Beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Gwiazdeczka15 wrote:Cześć dziewczyny, ostatnia miesiączka 18.07
16.08 beta HCG - 177,4
19.08 beta HCG - 679,8
21.08 beta HCG - 1 254
29.08 beta HCG - 6 804,7
05.09 beta HCG - 10 034,3
Wczoraj była wizyta, ginekolog widzi pusty pęcherzyk 12 mm. Mówi że za mały i skierowanie na szpital.
Jak u Ciebie sytuacja? 12mm to trochę szybko żeby stwierdzić puste jajo u mnie zarodek pojawił się dopiero jak beta doszła do 28000. -
Dziewczyny, a ja z innym pytaniem.
Czy laboratorium diagnostyka zawsze podaje wynik <2,30 jako brak ciąży? Czy zdążyło się komuś wynik np. 0.1
Chodzi tylko o to konkretne laboratorium ?
Pytam, ponieważ zawsze brak ciąży u mnie dawał wynik 0,1 lub max 0,2
Jutro powtórzę betę, ale z ciekawości pytam bo pierwszy raz robiłam badanie w tym laboratorium
Mój roczny syn jest właśnie z takiej bety, zrobiłam oczywiście wcześniej niż powinnam. Ale nie pamiętam jakie to laboratorium było. -
Cześć dziewczyn! Idę w pon na betę (jestem po Ovitrelle dzisiaj 11 dzień od zastrzyku i taki test:
https://zapodaj.net/plik-Lxz8agnj5i
druga kreska mi się zwykle długo utrzymuje po 💉). Zastanawiam się czy jeśli beta będzie mniej niż 5 to odstawić progesteron żeby szybciej dostać @ czy tak nie można i mam całe pudełko wyzerować?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września, 14:50
AMH: 1,8
Cytologia: 🆗
🤵🏻♂️Morfologia: 1%, total 75.6 mln, żywe 81%, MAR ujemny
1cs (07.24): ovitrelle, progesterone besins ❌
2cs (08.24): ovitrelle, femoston conti ❌
3cs (09.24): lametta (3 pęcherzyki 16, 18, 22 mm), ovitrelle, progesterone besins ❌
4cs (10.24): lametta, bez ovitrelle, femoston conti ❌
5cs (11.24): naturalne staranie bez monitoringu ❌
6cs (12.24): walka z ureplasmą, brak starań -
Anonimkq wrote:Dziewczyny czy jeżeli w dniu spodziewanej miesiaczki beta hcg wynosi 11.62 to myślicie ze wszystko jest ok i jest to 4 tc? Wydaje się dość niska
-
Anonimkq wrote:Dzieki za odpowiedź, jutro powtórzę Betę. A czy ktoś ma doświadczenie z ciąża biochemiczna? Czy też występują takie chwilowe ciągnięcia podbrzusza ? Czy raczej jest to tylko spóźniająca się miesiaczka
-
Dziewczyny w sobotę ledwo widoczna kreska na testach czułości 10, taka dosłownie ledwo co, dzisiaj beta hcg dzisiaj 13,2 a progesteron 1.83… to biochem czy dopiero wczesna ciąża? Nie wiem kiedy była owulacja… odpuściłam liczenie mierzenie sprawdzanie… boje się
-
Witam
Jestem nowa;)
Jestem 4 dpt blastocysty...co dwa dni mam badać progesteron..więc w sobote wynik 131ng/mL ale oczywiście podkusiła mnie beta i wyszła 2.30
Dzisiaj z ciekawości poszłam znow na bete i wynik ten sam 2.30...czy jest jeszcze jakaś szansa? -
Didi147 wrote:Dziewczyny w sobotę ledwo widoczna kreska na testach czułości 10, taka dosłownie ledwo co, dzisiaj beta hcg dzisiaj 13,2 a progesteron 1.83… to biochem czy dopiero wczesna ciąża? Nie wiem kiedy była owulacja… odpuściłam liczenie mierzenie sprawdzanie… boje się2018 Rysio♡♡♡♡♡ !!! 3590 38tc! ♡♡♡♡
2020 13 tydzień;( bliźniaki.. 😞
2021 11 tydzień
2021 5× ciąża biochemiczna
2022 2x ciąża biochemiczna
2023 Tadzio !! ♡♡♡♡ 3490 38tc♡♡♡♡♡
Lipiec 2024 starania o trzeciego maluszka ! -
Dziewczęta, z racji takiej, że jestem tu świeżakiem, pisałam już wcześniej w innym wątku, ale zauważyłam, że jest ten poświęcony typowo beta hcg
Mam cykle 26-27 dniowe, aktualnie 12 dpo, do
@ zostało mi 3 dni wg aplikacji. Od wczoraj wychodzą mi pozytywne testy ciążowe z moczu (kreseczki są bardzo delikatne).
Testy z wczoraj:
https://zapodaj.net/plik-N7x0sK7JLl
https://zapodaj.net/plik-WfZLJksr4z
Test z dzisiaj:
https://zapodaj.net/plik-V1xzH0xsVe
Dzisiaj byłam na becie z krwi, która wyniosła jednak 4.69, czyli poniżej 5 🥺
Zawsze wynosiła <2.3, dlatego mój mózg nie został uspokojony 🤷🏻♀️
Zapewne powtórzę badanie za 2-3 dni, ale czy jest tutaj jakakolwiek staraczka, która miał podobną sytuację, czy już w tym dniu cyklu beta powinna być dodatnia i nie mam na co liczyć?
Dodam, że bardzo boję się też ciąży biochemicznej, ponieważ choruje na endometriozę i adenomiozęWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października, 15:08
👩🏻🧑🏻🦱 27
❌ Endometrioza II stopnia i Adenomioza (diagnoza: 2022 r.)
✅ Wyleczone zapalenie endometrium
❌ cb 1.10
⏸️ 1.12, 6 cs., beta hcg 960 mIU/ml
3.12., beta hcg 2380.91 mIU/ml
5.12., beta hcg 4568.66 mIU/ml + 1 wizyta: mamy pęcherzyk 🤍
20.12 CRL 8 mm i serduszko 🤍 -
Endopolka wrote:Dziewczęta, z racji takiej, że jestem tu świeżakiem, pisałam już wcześniej w innym wątku, ale zauważyłam, że jest ten poświęcony typowo beta hcg
Mam cykle 26-27 dniowe, aktualnie 12 dpo, do
@ zostało mi 3 dni wg aplikacji. Od wczoraj wychodzą mi pozytywne testy ciążowe z moczu (kreseczki są bardzo delikatne).
Testy z wczoraj:
https://zapodaj.net/plik-N7x0sK7JLl
https://zapodaj.net/plik-WfZLJksr4z
Test z dzisiaj:
https://zapodaj.net/plik-V1xzH0xsVe
Dzisiaj byłam na becie z krwi, która wyniosła jednak 4.69, czyli poniżej 5 🥺
Zawsze wynosiła <2.3, dlatego mój mózg nie został uspokojony 🤷🏻♀️
Zapewne powtórzę badanie za 2-3 dni, ale czy jest tutaj jakakolwiek staraczka, która miał podobną sytuację, czy już w tym dniu cyklu beta powinna być dodatnia i nie mam na co liczyć?
Dodam, że bardzo boję się też ciąży biochemicznej, ponieważ choruje na endometriozę i adenomiozę
Za dwa dni powtórz bete i przy okazji progesteron. Mi w sobotę wychodziły bledsze niż tobie w poniedziałek beta 13,2 jutro idę sprawdzić czy rośnie. Bladzioszki masz, tutaj tylko cierpliwość i czas ratuje 🤷♀️Endopolka lubi tę wiadomość
-
Witajcie,
Jestem tu nowa, trochę przeczytałam co pisałyście i jestem totalnie zielona w temacie i trochę przerażona.
Dziś mam 35 dzień cyklu, okres spóźniał się już około 7 dni, rano nie wytrzymałam i wykonałam w laboratorium bete. Przed chwilą otrzymałam już wynik - 3575,20 miu/ml
Powiedzcie proszę czy taki wynik jest poprawny, czy dobrze powtórzyć jeszcze raz betę ale dopiero w poniedziałek (weekend) czy wystarczy poczekać na wizytę u lekarza w czwartek? -
Agnieszka5 wrote:Hej dziewczyny czy beta 10 dni po owulacji jest wiarygodna ? Wyszła mi poniżej 5… czy jeszcze są jakieś nadzieje że zrobiłam za wcześnie ?
Poczekaj jeszcze 4 dni, może implantacja będzie później i beta dopiero ruszy👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
Starania na luzie od 01.2024
Z pomocą medyczną od 09.2024
09/2024 ovi + luteina ✖️
10/2024 lametta + ovi + progesteron besins ✖️
Listopad
🩸 13.11
💉 11.12 (29 dc) pęcherzyk 23mm - pękł
🥚 12.12
🔜 testowanie 24.12 🌲 -
Hej, ja ostatnia miesiączka przełom 20/21.10 (ja zawsze tak mam, że mam chwilę plamienie potem pauza i się rozkręca). Cykle regularne tak 27-29 dni (najdłuższy cykl od porodu 31 dni). Robiłam betę z krwi 15.10 (25/26 dc) wyszła mniej niż 2,30. Testy paskowe negatywne (ale na nie mogło być za wcześnie). Chociaż przez fakt że miałam te 27 dniowe cykle to od 25 próbowałam testować. Mam zlecenie na powtórzenie beta hcg w piatek, bo według lekarki w 28 dc małe szanse żeby wyszła fałszywa. Myślicie, że jak beta była całkowicie negatywna w 25 dc to jest jeszcze szansa na jej wzrost? Bo z jednej strony z czego ma rosnąć, z drugiej jeżeli wynosiła np. 2 to po 3 dobach może już być chociaż to 8
-
To moja pierwsza ciąża i 9dpo wyszła blada kreska i tego samego dnia beta 40. Dzisiaj jest 10dpo test powtórzony z moczu chociaż mocz był rzadszy z rana i kreska tak samo blada. Czy to się jakiś przełącznik w głowie przełącza, że sobie wkręcam teraz że dzisiaj może spadła?
-
Agatka1988 wrote:To moja pierwsza ciąża i 9dpo wyszła blada kreska i tego samego dnia beta 40. Dzisiaj jest 10dpo test powtórzony z moczu chociaż mocz był rzadszy z rana i kreska tak samo blada. Czy to się jakiś przełącznik w głowie przełącza, że sobie wkręcam teraz że dzisiaj może spadła?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 08:21
🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
I iui : 11/24
Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?