Beta HCG
-
WIADOMOŚĆ
-
Pomocy!! jestem 8 dni po owulacji.... 20 dzień cyklu i mam problem.. Wczoraj cos mnie podkusiło zrobić hcg... Wynik 7,9 i teraz sama nie wiem.. normy w moim labortorium to
nieciężarne do 2
1 i 2 tydzień ciąży od 16 jak mam to interpretowac???? do tego dzisiaj spadła mi temperatura z 37 na 36,7 jestem załamana.. Pomóżcie...Moje Kochane Małe Szczęście :* -
nick nieaktualnyAle czemu od razu sie załamywać?
Dni po owulacji Zakres hCG inmIU/ml
10 DPO —- 5 - 50
12 DPO —- 10 - 100
14 DPO —- 20 - 200
16 DPO —- 40 - 400
18 DPO —- 70 - 800
20 DPO —- 140 - 1600
22 DPO —- 180 - 3200
Po prostu powtórz bete za pare dni, czy rośnie -
Witam
ostatni okres miałam 19 maja . Cykle mam co 27 -30 dni. Robiłam betę 20 czerwca wynik beta hcg <1.2mIU/ml badanie powtórzyłam 25 czerwca beta hcg <1,2 mIU/ml. Mam bardzo dużo białego wodnego śluzu. Temperatura utrzymuje się w granicach 37 . Czasem bolą mnie piersi. Czy beta mogła jeszcze nie wykazać ciąży?mikii -
nick nieaktualny
-
Sorry, ale po co zakladasz dwa tematy z tym samym pytaniem?25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Cześć dziewczyny Mam pytanie do Was, dziś zrobiłam test i wyszedł pozytywny. Poszłam też na bete i wyszło 37,04. Wg ovufriend dziś przypada 13 dzien po owulacji.
Wydaje mi się trochę mało, co myślicie? Zmartwiłam się'When life gives you lemons, make lemonade.'
-
Hej, przeczytałam ten wątek i widzę, ze kilka dziewczyn miało podobnie jak ja w poprzednim cyklu. cykle mam 28-9 dniowe, owu była 14dc, bhcg zrobiłam w 30 dc i wynik 1,2. Powtórzyłam w 32 dc i wynik 4, miałam powtórzyć jeszcse 3 raz po weekendzie, ale w niedz przyszła @. Pierwszy dzień krwawienia taki zwyczajny, ale 2....masakra...nigdy tak jeszcze ze mnie nie leciało...cały zapas podpasek, który zazwyczaj starczał na całe krwawienie, tu poszedł w jeden dzień i jeszcze chodziłam i pożyczałam od koleżanek w pracy. Kolejne dni były już normalne.
Nie jestem specjalistą ale gdzieś w środku chcę wierzyć, że doszło w końcu do zapłodnienia, ale nie udało się przetrwaćStarania pod okiem lekarza od lipca 2012 -
nick nieaktualny
-
w poniedziałek robiłam hcg+beta wyszło 494.
Dzisiaj robiłam w innym laboratorium hcg całkowite.
Chciałabym się dowiedzieć czy te dwa badania można porównywać?
Chodzi mi o sprawdzenie przyrostu.
na wszelki wypadek zapisałam się do laboratorium gdzie wykonywałam hcg+beta. Tylko, że pobranie krwi będę mieć w poniedziałek. Czy nie będzie to zbyt długi czas między badaniami? -
KolorowaDziewczyna wrote:Dziewczyny, czy beta HCG 20 mIU/ml 11 dpo jest ok? Bo taka niska mi się wydaje... wiem, że ważny jest przyrost, ale naczytałam się historii o niskich betach i ciążach biochemicznych
-
nick nieaktualny
-
Witam wszystkie staraczki, proszę Was o radę i rzucenie okiem na mój wykres. Wczoraj zobaczyłam cień cienia cienia (po raz pierwszy od roku starań) a dzisiaj wyniki bety: 47,26. Jedyne co mnie niepokoi to ta temperatura, która dość intensywnie spadła dzisiaj do 36,6 (mierzyłam 1,5h wcześniej niż zazwyczaj, tj. o 5 rano, ale wczoraj o tej samej porze było 36,89). Zastanawiam się co to może oznaczać,czy któraś z Was spotkała się już z takim wykresem gdzieś kiedyś? Będę wdzięczna za Wasze opinie.
-
Andzia87 wrote:Witam wszystkie staraczki, proszę Was o radę i rzucenie okiem na mój wykres. Wczoraj zobaczyłam cień cienia cienia (po raz pierwszy od roku starań) a dzisiaj wyniki bety: 47,26. Jedyne co mnie niepokoi to ta temperatura, która dość intensywnie spadła dzisiaj do 36,6 (mierzyłam 1,5h wcześniej niż zazwyczaj, tj. o 5 rano, ale wczoraj o tej samej porze było 36,89). Zastanawiam się co to może oznaczać,czy któraś z Was spotkała się już z takim wykresem gdzieś kiedyś? Będę wdzięczna za Wasze opinie.
Powtórz betę za 48 h i sprawdź czy przyrasta prawidłowo, temperatura jeszcze nic nie znaczy