Beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
nie wiem co myslec bhcg dzisiaj 24 dzień cyklu wynik 13 a ostatnie cykle miedzy 27 a 29 dni boje się
witam jestem nowa na forum 4 lata temu poronienie zaśniad groniasty 2 lata po poronieniu to samo zaśniad groniasty badania wszystkie dobre moje i meza tez lekarze nie wiedza o co chodzi a ja już się poddalam trzymam kciuki żeby starającym się udało. -
Chciałam się przywitać i zapytać o jedną rzecz.
Po 3 cyklach starań z testami owulacyjnymi udało się Zaczynam 6 tc ))
Moja beta z 35 dnia cyklu wyniosła 1727, to jest ok. 18 dni po owulacji.
Proszę doradźcie bo zastanawiam się czy iść dziś lub jutro (2-3 dni po pierwszym badaniu) na powtórne żeby zobaczyć jak przyrasta czy przy takim wyniku nawet nie ma takiej potrzeby?
Czy taki wynik jest prawidłowy, nie za niski, nie za wysoki?
W moim lab normy rozpisane były bardzo szeroko 1-10 tc. wielki rozstrzał wartości...
-
nick nieaktualnyHej,
Dziewczyny, kiedy można zrobić betę ? W środę wyjeżdzam i tak się zastanawiam czy jutro coś pokaże ? Jutro byłby 23dc - 13 dpo, lub 11 dpo ( w zależności czy była 10 czy 12 dc) robić betę czy darować sobie i jechać na wakacje z sikańcem pod ręką ?k.p lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny proszę o pomoc.
Okres był 2.maj
owulacja 16.maj
hcg: 2.czerwiec: 42
hcg: 4 czerwiec: 45 (
Lekarz powiedział nie ma szans, ciąża pozamaciczna...Swiat mi się zawalił.
hcg: 12 czerwiec 358,5
pomóżcie, nie wiem czy mam się cieszyć czy nie, płakać czy śmiać się... -
Kaczuszka wrote:Dziewczyny proszę o pomoc.
Okres był 2.maj
owulacja 16.maj
hcg: 2.czerwiec: 42
hcg: 4 czerwiec: 45 (
Lekarz powiedział nie ma szans, ciąża pozamaciczna...Swiat mi się zawalił.
hcg: 12 czerwiec 358,5
pomóżcie, nie wiem czy mam się cieszyć czy nie, płakać czy śmiać się... -
Witam!
Dziewczyny pomóżcie. W poniedziałek 23.06 zrobiłam hcg = wynik 11,81 od tamtego czasu zdążyłam zrobić dwa testy z moczu i te cały czas negatywne
Czy możliwe jest żeby hcg była błędna? A jeśli tak to jaki może być tego powód? Dodam że to 24 dc. -
Cześć, mam problem i może któraś mi pomoże.
Dziś zrobiłam betę i wyszła 1,47 11dpo. Robiłam ją głównie dlatego, że jutro idę na wesele i chciałam wiedzieć czy mogę pić... Jak myślicie?
Dodam że 18 kwietnia poroniłam, ale 31 maja miałam już 1@ więc chyba beta się już dawno wyzerowała?Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Hej dziewczyny. Nie sądziłam, że to napiszę, ale kompletnie nie wiem, co robić.
W 24 dc zrobiłam test Pepino - wyszła blada różowa druga kreska. Nie uważałam, go za pozytywny, więc rano powtórzyłam test. Kreska mocniejsza. Poleciałam szybko na bętę, a na wyniku klops <2,0. Dodam, że to był 11 dpo. Okresu nadal nie ma, a temperatury są wysokie.
Czy waszym zdaniem jest sens powtórzyć betę?
Oto link do wykresu
https://ovufriend.pl/graph/b57207443331ed6f08d30dbe47b1eef0 -
nick nieaktualny
-
marta2807 wrote:Hej dziewczyny. Nie sądziłam, że to napiszę, ale kompletnie nie wiem, co robić.
W 24 dc zrobiłam test Pepino - wyszła blada różowa druga kreska. Nie uważałam, go za pozytywny, więc rano powtórzyłam test. Kreska mocniejsza. Poleciałam szybko na bętę, a na wyniku klops <2,0. Dodam, że to był 11 dpo. Okresu nadal nie ma, a temperatury są wysokie.
Czy waszym zdaniem jest sens powtórzyć betę?
Oto link do wykresu
https://ovufriend.pl/graph/b57207443331ed6f08d30dbe47b1eef0
Niby zawsze piszą, ze test pozytywny nie ma fałszywego wyniku. Może być tylko test negatywny fałszywy..
Ja bym zrobiła za kilka dni znowu betę...Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014 -
nick nieaktualny