Forum W oczekiwaniu na owulację Zioła ojca Sroki nr3
Odpowiedz

Zioła ojca Sroki nr3

Oceń ten wątek:
  • Dora34 Koleżanka
    Postów: 46 12

    Wysłany: 21 listopada 2019, 11:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda wrote:
    Witajcie! Po 9 cyklach staran wraz z mezem postanowilismy sprobowac zwiekszyc nasze moce w polaczeniu z ziolami. Obecnie jestem w 3dc i przyznaje ze ziola sa smaczniejsze niz sie spodziewalam. O dziwo moj maz twierdzi tak samo :o Wczesniej probowalam Castagnusa i mysle ze owulacja byla bo przez okolo dwa tyg pobolewaly mnie jajniki, jednak musiala byc bardzo pozno bo cykl wydluzyl mi sie do 35 dni wiec najwidoczniej ja przegapilam. W kolejnym cyklu Castagnus juz nie przyniosl zadnych efektow dlatego zdecydowalam ze sprobuje z ziolami. Trzymam kciuki za wszystkie probujace i mam nadzieje ze ten cykl bedzie moim i Waszym szczesliwym :)
    Trzymam kciuki żeby ziółka w tym cyklu przyniosły upragniony efekt :)

    yfyfj7u.png

    ol2jsv4.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 listopada 2019, 08:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    można ziółka stosować razem z wiesiołkiem ?

    PozytywnaAna lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 listopada 2019, 19:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SYlV wrote:
    można ziółka stosować razem z wiesiołkiem ?
    Myślę, że tak. Ja tak stosuję

    PozytywnaAna lubi tę wiadomość

  • judysia86 Przyjaciółka
    Postów: 346 83

    Wysłany: 27 listopada 2019, 10:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też tak stosowałam

    "Tam gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba"
  • Dora34 Koleżanka
    Postów: 46 12

    Wysłany: 27 listopada 2019, 11:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SYlV wrote:
    można ziółka stosować razem z wiesiołkiem ?
    Też stosuję zioła razem z wiesiołkiem :)

    yfyfj7u.png

    ol2jsv4.png
  • ruda Koleżanka
    Postów: 55 85

    Wysłany: 2 grudnia 2019, 20:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy któraś z Was po owulacji odczuwała pobolewanie jajników ? Zastanawiam się czy przestać pic zioła czy może to normalne 🧐

    0d1y43r8261ugygo.png

    Holandia 🇳🇱
    13cs 🤰🏼
    niedoczynność tarczycy

    Euthyrox 88, wit. C1000, wit D3 1000 I.U., wit B12 500 ug, kwas foliowy 500 ug,
  • Dora34 Koleżanka
    Postów: 46 12

    Wysłany: 3 grudnia 2019, 14:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda wrote:
    Hej dziewczyny, czy któraś z Was po owulacji odczuwała pobolewanie jajników ? Zastanawiam się czy przestać pic zioła czy może to normalne 🧐
    U mnie pojawiły się takie lekkie kłucia kilka razy :) ale nie wiem czy to była kwestia ziół.

    Co do ich skuteczności to nie wiem czy to ich zasługa czy to po prostu był nasz miesiąc w którym miało się udać ale w pierwszym cyklu z ziółkami (ogólnie będącym piątym cyklem starań) się udało :)
    Mimo wszystko wierzę, że ziółka pomogły :)

    yfyfj7u.png

    ol2jsv4.png
  • ruda Koleżanka
    Postów: 55 85

    Wysłany: 3 grudnia 2019, 21:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora34 wrote:
    U mnie pojawiły się takie lekkie kłucia kilka razy :) ale nie wiem czy to była kwestia ziół.

    Co do ich skuteczności to nie wiem czy to ich zasługa czy to po prostu był nasz miesiąc w którym miało się udać ale w pierwszym cyklu z ziółkami (ogólnie będącym piątym cyklem starań) się udało :)
    Mimo wszystko wierzę, że ziółka pomogły :)
    Wow! Super! Gratulacje! Wszystkiego dobrego i szczęśliwego rozwiązania 😉

    0d1y43r8261ugygo.png

    Holandia 🇳🇱
    13cs 🤰🏼
    niedoczynność tarczycy

    Euthyrox 88, wit. C1000, wit D3 1000 I.U., wit B12 500 ug, kwas foliowy 500 ug,
  • zakochanaaw Autorytet
    Postów: 443 326

    Wysłany: 4 lutego 2020, 20:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak myślicie mogę połączyć zioła z Clo? Cło biorę po pół tabletki od 2dc do 6dc? Proszę o info czy coś wiecie czy można ☺️☺️

    Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
    Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
    On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
    15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
    niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE <3
    03.11 - hematolog
    16.11 - klinika leczenia niepłodności
    cykle stymulowane... bez efektów :(
    04.01.21-decyzja o próbie inseminacji a później in vitro
    21.01.21- beta 12,5
    01.02- mamy pęcherzyk!
    09.02 - mamy zarodek!
    15.02- mamy serduszko!!
    Nasz naturalny cud 🥰
  • Nati88 Przyjaciółka
    Postów: 110 29

    Wysłany: 16 lutego 2020, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pilam ziolka w ostatnim cyklu, nie bylo sluzu plodnego wrecz przeciwnie, nie mialam zadnego pobolewania, mialam wrazenie ze owulacji wogole nie bylo,czy komus ziolka zatrzymały owulacje? naczytalam sie tyle dobrego o nich a tu nic..

    08.08.2019 💔 poronienie samoistne 6 tydz
    09.07.2020💔 zabieg łyżeczkowania w 11 tyg,serduszko przestalo bić
    🇧🇪 DE
    On Orthomol, witaminy prenatalne dla meżczyzn
    Ona Lthyrohxin, Wit D, wit. prenatalne, niedoczynność tarczycy
  • Majana Koleżanka
    Postów: 52 7

    Wysłany: 2 kwietnia 2020, 15:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może Wy mi pomożecie... zastanawiam się czy można pić zioła przy braniu Bromergan?
    Któraś z Wam łączyła tak?
    A i czy te zioła można pić przy wysokim LH? Z tego co czytałam niepokalanek podnosi go...

    Próbuje już wszystkiego i może by te zioła pomogły...

  • julka_kulka Ekspertka
    Postów: 497 174

    Wysłany: 3 kwietnia 2020, 10:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym chyba nie ryzykowała , albo sprobowalabym sie skonsultowac z jakims lekarzem. Nie wiem, nie jestem zwolenniczką laczenia leków z ziołami.

    km5sgu9r4z5eztia.png

    Czekamy na Ciebie <3
  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 3 kwietnia 2020, 11:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja piłam zioła dwa miesiące. Niestety na mnie nie podziały nic. Ale wam życzę powodzenia 😘

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • Kasiastaraczka Autorytet
    Postów: 316 147

    Wysłany: 13 kwietnia 2020, 09:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Ten wątek zdołałam przeczytać :D
    Tamten poprzedni wybrane posty...my jestesmy w 7cs, teraz już po owu, tak myślę. Ale nie czuje, ze to był nasz miesiąc. ...chyba zamówię ziolka i zacznę pić

    Starania-18cykl

    ja '88 + on '87
    Ja:
    11.2009r. Wyłuszczenie torbieli jajnika prawego
    wynik badania hist.pat.: Cystis endometrialis-picea ovarii dextri
    2014r zaburzenia miesiączkowania
    miesiączka unormowała się na początku 2017 r.
    kolejne problemy z miesiączką- początek 2020r.
    badania 03-2020r. 5dc:
    estradiol 41,10 (19,5-144,2)
    fsh 6,85 (2,5-10,2)
    prolaktyna 28,1 (2,8-29,3)
    amh 2,7 (0,71-7,59)

    03.2020 usg narządu rodnego(5 dc):
    endometrium 4,8 mm

    co biorę?
    Now foods:
    Methyl Folate 1000mcg
    Mega D3 & MK-7 5000IU
    DHA-500/EPA-250
    Zioła o.Sroki
    Olej z wiesiolka do owu
    Miovelia,Femibion,acc

    On:
    Badania nasienia ok, morfologia 6%
    co bierze?
    NOW Foods Men’s Extreme Sports Multi

    zajadamy:
    kiełki, czarnuszka, pyłek pszczeli
    Dieta bezglutenowa
  • Karmen Debiutantka
    Postów: 12 6

    Wysłany: 13 kwietnia 2020, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę 2cykl. Czekam na efekty 😁

    Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

  • judysia86 Przyjaciółka
    Postów: 346 83

    Wysłany: 14 kwietnia 2020, 11:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Ten wątek zdołałam przeczytać :D
    Tamten poprzedni wybrane posty...my jestesmy w 7cs, teraz już po owu, tak myślę. Ale nie czuje, ze to był nasz miesiąc. ...chyba zamówię ziolka i zacznę pić

    A jak tam wykres wyglada? Owu była?

