X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację testy owulacyjne??
Odpowiedz

testy owulacyjne??

Oceń ten wątek:
  • Anytram Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co sądzicie o tym teście owulacyjny? Mam dziś 11dc dopiero, w poprzednim cyklu owu potwierdzona monitoringiem w 15dc po clo. ten cykl bez wspomagacz y, tylko suplementy. Tempka spadła dziś rano. Codziennie do Wczoraj 36.4, a dziś 36.2 co sądzicie? Możliwe że owu tak wcześnie?

42dc02ca0df9.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 18:03

147d3f1af2.png[/url]
  • takczynie Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może temperatura jeszcze wzrosnie, musisz obserwować. Najlepiej pójsć na monitoring. Ja miałam w 10dc pęcherzyk 15mm więc do owulacji jeszcze troche, a test owu pozytywny, różnie to bywa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może być tak że w dniu w którym temp spada jest owu, a potem na drugi dzień będzie wyższa niż przed spadkiem (poprawcie jeśli błędnie piszę)

• Anytram Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syvv wrote:
    Może być tak że w dniu w którym temp spada jest owu, a potem na drugi dzień będzie wyższa niż przed spadkiem (poprawcie jeśli błędnie piszę)
    Dziś mierzyłam i znów jest niska 36.2 nie podskoczyla, dziwne to wszystko, śluzu płodnego też brak.

147d3f1af2.png[/url]
  • Monalisar Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anytram wrote:
    Dziewczyny co sądzicie o tym teście owulacyjny? Mam dziś 11dc dopiero, w poprzednim cyklu owu potwierdzona monitoringiem w 15dc po clo. ten cykl bez wspomagacz y, tylko suplementy. Tempka spadła dziś rano. Codziennie do Wczoraj 36.4, a dziś 36.2 co sądzicie? Możliwe że owu tak wcześnie?

42dc02ca0df9.jpg.html
    Myślę, że lepsze efekty daje monitoring u ginekolog oraz testy owulacyjne. Ostatnio aplikacja na telefon pokazywała, że jestem juz po owulacji, a u ginekolog okazało się, że nastąpi to dopiero za 3-4 dni.

atdchdgexzsa3c7x.png

AMH 1,11-grudzien 2018
    AMH 0,67-pazdziernik 2019
    Mutacja MTHFR heterozygota
    04.2019 ciąża naturalna-poronienie 7 tc.
    10.2019 ciąża naturalna
    21.11.2019 bije serduszko ♥️
    04.07.2020 Pola jest już z Nami 3480 g 52 cm
  • jabkatarzyna Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie testy owulacyjne polecacie? Jak się je stosuje?

• takczynie Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem zdania, że najpewniejszy jest monitoring u lekarza. Stosowałam testy owulacyjne lh vitam i one byly najbardziej zbliżone do tego co widział lekarz na usg. Testy wykonuje się przeważnie wieczorem (nie mogą być robione rano z pierwszego moczu, bo wynik może być zafałszowany).

• Anytram Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takczynie wrote:
    Ja też jestem zdania, że najpewniejszy jest monitoring u lekarza. Stosowałam testy owulacyjne lh vitam i one byly najbardziej zbliżone do tego co widział lekarz na usg. Testy wykonuje się przeważnie wieczorem (nie mogą być robione rano z pierwszego moczu, bo wynik może być zafałszowany).
    Ja stosuje lh vitam właśnie i robię je zawsze o 18. W tamtym cyklu z clo pokazały owulacje idealnie (potwierdzoną monitoringiem) a w tym cyklu się nie zgadza, w 11dc pozytywny, od tamtej pory negatyw i niska tempka cały czas..

