Beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
MałaMała wrote:Dziekuje :*
Poryczalam sie ze szczescia .
To gratulacje:) odpoczywaj i powtorz w pon wynik. Ciesze sie bardzo, moze i na mnie przejda Twoje pozytywne fluidy;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 13:52
MałaMała lubi tę wiadomość
Starania od 2013
1cykl z Clo od 03.2018
04.2018 CB
12/2018 1 inseminacja:(
02/2019 2 inseminacja, ciąża biochemiczna
03/2019 3 inseminacja:(
Nasienie Męża ok -
mimika85 wrote:MałaMała wrote:Dziekuje :*
Poryczalam sie ze szczescia .
To gratulacje:) odpoczywaj i powtorz w pon wynik. Ciesze sie bardzo, moze i na mnie przejda Twoje pozytywne fluidy;)12/02/2019
SZYMEK
-
Glass wrote:Wszystko będzie dobrze Mimka, masz dobrego lekarza, a ja niedługo zwalniam brzuszek . Zarazków nie wysyłam, bo kto by chciał zapalenie ucha mieć?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 14:51
Glass lubi tę wiadomość
Starania od 2013
1cykl z Clo od 03.2018
04.2018 CB
12/2018 1 inseminacja:(
02/2019 2 inseminacja, ciąża biochemiczna
03/2019 3 inseminacja:(
Nasienie Męża ok -
nick nieaktualnyGlass wrote:No pewnie, że brać. Nie można sobie od tak odstawiać jak jest szansa na ciążę.
Ja miałam taką sytuację że brałam duphaston w 45-55 dniu cyklu na wywołanie @, ale na podstawie temperatury i śluzu zorientowałam się że 47dc mogło dość do spóźnionej owulacji.
56dc zrobiłam test i wyszła druga jasna kreska.
Zapytałam położnej na czacie online (w LUXMED) co w takim razie z duphastonem, czy brać dalej (bo nawet nie miałam się jak na szybko umówić po receptę, bo terminy długie).
Ona mi powiedziała że odstawienie duphastonu nie wpłynie negatywnie jeśli nawet doszło do zapłodnienia.
Odstawiłam więc duphaston. 58dc zrobiłam betę i wygląda na to że jestem we wczesnej ciąży. W poniedziałek powrórzę badanie -
Jednak nagłe odstawienie progesteronu może spowodować krwawienie. U mnie lekarze zawsze ostrzegali żeby zrobić test przed odstawieniem, czy w Polsce czy w Holandii i nie odstawiać.przy pozytywnym. A jak zaszłam w ciążę to całkiem odstawić mogłam dopiero w 15 tygodniu jak łożysko zaczyna produkować progesteron. Ale ja mam beznadziejne jajniki więc nikt im nie ufa .