    "Tam gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba"
  • Kasiastaraczka Autorytet
    Postów: 316 147

    Wysłany: 14 kwietnia 2020, 11:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    judysia86 wrote:
    A jak tam wykres wyglada? Owu była?
    Właśnie mam wątpliwości czy była, bo mierze temp. i taki plodny śluz był ok.12 dc, a temp. skoczyła 16 dc. W ogóle mam teraz jakoś problem z miesiączkami od początki roku, stały się skape, krawienie to góra 2 dni. Wcześniej nie miałam takiego problemu. Ok.miesiąc temu robiłam badania i prolaktyna wyszła 28,1 przy normach 2,8 - 29,3

    Starania-18cykl

    ja '88 + on '87
    Ja:
    11.2009r. Wyłuszczenie torbieli jajnika prawego
    wynik badania hist.pat.: Cystis endometrialis-picea ovarii dextri
    2014r zaburzenia miesiączkowania
    miesiączka unormowała się na początku 2017 r.
    kolejne problemy z miesiączką- początek 2020r.
    badania 03-2020r. 5dc:
    estradiol 41,10 (19,5-144,2)
    fsh 6,85 (2,5-10,2)
    prolaktyna 28,1 (2,8-29,3)
    amh 2,7 (0,71-7,59)

    03.2020 usg narządu rodnego(5 dc):
    endometrium 4,8 mm

    co biorę?
    Now foods:
    Methyl Folate 1000mcg
    Mega D3 & MK-7 5000IU
    DHA-500/EPA-250
    Zioła o.Sroki
    Olej z wiesiolka do owu
    Miovelia,Femibion,acc

    On:
    Badania nasienia ok, morfologia 6%
    co bierze?
    NOW Foods Men’s Extreme Sports Multi

    zajadamy:
    kiełki, czarnuszka, pyłek pszczeli
    Dieta bezglutenowa
  • Stay_High95 Znajoma
    Postów: 20 6

    Wysłany: 14 kwietnia 2020, 22:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zamierzam kupić zioła, może sie ufa warto spróbować. Miałam miec wizytę i zacząć jakies konkretne leczenie ale niestety koronawirus jie sprzyja. Narazie biorę od stycznia metformine i duphaston id następnego cyklu zamierzam dołączyć miovelie i właśnie ziółka 😊

    Everything happend for a reason

    Staraczka od 2017
    *Insulinooporność
    *Laparoskopia usunięcie torbiela 7cm w prawego jajnika
    * brak owulacji
    * nieregularne miesiączki ( Duphaston)
    *Hormony OK
  • Kasiastaraczka Autorytet
    Postów: 316 147

    Wysłany: 18 kwietnia 2020, 16:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam ziola na allegro, będę robić te mieszankę z niepokalankiem, jeśli w tym cyklu się nie uda zaczynam pić ziolka

    Stay_High95 lubi tę wiadomość

    Starania-18cykl

    ja '88 + on '87
    Ja:
    11.2009r. Wyłuszczenie torbieli jajnika prawego
    wynik badania hist.pat.: Cystis endometrialis-picea ovarii dextri
    2014r zaburzenia miesiączkowania
    miesiączka unormowała się na początku 2017 r.
    kolejne problemy z miesiączką- początek 2020r.
    badania 03-2020r. 5dc:
    estradiol 41,10 (19,5-144,2)
    fsh 6,85 (2,5-10,2)
    prolaktyna 28,1 (2,8-29,3)
    amh 2,7 (0,71-7,59)

    03.2020 usg narządu rodnego(5 dc):
    endometrium 4,8 mm

    co biorę?
    Now foods:
    Methyl Folate 1000mcg
    Mega D3 & MK-7 5000IU
    DHA-500/EPA-250
    Zioła o.Sroki
    Olej z wiesiolka do owu
    Miovelia,Femibion,acc

    On:
    Badania nasienia ok, morfologia 6%
    co bierze?
    NOW Foods Men’s Extreme Sports Multi

    zajadamy:
    kiełki, czarnuszka, pyłek pszczeli
    Dieta bezglutenowa
  • judysia86 Przyjaciółka
    Postów: 346 83

    Wysłany: 20 kwietnia 2020, 09:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Właśnie mam wątpliwości czy była, bo mierze temp. i taki plodny śluz był ok.12 dc, a temp. skoczyła 16 dc. W ogóle mam teraz jakoś problem z miesiączkami od początki roku, stały się skape, krawienie to góra 2 dni. Wcześniej nie miałam takiego problemu. Ok.miesiąc temu robiłam badania i prolaktyna wyszła 28,1 przy normach 2,8 - 29,3

    o to faktycznie ta prolaktyna bardzo wysoka. Lekarz coś Ci zalecił? Fakt, że prolaktyna jest bardzo "delikatnym" hormonem do badania... Bo wystarczy, że kobieta zestresuje się przed pobraniem krwi i prolaktyna już idzie w górę. Ale chyba nie aż tak

    "Tam gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba"
1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego