Beta HCG
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się i ja
Poszłam dziś na badania, które miałam zlecone przez panią doktor (kontrolne jak co roku) i mnie pokusiło. W sumie dziś max po owulacji 9 dc, ale wczoraj dopiero czułam silny miesiączkowy ból, aż wzięłam no-s** przed snem. Dziś nie czuję już bólu właściwie i ciągnięcia też za bardzo nie. Przynajmniej na razie. Ale do rzeczy...no i hcg ale total wyszło 1,4 IU/L a u nich norma to poniżej 10 nie ciąża, a 2-4 tydzień to już od 39,1- 8388 czy ja mam to interpretować jako 2-4 tydzień od zagnieżdżenia? Nie bardzo mogę załapać ten przedział. No i co ja sobie głupia narobiłam, mogłam czekać jeszcze ale ja to jestem paskudnie niecierpliwa.
-
nick nieaktualny
-
Np tego, że jak beta rośnie od zera, czy 0,1 to żeby się do tego poziomu podnieść musi się mnożyć tak? Czyli 0,1 za dwa dni 0,66, żeby zachować 66% przyrostu, w kolejny dzień 1,4 itd
Pytałam o ten tydzień ciąży na kolejnym wydruku. W jednym labo 1-3 tyg ciąży a tu 2-4 tyg ciąży jak oni liczą te tygodnie ? Od @ czy jak, bo ja już jestem tak rozkojarzona od kilku dni....nie myślę logicznie a po 8 latach starań i trzech poronieniach z powodu niewydolności ciałka żółtego być może za szybko reaguję.
Także dziękuję za odpowiedź, tyle to widzę, chyba chciałam, by ktoś dał mi nadzieję.
-
nick nieaktualnyJak na mój gust to chyba trochę za wcześniej poszłaś na to badanie...Jeśli chodzi o te wartości do 5 czy 10 (zależy od labo) które mówią o tym, że ciąży nie ma, to ja kiedyś robiłam rano w dzień spodziewanej @ wynik miałam 3 a popołudniu dostałam okres...Na wynikach miałam napisane 0.1- 5 brak ciąży lub kobiety w okresie około miesiączkowym.
Poczekaj jeszcze klika dni i idź jeszcze raz -
MariaAntonina wrote:NORMY DLA PIERWSZYCH DNI PO OWULACJI (DPO-dni po owulacji)
Dni po owulacji Zakres hCG inmIU/ml
10 DPO —- 5 - 50
12 DPO —- 10 - 100
14 DPO —- 20 - 200
16 DPO —- 40 - 400
18 DPO —- 70 - 800
20 DPO —- 140 - 1600
22 DPO —- 180 - 3200
Odgrzebuję bardzo stare - czy to są normy dla krwi czy w moczu? wiem że w moczu później się pojawia -
Hej dziewczyny.
Moja beta w 20 dpo wynosiła 10133,2.
Dziś jest 23 dpo i zastanawiam się czy ją powtórzyć. Jak myślicie?
Wydaje mi się, że nie rośnie za wolno, skoro osiągnęła taki wynik, ale z drugiej strony to chyba strasznie wysoko i trochę mnie to niepokoi.24.12.2013 - dwie kreski
23.08.2014 - Kuba (39+4 tc)
12.05.2016 - dwie kreski
21.12.2016 - Maciek (36+2 tc) -
sysiunia22 wrote:dziewczyny pomożcie prosze moja beta na dzien dzisiejszy to 10,61 miesiaczke mialam 40 kwietnia ale odrazu mowie ze mam cykle nie regularne. Czy myslicie ze jest wszystko wporzadku?
Zaczęłaś równo ze mną, miałam późną owulacje a mimo to 3 dni temu beta ponad 10 tysięcy.
Mogłaś mieć bardzo późno owulacje i dopiero zaczęła rosnąć. Lepiej wierzyć w tą wersję.
Proponuję powtórzyć za 2 dni24.12.2013 - dwie kreski
23.08.2014 - Kuba (39+4 tc)
12.05.2016 - dwie kreski
21.12.2016 - Maciek (36+2 tc) -
nick nieaktualnyDziewczyny beta wyszła mi 3,68 mlU . Nie podano norm, co to oznacza? Wyczytałam ze ciąża powyżej 5 a gin powiedziała ze jak wyjdzie powyżej 2 to mam kupić witaminy:( jestem w ciąży czy nie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 15:47
-
Kasia z reguły ciąża jest od 5-10 w zależności od lab... Najlepiej powtórz za 3 dni i zobaczysz czy wzrośnie
Ale witaminy możesz już brać, bo coś mi się wydaje że to początki początków ciąży
A ile jesteś dni po owulacji?Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
nick nieaktualnyCiezko powiedzieć z tą owulacja ponieważ aż tak się nie obserwuje, nie staram sie jeszcze o dziecko a wasze forum wydało mi sie najlepszym miejscem bo znacie sie na rzeczy w dodatku ten cykl strasznie mi sie wydłuża, to juz 49 dzien... 3 testy negatywne, dziwny wynik BHCG. Po powrocie z bety dostałam lekkiego krwawienia ktore trwa... Zastanawiam sie czy to okres czy mikroporonienie? Juz sie tyle naczytałam ze głupieje także wybaczcie jesli moj post jest dziwny czy beta mogła wyjsć podwyższona dlatego ze dostałam akurat tego samego dnia krwawienia?