Beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
a powiedzcie co o tym myslicie to sa normy w moim szpitalu i siostra robila bete sobie i taka wyszla tylko ona ma PCO brala tabletki anty i na miesiac odstawila bo miala przerwe zrobic a ostatnia @ miala 24marca. jest szansa na ciaze bo mogla owulacja byc poźniej.
Gonadotropina kosmówkowa wynik 2,1 mIU/ml
Kobiety Ciąża:
Zakr. wart.praw. < 2,0
2 - 4 tydz. 39,1 - 8388
4 - 6 tydz. 861 - 88769
6 - 8 tydz. 8636 - 218085
8 - 10 tydz. 18700 - 244467
10 - 12 tydz. 23143 - 181899
12 - 27 tydz. 6303 - 97191
27 - 40 tydz.4360 - 74883
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 18:05
-
Dzisiaj robiłam test o czułości 25. Wyszła mi jasna bardzo kreska, co sugerować może że beta jest poniżej 25. W środę miałam badanie i wynik 9,1. Wydaje mi się ze dzisiaj wynik testu powinien być całkiem pozytywny gdyby wszystko było ok. Dzisiaj powinnam mieć @ Max jutro - liczę że do jutro cos się wyjaśni.www.styczniowki2015.phorum.pl
-
Witam
dziś mam 29 dzień cyklu owulację miałam 19 kwietnia. Dziś wykonałam test z krwi hcg i wynik wyniósł 1,26 pani w laboratorium powiedziała że ciąży brak. Dodam że cykle mam zazwyczaj 28 dniowe, a stosunek bez zabezpieczenia miał miejsce 30 marca ( dwa dni później dostałam okres) Jakie jest prawdopodobieństwo że jednak jestem w ciąży. I jeszcze jedno pytanie wynik 1,26 to który to może byc tydzień i jakie są normy hcg dla kobiet które w ciąży nie są.
Pozdrawiam. -
Przeżywam silny stres od 3 miesięcy, schudłam też 8 kg. Wcześniej przed stresem zazwyczaj miałam 28 dniowe cykle.
W marcu okres dostałam 12( opóżnił mi się 4 dni) kolejny okres dostałam 1 kwietnia ( cykl trwał 20 dni) Badałam śluz i najpłodniejsze dni miałam 19 kwietnia, czyli jeśli dobrze rozumiem teraz trwa 11 dzień fazy lutealnej. I jeszcze jedno pytanie: 12 kwietnia odbyłam stosunek przerywany, czy mogłam miec wtedy płodne dni? Badanie beta hcg zrobiłam 16 dni po stosunku przerywanym wynik <1,20 mIU/ml. 17 dnia wykonałam test ciążowy wynik negatywny.
Czy te wahania cyklu mogą byc spowodowane długotrwałym stresem, spadkiem wagi czy to może jakieś zaburzenia hormonalne ? Dodam jeszcze że przez okres 7 miesięcy przyjmowałam tabletki które powodowały zwiększenie stężenia prolaktyny czego wynikiem u mnie był wysięk przezroczystego płynu z sutków, który trwa nadal. Proszę o odpowiedź, z góry dziękuję. -
Dziewczyny u mnie beta wygląda następująco, pierwszy wykonałam w poniedziałek 28 marca i wynik wyszedł 381 mIU/ml dziś natomiast robiłam kolejny raz betę i wyszło 876 mIU/ml Rośnie co mnie bardzo cieszy, bo jestem po 3 poronieniach i marzę o spokojnych 9 miesiącach. Obecnie jestem w końcu 5 tygodnia. Planuję podejść jeszcze na betę w poniedziałek i sprawdzić jej przyrost. A w środę wizyta u ginki oraz w piątek kolejna wizyta i zobaczymy co tam siedzi Łudzę się, że może usłyszymy lub zobaczymy serduszko.Nigdy wcześniej nie dotrwaliśmy do tego momentu. Trzymajcie za to kciuki
-
witam,
pierwszy raz korzystam z forum...doradźcie - czy jeśli jestem 11/12 dni po owulacji i dziś wynik bety hcg <1,2, to czy jest jeszcze szansa na wynik pozytywny???
jestem po 5ciu poronieniach...ten cykl miałam z gonalem i ovitrellem, dr kazał zrobić betę w poniedziałek, ale jestem niecierpliwa...dziś jest 26dc a cykle mam 31dniowe... -
Dziewczyny, błagam o pomoc...moja ostatnia miesiączka zaczęła się 24 marca, cykl wynosi około 28-30 dni.
kilka dni temu zrobiłam 2 testy które wyszły z dwiema kreseczkami choc t były słabsze...Następnego dnia rano kolejny wykonany test i znów dwie kreski tym razem mocniejsza t...Zaczęłam się cieszyć...przez dwa dni mialam lekkie upławy w kolorze brązowym...Wczoraj wieczorem zrobiłam czwarty test i ponownie pojawiły sie 2 kreski (T naprawde fajnie widoczna)...Dziś pojechałam do szpitala Bielańskiego zrobiłam beta hcg która wyniosła 43,85 na co lekarz że prawdopodobnie poroniłam bo w macicy nie widać pęcherzyka...Błagam pomóżcie bo wariuję!!!!magda 24