Beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMadzia nie łam się, jeszcze są szanse. musisz powtórzyć betę i zobaczyć, czy przyrasta, czy nie, wtedy będzie wiadomo, a nie czy w tak wczesnej ciąży widać pęcherzyk, czy nie, bo nie wiadomo, kiedy miałam owulację i kiedy się zagnieździł pęcherzyk, a przecież nie od razu go widać, zależy to też od jakości sprzętu jaki mają w szpitalu, no i czy robione przez brzuch, czy nie, bo mnie kiedyś przy podejrzeniu ciąży genialny lekarz w ew. 5 tc zrobił rzez brzuch na marnym usg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 22:39
-
Witam.
Dzisiejszy wynik bety to 142! 31 dc.Pocieszcie ze wszystko bedzie dobrze..Powtórka we wtorek.Tak bym chciała żeby bylo wszystko w porządku . To moja 5 ciąża. Wcześniej 3 to biochemiczne i w zeszlym roku w maju pozamacicznaMaj 2009 - poronienie
Marzec 2010 - poronienie
Październik 2010 poronienie
Maj 2013 - ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki ! Beta 142 Cudzie zostań z nami !!
cdn... -
U mnie w tej chwili sytuacja wygląda następująco:
14 i 17 dni po stosunku przerwanym w dniu spodziewanej miesiaczki zrobiłam dwa testy oba negatywne.w sobotę dostałam plamienia, dwa dni później okres już jest normalny. W poprzednim cyklu też tak miałam tzn 2 dni plamienia 4 dni okresu i 2 dni plamienia. Jednak dla pewności powtórzyłam dziś test quixx wyszedł negatywny ( 23 dni po stosunku przerywanym). Bety chyba nie ma sensu robic i wydawac pieniądze, chociaż na pewno test z krwi byłby pewniejszy.
Ile musi upłynąc dni, by test z apteki był wiarygodny? Pani w aptece powiedziała że po ponad 3tyg od stosunku wynik jest wiarygodny. Czy któraś z Was wykonywała test quixx? proszę o odpowiedź. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHmmm...w moim laboratorium beta jest uznawana za dodatnią jeśli jest powyżej 5
Wg mnie powinnaś poczekać spokojnie 48h i zrobić bete jeszcze raz żeby sprawdzić przyrost. Może owulacja była później niż myślałaś albo jajeczko zagnieździło się niedawno dopiero:) Beta jest pozytywna wszak
Gratuluje -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bella- nie liczy się poziom bety (tzn musi być powyżej 5) ale jej przyrost po 48h i 72h. Zrób ponownie za 2 dni i zobacz. Minimalny przyrost po 2 dobach to 66%. Pocieszę Cię moja przyjaciółka miała betę 9 w 14 dpo a teraz jest w 20 tc. Kciuki mocno zaciśnięte
bella82 lubi tę wiadomość
-
Przedstawie jak wygląda obecnie sytuacja.
Dziś czyli 26 dni po stosunku przerywanym zrobiłam kolejny test pink test z porannego moczu -negatywny. Okres mi się kończy dziś jest 6 dzień teraz jest brązowe plamienie.
Ale wczoraj przyszla mi pewna myśl do głowy stosunek miałam 12 dnia cyklu, owulacje 19 dnia cyklu, faza lutealna trwała 14 dni i dostałam okres. Ale tak sobie myślę, że plemniki ponoc mogą przeżyc do 5 dni czyli 17 lub 18 dnia cyklu mogło dojsc do zapłodnienia czyli licząc od tego czasu ostatni test zrobiłam po 20 dniach. Czy nadal jest wiarygodny i czy powinnam go powtórzyc ? Naprawde jestem ciekawa jak to jest i czy jest to możliwe by test nie wykazywał jeszcze ciąży. Z tego co czytałam poziom hcg od momentu zagnieżdzenia wzrasta o około 66%. W ulotkach pisze że test można zrobic 14 dni od stosunku, ale wydaje mi się że to za wcześnie. Oświeccie mnie bo dopiero niedwano zaczęłam się tym interesowac. Ile czasu zazwyczaj upływa od zapłodnienia do zagnieżdzenia w ściance macicy.? Przepraszam za tak długi post i ilośc pytań.
-
Do zagniezdzenia dochodzi między 4 a 12 dpo - najczęściej w 10. Kaede odpusc już. Nie jesteś w ciąży. I zainwestuj w antykoncepcje. Wyjdzie taniej niż testy ciazowe i beta.-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy!