Dowiedz się czym jest OvuFriend i w jaki sposób pomoże Ci zajść w ciążę
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

topa42
Autorytet
Postów: 1948
2346

Wysłany: 25 czerwca 2013, 22:38
Cytuj | (0) | Zgłoś
Hejka mam takie pytanko kiedy będzie wynik wiarygodny bety? Ja owulację miała mniej więcej 19 dc teraz mam 30 dc lekarz kazał mi zrobic betę bo mam stan zapalny i muszę mieć globulki a boję się brać przed sprawdzeniem czy nie ma dzidzi z racji tego że się staramy :-) Jak myślicie wyjdzie już wiarygodny wynik ? W którym dc robiłyście betę ? Dzięki za odpowiedź.

zem3i09keg891u11.png

aiwlys
Autorytet
Postów: 2412
2860

Wysłany: 25 czerwca 2013, 23:02
Cytuj | (4) | Zgłoś
Wiarygodny wynik wychodzi już od dnia zapłodnienia więc tak na pewno wyjdzie już wiarygodny. Ja w 26dc miałam już 97.3 a ciąża jest >5 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora 25 czerwca 2013, 23:02

czarnulqq, anksunamun88 :-), pirelka, rosax3 lubią tę wiadomość

lprk6iyecb7he5p4.png
Mikołaj ❤ 2014

topa42
Autorytet
Postów: 1948
2346

Wysłany: 26 czerwca 2013, 09:14
Cytuj | (1) | Zgłoś
Śliczne dzięki za odpowiedź - dziś byłam na becie - jutro odbieram wynik i siedzę jak na szpilach bo chciałabym już wiedzieć - dziś 31 dc i nie mam okresu temperatura nie spadłą - może szansa jest? Trzymajcie kciuki :-)

jupi1984 lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png

aiwlys
Autorytet
Postów: 2412
2860

Wysłany: 26 czerwca 2013, 09:46
Cytuj | (0) | Zgłoś
Trzymam kciuki za fasolkę <3 . Ps. jeśli robiłaś w dniu spodziewanej bądź dzień - dwa dni po. To wynik będzie i tak zawyżony więc na pewno wynik będzie wiarygodny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora 26 czerwca 2013, 09:46

lprk6iyecb7he5p4.png
Mikołaj ❤ 2014

[konto usunięte]

Wysłany: 26 czerwca 2013, 10:03
Cytuj | (1) | Zgłoś
znalazłam to gdzieś na necie, może się komuś przyda :)

Normy hcg
Ciąża 1.3-2 tydzień mlU/ml 16 - 156
Ciąża 2-3 tydzień 101 - 4870
Ciąża 3-4 tydzień 1110 - 31500
Ciąża 4-5 tydzień 2560 - 82300
Ciąża 5-6 tydzień 23100 - 151000
Ciąża 6-7 tydzień 27300 - 233000
Ciąża 7-11 tydzień 20900 - 291000
Ciąża 12 tydzień 16684 - 127939
Ciąża 13 tydzień 10743 - 89074
Ciąża 14 tydzień 7895 - 70818
Ciąża 15 tydzień 6210 - 69173

Niezwykła lubi tę wiadomość


topa42
Autorytet
Postów: 1948
2346

Wysłany: 27 czerwca 2013, 07:48
Cytuj | (1) | Zgłoś
Dzięki za wskaźniki na pewno mi się przydadzą do dzisiejszej oceny :-)
Betę odbieram o godzinie 14 - trzymajcie kciuki :-)

Daxx88 lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png

topa42
Autorytet
Postów: 1948
2346

Wysłany: 27 czerwca 2013, 14:50
Cytuj | (0) | Zgłoś
Dziewczyny beta wyszła 7 - co mam myśleć ? Może być to ciąża?

zem3i09keg891u11.png

Króliczynka
Debiutantka
Postów: 15
3

Wysłany: 27 czerwca 2013, 15:53
Cytuj | (0) | Zgłoś
zrób sobie za 2 dni ponownie bete, ja w pierwszym podejściu miałam niecałe 4 dopiero po dwóch dniach skoczyła do ponad 40.


Króliczynka
Debiutantka
Postów: 15
3

Wysłany: 27 czerwca 2013, 15:56
Cytuj | (0) | Zgłoś
I co ciekawe przy becie 4 wychodziły mi już testy z moczu pozytywne, także wszystko jest możliwe.


topa42
Autorytet
Postów: 1948
2346

Wysłany: 27 czerwca 2013, 17:30
Cytuj | (1) | Zgłoś
Ja robiłam test z moczu i wyszła mi druga kreska ale cień cienia bo może nie z porannego moczu ? Jutro rano robię kolejny - majątek wydam na te testy :-)))

czarnulqq lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png

kopciuszek126
Autorytet
Postów: 984
2409

Wysłany: 27 czerwca 2013, 18:36
Cytuj | (0) | Zgłoś
trzymam kciuki ;) &&

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png

topa42
Autorytet
Postów: 1948
2346

Wysłany: 29 czerwca 2013, 11:41
Cytuj | (0) | Zgłoś
Możliwe żeby beta źle wyszła ? W środę miała 7 a dziś robiłam test z moczu i negatywny ? okresu brak - dziś jest 34 dc i testy negatywne? W poniedziałek idę ponownie na betę ale dziwne to wszystko ?

