testy owulacyjne??
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny pierwszy raz używam testów owulacyjnych. Czy to już jest pozytyw ? https://naforum.zapodaj.net/e7c18d6be34c.jpg.html16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka -
Dwa wyżej to z dwóch poprzednich dni. Na samym dole z dziś.16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka -
Ja w tym miesiącu niestety nie mam jak zrobić monitoringu i właśnie odebrałam testy owulacyjne clearblue z odczytem cyfrowym, internety zachwalają, zobaczymy jak się sprawdzą, niestety są one drogie, ale maja jednoznacznie pokazać pik lh w postaci "😊", niby nie ma niedomówień czy jest pozytyw czy nie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja do tej pory używałam testów domowego laboratorium. Pierwsza kwestia to zawsze, niezależnie od dnia testu, miałam kredki obydwie, zarówno T i C. Dopiero przed samą owulacja kreska T robiła się ciemniejsza bądź taka sama co C.
Mam natomiast do Was pytanie. Jak to jest z tym robieniem testów z porannego moczu. Producent mówi aby tego nie robić. Jednocześnie zaleca ograniczenie spożywania płynów na kilka godzin przed testemz uwagi na zbytnie rozcieńczenie moczu. W moim przypadku jest to awykonalne, w szczególności kiedy są upały i pije wodę w dużych ilościach cały dzień i ten mocz jest mocno rozcieńczony co widać nawet po jego kolorze (bardzo często jest bezbarwny).
Pytanie,robić z porannego moczu czy nie? -
Dziewczyny, mam pytanie. Od kilku dni wykonuję testy owulacyjne i mam małą zagwozdkę. 12 dc testy wieczorem wychodziły negatywne jednak kochałam się z mężem. 13 dc po pracy zrobiłam test i wszystkie 3 wyszły pozytywne (clearblue, facelle i domowe laboratorium) odczuwalam również przez chwilę kłucie jajnika jednak tak jak na załączonych instrukcjach (owu wystąpi w ciągu 24-36h) postanowiłam odłożyć starania do dzisiejszego poranka czyli 14 dc. Dziś po pracy zrobiłam kolejny test ale linie są już dużo słabsze. Zastanawiam się czy jest szansa na wstrzelenie się w ten moment i czy owu rzeczywiście występuje dziś czy wystąpiła wczoraj. Chyba za bardzo wczytałam się w instrukcje i niepotrzebnie poczekałam 😑
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 20:20
-
Mi kiedyś ginekolog, mądry gość powiedział, że kochać się trzeba we wszystkie dni płodne, a przed wstrzemięźliwość. 😜 ja w tym msc tak próbuje. Zobaczymy co z tego będzie.
-
imarevolution wrote:Mi kiedyś ginekolog, mądry gość powiedział, że kochać się trzeba we wszystkie dni płodne, a przed wstrzemięźliwość. 😜 ja w tym msc tak próbuje. Zobaczymy co z tego będzie.
-
/Natalka wrote:A po co ta wstrzemięźliwość? I to facetpwi? Facet facetowi taki lipa zgotował 😆
-
Dziewczyny błagam o poradę, bo już metkiku dostaje. Cykle miałam zwykle 28-29 dniowe. Od dwóch cykli mam 32-34 dniowe cykle. Drugi cykl pije olej z wiesiołka i od tygodnia pije zioła ojca sroki nr 3. Dzisiaj zrobione testy owulacyjne, pierwsze domowe laboratorium a drugi horien. Domowe laboratorium jak byk moim zdaniem pozytyw. Jestem w 12 dniu cyklu. Czy możliwe, że tak skróciły mi się cykle? Dodam, że jestem na urlopie więc mogłam się trochę wyluzować. Wcześniej w pracy było dużo stresów.
Dodatkowo od dwóch dni obserwuje śluz wewnątrz mleczny, ale wczoraj wieczorem zalało mnie śluzem jak kurze białko więc podjęliśmy spontanicznie serduszkowanie. Dzisiaj śluzu nie obserwuję chociaż jego obraz i tak dzisiaj mógł być zaburzony ze względu na stosunek.
Domowe lab
https://zapodaj.net/6d81cec2cd1ac.jpg.html
Horien
https://zapodaj.net/27b768341fa64.jpg.html
Oby dwa testy obok siebie
https://zapodaj.net/b28fb03b62269.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 15:03