Beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Na USG jeszcze nic nie byloby widac, dlatego lekarz kazal Ci wrocic za dwa tyg.25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
buas, mam podobną sytuację. Betę zrobiłam wczoraj i do lekarza wybieram się w przyszłym tygodniu, ale pewnie powie mi to samo co Tobie. Z tego co czytałam, do lekarza na pierwsze USG trzeba iść między 6 a 8 tygodniem ciąży (licząc oczywiście od dnia ostatniej miesiączki), bo wtedy zaczyna bić serce. Także nie pozostało nam nic innego jak poczekać
-
soraya wrote:Hej, robiłam wczoraj HCG total ilościowo, wynik <2 czyli brak ciąży. Badanie wykonane w 9dpo a 23 dc, owulacja najprawdopodobniej w 14 dc czy możliwe, że wynik za wcześnie wykonałam???
Chyba w 9 dpo powinien być już wiarygodny wynik. A za ile dni masz planowaną @? -
soraya wrote:Hej, robiłam wczoraj HCG total ilościowo, wynik <2 czyli brak ciąży. Badanie wykonane w 9dpo a 23 dc, owulacja najprawdopodobniej w 14 dc czy możliwe, że wynik za wcześnie wykonałam???
Za wcześnie zdecydowanie, implantacja jest naajwczesniej 6dpo, do 8dpo, a hcg pokazuje się 1-2 dni później. Czyli wcześniej jak 7dpo nie ma sensu robić bet, a lepiej poczekać do 10dpo. -
nick nieaktualnysóweczka wrote:Ok, to kiedy najwcześniej można robić betę? U mnie w piątek wypada 9dpo, a w poniedziałek będzie już 12dpo. Czy jak pójdę w piątek to może być wiarygodne? Jestem na bromergonie i wolę wiedzieć jak najwcześniej, żeby go odstawić.
W piątek może już wyjdzie.. Hormon HCG w krwi pojawia się do 48 godzin po zagnieżdżeniu. Dla własnego świętego spokoju na Twoim miejscu zbadałabym w poniedziałek.sóweczka lubi tę wiadomość
-
Kupiłam sikańca leży w szafce korci mnie żeby zrobić jutro, ale chyba wstrzymam się jeszcze 2 dni do środy do terminu @. Jakby wyszedł daj Boże pozytywny to powtórzę betę. Podejrzałam też galerię wykresów ciążowych i zauważyłam że zdarzały się testy za wcześnie wykonane około 9dpo (negatywne) a po kilku dniach pozytywne. Także chyba uzbroję się w cierpliwość i na pewno dam znać co z tego wyniknie.
-
sóweczka wrote:Ok, to kiedy najwcześniej można robić betę? U mnie w piątek wypada 9dpo, a w poniedziałek będzie już 12dpo. Czy jak pójdę w piątek to może być wiarygodne? Jestem na bromergonie i wolę wiedzieć jak najwcześniej, żeby go odstawić.
Może wyjść w piątek, ale jak nie wyjdzie to nie bedzie ostateczne. Poczekaj do poniedzałku. Bromergon nie jestaż taki straszny, nie trzeba go odstawiać natychmiast po zagnieżdżeniu. Przy większych dawkach jest to nawet niewskazane, stopniowo się schodzi z dawki.sóweczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
believe wrote:buas, mam podobną sytuację. Betę zrobiłam wczoraj i do lekarza wybieram się w przyszłym tygodniu, ale pewnie powie mi to samo co Tobie. Z tego co czytałam, do lekarza na pierwsze USG trzeba iść między 6 a 8 tygodniem ciąży (licząc oczywiście od dnia ostatniej miesiączki), bo wtedy zaczyna bić serce. Także nie pozostało nam nic innego jak poczekać
I co powiedział lekarz?? -
nick nieaktualny