And the Oscar goes to… - czyli lutowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySzonka b.wazny temat poruszyłaś i nie uważam, żeby ktokolwiek mógł poczuć się tym urażony taka jest prawda, że niektórzy "jedzą"prochy jak cukierki. Ja np w pierwszej ciąży brałam ogromne ilości magnezu, bo 6szt dziennie, poród był wywoływany, szyjka nie chciała puścić, a syn miał ogromne wnm i onm, a do tego zaburzenia SI. Nie bez przyczyny pierwsze pytania rehabilitantów to pytania o przebieg ciąży, przyjmowane leki! I przebieg samego porodu. I nikt nie mówił, że to przez hurtowe ilości magnezu, ale jednak to ziarno niepewności zostało zasiane.
Do wszystkiego trzeba podchodzić z dużą ostrością po prostu.
Miłego dnia dziewczyny!szona, Mildred lubią tę wiadomość
-
Zgadza się, nospa może powodować takie problemy. I problemy logopedyczne też, i tu znam osobiście taki przypadek, bo córka koleżanki była rehabilitowana, a teraz ma 5 lat i prawie nie mówi. Koleżanka od połowy ciąży brała bardzo często nospę
-
Malgoniu, jesteś super mamą. Czemu miałabyś nie ogarnąć? Wiadomo, że ogarniesz wszystko. To wszystko jest nowe dla Ciebie i pewnie dlatego myślisz, że nie dajesz sobie rady. Ja też często nie wyrabiam na zakrętach, ale myślę, że to co najważniejsze ogarniam. Terapia logopedyczna, rehabilitacja starszej, z Tomkiem też będę musiała wybrać się do fizjoterapeuty, codziennie gdzieś muszę z nimi jeździć, a Tomek w aucie się drze, ale jakoś powoli do przodu wszystko idzie, i Ty też dasz radę ogarnąć, uwierz w siebie
Malgonia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMalgonia i ja tu wbije się w wątek, ale chce ci dodac otuchy, a wiem ze czasem człowiek lepiej poczuje się kiedy zda sobie sprawę, ze nie jest jedyny ze swoim problemem, ze u innych jest/było podobnie.
U nas dokładnie tak jak u Moni przy problemach z kp i mm był dramat, płacz, kłótnie z eM. i nie tylko...czułam się zostawiona sama z problemem 😒 szczerze mówiąc to nawet rady udziela e w dobrej wierze potrafiły mnie zdenerwować 😒
Serio, na samo wspomnienie tamtego okresu chce mi się płakać 😢
Ale, do sedna, żeby dodać ci otuchy: to mija ❤️ A jak minie, to jest cudownie!
Trzymam moocno kciuki, żeby ten trudniejszy okres jak najszybciej Wam minął 😘
Frez, cudowna kijanka 😍😍 i teraz już się nie stresuj tak!
A wszystkim staraczkom niezmiennie kibicuje ✊✊ i może niedługo do Was dołączę 😉Anka 37, szona, Malgonia, moni05, moyeu, Sasanka55. lubią tę wiadomość
-
Małgoniu, moja wiedza w temacie noworodków jest żadna, ale jedno wiem na pewno: wszystko robisz prosto z serca, Ala ma u Ciebie jak paczek w maśle i trzymam kciuki, żeby szybko minął czas stresu i zostały tylko te cudowne momenty, o których napisały Cabrera i Moni.
Btw. Cabrera, wbijaj się częściejCabrera, Malgonia lubią tę wiadomość
-
Małgonia początki napewno są trudne, na myśl o tym dostaję gęsiej skórki, a zwłaszcza właśnie boję się karmienia piersią, ale to chyba naturalne obawy... Wiem mniej od Ciebie, ale sto tysięcy razy sobie powtarzam w głowie, że będzie dobrze, przecież to moje własne dziecko, minie trochę czasu zanim będę wiedziała o co mu chodzi. WIerzę, że sobie z tym wszystkim poradzisz i oby mąż był wsparciem. Jesteś najlepszą mamą dla swojej córeczki, to jest pewne :*
Malgonia lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Dziewczyny, czy ANA1, ASA i AOA trzeba robić w jakimś konkretnym momencie cyklu? Wydaje mi się, że nie 🤔 Jednocześnie czy badanie komórek NK z krwi ma sens?
-
szona wrote:Dziewczyny, czy ANA1, ASA i AOA trzeba robić w jakimś konkretnym momencie cyklu? Wydaje mi się, że nie 🤔 Jednocześnie czy badanie komórek NK z krwi ma sens?
NK z krwi ma sens, ale musiałabyś sprawdzić jakie leki trzeba odstawić przed badaniem. Na pewno sterydy trzeba odstawić.szona lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
MonikA_89! wrote:Bez względu na cykl
NK z krwi ma sens, ale musiałabyś sprawdzić jakie leki trzeba odstawić przed badaniem. Na pewno sterydy trzeba odstawić.
O, dzięki! To po pracy zrobię sobie na rozgrzewkę ANA1. Nie biorę w sumie żadnych leków, tylko Ovarin, koenzym, l-arganinę, acard, wit. D. Muszę jakoś ustalic czy cokolwiek trzeba odstawić - w Diagnistyce nie ogarniają swojego życia, wiec nie liczę na instrukcje, a gin boję się pytać bo jest przeciwna badaniu immunologii na tym etapie ;p Daaaamn!
Jutro aTPO, aTG i tsh, mam skierowanie od endo. I umowie się na usg cycek, obiecałam sobie robić co rok. I jakoś to będzie, powoli do przodu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 12:08
-
nick nieaktualnySzona, ja oznaczałam dwa razy NK z krwi (ważne, żeby bylo to w drugiej połowie cyklu przed @) - tak swojego czasu zalecał Paśnik (choć immunolog, do którego chodzi Monika_89 chyba już twierdził, ze nie na to znaczenia - ale to juz niech Monika się wypowie, bo może cos pomyliłam).
Tak czy siak najważniejsze to znaleźć ogarniętego immunologa!
Ja jeździłam z Poznania do Łodzi...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 12:12
szona lubi tę wiadomość
-
szona wrote:O, dzięki! To po pracy zrobię sobie na rozgrzewkę ANA1. Nie biorę w sumie żadnych leków, tylko Ovarin, koenzym, l-arganinę, acard, wit. D. Muszę jakoś ustalic czy cokolwiek trzeba odstawić - w Diagnistyce nie ogarniają swojego życia, wiec nie liczę na instrukcje, a gin boję się pytać bo jest przeciwna badaniu immunologii na tym etapie ;p Daaaamn!
Jutro aTPO, aTG i tsh, mam skierowanie od endo. I umowie się na usg cycek, obiecałam sobie robić co rok. I jakoś to będzie, powoli do przodu.szona lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Cabrera wrote:Szona, ja oznaczałam dwa razy NK z krwi (ważne, żeby bylo to w drugiej połowie cyklu przed @) - tak swojego czasu zalecał Paśnik (choć immunolog, do którego chodzi Monika_89 chyba już twierdził, ze nie na to znaczenia - ale to juz niech Monika się wypowie, bo może cos pomyliłam).
Tak czy siak najważniejsze to znaleźć ogarniętego immunologa!
Ja jeździłam z Poznania do Łodzi...Cabrera, szona lubią tę wiadomość
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualnyPochwalę się! Mam skierowanie do poradni leczenia niepłodności 💪 lecę się zapisać dziś do tego Uczkinu. Jak będzie do niczego to badania w łapę i uderzam do dr Wrony. Mam plan i będę się go trzymać 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 14:21
Suszarka, frezyjciada, agge, Rucola, MonikA_89!, ElfiaKsiężniczka, Pati96, Izape_91, MamaStasia :), szona, Gosiek1993, Salome, Iseko, kittinka, aeiouy, Mlodamezatka, Malgonia, Irvine90, Ewelina29, Malinowa91, Misiaa, Magddullina2, nowa na dzielni, moni05, Nuch2, moyeu, Sasanka55. lubią tę wiadomość
-
Szona a wiesz już ile kosztuje to badanie NK? Bo pisałaś coś o tych 60zł.Ja szukałam i znalazłam w swoim mieście jedynie info na gyncentrum i tam 450zł bulą.ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2 -
Judit wrote:Szona a wiesz już ile kosztuje to badanie NK? Bo pisałaś coś o tych 60zł.Ja szukałam i znalazłam w swoim mieście jedynie info na gyncentrum i tam 450zł bulą.
Robiłam też subpopulacje limfocytów i za oba badania zapłaciłam ok 600zł
😭
Judit wrote:Szona a wiesz już ile kosztuje to badanie NK? Bo pisałaś coś o tych 60zł.Ja szukałam i znalazłam w swoim mieście jedynie info na gyncentrum i tam 450zł bulą.
Jeszcze niestety nie sprawdzałam. Napiszę Ci, gdy tylko się dowiem. Kurdeeee, gdzie ja widziałam tę cenę 🤔
Jednocześnie sprawdziłam Diagnostykę i BCAM w kontekście ASA, AOA i ANA1 - to wychodzi o 100 zł drozej w diagnostyce.
Edit: widzę na testDNA, że za 450 zł jest badanie immunofenotypu i w tym badane są też komórki NK. Wiec może na stronie kliniki za taką cenę badają wszystko - czyli poszczególne typy limfocytów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 13:42