Forum W oczekiwaniu na testowanie And the Oscar goes to… - czyli lutowe testowanie 
Odpowiedz

And the Oscar goes to… - czyli lutowe testowanie 

Oceń ten wątek:
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 1278 1791

    Wysłany: 27 lutego, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia gratuluję! Ciesz się macierzyństwem i tym cudownym maluszkiem!

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    27tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, metformax1700, clexan, luteina

    Choć są chwile zwątpienia, nigdy się nie poddam! Moje córeczki doczekają się rodzeństwa!

    Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat - i mój w końcu też się zaśmieje!
    Bo cierpliwych czeka nagroda...
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 1795 2383

    Wysłany: 27 lutego, 09:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Pati my niby bylismy raz czy dwa szukac rzeczy dla malej, ale praktycznie wrocilismy z niczym... 😂

    No u nas będzie taka sytuacja, że jak już pojedziemy to raczej będzie trzeba kupić. Bo musimy jechać ok. 70 -80 km. A tak na codzień to nie ma jak ,bo zanim mąż pracę skończy to tam sklepy są już zamknięte. No,ale mówiłam już mężowi, że trzeba się w końcu za wszystko wziąć, bo potem zostaniemy z niczym.😊

    Dvfbp1.png
    Starania o pierwsze maleństwo od 12.2018
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]

    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G hetero

    14.10 II kreski
    30.10 - Jest ❤
    19.03 - 1020 g 😍
    09.04 - następną wizyta
    Euthyrox 100, acard 150
  • Mildred Autorytet
    Postów: 1111 2433

    Wysłany: 27 lutego, 09:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aedd wrote:
    Cześć,

    jestem tu nowa - od 5 miesięcy staramy się z mężem o ciążę. W tym miesiącu chyba się udało - temperatura cały czas w górze, test ciążowy pokazał cienką kreskę, ale widoczną gołym okiem, bolą piersi bardzo.

    Cykle mam 32-33 dni. Jestem 13 dpo i zrobiłam wczoraj betę: 56,6 mlu/ml.

    normy lab:
    0-1 tydzien: 5-50
    1-2 tydzien 50-500
    2-3 tydzień 100-5000

    No niby ciąża, a już się naczytałam, że niska beta... Jutro idę znów sprawdzić jak wzrasta, ale w stresie żyję, a to nie sprzyja radości...

    Jak sądzicie? Jest ok?


    Gratulacje, beta piekna.
    Sprawdz bete po 48 h, bedzie piekny przyrost niczym sie nie martw. Bedzie dobrze ! :)

    9ewns65g91m712a5.png
  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 538 1824

    Wysłany: 27 lutego, 09:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syllwia gratulacje!!!😊

    Mildred i Pati - ogromne kciuki za wizyty 🙂

    Aedd - beta super, moja w 13 dpo wynosiła 31,9, a teraz ma już 2 miesiące i nie daje się wyspać w nocy 😊 kciuki!

    Pati96 lubi tę wiadomość

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3
  • Mildred Autorytet
    Postów: 1111 2433

    Wysłany: 27 lutego, 09:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati powodzenia na wizycie. Czekamy na piekna fotke ;)

    Pati96, Magddullina2 lubią tę wiadomość

    9ewns65g91m712a5.png
  • aedd Debiutantka
    Postów: 10 20

    Wysłany: 27 lutego, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baaaaardzo Wam wszystkim dziękuję. Nawet nie wiecie jak mi pomoglyscie - ile uśmiechu się pojawiło na mojej twarzy ♥️ czytanie w necie to zloooo

    Dam znać jak jutro wyniki :)

    Magddullina2, Mildred, moni05, Madziandzia, szona lubią tę wiadomość

  • Pati96 Autorytet
    Postów: 1795 2383

    Wysłany: 27 lutego, 13:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Wszystko jest dobrze.😊 Mały już waży 665 gram, serduszko mu biło 138 . Tylko nie mam żadnego fajnego zdjęcia, bo mały psotnik obrócił się plecami i nie dał sobie zrobić zdjęcia. Oczywiście jak zwykle mam infekcje i za 3 tygodnie następna wizyta.😊

