X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Beta hcg

Oceń ten wątek:
  • maryska2112 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro będzie 11dpo myślicie, że będę mogła iść już na betę? Czy lepiej poczekać bo i tak 8 czerwca mam spodziewaną @

• Glass Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli starczy Ci cierpliwości to może trochę poczekaj? :) Tak do środy. Jeszcze bardzo wcześnie.

maryska2112 lubi tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Łezka2 Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie się troszkę uspokoiłam..bo wczoraj był to jednorazowy incydent. Narazie spokój. Mam nadzieję że teraz będzie już dobrze. Wizyta u giną dopiero w piątek :(

Łezka
  • Łezka2 Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maryska2112 wrote:
    Dziewczyny jutro będzie 11dpo myślicie, że będę mogła iść już na betę? Czy lepiej poczekać bo i tak 8 czerwca mam spodziewaną @

Jeszcze troszkę poczekaj. Chociaż z dwa dni. Po co niepotrzebnie się denerwować :*

maryska2112 lubi tę wiadomość

Łezka
  • Glass Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łezka2 wrote:
    Narazie się troszkę uspokoiłam..bo wczoraj był to jednorazowy incydent. Narazie spokój. Mam nadzieję że teraz będzie już dobrze. Wizyta u giną dopiero w piątek :(
    No widzisz, uspokoiło się więc jest dobrze :). Wczesna ciąża mnie bardzo stresowała, aż do usg genetycznego w 13 tygodniu. Pierwsza ulga jest jak się zobaczy serduszko.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Łezka2 Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że teraz w piątek będzie wszystko wporzadku i też ujrze serduszko. To będzie 7tydzien i 1 dzień

MałaMała lubi tę wiadomość

Łezka
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,robilam bete 10dpo wyszlo mi 10,97 , teraz jest 13dpo jak myslicie kiedy isc do gina??? Nie chce stracic fasolkia mam naprawde ciezka fizyczna prace i de..la kierownika ze stres jest taki ze szkoda gadac...
    Boje sie o fasolke chcemy z Mezem by beta rosla... wizyte mam w 15dpo czy cos bedzie widac na usg??? Pozdrawiam Was cieplutko

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mała. Moim zdaniem to za wczesnie aby lekarz cokolwiek zauważył na usg. Może nawet pęcherzyka nie widzieć bo to naprawdę za wcześnie. Teraz jesteś w 4 tygodniu, na twoim miejscu bym poszła za 3 tygodnie, wtedy będzie na bank widać :)

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała A betę możesz zrobić nawet 48 godzin później od pierwszej, i zobaczysz czy rośnie :)

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łezka trzymam kciuki. Jeśli to 7 tydzień to powinno być już widać :)
    Powodzenia i cieszę się, że wszystko w porządku.

• Glass Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwcześniej 6-7 tydzień żeby czegoś się dowiedzieć. Zawsze możesz iść do internisty i na l4. Ja tak zrobiłam, bo pracuję w szpitalu.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maryska2112 wrote:
    Cześć Mała. Moim zdaniem to za wczesnie aby lekarz cokolwiek zauważył na usg. Może nawet pęcherzyka nie widzieć bo to naprawdę za wcześnie. Teraz jesteś w 4 tygodniu, na twoim miejscu bym poszła za 3 tygodnie, wtedy będzie na bank widać :)
    Jestem po operacji i L4 mam do 6czerwca, a pozniej musze wrocic do b.ciezkiej fizycznej pracy a nie chce stracic fasolki, nie wiem co robic... :(

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

Wysłany: 4 czerwca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    Jestem po operacji i L4 mam do 6czerwca, a pozniej musze wrocic do b.ciezkiej fizycznej pracy a nie chce stracic fasolki, nie wiem co robic... :(
    Idź do lekarza i powiedz mu, że masz ciężką pracę, a jesteś w ciąży. Nie powinien robić problemów. Albo powiedz swojemu ginekologowi i ci da zwolnienie, weź ze sobą wyniki bety :)

• Łezka2 Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny udało mi się wizytę u mojego giną przełożyć na dziś na 17,15. Mam nadzieję że wszystko będzie wporzadku

Łezka
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maryska2112 wrote:
    Idź do lekarza i powiedz mu, że masz ciężką pracę, a jesteś w ciąży. Nie powinien robić problemów. Albo powiedz swojemu ginekologowi i ci da zwolnienie, weź ze sobą wyniki bety :)
    Dziekuje :*
    Dzieckowa dla nas wazniejsze niz ta moja zakichana praca, wiesz dzwigam ciagam ciezkie palety zwyklym paleciakiem, syf na tym magazynie i smrod drażniacy kleju ... nie chce ryzykowac a tyle czekalismy na fasolke...

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dziś się tak źle czuje jak nigdy. Podbrzusze boli, mam tak jakby mdłości. Nawet kawę wylałam bo miałam jej dość i jakbym wypiła jeszcze łyk to pewnie bym ją zwróciła. Mam normalnie mieszane uczucia co do tej całej sytuacji :(

• maj2018 Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    Hej. Idz normalnie do gina i on na podstawie bety da ci L4 od razu. Ja też tak zrobiłam i nie było problemu,chociaż nic jeszcze nie było widać,dostałam L4 na tydzień,a po tygodniu do kontroli i wtedy już był widoczny pęcherzyk w macicy.

MałaMała, Glass lubią tę wiadomość

maj

Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łezka2 wrote:
    Dziewczyny udało mi się wizytę u mojego giną przełożyć na dziś na 17,15. Mam nadzieję że wszystko będzie wporzadku
    Łezka i jak tam. Opowiadaj bo normalnie nie umiem w domu usiedzieć na jednym miejscu :D

Glass lubi tę wiadomość

• mimika85 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny. Własnie wracam z wizyty u ginekologa.. juz myslalam ze jestem po owulacji temperatura szaleje, okres byl skapy.. i jeszcze to mocne przyziebienie. A dzis u lekarza monitoring i okazalo sie ze sa 2 jajeczka 20mm i 17mm i dopiero owulacja. Wiec moze tym razem kolejny cykl z clo nie bedzie stracony. Wkoncu jestem jakies dobrej mysli bo szczerze mowiac jechalam wizyte pelna watpliwosci. A co u Was ? Glass , Łezka, Marysia? Jak sie czujecie? Łezka jak dzisiejsza wizyta?

Starania od 2013
    1cykl z Clo od 03.2018
    04.2018 CB
    12/2018 1 inseminacja:(
    02/2019 2 inseminacja, ciąża biochemiczna
    03/2019 3 inseminacja:(
    Nasienie Męża ok
  • Glass Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz, to są jajka! :) Nawet dwa, to bardzo dobrze. Moje jajko miało 20mm, teraz pewnie ma 2,5kg.
    U mnie kiepsko, po tygodniu brania antybiotyku kolejna noc nieprzespana. Byłam spowrotem u rodzinnego, wysłał mnie na izbę przyjęć żeby mnie obejrzeli na laryngologii. Całe szczęście nie musiałam zostać na dłużej, obejrzał mnie miły doktor i dał inny antybiotyk w kropelkach, kropelki na grzybicze zapalenie i płyn burrowa. Dziś w nocy pewnie jeszcze będę wyła z bólu, ale może jutro będzie lepiej :).

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