Witamina B6 a owulacja
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMOJE wrote:Ciekawe rzeczy piszecie. Od razu muszę również zakupić b6. Też mam PCO
Tak jak lekarz mi mówił jest to zespół policystycznych jajników.. czyli wielki zbiór różnych objawów i przyczyn.
U mnie cykle 30-80 dniowe były. Stymulacja clo nie dała żadnych rezultatów. Duphaston nie pomagał i okres nie przychodził. Teraz biorę inofolik już od pół roku plus progesteron na wywołanie. Tylko jedno i drugie jest w podwójnej dawce. Rezultaty już widzę. Pierwszy raz udało się ... Miałam pęcherzyk owulacyjny. Niestety nie pękł. Dopiero po ovitrelli jak miał powyżej 30 mm, ale był. A to już dla mnie dużo. W tym cyklu znów mooocno czuje ten jajnik, więc wydaje mi się że pocherzyk znów jest. Może znów przerośnie... Nie wiadomo. Tego cyklu nie monitoruje ale następny już zaczynam ostro pilnować i stymulować w razie potrzeby.
ja łykam od lat witaminy z grupy B a owulacji nie mam -nigdy ...łykam cynk, selen, D3, czystek, olej z wątroby rekina, A,E. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMeera wrote:Ciasteczko, z wit. z grupy B (w tym z kwasem foliowym) sprawa nie jest taka prosta jak mogłoby się wydawać. Poczytaj wątek o MTHFR. W niektórych przypadkach syntetyczne wit. B nie wchłaniają się. Potrzeba metylowanych form tych witamin.
-
nick nieaktualnyciasteczko82 wrote:U mnie to raczej problem niedorozwoju jajników i braku owulacji , wit B (forte-300% w tym kwas foliowy 0,6) nie tylko pod ciąże - ale badania nie robiłam - wiem że nie mam problemów z B12, ale na inne nie mam pojęcia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 16:58
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzięki
Byłam też na konsultacji z prof hematologii - całkowicie wykluczył u mnie zakrzepicę (miałam też zrobione inne wskaźniki krzepliwości). Ale konkretnie tego MThfr nie kojarzę.
Czy zestaw obejmujący:
-czynnik V Leiden
-mutację genu protrombiny G20210A
-mutację C677T genu MTHFR
-mutację A1298C genu MTHFR
-PAI-1/SERPINE1
-V R2
Wystarczy w zupełności ???Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 23:22
-
nick nieaktualny
-