    Ewelina29, Mildred, agge, ElfiaKsiężniczka, Fiore, Iseko, Madziandzia, frezyjciada, majka91, MonikA_89!, Gosiek1993, moni05, aeiouy, Magddullina2, Mlodamezatka, Daniela, szona, Sasanka55., moyeu, Mama_Zuzia, Malinowa91 lubią tę wiadomość

    Dvfbp1.png
    Starania o pierwsze maleństwo od 12.2018
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]

    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G hetero

    14.10 II kreski
    30.10 - Jest ❤
    19.03 - 1020 g 😍
    09.04 - następną wizyta
    Euthyrox 100, acard 150
  • Mildred Autorytet
    Postów: 1111 2433

    Wysłany: 27 lutego, 13:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati swietne wiadomosci, procz infekcji. Ja dzis mecze sie z okropnymi wzdeciami i bolem brzucha. Czekam z niecierpliwoscia na swoja wizyte im blizej tym wiekszy stres czy dzidzia zdrowa.

    9ewns65g91m712a5.png
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 1795 2383

    Wysłany: 27 lutego, 14:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Pati swietne wiadomosci, procz infekcji. Ja dzis mecze sie z okropnymi wzdeciami i bolem brzucha. Czekam z niecierpliwoscia na swoja wizyte im blizej tym wiekszy stres czy dzidzia zdrowa.

    Kochana będzie dobrze .😘 Trzymam bardzo ,bardzo mocno kciuki za Twoją wizytę. ✊ Na którą masz?

    Dvfbp1.png
    Starania o pierwsze maleństwo od 12.2018
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]

    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G hetero

    14.10 II kreski
    30.10 - Jest ❤
    19.03 - 1020 g 😍
    09.04 - następną wizyta
    Euthyrox 100, acard 150
  • majka91 Autorytet
    Postów: 365 488

    Wysłany: 27 lutego, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati super, że z maluchem wszystko dobrze 😉 Mildred u Ciebie będzie tak samo, nie denerwuj się! Masz moje kciuki ✊🏼✊🏼

    Sylwia moje gratulacje! Piękny prezent urodzinowy 😍

    Mildred, Pati96 lubią tę wiadomość

    m3sxvfxmiwa8dz6b.png

    Starania od maja 2018
    __________________

    PCOS
    clo bez rezultatów 😕
    08.2019 startujemy z letrozolem
    I cykl - owu 17dc 🤩
    II cykl - owu 19 dc
    III cykl - owu 16 dc, II 30 dc 😍
    34 dc - beta 993.2 mlU/ml, prog 39 ng/ml
    37 dc - beta 2635 mlU/ml

    26.11.19 jest ♥️
  • Mildred Autorytet
    Postów: 1111 2433

    Wysłany: 27 lutego, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Kochana będzie dobrze .😘 Trzymam bardzo ,bardzo mocno kciuki za Twoją wizytę. ✊ Na którą masz?

    Na 19:40 ale pewnie znowu bedzie obsuwa z godzinke. Wysle wam zdjecie dzidzi jak sie pokaze.

    szona lubi tę wiadomość

    9ewns65g91m712a5.png
  • Judit Autorytet
    Postów: 733 725

    Wysłany: 27 lutego, 14:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten dzień jest szalony. Pojechałam 200km do tej kliniki samiutka- a musicie wiedzieć że ja jestem taki średnim kierowcą, mam dopiero 1,5roku doświadczenia za kółkiem ale po swoim mieście. Więc troszkę się stresowalam. Tylko raz wjechałam pod prąd ale żyje 😁 alee hit hitow nie zabrałam z domu portfela 🤦‍♀
    Na szczęście mnie przyjęły bez dowodu i jest coś takiego jak blik więc całą droga nie poszła na marne.

    Ta lekarka zrobiła na mnie dobre pierwsze wrażenie. Nie była to taka wyjebka na wizycie jak ostatnio. Co prawda nie dostałam recepty na to jak rozwiązać nasz problem. Jednak i ta Pani wysyła mnie na badanie wrogości śluzu no więc nie mam wyjścia, muszę iść.
    Mam 2 pecherzyki jeden 18mm drugi 20mm.Nie dostałam nic na pekniecie, mam iść w pon zobaczyć czy pękły ale to już w swoim mieście.