zem3i09keg891u11.png

aiwlys
Autorytet
Postów: 2412
2860

Wysłany: 29 czerwca 2013, 11:49
Cytuj | (0) | Zgłoś
testy płytkowe są czułości od 25mIU/ml
Może miałaś późną owulację?
Wg Twojego wykresu miałaś w 19dc. Przeważnie robi się test po 2 tygodniach.
U Ciebie byłby to 33dc a nie zawsze wychodzi pozytywny po dwóch.
Sama nie wiem. Najlepiej powtórz betę po dwóch dniach jeśli wzrośnie - to OK. Jeśli nie to do ginekologa najlepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora 29 czerwca 2013, 11:50

lprk6iyecb7he5p4.png
Mikołaj ❤ 2014

topa42
Autorytet
Postów: 1948
2346

Wysłany: 29 czerwca 2013, 12:22
Cytuj | (0) | Zgłoś
W poniedziałek powtórzę betę czyli po 5 dniach od pierwszej - we wtorek będzie wynik a ja do tego czasu oszaleję :-(

zem3i09keg891u11.png

[konto usunięte]

Wysłany: 30 czerwca 2013, 08:15
Cytuj | (0) | Zgłoś
dziewczyny mam sprawe!
21 dostałam okres który trwał 1.5dnia,dało mi to do myslenia gdyż zawsze trwał 5-6dni,do tego bolące dziwinie podbrzusze i dół krzyża.zadzwoniłam do gina powiedział mi ze mam zrobić bete i tez tak zrobiłam dzień pózniej poszłam i wynik 0.44 a ciąza jest od 0.50.kazano mi powtórzyć bo niby jest zawyżona i tak naprawde nie dała wyniku zgodnego z tygodniem krwawienia,z bety wynika ze 1-2tyg od ostatniego krawawienia powinam mieć taki wynik,a problem jest taki ze ze nawet tydzień nie minął wieć wynik jest nie miarodajny i w poniedziałek mam powtórzyć.jak myślicie?


topa42
Autorytet
Postów: 1948
2346

Wysłany: 30 czerwca 2013, 10:52
Cytuj | (0) | Zgłoś
u mnie niestety wystąpiło krwawienie więc nawet nie ma sensu iść na betę - fasolka się nie utrzymała

zem3i09keg891u11.png

[konto usunięte]

Wysłany: 9 lipca 2013, 08:58
Cytuj | (0) | Zgłoś
topa42 napisała:
u mnie niestety wystąpiło krwawienie więc nawet nie ma sensu iść na betę - fasolka się nie utrzymała
trzymam kciuki za następny raz :)


Jui
Znajoma
Postów: 26
45

Wysłany: 11 lipca 2013, 07:27
Cytuj | (0) | Zgłoś
Hej dziewczyny :)
14 dnia po owulacji (w dzień spodziewanej miesiączki) moja beta to 75 a 16 dnia po(48 godzin od pierwszej) wynosi 112 :(. Ciut za mało.... Lekarz kazał zrobić jeszcze jutro.
Trzymajcie kciuki żeby duuuużo urosło!

qdyf61f.png

Fedra
Autorytet
Postów: 9361
19561

Wysłany: 11 lipca 2013, 17:13
Cytuj | (0) | Zgłoś
topa42 napisała:
u mnie niestety wystąpiło krwawienie więc nawet nie ma sensu iść na betę - fasolka się nie utrzymała

czasem się zdaża że beta jest podwyższona a do zapłodnienia nie dochodzi warto sobie wtedy zbadać progesteron zeby się dowiedzieć czy jest prawidłowy bo jeśli jest za niski nalezy przyjmować leki...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
2015 Nati <3
2017 Suzi <3

Fedra
Autorytet
Postów: 9361
19561

Wysłany: 11 lipca 2013, 17:14
Cytuj | (0) | Zgłoś
Aniqa napisała:
znalazłam to gdzieś na necie, może się komuś przyda :)

Normy hcg
Ciąża 1.3-2 tydzień mlU/ml 16 - 156
Ciąża 2-3 tydzień 101 - 4870
Ciąża 3-4 tydzień 1110 - 31500
Ciąża 4-5 tydzień 2560 - 82300
Ciąża 5-6 tydzień 23100 - 151000
Ciąża 6-7 tydzień 27300 - 233000
Ciąża 7-11 tydzień 20900 - 291000
Ciąża 12 tydzień 16684 - 127939
Ciąża 13 tydzień 10743 - 89074
Ciąża 14 tydzień 7895 - 70818
Ciąża 15 tydzień 6210 - 69173

normy laboratoryjne są różne w zależności od laboratorium a do tego podałaś wyniki dla hcg a nie dla beta hcg a to się troche różni w swoim pamietniku umieściłam info o przedziałach betahcg dla kolejnych tygodni od dnia @ jak i od owulacji...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
2015 Nati <3
2017 Suzi <3


Zajdź w ciążę dwa razy szybciej

Sprawdź OvuFriend Premium

  • wyznaczanie dni płodnych
  • dieta płodności
  • innowacyjny algorytm

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do OvuFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)