcam 🤦‍♀️
    Bolą mnie cycki, krzyż i mam bardzoooo dużo sluzu a sluzu przed @ raczej nie powinno być

Być tu człowieku mądry 🤦‍♀️ ten kobiecy cykl jest taki skomplikowany..

👩‍❤️‍💋‍👨 Przemek
    ❤️ Zuzia 29.09.2020
    💙 Kuba 06.12. 2021
  • Vanilliowaczekolada Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maliina wrote:
    Byłam u lekarza i nie stwierdził ciąży więc teoretycznie o to mi chodziło , stwierdził że jestem 2 miesiące po porodzie i po prostu wszystko może tak boleć 🤷‍♀️ widział pęcherzyk ten który przygotowuje się na @
    Ale ja jestem panikara i wszystkie objawy sobie wkręcam 🤦‍♀️
    Bolą mnie cycki, krzyż i mam bardzoooo dużo sluzu a sluzu przed @ raczej nie powinno być

Być tu człowieku mądry 🤦‍♀️ ten kobiecy cykl jest taki skomplikowany..

Czemu śluzu przez @ nie powinno być? 😉 to akurat żaden objaw
    Wrzuć na luz :-) już lepszego potwierdzenia jie możesz mieć jak wizyta u gina, ewentualnie jeśli masz nadal wątpliwości to idź na krew i zbadaj poziom betaHCG to Ci rozwieje wątpliwości na 100% 😉

19.02 ⏸
    21.02 BetaHCG 63,2 💚
    23.02 BetaHCG 223 💚💚
    7+5 8,5 mm i bijące serduszko ❤️
    11+6 badania genetyczne ✅ chyba chłopiec 💙
    14+6 kilkanaście centymetrów zdrowego chłopaka! 💙
    18+6 Ok. 274 g 💙
    06.07 badania połówkowe ✊🏻

Planowany termin: 03.11.2022 💚
  • Maliina Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2022, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ely wrote:

Trzymamy kciuki za Ciebie ❤️❤️ ja bym chciała pomoc ale dopiero zaczynam przygodę z testami owulacyjnymi tylko ja w drugą stronę, żeby wiedzieć po prostu dla siebie i uniknąć ciąży mimo że będą miała spirale założona 😁

👩‍❤️‍💋‍👨 Przemek
    ❤️ Zuzia 29.09.2020
    💙 Kuba 06.12. 2021
  • Maliina Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2022, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilliowaczekolada wrote:
    Czemu śluzu przez @ nie powinno być? 😉 to akurat żaden objaw
    Wrzuć na luz :-) już lepszego potwierdzenia jie możesz mieć jak wizyta u gina, ewentualnie jeśli masz nadal wątpliwości to idź na krew i zbadaj poziom betaHCG to Ci rozwieje wątpliwości na 100% 😉
    Aaa bo to tak jest, jak się czeka na okres 😂
    Dobrze ze na stare lata (30) zaczęłam się interesować swoim cyklem haha
    Lepiej późno niż wcale 🙈

👩‍❤️‍💋‍👨 Przemek
    ❤️ Zuzia 29.09.2020
    💙 Kuba 06.12. 2021

Wysłany: 16 lutego 2022, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika_we wrote:
    Możliwe ze hormon już się zmniejszył i dlatego testy wychodzą już negatywne

A czy możliwe jest żebym dostała plamienia ale nie wygląda to na plamienie krwią tylko taka jasno różowa wydzielina troszkę się przestraszyłam 🙁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 08:22

• Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2022, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🙂
    Jak wasze samopoczucie ?? cos tu cichutko ostatnio się zrobiło ☹
    Bylam dzisiaj zrobic progesteron, po 16 maja być wyniki. Od wczoraj taka jestem senna ze nie mogę sobie poradzić caly czas ziewam i najchętniej to przespałabym caly dzień.
    Trzymam za was kciuki 🤩 za pieknie tusciutkie kreseczki na teścikach ciążowych i owulacyjnych 🙂🙂 Miłego dnia 😀

‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