    Trzymajcie kciuki żeby mnie policja nie złapała w drodze powrotnej bo nie mam ani pół dokumentu.. Jedynie dokument z kliniki z opisem jajników i macicy 😅

    Maria87, moni05, ElfiaKsiężniczka, aeiouy, Magddullina2, Iseko, Mlodamezatka, szona, Anka 37, kittinka, Madziandzia, agge lubią tę wiadomość

    endometrioza,hashimoto
    LH:3,71,FSH:5,12,AMH:5,6
    aTPO ok, aTG 300,niski progesteron,
    P/p.p.plemnikom ujemne
    ANA 1,2 słabo dodatnie 1:160
    MTHFR_677C-T hetero, MTHFR_1298A-C hetero, PAI-1 4G hetero,
    01.2020-operacja, wycięta torbiel z zatoki douglasa, jajowody drożne


    On:morfo:3%, liczba 248 mln, koncentracja 60mln/ml, ruch postępowy 50%, hba 89%, dfi 18%
  • Fiore Autorytet
    Postów: 370 607

    Wysłany: 27 lutego, 15:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit to faktycznie dzień z przygodami! Uważaj na siebie w drodze powrotnej- dzielna jesteś, ze się wybrałaś sama w taka podroz 🙂 i podwójna owulka brzmi niezle!!

    Judit lubi tę wiadomość

    Starania od 04.2018.
    Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
    AMH 4,4.
    03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
    07.2019- HyCosy- oba drożne.
    1 ICSI krótki 02.2020- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji.
    Mamy ❄️❄️❄️❄️
    03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6374 8236

    Wysłany: 27 lutego, 15:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit, jakby nie patrzeć masz dokument ze zdjęciem 😂😂😂

    Pati, super wieści 😘

    Pati96, Maria87, Izape_91, aeiouy, Judit, majka91, Iseko, szona, Ochmanka, kittinka, Madziandzia, agge lubią tę wiadomość

    5,5 roku starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 4751 11008

    Wysłany: 27 lutego, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit powiem Ci tylko tyle, ze jak ja wjechalam pod prąd na ostatniej wyprawie z pracy w obcym miescie, to się okazalo tego dnia, ze jestem w ciazy, wiec zycze Ci tego samego 😂

    Na wrogi sluz mozesz stosowac zielona herbate iii lukrecje - do zaparzania.

    Judit, szona, agge lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
    ubDdp2.png
    16.09 - II;❤️ czekamy na Zosię 💕
    29.01-535 g szczęścia 💕
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 2333 3782

    Wysłany: 27 lutego, 16:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie jaka u mnie piękna zima sie zrobiła, dosłownie w ciągu 40 minut napadalo tyle śniegu 😍😍😍

    4eb5429f2f30.jpg

    Pati96, aeiouy, Fiore, Judit, frezyjciada, Magddullina2, Iseko, szona, Sasanka55., moyeu, moni05, kittinka, Madziandzia, agge lubią tę wiadomość

    Obdnp2.png

    TQckp1.png

    Starania od czerwca 2018
    niskie AMH 😢 (POF)
    ON:
    Morfologia 5%,

    Marzec - CLO - BYŁY OWULACJE 😊
    Leczenie start
    04.04.2019 - Artvimed Kraków
    28.05. Decyzja o AZ
    Maj - lipiec kompletowanie badań
    29.10 przygotowaniem do transferu ☺
    15.11.2019 transfer ❄ 4.1.1. 7dpt i 10 dpt <0,1😢
    03.01.2020 histeroskopia diagnostyczna - mikropolipy w macicy, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego. 🎉
    10.02.2020. FET ❄4.1.1
    6dpt II
    7dpt beta 32,77mIU/ml
    10dpt 154,20 mIU/ml
    14 dpt 1153,00 mIU/ml
    25dpt MAMY ❤️


    Zostań ze mną... ❤️🙏

    Zostały nam ❄❄

    ⚠️MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne
    ⚠️hiperinsulinemia
    💊acard 75, metyle, metforimina
  • Judit Autorytet
    Postów: 733 725

    Wysłany: 27 lutego, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiore wrote:
    Judit to faktycznie dzień z przygodami! Uważaj na siebie w drodze powrotnej- dzielna jesteś, ze się wybrałaś sama w taka podroz 🙂 i podwójna owulka brzmi niezle!!

