testy owulacyjne??
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny co sądzicie o tym teście owulacyjny? Mam dziś 11dc dopiero, w poprzednim cyklu owu potwierdzona monitoringiem w 15dc po clo. ten cykl bez wspomagacz y, tylko suplementy. Tempka spadła dziś rano. Codziennie do Wczoraj 36.4, a dziś 36.2 co sądzicie? Możliwe że owu tak wcześnie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 18:03
[/url] -
nick nieaktualny
-
syvv wrote:Może być tak że w dniu w którym temp spada jest owu, a potem na drugi dzień będzie wyższa niż przed spadkiem (poprawcie jeśli błędnie piszę)[/url]
-
Anytram wrote:
AMH 1,11-grudzien 2018
AMH 0,67-pazdziernik 2019
Mutacja MTHFR heterozygota
04.2019 ciąża naturalna-poronienie 7 tc.
10.2019 ciąża naturalna
21.11.2019 bije serduszko ♥️
04.07.2020 Pola jest już z Nami 3480 g 52 cm -
Ja też jestem zdania, że najpewniejszy jest monitoring u lekarza. Stosowałam testy owulacyjne lh vitam i one byly najbardziej zbliżone do tego co widział lekarz na usg. Testy wykonuje się przeważnie wieczorem (nie mogą być robione rano z pierwszego moczu, bo wynik może być zafałszowany).
-
takczynie wrote:Ja też jestem zdania, że najpewniejszy jest monitoring u lekarza. Stosowałam testy owulacyjne lh vitam i one byly najbardziej zbliżone do tego co widział lekarz na usg. Testy wykonuje się przeważnie wieczorem (nie mogą być robione rano z pierwszego moczu, bo wynik może być zafałszowany).[/url]
-
Ja też jestem po monitoringu, owulacja potwierdzona, temperatura niska i testy negatywne. Jak się nie uda teraz to postanowiłam odrzucić te wszystkie testy i sprawdziany, wystarczy kontrola lekarza, bo bardziej się tylko stresujemy, a to nie wskazane i tak niczego się nie przyspieszy
-
jabkatarzyna wrote:Jakie testy owulacyjne polecacie? Jak się je stosuje?
Uzywam LH test z rossman, wynik pokrywa się z monitoringiem u ginekologa.
AMH 1,11-grudzien 2018
AMH 0,67-pazdziernik 2019
Mutacja MTHFR heterozygota
04.2019 ciąża naturalna-poronienie 7 tc.
10.2019 ciąża naturalna
21.11.2019 bije serduszko ♥️
04.07.2020 Pola jest już z Nami 3480 g 52 cm -
takczynie wrote:Ja też jestem po monitoringu, owulacja potwierdzona, temperatura niska i testy negatywne. Jak się nie uda teraz to postanowiłam odrzucić te wszystkie testy i sprawdziany, wystarczy kontrola lekarza, bo bardziej się tylko stresujemy, a to nie wskazane i tak niczego się nie przyspieszy
-
takczynie wrote:Dziś mam 22 dc, @powinna byc za jakis tydzien. Dzis bylam na badaniu progesteronu i taki wynik
https://zapodaj.net/1f5d15dcd6020.jpg.html, dziwne troche. -
nick nieaktualnyHej U nas pierwszy cykl z testami owu.
Cykle 30dniowe i byłam święcie przekonana, że owu będzie ok 16dc A tu niespodzianka.. 11dc i test owu miał ciemna kreskę. Mam nadzieję , że nie spoznilismy się z ❤ i udało się ustrzelić jajeczko 😂
Potem kilka dni robiłam testy o różnych porach i już żaden nie wyszedł taki jak pierwszy. A testy kupiłam na Amazon, 20szt za 8€.
Pozdrawiam:) -
Cześć, Używam różnych testów, ale zazwyczaj tych z rossmana (plastikowych). Obojętnie w jakim dniu cyklu jestem pokazują blada druga kreskę. Czekam na miesiączkę i dzis tez wyszła blada kreska
Wam tez tak wychodzą te testy? Nigdy nie wychodzi zupełnie biała ?
W tym cyklu mam problem z niepeknietym pęcherzykiem i postała torbiel - zastanawiam się czy to nie problem. -
Berenika - jak dla mnie oba takie same chociaż ten drugi jest "świeższy" lepiej zrobić jeszcze po tym i zobaczyć jak bledną a w tym czasie się starać od pierwszego pozytywnego
Agata7890 - pozytywny test owulacyjny to taki, którego kreska testowa jest ciemniejsza lub taka sama jak kontrolna, bledsze się nie liczą raczej. Jeśli pęcherzyk nie pęka- nie ma owulacji. Polecam Ci jednak monitoring USG i kontrole lekarza, bo testy nie dają pewności.
A ode mnie: czy któraś z Was robiąca monitoring USG miała pęcherzyk 23 mm w 12 dniu cyklu?