147d3f1af2.png[/url]
  • takczynie Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem po monitoringu, owulacja potwierdzona, temperatura niska i testy negatywne. Jak się nie uda teraz to postanowiłam odrzucić te wszystkie testy i sprawdziany, wystarczy kontrola lekarza, bo bardziej się tylko stresujemy, a to nie wskazane :) i tak niczego się nie przyspieszy :P

• Monalisar Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jabkatarzyna wrote:

Uzywam LH test z rossman, wynik pokrywa się z monitoringiem u ginekologa.

atdchdgexzsa3c7x.png

AMH 1,11-grudzien 2018
    AMH 0,67-pazdziernik 2019
    Mutacja MTHFR heterozygota
    04.2019 ciąża naturalna-poronienie 7 tc.
    10.2019 ciąża naturalna
    21.11.2019 bije serduszko ♥️
    04.07.2020 Pola jest już z Nami 3480 g 52 cm
  • Rene Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takczynie wrote:
    Ja też jestem po monitoringu, owulacja potwierdzona, temperatura niska i testy negatywne. Jak się nie uda teraz to postanowiłam odrzucić te wszystkie testy i sprawdziany, wystarczy kontrola lekarza, bo bardziej się tylko stresujemy, a to nie wskazane :) i tak niczego się nie przyspieszy :P
    A kiedy masz planowy termin @?(oby nie przyszła :-))

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • takczynie Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam 22 dc, @powinna byc za jakis tydzien. Dzis bylam na badaniu progesteronu i taki wynik
    https://zapodaj.net/1f5d15dcd6020.jpg.html, dziwne troche.

• Rene Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takczynie wrote:
    Dziś mam 22 dc, @powinna byc za jakis tydzien. Dzis bylam na badaniu progesteronu i taki wynik
    https://zapodaj.net/1f5d15dcd6020.jpg.html, dziwne troche.
    No to już blisko testowania oby @ nie przyszła. A stronka z wynikami mi się nie otwiera...

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jabkatarzyna wrote:
    U mnie sprawdziły się te z allegro :-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • takczynie Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No narazie czekam, jak się spóźni to zrobię test. A wynik progesteronu był 5.18 ng, nie wiem co myśleć, zobaczymy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) U nas pierwszy cykl z testami owu.
    Cykle 30dniowe i byłam święcie przekonana, że owu będzie ok 16dc A tu niespodzianka.. 11dc i test owu miał ciemna kreskę. Mam nadzieję , że nie spoznilismy się z ❤ i udało się ustrzelić jajeczko 😂

Potem kilka dni robiłam testy o różnych porach i już żaden nie wyszedł taki jak pierwszy. A testy kupiłam na Amazon, 20szt za 8€.

Pozdrawiam:)

• Bernika Debiutantka

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, który test jest waszym zdaniem pozytywny?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d430b12fd4ed.jpg

11.2017 [*]
  • Agata7890 Debiutantka

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, Używam różnych testów, ale zazwyczaj tych z rossmana (plastikowych). Obojętnie w jakim dniu cyklu jestem pokazują blada druga kreskę. Czekam na miesiączkę i dzis tez wyszła blada kreska :/

Wam tez tak wychodzą te testy? Nigdy nie wychodzi zupełnie biała ?

W tym cyklu mam problem z niepeknietym pęcherzykiem i postała torbiel - zastanawiam się czy to nie problem.

• takczynie Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berenika - jak dla mnie oba takie same chociaż ten drugi jest "świeższy" lepiej zrobić jeszcze po tym i zobaczyć jak bledną a w tym czasie się starać od pierwszego pozytywnego :)

Agata7890 - pozytywny test owulacyjny to taki, którego kreska testowa jest ciemniejsza lub taka sama jak kontrolna, bledsze się nie liczą raczej. Jeśli pęcherzyk nie pęka- nie ma owulacji. Polecam Ci jednak monitoring USG i kontrole lekarza, bo testy nie dają pewności.

A ode mnie: czy któraś z Was robiąca monitoring USG miała pęcherzyk 23 mm w 12 dniu cyklu?

• Rene Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takczynie jak u Ciebie sytuacja?

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