    Uff jestem w domu, bez kontroli policji.
    Fiore noo ja jestem w szoku, może podczas laparoskopii coś rozruszali ten lewy jajniki bo on mało kiedy coś produkuje.

    Hah Monika ^^z tym dokumentem że zdjęciem to mnie rozbawilaś. W sumie miałabym usprawiedliwienie "Proszę Pana ja mam tu 2 pecherzyki które mogą w każdej chwili pęknąć i muszę jak najszybciej dotrzeć do męża, Pan spojrzy na zdjęcie" 😂

    Do do tego testu na wrogość śluzu to ja w to nie wierze.. W sensie jak tak się z tym zapoznawałam to dużo klinik już olewa to badanie. Dlatego ja też olałam i miałam nadzieję że jak pojawię się drugi raz w klinice u innego lekarza to ona nie będzie tego wymagała. A tu klops.

    Izape dzięki za poradę, zielona herbatka mi smakuje więc będę po nią częściej sięgać.

    MonikA_89!, Maria87 lubią tę wiadomość

    endometrioza,hashimoto
    LH:3,71,FSH:5,12,AMH:5,6
    aTPO ok, aTG 300,niski progesteron,
    P/p.p.plemnikom ujemne
    ANA 1,2 słabo dodatnie 1:160
    MTHFR_677C-T hetero, MTHFR_1298A-C hetero, PAI-1 4G hetero,
    01.2020-operacja, wycięta torbiel z zatoki douglasa, jajowody drożne


    On:morfo:3%, liczba 248 mln, koncentracja 60mln/ml, ruch postępowy 50%, hba 89%, dfi 18%
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6374 8236

    Wysłany: 27 lutego, 17:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit wystarczy jakbyś zaczęła mówić, to co dr na wizycie, oczywiście wtrącając trudne słowa jak "endometrium", "faza lutealna" czy "wrogi śluz". Każdy facet-policjant uciekałby w podskokach😁 No chyba, że jakiś śmiałek chciałby cię eskortować, żebyś szybciej się rzuciła na emka 😅

    Judit, Iseko, Maria87, agge lubią tę wiadomość

    5,5 roku starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Judit Autorytet
    Postów: 733 725

    Wysłany: 27 lutego, 18:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoją drogą mąż będzie w domu dopiero jutro. Mam nadzieję że jednak owulacja będzie jutro albo w sobotę. Jeszcze w życiu nie miałam dwóch dojrzałych pęcherzyków. Mam nadzieję że za bardzo się nie nakręce i nie narobię sobie nadziei.

    endometrioza,hashimoto
    LH:3,71,FSH:5,12,AMH:5,6
    aTPO ok, aTG 300,niski progesteron,
    P/p.p.plemnikom ujemne
    ANA 1,2 słabo dodatnie 1:160
    MTHFR_677C-T hetero, MTHFR_1298A-C hetero, PAI-1 4G hetero,
    01.2020-operacja, wycięta torbiel z zatoki douglasa, jajowody drożne


    On:morfo:3%, liczba 248 mln, koncentracja 60mln/ml, ruch postępowy 50%, hba 89%, dfi 18%
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 1278 1791

    Wysłany: 27 lutego, 18:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co myslicie o koronawirusie? Ja dzisiaj jakas taka jestem tym poddenerwowana...chyba zaczne na zas jakis ryz i makaron kupowac.. :p nawet przeszlo mi przez mysl zeby ten cykl odpuscic bo jak sie wirus rozprzestrzeni to...az nie chce myslec jak sie ciaza moze skonczyc..i tak wiem...jestem panikara :p

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    27tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, metformax1700, clexan, luteina

    Choć są chwile zwątpienia, nigdy się nie poddam! Moje córeczki doczekają się rodzeństwa!

    Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat - i mój w końcu też się zaśmieje!
    Bo cierpliwych czeka nagroda...
‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do OvuFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)