27dc test owulacyjny pozytywny? ??
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej kasiulek1201 z tymi testami owulacyjnymi to różnie bywa. Mogą ale nie muszą wykryć wczesną ciążę. Pewnie czytalas moje zakończenie i w moim przypadku nic z tego. W tym cyklu sytuacja się powtarza, dzisiaj 13 dc i test ciążowy negatywny. Wybieram się do lekarza w poniedziałek bo pewnie mam problemy hormonalne. U Ciebie jeszcze nic straconego odczekać jeszcze 2-3 dni i powtórz test. Powodzenia[/link]
-
nick nieaktualny
-
Przeczytałam Wasze posty i tak się zastanawiam, czy możliwa jest np sytuacja tak:
- testy owulacyjne pozytywne w połowie cyklu (w dni płodne)
- test owulacyjny całkowicie negatywny 11 dpo (w sumie to nie wiem po co go zrobiłam), a mimo to ciągle szansa na pozytywny test ciążowy? Dodam, że testu ciążowego jeszcze nie zrobiłam..."Jeszcze będzie pięknie - mimo wszystko! Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie!" - Jan Paweł II
Aniołek (*) 30.03.2017 9tc / Ciąża biochemiczna - Październik 2017
-
Gabrika, testy owulacyjne są pozytywne w dni płodne bo ma nastąpić owulacja w najbliższym czasie.
Jeśli chodzi o zastępowanie testu ciążowego owulacyjnym to jest to bardziej chyba zabawa w zgadywanki niż test. Są różne opinie. Niektórzy twierdzą, że LH podtrzymuje ciążę przed progesteronem ( nie wiem, niepotwierdzone). Tyle samo kobiet było w ciąży i nie było przy pozytywnych testach owu.
Lepiej poczekaj do terminu @ i zrób betę. Ja też robiłam testy owu ale raczej dla zabawy i dla statystyki a dziś byłam na becie i to jest dla mnie prawidłowy wyznacznik zafasolkowania.
Trzymaj się ciepłogabrika, Paulinucha87 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję za odpowiedź. Przyznam, że zrobilam ten test owu też zupełnie dla zabawy ale pytanie mimo to się pojawiło.
Gratuluję Ci zafasolkowania"Jeszcze będzie pięknie - mimo wszystko! Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie!" - Jan Paweł II
Aniołek (*) 30.03.2017 9tc / Ciąża biochemiczna - Październik 2017
-
nick nieaktualnyWitam wszystkie forumowiczki czytam Was od dawna, ale dzisiaj postanowiłam napisać cos od siebie
Staramy się z mężem już prawie 2 lata o fasolkę. Przeszliśmy juz długą drogę po wielu klinikach, lekach, zabiegach...
I teraz stało się coś dziwnego dla mnie, a mianowicie ostatnia @ zacZęła się 1.02.17 i kolejna powinna juz się skończyć, ale od tej ostatniej nie pojawiła się juz @...
Brałam lamette po której w końcu pojawił się pecherzyk dający nadzieję, dostalaam zastrzyk z predalonu (niedostępny w PL) i testy owulaacyjne przez 2 dni były pozytywne bylo przytulanie
W trzecim dniu test owulacyjny byl juz negatywny, wiec "dalismy sobie odpoczac".
Od tamtego czasu nie pojawila sie kolejna @ ale pojawil sie bol piersi, brzucha i jajnikow jak przed @. Myslalaam że dostałam juz kolejną ale to byl tylko falszywy alarm.. pojawilo sie rozowo mleczne plamienie a przy podcieraniu nitki krwi. Kolejnego dnia juz czysto, ale od tego czasu bylo mi baardzo mokro i nierozstawalam się z wkładkami. Dzisiaj cos mnie podkusilo i zrobilam test zarówno ciążowy jak i owulacyjny... I ku mojemu zdziwieniu owulacyjny mial mocne dwie krechy, a ciazowy jedną ciemną a drugą widoczną ale jaśniejszą... nie potrafię dodac zdjęcia ale może któraś z Was spotkała się z czymś takim? -
nick nieaktualny
-
lilla511 wrote:Poniżej link do zdjęcia moich testów jednak udało się załączyć fotkę może któraś z Was miała podobnie?
https://ovufriend.pl/galeria-testow-wyniki.html?category=1&ovu_brand=inne&ov_from=33&ov_to=33Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 09:42
mi_lejdi lubi tę wiadomość
-
Gdy czułam się źle zrobiłam test ciążowy z moczu wyszedł negatywny. Później się naczytałam o owulacyjnych zrobiłam wyszedł bardzo pozytywny. Uznałam, że pojadę zrobić betę. Beta wyszła ujemna. Nie wiem jaki poziom bo test pokazywał tylko +/- . Okres się nie pojawił a testy ciążowe dwa w odstępie dwóch dni wyszły dodatnie. Więc myślę sobie, że owulacyjny był dokładniejszy. I wierzę, że wiedział co pokazuje.
Po teście z krwi zrobiłam jeszcze dwa owulacyjne i oba miały dwie kreski.
W środę wizyta u lekarza, mam nadzieję, że potwierdzi. -
lilla511 wrote:Poniżej link do zdjęcia moich testów jednak udało się załączyć fotkę może któraś z Was miała podobnie?
https://ovufriend.pl/galeria-testow-wyniki.html?category=1&ovu_brand=inne&ov_from=33&ov_to=33
Lila gratulacje!!!!!!!!!!!!!! -
nick nieaktualnyKochane moje... zrobiłam kolejne testy.. dzień po dniu, ponieważ nie mieszkam w PL to nie mam możliwości iść po pracy prywatnie do lekarza. Tutaj w DE wszystko jest dziwne rano jestem w pracy, w trakcie przerwy lekarze mają przerwę, a zanim wrócę do domu to lekarzy nie ma... chwilowo nie ma szans nawet na jednodniowy urlop, bo koleżanka miała wypadek i zastępstwa brak, a terminy gonią ;-( !
Poniżej linki do testów
https://ovufriend.pl/galeria-testow-wyniki.html?category=3&preg_brand=16&preg_from=24&preg_to=24
https://ovufriend.pl/galeria-testow-wyniki.html?category=3&preg_brand=inne&preg_from=23&preg_to=23
W tym drugim linku mój test to ten z rossmanna
Boże chyba się udało! Nie byłam jeszcze u lekarza, mąż jeszcze nie wie póki lekarz nie potwierdzi dmucham na zimne, bo tyle prób nieudanych za nami, że nie chcę wprowadzić go w błąd.. tyle czekaliśmy, tak długa droga za nami, ale jeśli lekarz potwierdzi będę najszczęśliwsza na świecie! oby wszystko było dobrze do końca! Serce mi chyba wyskoczy buziaki dla Was!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 19:10
-