X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Testy owulacyjne
Odpowiedz

Testy owulacyjne

Oceń ten wątek:
  • Maliina Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2022, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej co dziś tutaj tak Cicho 😁😁

👩‍❤️‍💋‍👨 Przemek
    ❤️ Zuzia 29.09.2020
    💙 Kuba 06.12. 2021
  • Nika_we Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2022, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maliina wrote:
    Hej co dziś tutaj tak Cicho 😁😁

I byłaś u lekarza już?

No ja wczoraj zrobiłam test i wyszedł negatywny
    Czyli jednak nie były to plamienia implantacyjne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2022, 10:35

• Nadzieja🤗 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2022, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na @robilam test wczoraj pokazal negatywny dzis jest dzien miesiaczki wczoraj kapnelo myslalam ze juz bedzie ale sie cofnelo chyba przez stres

Starania od 01.21
    On 40l🤵‍♂️
    badania wszystkie w normie
    Ona 33l👩‍💼
    Badania ;
    Hormony w normie
    04.21 cp lewy jajowod zachowany laparaskopia
    07.22 cp prawy jajowod usunięty
    09.23 Udroznienie lewego jajowodu
  • Maliina Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja🤗 wrote:
    Czekam na @robilam test wczoraj pokazal negatywny dzis jest dzien miesiaczki wczoraj kapnelo myslalam ze juz bedzie ale sie cofnelo chyba przez stres
    Ten stres to bardzo dużo robi :(

👩‍❤️‍💋‍👨 Przemek
    ❤️ Zuzia 29.09.2020
    💙 Kuba 06.12. 2021
  • Maliina Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2022, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika_we wrote:
    I byłaś u lekarza już?

No ja wczoraj zrobiłam test i wyszedł negatywny
    Czyli jednak nie były to plamienia implantacyjne.
    Czyli czekasz na kolejny cykl? :/ ja mam lekarza o 16, znów zrobiłam test ale brak kreski drugiej, prześwietliłam go w każdy możliwy sposób, więc zobaczymy co powie lekarz.. Czy to była taka mocna owulacja czy o co chodzi 🙄🙄

Nika_we lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍💋‍👨 Przemek
    ❤️ Zuzia 29.09.2020
    💙 Kuba 06.12. 2021
  • Nika_we Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maliina wrote:
    Czyli czekasz na kolejny cykl? :/ ja mam lekarza o 16, znów zrobiłam test ale brak kreski drugiej, prześwietliłam go w każdy możliwy sposób, więc zobaczymy co powie lekarz.. Czy to była taka mocna owulacja czy o co chodzi 🙄🙄

Możliwe że to była owulacja. Daj znać 🙈

• Nadzieja🤗 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2022, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina już nie mogę się doczekać tych wieści od lekarza 😉

Nika_we, Maliina lubią tę wiadomość

Starania od 01.21
    On 40l🤵‍♂️
    badania wszystkie w normie
    Ona 33l👩‍💼
    Badania ;
    Hormony w normie
    04.21 cp lewy jajowod zachowany laparaskopia
    07.22 cp prawy jajowod usunięty
    09.23 Udroznienie lewego jajowodu
  • Ely Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2022, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dołączę się do Was:)

Krótko o mnie - staramy się prawie rok. Z pomocą medyczną. Mój M dopiero ma się badać. Póki co ❤️ regularnie i testy owu. I tutaj jest haczyk, bo o ile testy wychodzą dodatnie i prog wysoki w 21 dc, o tyle endo mi powiedziała, że z podwyższona prolaktyną może nie dochodzić do pęknięcia pęcherzyka, a jedynie do jego wzrostu,przy czym prog może być wytwarzany i tak. Na usg też nie było widać żadnego pęcherzyka dominującego, ale Gin mnie zbył - starać się i przyjść jak minie rok. 🙄🤯 Staram się być cierpliwa i czekać, ale już mnie Ci ludzie denerwują.. Też tak czasem macie w Waszych staraniach?

Trzymam mocno kciuki za każdy owulak 🤞niech niesie za sobą kolejne ⏸️ na teście ciążowym

• Aniulka1992 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2022, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałyście może tak że robiąc testy owulacyjne jednego dnia kreska mało widoczna następnego dnia była troszkę bardziej widoczna wczoraj przez cały dzień była widoczna wyraźnie obie kreski a dziś rano już nic nie pokazywało ? Czy to oznacza ze testy źle pokazywały ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2022, 15:33

• Nika_we Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2022, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ely wrote:

Krótko o mnie - staramy się prawie rok. Z pomocą medyczną. Mój M dopiero ma się badać. Póki co ❤️ regularnie i testy owu. I tutaj jest haczyk, bo o ile testy wychodzą dodatnie i prog wysoki w 21 dc, o tyle endo mi powiedziała, że z podwyższona prolaktyną może nie dochodzić do pęknięcia pęcherzyka, a jedynie do jego wzrostu,przy czym prog może być wytwarzany i tak. Na usg też nie było widać żadnego pęcherzyka dominującego, ale Gin mnie zbył - starać się i przyjść jak minie rok. 🙄🤯 Staram się być cierpliwa i czekać, ale już mnie Ci ludzie denerwują.. Też tak czasem macie w Waszych staraniach?

Trzymam mocno kciuki za każdy owulak 🤞niech niesie za sobą kolejne ⏸️ na teście ciążowym

Myślałaś może żeby zmienić lekarza albo przynajmniej drugą opinie lekarza usłyszeć ?
    Cóż przy takich intensywnych staraniach często się zdarza że nie wychodzi zapłodnieniem pod wpływem stresu. Koleżanka również tak miała ponad rok starań.. lekarze.. badania.. aż w końcu odpuściła i po 3 miesiącach ciąża.
    Jak bym na twoim miejscu skonsultowała się jeszcze z innym lekarzem.

Ely lubi tę wiadomość

• Nika_we Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2022, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniulka1992 wrote:
    Miałyście może tak że robiąc testy owulacyjne jednego dnia kreska mało widoczna następnego dnia była troszkę bardziej widoczna wczoraj przez cały dzień była widoczna wyraźnie obie kreski a dziś rano już nic nie pokazywało ? Czy to oznacza ze testy źle pokazywały ?

Testy owulacyjne nie pokazują kiedy jest owulacja ale w przybliżeniu może ci pokazać kiedy mniej więcej szanse są największe, a testy owulacyjne wychodzą również pozytywny z powód zdrowotnych. Jeżeli test pokazał co w ciągu jednego dnia bardzo wyraźną kreskę to była to największa szansa na ciąże ale niestety 100% pewności nie ma.

Maliina lubi tę wiadomość

Wysłany: 15 lutego 2022, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika_we wrote:
    Testy owulacyjne nie pokazują kiedy jest owulacja ale w przybliżeniu może ci pokazać kiedy mniej więcej szanse są największe, a testy owulacyjne wychodzą również pozytywny z powód zdrowotnych. Jeżeli test pokazał co w ciągu jednego dnia bardzo wyraźną kreskę to była to największa szansa na ciąże ale niestety 100% pewności nie ma.

Tak pokazał mi wyraźna kreskę natomiast dziś już jest negatywny test . Wczoraj robiłam rano test i później w południe i wieczorem i kreska była wyraźna

• Nika_we Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2022, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniulka1992 wrote:
    Tak pokazał mi wyraźna kreskę natomiast dziś już jest negatywny test . Wczoraj robiłam rano test i później w południe i wieczorem i kreska była wyraźna

Możliwe ze hormon już się zmniejszył i dlatego testy wychodzą już negatywne

• Nika_we Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2022, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maliina i jak tam u lekarza ? Mam nadzieje że wszystko się wyjaśniło.

• Maliina Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2022, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika_we wrote:
    Maliina i jak tam u lekarza ? Mam nadzieje że wszystko się wyjaśniło.

Byłam u lekarza i nie stwierdził ciąży więc teoretycznie o to mi chodziło , stwierdził że jestem 2 miesiące po porodzie i po prostu wszystko może tak boleć 🤷‍♀️ widział pęcherzyk ten który przygotowuje się na @
    Ale ja jestem panikara i wszystkie objawy sobie wkręcam 🤦‍♀️
    Bolą mnie cycki, krzyż i mam bardzoooo dużo sluzu a sluzu przed @ raczej nie powinno być

Być tu człowieku mądry 🤦‍♀️ ten kobiecy cykl jest taki skomplikowany..

👩‍❤️‍💋‍👨 Przemek
    ❤️ Zuzia 29.09.2020
    💙 Kuba 06.12. 2021
  • Vanilliowaczekolada Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maliina wrote:
    Byłam u lekarza i nie stwierdził ciąży więc teoretycznie o to mi chodziło , stwierdził że jestem 2 miesiące po porodzie i po prostu wszystko może tak boleć 🤷‍♀️ widział pęcherzyk ten który przygotowuje się na @
    Ale ja jestem panikara i wszystkie objawy sobie wkręcam 🤦‍♀️
    Bolą mnie cycki, krzyż i mam bardzoooo dużo sluzu a sluzu przed @ raczej nie powinno być

Być tu człowieku mądry 🤦‍♀️ ten kobiecy cykl jest taki skomplikowany..

Czemu śluzu przez @ nie powinno być? 😉 to akurat żaden objaw
    Wrzuć na luz :-) już lepszego potwierdzenia jie możesz mieć jak wizyta u gina, ewentualnie jeśli masz nadal wątpliwości to idź na krew i zbadaj poziom betaHCG to Ci rozwieje wątpliwości na 100% 😉

19.02 ⏸
    21.02 BetaHCG 63,2 💚
    23.02 BetaHCG 223 💚💚
    7+5 8,5 mm i bijące serduszko ❤️
    11+6 badania genetyczne ✅ chyba chłopiec 💙
    14+6 kilkanaście centymetrów zdrowego chłopaka! 💙
    18+6 Ok. 274 g 💙
    06.07 badania połówkowe ✊🏻

Planowany termin: 03.11.2022 💚
  • Maliina Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2022, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ely wrote:

Trzymamy kciuki za Ciebie ❤️❤️ ja bym chciała pomoc ale dopiero zaczynam przygodę z testami owulacyjnymi tylko ja w drugą stronę, żeby wiedzieć po prostu dla siebie i uniknąć ciąży mimo że będą miała spirale założona 😁

👩‍❤️‍💋‍👨 Przemek
    ❤️ Zuzia 29.09.2020
    💙 Kuba 06.12. 2021
  • Maliina Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2022, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilliowaczekolada wrote:
    Czemu śluzu przez @ nie powinno być? 😉 to akurat żaden objaw
    Wrzuć na luz :-) już lepszego potwierdzenia jie możesz mieć jak wizyta u gina, ewentualnie jeśli masz nadal wątpliwości to idź na krew i zbadaj poziom betaHCG to Ci rozwieje wątpliwości na 100% 😉
    Aaa bo to tak jest, jak się czeka na okres 😂
    Dobrze ze na stare lata (30) zaczęłam się interesować swoim cyklem haha
    Lepiej późno niż wcale 🙈

👩‍❤️‍💋‍👨 Przemek
    ❤️ Zuzia 29.09.2020
    💙 Kuba 06.12. 2021

Wysłany: 16 lutego 2022, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika_we wrote:
    Możliwe ze hormon już się zmniejszył i dlatego testy wychodzą już negatywne

A czy możliwe jest żebym dostała plamienia ale nie wygląda to na plamienie krwią tylko taka jasno różowa wydzielina troszkę się przestraszyłam 🙁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 08:22

• Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2022, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🙂
    Jak wasze samopoczucie ?? cos tu cichutko ostatnio się zrobiło ☹
    Bylam dzisiaj zrobic progesteron, po 16 maja być wyniki. Od wczoraj taka jestem senna ze nie mogę sobie poradzić caly czas ziewam i najchętniej to przespałabym caly dzień.
    Trzymam za was kciuki 🤩 za pieknie tusciutkie kreseczki na teścikach ciążowych i owulacyjnych 🙂🙂 Miłego dnia 😀

‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