Beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam koleżanki...
Chciałam zapytać o poradę, czy mam jeszcze szanse, że ten cykl zakończy się sukcesem. Ovu miałam 9.10, dziś jest 8 dpo, jednak ze względu na to, że wyjeżdżam, zdecydowałam się na krew dziś.
Mój wynik to 3,8 mIU/ml.
Normy załączone:
Kobiety:<2,0
Ciąża:2-4tydz.39,1-8388
4-6tydz.861-88769
6-8tydz.8636-218085
8-10tydz.18700-244467
10-12tydz.23143-181899
12-27tydz.6303-97191
27-40tydz.4360-74883
-
Czy ktoś tu jeszcze zagląda? Mam pytanie i myślę, że ktoś mi tu pomoże bo widzę, że wiedzę dziewczyny macie szeroką Z powodu jednodniowego krwawienia w 23 dniu cyklu poszłam do ginekologa w 32 dniu (cykle mam zazwyczaj 32-34 dniowe). Po usg dopochwowym lekarka stwierdziła, że coś widzi, powiedziała, że może to być pęcherzyk ale i coś innego, miało to jedynie 2 mm. Ja byłam bardzo zdziwiona bo używam prezerwatyw i miałam stosunek w tym miesiącu jedynie raz, wewnętrznie nie czułam, że jestem w ciąży. Tego samego dnia poszłam na bete i wyszła 0. Następnego dnia w nocy dostałam bardzo bolesnej miesiączki, nie była ona obfita (ale krwawienie było) jednakże miałam silne skurcze, ból podbrzusza i kręgosłupa. Skończyła się ona po trzech dniach i ponownie poszłam na bete, która wyniosła znowu 0. Druga beta wykonywana była w 21 dni od stosunku (z prezerwatywa) i w 36 dni od ostatniej miesiączki jeśli założyć, ze te ostatnie krwawienie miesiączka nie było a jedynie jakimś krwawieniem (choć ja sądzę, że była to miesiączka tylko że krótsza niż zazwyczaj). Dodam też, że do 32 dnia cyklu miałam bardzo bolesne i nabrzmiałe piersi jednakże w 33 dniu ból przeszedł. Czy mogę całkowicie wykluczyć ciążę? Męczy mnie trochę zgaga jednakże test z krwi jak i z moczu nie wykazuje ciąży. Będę bardzo wdzięczna za każdą odpowiedź!
-
Marciik wrote:Witajcie dziewczyny. Jestem tutaj nowa i mam jedno jedyne pytanie. Zrobiłam betę hcg w 17 dniu po owulacji wyszła 25,45 cztery dni później wynik 257,90 mIU/ml co o takim wyniku myślicie? Pozdrawiam
Sprawdź przyrost hcg za kilka dni. Gdzieś we wcześniejszych postach są tabelki wzrostu względem tygodnia ciąży. -
Marciik wrote:qska bardzo Ci dziękuje za odpowiedź. Sprawdziłam i po dwóch dniach mohe beta hcg wzrosło z 257,90 na 756 mIU/ml zrobiłam również progesteron wynik 11,42 ng/ml trochę mnie ten wynik zastanawia. Myślę że jest za niski
-
mik82 nie mogę się dodzwonić do mojego ginekologa dlatego postanowiłam kupić luteinę i brać bez jego wiedzy. Znalazłam apteke która sprzedała mi doustną na podstawie pozostawionej recepty. Wziełam od razu dwie pod język. Napiszcie proszę z doświadczenia ile razy dziennie powinnam brać. Oczywiście nadal usilnie probuje się skontaktować z moim lekarzem ale bez skutku. Nie będę czekać przy tak niskim progesteronie. Czytałam o normach i ... jestem troszkę podłamana.Marciik
-
Witajcie dziewczyny
zgłasza się nowa forumowiczka z doświadczeniami/problemami.
Krótko historia wygląda tak:
oststni okres - 14.09.2014
długość cyklu 31-34 dni
test ciążowy zrobiony 21.10 - negatywny
wizyta u gina 22.10 żeby sprawdził czy wszystko ok i co się mogło przyblokować przy okazji skierowanie na HCG
HCG zrobione 22.10 - 87,4
wizyta w wyniekm u gina 23.10 - na USG nic nie widać (w sensie pęcherzyka) ale endometrium 21 mm co jak gin powiedziała może świadczyć o ciąży tyle że jakieś plamienia zauwazyła i przepisała Duphaston 2x1
no i plamienia są - przy podcieraniu taki ciemniejszy śluz bo na wkładce jakichś śladów nie widac za bardzo
na kolejny HCG idę w poniedziałek 27.10 a do gina 30, chyba że jednak okres będzie
macie moźe jakies zdanie/przemyślenia lub doświadczenia podobne?
bo ja oczywiście trochę wariurę i przekopuje internet - jestem po jednym poronieniu już
będę wdzięczna za każde zdnia
pozdrawiam
aga
2018 - 3 procedury nieudane
2019 - pierwsze KD
27.04.2020 - wyczekany synek
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
Witaj, ja w 32 dniu cyklu dostałam krwawienia było delikatne ale było, w 34 dniu poszłam do lekarza bo zwymiotowałam i bardzo bolał mnie jajnik który 3 latka temu był operowany. Lekarz powiedział że może to wczesna ciąża ale bardziej stawia na skąpą miesiączke. Dzięń poźnie zrobiłam hcg wyszło ponad 25 i jasna krecha na teście po 6 dniach już było ok 758 i sporadyczne plamienie, raz w ciągu dnia mała plamka. Zrobiłam progesteron i mam ponad 11. Odrazu luteina, zwolnienie i odpoczywanie. Nie mam jeszcze potwierdzonej ciąży przez usg ale lekarz stwierdził że moje plamienia są związane z zagnieżdżeniem. A że mam niski progesteron to szybko musi mi go podnieść dopóki nie mam żadnych objawów jego niedoboru. Zrób progesteron , pozdrawiam
aga80 lubi tę wiadomość
Marciik -
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny moze wy mi podpowiecie
10 dpo zrobilam bete przy okazji innych badan zreszta wedlug wskazowek gin.
owulacja potwierdzona bolami, myslalam ze mam implantacje bo klocie jajnika w nocy wyrwalo mnie ze snu. zolty sluz a t beta 3,9
i teraz pytanie jak mam to rozumiec.
kobiety nie bedace w ciazy <2
0,2-1 tydzien 5-50
macie jakies podpowiedzi? -
czy ktoras z dziewczyn miala taka sytuacje? ja juz pogodzilam sie ze straconym cyklem i postanowilam wyluzowac ale wkurza mnie ze nie zaliczam sie do zadnego przedzialu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 19:45
-
misake: Kilka postów wcześniej opisywałam swoją sytuację, która jest podobna do Twojej (może tylko bez podejrzewanych objawów implantacji). Bardzo się martwiłam i myślałam, że już po wszystkim, tyle że ja robiłam betę w 8 dpo. W 18 dpo moja beta wynosiła już 2821,9 mIU/ml. Powyżej w moim poście masz też wytyczne "mojego" laboratorium.
Także miej nadzieję!
Ale przy poprzednim cyklu, który był ewidentnie bezowulacyjny, przed wywoływaniem musiałam zrobić betę i wynosiła ona 3, gdy nie było mowy o ciąży.